2020-05-15 177 浏览
真係好耐好耐好耐未試過喺度食飯!又唔使點等位,到食晏永遠要等半個鐘頭位。。。加上而家疫情。。。更加難搵位!今日好彩有朋友嚟搵我食晏,而佢又好好咁提早去攞位🥰我先再有機會食到🥰我真係非常之鍾意飲呢度嘅朱古力奶,濃濃嘅朱古力,唔會太甜,非常滑,好好味😋😋😋😋😋朋友就太熱,好口今渴,所以就左呢杯,草莓梳打。佢話飲完超爽😋😋😋😋死火唔記得咗呢個叫咩飯!蝦爽口,味道剛剛好,正😋😋😋😋蒜香蜆肉意粉 - 帶少少辣,意粉煮得剛剛好,好味😋😋😋😋好似係是日Pizza,OK好味㗎,不過呢個我就相對一般般喇😬

死火唔記得咗呢個叫咩飯!蝦爽口,味道剛剛好,正😋😋😋😋

蒜香蜆肉意粉 - 帶少少辣,意粉煮得剛剛好,好味😋😋😋😋

2020-05-14 191 浏览
我已經有好一段時間都食唔到,幸好朋友提早到餐廳攞位,小妹先有幸食到。不禁講句:有你真好😘。午餐選擇都頗多的,我地點左3款share黎食,包括有香蒜辣椒蜆肉意粉、鮮茄虎蝦肉燉飯及是日精選薄餅。是日精選薄餅-餅底脆脆的,邊邊有薯泥,配上雞肉及加點沙律醬,多重口感。鮮茄虎蝦肉燉飯-醬汁酸酸甜甜夠晒開胃,蝦肉彈牙爽口。香蒜辣椒蜆肉意粉-有少少辣,不過可接受。蒜味香濃,蜆肉份量都算多。朋友點的士多啤梨梳打我點了特濃朱古力奶,好邪惡但好好味。每次來都會必點的飲品。

鮮茄虎蝦肉燉飯-醬汁酸酸甜甜夠晒開胃,蝦肉彈牙爽口。

香蒜辣椒蜆肉意粉-有少少辣,不過可接受。
蒜味香濃,蜆肉份量都算多。

朋友點的士多啤梨梳打

我點了特濃朱古力奶,好邪惡但好好味。
每次來都會必點的飲品。

2020-05-10 177 浏览
𝐸𝒶𝓈𝓎 𝒥𝑜𝑒🍝⁣平常好少黎大角咀食飯 原來旺角行過去都唔係太遠 呢到既lunch set 真係唔錯 好值得試 👍🏻 ⁣⁣/番茄虎蝦意大利飯 $78/⁣虎蝦好大隻 而且新鮮爽口 特別要讚既係佢成隻都剝咗殼 可以啖啖肉咁直接食 😻⁣⁣/Easy Joe 精選 Pizza $78/⁣黎過兩次每次既 Toppings 都有少少唔同 今次上面有啲辣椒 加埋雞肉洋蔥 又幾正 而且批邊夠薄脆 🙆🏻‍♀️⁣⁣Lunch set 配柚子茶 但都可以用半價換其他飲品 💛/特濃巧克力 $48/⁣當然要試最出名嘅特濃朱古力☕️⁣好香濃既朱古力味 飲得出係真係朱古力 唔會死甜 💯 而且好幼滑 又唔會好似有啲餐廳咁變到好似朱古力醬咁 太過稠身 😻 真係飲完過一排又會掛住既朱古力 🍫⁣⁣⁣
𝐸𝒶𝓈𝓎 𝒥𝑜𝑒🍝⁣

/番茄虎蝦意大利飯 $78/⁣

/Easy Joe 精選 Pizza $78/⁣

Lunch set 配柚子茶 但都可以用半價換其他飲品 💛

/特濃巧克力 $48/⁣
當然要試最出名嘅特濃朱古力☕️⁣
2020-05-09 135 浏览
呢間黃店一直好想黎食 聽過唔少人推介呢到嘅朱古力!終於今日lunchtime黎到懲罰下😙果然好受歡迎 兩三點時間都坐滿人 要係門口等一陣位。自家製白汁芝士雞扒飯🧀 $68佈滿邪惡嘅芝士 芝士可以拉絲tim😆撈埋白汁 好creamy 好飽肚二世祖是日精選薄餅🍕 $78蒜香芝士蕃茄肉碎pizza 重芝士同蒜味 好香好吸引 pizza係薄底 脆卜卜 我就好鍾意凍特濃朱古力🍫 +$24 跟餐我黎easyjoe嘅主要目的🤣果然冇令我失望 係濃濃嘅朱古力 又香又滑 好少有朱古力做到咁濃郁可口 而且一大支 滿足我唔止飲一杯仔嘅慾望 真係好味到想打包多支走

