2020-02-07 268 浏览
網上見到大家話依間餐廳嘅朱古力好正,終於有機會一試!我同男朋友就無訂櫈,差啲無得入坐,建議大家晚餐想去可以預先打電話訂位,以免摸門釘啦!不過店員好nice,我哋係門口企咗一陣諗緊去邊好嘅時候,佢哋安排咗我哋坐bar櫈!主菜我哋點咗蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配爆谷同明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉。飲品就當然要試下大家都讚嘅熱二世祖特濃朱古力啦!主食嘅配撘都好有意思!平時食西餐好容易覺得太膩,但豬肋骨同意粉食到最後都唔會覺得too much🤣🤣🤣朱古力真係好啱鐘意dark chocolate嘅大家!個晚我真係飲一啖就幸福笑一下!可能OT太多要啲好嘅飲品獎賞下自己😝最後我哋甜品叫咗朱古力心太軟配雪糕!好味!不過我覺得朱古力心太軟通常都好食😂整體來講,我都好滿意依個晚餐!店舖唔係太大,但好有空間感,坐得好舒服😌食物質素高,睇得出係有花心機去設計整個餐單!
網上見到大家話依間餐廳嘅朱古力好正,終於有機會一試!

蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配暴谷
2019-12-18
庆祝纪念
纪念日
蘋果菠蘿醋汁豬肋骨配暴谷
2020-01-28 296 浏览
係2019 年12 月6 號星期五晚上TGIF 放左工黎到大角咀福全街嘅"二世祖"太子站行去10分鐘 就係塘尾道附近記住要打去book位啊 唔係連平日夜晚都無得walk in 朱古力超濃郁 又唔會太甜沖多幾杯都仲好夠朱古力味墨西哥脆片份量好多同朋友一路食一路傾計就岩哂食極都有醬汁配以酸忌廉 蕃茄 牛油果醬同牛油果粒非常多薄薄Pizza 軟殼蟹熱辣辣 又大隻 配上濃郁芝士依款燒春雞要早幾個鐘打黎預訂先有蟲草花好彈牙 中東米入哂雞味 飯粒彈牙良心小店"二世祖" 誠意推介雖然唔太近地鐵站但好西就要慢慢行下搵食
係2019 年12 月6 號星期五晚上
TGIF 放左工黎到大角咀福全街嘅"二世祖"
太子站行去10分鐘 就係塘尾道附近

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
煙燻燒春雞蟲草花香菇中東米
  • 煙  f燻燒春雞蟲草花香菇中東米
2020-01-24 151 浏览
依間黃店真係book mark好耐😂終於得閒黎一戰午市無得訂位 黑洞星期六去要排隊入座🙊-🔹原條鰻魚蛋包飯( $158 )睇頭十足🤩大大條鰻魚係面炒蛋夠滑身 餸嘅份量仲多過白飯黑洞作為鰻魚控覺得大滿足🥰-🔹經典芝士洋蔥牛肉漢堡配薯條($108)漢堡包身鬆軟 查左牛油好香口😋半融芝士配牛肉漢堡 味道好正伴碟粗薯條新鮮熱辣 加分⭕️-🔹二世祖特濃朱古力( $42 )某程度上黑洞係為呢杯朱古力而黎😝有凍熱兩種選擇 ☕️朱古力口感豐厚 但未至於朱古力漿程度朱味濃得黎唔甜膩 必飲推介‼️-🔹士多啤梨奶昔(跟餐半價21蚊)估唔到奶昔都有驚喜😯飲得到士多啤梨果肉 奶味唔係好重整體味道比較清新😉-P.s午市無主食同甜品叫⚠️如果想食甜品嘅朋友仔要揀食晚餐
依間黃店真係book mark好耐😂
終於得閒黎一戰
午市無得訂位 黑洞星期六去要排隊入座🙊

🔹原條鰻魚蛋包飯( $158 )

睇頭十足🤩大大條鰻魚係面
炒蛋夠滑身 餸嘅份量仲多過白飯
黑洞作為鰻魚控覺得大滿足🥰

🔹經典芝士洋蔥牛肉漢堡配薯條($108)

漢堡包身鬆軟 查左牛油好香口😋
半融芝士配牛肉漢堡 味道好正

伴碟粗薯條新鮮熱辣 加分⭕️

🔹二世祖特濃朱古力( $42 )

某程度上黑洞係為呢杯朱古力而黎😝
有凍熱兩種選擇 ☕️
朱古力口感豐厚 但未至於朱古力漿程度
朱味濃得黎唔甜膩 必飲推介‼️
🔹士多啤梨奶昔(跟餐半價21蚊)