自家製白汁芝士雞扒飯🧀 $68

二世祖是日精選薄餅🍕 $78

凍特濃朱古力🍫 +$24 跟餐
特濃朱古力
2020-05-01 524 浏览
一直都好想試好受歡迎既EASYJOE,終於有機會試喇😍由於佢長期都好多人,所以一早book左枱先,怕佢未必有walk in又可能會等太耐二世祖特濃朱古力佢既二世祖特濃朱古力好出名,所以一定要試試,佢唔係成杯上而係用玻璃樽裝住,朱古力味濃三級風暴薯條佢既薯條唔係一條條,而係一片片,份量多,再配上三款醬,好好味墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅成隻軟殼蟹上,配上煙三文魚同墨汁,味道好特別,值得一試片皮鴨醬鴨肉意大利飯呢個飯唔太啱我口味,可能片皮鴨醬既關係令成個飯好甜,由於有朋友唔食鰻魚所以叫左呢一個,下次會試返鰻魚蛋包飯😩特色炸雞翼(避風塘味)佢有三款口味選擇,我地揀左避風塘味,味道唔錯,唔會好辣下次會再返黎試埋佢既朱古力心太軟😍😍

二世祖特濃朱古力

二世祖特濃朱古力

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅

成隻軟殼蟹上,配上煙三文魚同墨汁,味道好特別,值得一試

特色炸雞翼

特色炸雞翼(避風塘味)

佢有三款口味選擇,我地揀左避風塘味,味道唔錯,唔會好辣

下次會再返黎試埋佢既朱古力心太軟😍😍
特色炸雞翼
食店裝修簡潔精煉,最緊要坐得舒服!!而且目測每張枱真係有隔足1.5米,大家都可以食得安心又放心~😉😘.#墨汁墨魚仔意粉 🦑🍝污捽捽~墨汁係污捽捽既代表~☑️ 不過小編又幾鐘意食,所以都唔理喺同事仔面前既形象啦!🤣 佢喱度既份量都唔多,不過上碟係幾靚既!會令人食慾增加!!😋 佢係選用左扁意粉,小編喜歡~好有口感!!👍🏻 同埋個墨汁味都唔錯,鹹度適中~😉而d墨魚就有少少韌,但係就唔係好難咬既,不過小編少食墨魚,唔知口感係咪本身就係咁🙊.同場兩位同事仔就食 #鮮茄虎蝦肉燉飯 (好味!!🍅)、 #豬肋骨肉骨茶湯飯 (應該唔係最正宗個d,但都唔錯🐷) 、#百利甜酒朱古力 (同事仔大推!!☕️)、 #二世祖特濃朱古力 #凍飲 (一個字︰濃!🍫) 大家都可以參考下啊😎.🏆 「豬」味指數:7/10📌 溫馨提示:嗯…墨汁意粉,你地懂得~~~記得拎定杯水或準備濕紙巾啦~~🙈
#墨汁墨魚仔意粉 🦑🍝

🏆 「豬」味指數:7/10
2020-04-27 236 浏览
之前已經聽過唔少人推介Easy Joe🤩但係餐廳位置唔算方便,所以一路都無去食🙈今日終於嚟到啦☺️果然無令人失望😋超級推薦大家去試下🥰首先講下嘢飲先🤓呢到最出名應該就係佢嘅特濃朱古力🍫但係我個人對朱古力一般,所以就嗌咗Rose Latte😚賣相吸引,口感幼滑,飲落去有淡淡嘅玫瑰味🌹然後就到小食啦😇我哋揀咗蜜糖芥末雞翼🐣另外仲有麻辣味同避風塘味揀㗎🙈一共有6隻,肉質嫩滑,好入味😆雞翼愛好者必試!最後到主菜啦🥳分別係墨汁芝士軟殻蟹煙三文魚海鮮薄餅🍕同明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉🍝墨汁意粉同墨汁意大利飯就聽得多,墨汁薄餅真係第一次聽😯但係好有驚喜!原隻軟殻蟹係Pizza中間已經令人流哂口水🤤軟殻蟹炸得酥脆,但係絕對唔會感覺好乾身咁😍呢個pizza口感比較煙韌,墨汁加上鹹香嘅芝士,味道原來係咁夾㗎😱而且最好嘅地方係唔會好似食墨汁意粉/意大利飯咁食到成個咀都黑哂🤪至於明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉都好好食❤️意粉上面有一大堆嘅青瓜絲,可以中和翻醬汁比較滯嘅感覺,好fresh啊🥒意粉好夠味,而且軟硬適中👍🏼

• 明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉
2020-04-26 188 浏览
二世祖呢間小店,好多菜式都好特別,走fusion路線,試左幾款菜式都唔錯! 大角咀繼<淺月>之後,又有一間好值得推介嘅小店👍🏻泰式軟殻蟹香烤波蘿酸青瓜漢堡配薯條 $168二世祖特濃朱古力 $48呢個漢堡包好正😋😋😋軟殼蟹配泰式酸辣醬,烤波蘿燒完仲有好多汁,蕃茄青瓜,生菜,全部食落勁新鮮!漢堡包又夠香脆鬆軟,我哋異口同聲都話呢個漢堡包好得👍🏻特濃朱古力係見到枱枱都有叫一支🤣果然濃得嚟,又唔會太甜,或者太膩!香辣蒜片鮮茄肉碎巴馬火腿脆配烏冬 $128首先呢個烏冬真係幾辣下,連平時好食得辣嘅朋友都話辣,但辣得過癮,意粉配鮮茄肉碎,有少少似食緊辣味嘅肉醬,至於烏冬係粗身,軟硬度適中,成個味道好夾!呢個烏冬係推介😋😋😋墨汁芝士軟殻蟹煙三文魚薄餅 $148墨汁意粉食得多啦!墨汁Pizza係第一次食,完全無違和感,墨汁配薄餅一樣可以好好食!加上係薄批,平時眼闊肚窄嘅我,都食到兩塊✌🏻😂證明呢個Pizza不錯的!整體二世祖嘢食,環境,服務,全部都不錯,絕對值得一試!

泰式軟殻蟹香烤波蘿酸青瓜漢堡配薯條 $168
二世祖特濃朱古力 $48

香辣蒜片鮮茄肉碎巴馬火腿脆配烏冬 $128

墨汁芝士軟殻蟹煙三文魚薄餅 $148

整體二世祖嘢食,環境,服務,全部都不錯,絕對值得一試!
2020-04-25
  • 泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條
  • 香辣蒜片鮮茄肉碎巴馬火腿脆配烏冬
  • 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
泰式香酥軟殼蟹闊麵醬汁味道其實不太泰式 反而有點像蕃茄炒蛋那種味道🤣 麵條分量非常多🍝 炸軟殼蟹也有一大隻🦀 炸得鬆脆可口 這一點加分👍🏻 但提提大家醬汁味道比較辣的喔.豬肋骨骨肉骨茶飯湯底比較清淡 但肉骨茶香料的味道還是能吃得出的 豬肋骨和其他配料份量十足 肉骨茶配飯一起吃真的是comfort food.二世祖特濃凍朱古力賣相好靚 朱古力用玻璃樽裝住 隔離有隻細杯仔俾你到入去 好有儀式感🤣 味道有啲似溶化後嘅朱古力雪條(圓柱形嗰隻)🤣 唔會過甜但建議多人分享.另外因座位不多 建議大家要提早訂位先好黎呀~
泰式香酥軟殼蟹闊麵
豬肋骨骨肉骨茶飯
二世祖特濃凍朱古力
另外因座位不多 建議大家要提早訂位先好黎呀~
2020-04-22 552 浏览
Bookmark左呢間黃店💛朱古力好耐🤩終於試左😚⁣⁣係大角嘴工業區附近, 係旺角行過去都要一段路但唔算太難搵嘅🤓lunch set本身跟凍/熱柚子茶, 其他飲品就半價, 仲免加一😚⁣⁣. 黑松露原隻虎蝦忌廉意粉 . $98⁣虎蝦好大隻燒得好靚啖啖肉😋黑松露忌廉汁都幾漏下但係好食嘅, 好多菇好大粒, 意粉就係扁意粉幾掛汁又爽口, 唔會一pat pat, 係價錢有d貴lunch黎講😣⁣⁣. Easy Joe Chocolate . $48⁣終於試到呢個樽好靚好邪惡嘅朱古力😚天氣好熱叫左凍嘅, 朱古力好幼滑好濃厚😋唔會好甜啱啱好👍🏻一樽大概飲到三個杯😛無失望, 推介👍🏻👍🏻⁣⁣. 鮮茄虎蝦肉燉飯 . $78⁣賣相好靚嘅risotto, 味道正常, 蝦肉都好大舊下👍🏻⁣⁣. Chocolate milkshake . $46⁣呢杯同特濃朱古力對比之下就淡左d, 同creamy d, 上面加左可可粉💕⁣⁣留意返佢地4點半會落場, lunch就去到4點☺️位唔算好多, 只有walk in⁣⁣推介: 🌟🌟🌟🌟🌟(最高5星)⁣
Bookmark左呢間黃店💛朱古力好耐🤩終於試左😚⁣

. 黑松露原隻虎蝦忌廉意粉 . $98⁣

. Easy Joe Chocolate . $48⁣

. 鮮茄虎蝦肉燉飯 . $78⁣

. Chocolate milkshake . $46⁣

推介: 🌟🌟🌟🌟🌟(最高5星)⁣
  • 黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉
2020-04-07 207 浏览
雖然每天都要外出上班,但是已經三星期沒有真.去街,好感動啊⋯⋯ Easy Job是位於大角嘴的多國菜餐廳,菜式都很特別和有新意~點了片皮鴨醬鴨肉意大利飯($178),又估唔到片皮鴨同risotto可以咁夾!另外還有 墨汁芝士軟殼蟹燒三文魚海鮮薄餅($148),餅底不是傳統pizza底,賣個關子,自己去試吓啦~ 朱古力愛好者可以試試二世袓特濃朱古力($45),完全符合商品說明條例,特特特濃!見咁咁,即支持啦!

墨汁芝士軟殼蟹燒三文魚海鮮薄餅

二世袓特濃朱古力

見咁咁,即支持啦!
2020-04-05
墨汁芝士軟殼蟹燒三文魚海鮮薄餅
二世袓特濃朱古力
  • 山楂玫瑰烏龍茶
2020-04-05 215 浏览
電話訂枱時,已說明用餐時間得90分鐘,我明白的⋯⋯但是餐廳出菜很慢,半小時左右才上齊食物⋯⋯食到差不多夠鐘,餐廳侍應又沒有溫馨提示你一聲「last order,仲有冇其他order」事原當晚我與朋友共進晚餐,一路食一路傾談⋯⋯真的快樂不知時日過,想點個甜品作個完美句號時,餐廳侍應竟然拒絶我的點餐,理由是「你張枱夠鐘要交枱,你唔會夠時間食甜品」⋯⋯聽完,我無話可說,立刻付帳,我心想:應該無下次⋯⋯最後我未能坐足90分鐘,就要起身離開,因為餐廳侍應已經站立於枱旁邊準備,手執清潔用品,為我用膳後的枱面清潔⋯⋯老實說,食物一般般,沒有驚喜,不似食評中的形容好好味,完。。。
電話訂枱時,已說明用餐時間得90分鐘,我明白的⋯⋯

但是餐廳出菜很慢,半小時左右才上齊食物⋯⋯

聽完,我無話可說,立刻付帳,我心想:應該無下次⋯⋯

豬肋骨
軟殼蟹煙三文魚薄餅
2020-04-04 123 浏览
Easy Joe 二世祖,由3 位年輕人打拼出離。不靠「父幹」,只靠對食物及飲品質素的執著,證明比人地睇佢地並唔係二世祖。.先離特濃朱古力,好好味,好濃但唔係好甜,好正😋。再離軟殼蟹漢堡,撇除左酸瓜,呢個我覺得好好食呀🤤。其次雞翼同意粉都唔錯。心太軟又係好正鍾意朱古力既你,二世祖絕對岩晒你。.二世祖 (大角咀)📍大角咀福全街18號地舖.#最好卜位#懲罰黃店系列 #黃色經濟圈
二世祖 (大角咀)
📍大角咀福全街18號地舖
#最好卜位
#懲罰黃店系列
#黃色經濟圈
2020-03-29 107 浏览
🎖又再食💛💛飯堂.大蝦松露意粉,想叫唔係為左松露都唔係為左隻大蝦,只係因為波波想食忌廉意粉☺️☺️姐係大蝦呢家野係出面食仲要呢個價位,我係零希望😂😂😂叫左食左佢冇浪費食物咁😛個松露忌廉汁係斯唔錯😋.個漢堡係一如以往既味道😋熱上既朱古力變番一杯普通嘅朱古力冇左個樽既魔法😂茶飲大大杯中午叫餐半價飲到係算抵飲👍🏻另外仲叫多左個茶飲,雲尼拿蘋果玉桂茶☺️清清地唔會太甜仲好清新🥰🥰🥰
🎖又再食💛💛飯堂
2020-03-28 115 浏览
睇fb好多page都介紹呢間d朱古力好足料,突燈過黎試下,順便食埋個晚飯!叫左個墨汁龍蝦意大利飯,超入味,除左半隻龍蝦🦞系面頭之外,仲有好多切碎左既龍蝦粒系飯入面,啖啖肉,好驚喜!至於莓汁炸牛柳,有好濃既蒜香味之外,外層超級脆,牛柳好厚身,但唔中意太生既人可能要叫佢再整熟少少。至於朱古力,我叫左熱飲,其實應該屬於暖朱古力,唔太熱,易入口,味濃,好[結],一流👍🏻
睇fb好多page都介紹呢間d朱古力好足料,突燈
二世祖朱古力
墨汁龍蝦意大利飯