估唔到奶昔都有驚喜😯
飲得到士多啤梨果肉 奶味唔係好重
整體味道比較清新😉
P.s午市無主食同甜品叫⚠️
如果想食甜品嘅朋友仔要揀食晚餐
聞說二世祖嘅朱古力奶超好飲。原來重有西餐食🤤所以係岩過左嘅❄️平安夜24/12我帶左男朋友去食大餐。我Book左地7點鐘,Book枱果陣重order埋主菜。我order左一個主菜‘莓汁爆脆牛柳配薯蓉,之後再加左明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉。當然重有我期待嘅三世祖特濃朱古力!男友就揀左士多啤梨奶昔。先黎主菜莓汁爆脆牛柳配薯蓉。外層吉列果然爆脆。牛柳應該6、7成熟。牛味好濃,肉質軟熟。配埋莓汁開胃滋味。點少少海鹽味道更豐富!再黎明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉。好少有咁嘅配搭。上面好多青瓜。。不過食落份量岩岩好。暖暖意粉配清涼青瓜絲。明太子同櫻花蝦味道超夾。意粉偏濃味。撈埋青瓜絲一齊食就岩岩好。驚喜配搭飲品出場~二世祖特濃朱古力~士多啤梨奶昔~我期待嘅二世祖特濃朱古力。其實係小店自家製嘅招牌飲品,一滴水都無加嘅朱古力牛奶。濃厚嘅朱古力牛奶口感香滑。呢種幸福嘅味道一試難忘。士多啤梨奶昔。奶泡質地綿密。士多啤梨奶昔好滑。士多啤梨比例較一般嘅多。酸甜岩岩好。最後食埋個朱古力心太軟配玄米茶雪糕。心太軟配玄米茶雪糕又幾特別。心太軟一定要趁熱食,一啖雪糕一啖心太軟~雪糕茶味唔算太突出。整體都好味~食物有特式又有

飲品出場~二世祖特濃朱古力~士多啤梨奶昔~

食物有特式又有心思。呢個平安夜十分滿足丫🥰
2020-01-21 110 浏览
已經有1個月多都無食過了,皆因實在太多人幫襯,幸好小妹行快一步,唔係都唔知等到何年何日。我同同事各點一個餐share黎食,我地分別點了B02,B03及B05。飲品就點了特濃朱古力奶及牛奶咖啡。同事點的牛奶咖啡,拉花美美的。我同另一個同事就點了特濃朱古力奶,好味道,好邪惡😈😈😈是日精選薄餅,味道不錯,多重口感;有薯仔蓉,芝士,沙律醬,層次非常豐富。自家制醬汁豬肉溫泉蛋飯,蛋汁拌飯再加上醬汁一齊食,好味。沙茶醬魷魚圈意粉,魷魚彈牙,醬汁香濃,再拌混意粉食,正。

飲品就點了特濃朱古力奶及牛奶咖啡。

同事點的牛奶咖啡,拉花美美的。

我同另一個同事就點了特濃朱古力奶,好味道,好邪惡😈😈😈

自家制醬汁豬肉溫泉蛋飯,蛋汁拌飯再加上醬汁一齊食,好味。

沙茶醬魷魚圈意粉,魷魚彈牙,醬汁香濃,再拌混意粉食,正。

2020-01-15 90 浏览
原本係為咗佢杯朱古力同埋啲甜品嚟☹️但係去到先知啲甜品淨係夜晚先供應 有啲失望😭不過好在嗰日嗌嘅所有嘢食都好高質!-二世祖特濃朱古力🍫呢杯朱古力真係我飲過最好味嘅❣️真係整到好濃郁好Rich🍫🍫🍫飲到最後嗰樽底同埋個杯底都仲有好多朱古力粉痴住 可想然之佢真係應該加左好多落去整😂杯朱古力係偏杰身同埋好smooth🤤必試!-山楂玫瑰梳打🌹杯嘢飲一想到枱先知原來係咁大杯 好抵飲🥰佢嘅山楂味好出 不過玫瑰味就冇乜🙈飲嘅時候會食到有好多山楂嘅渣😋好Freshhhhh!-黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉🦐呢個意大利粉真係做得相當之creamy💓啲黑松露味仲好濃🤩佢仲加咗啲菇落去一齊煮 一啲都唔Hea🤤不過就略嫌佢隻蝦太細☹️-墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅🍕呢個Pizza相當之足料🤤面頭放咗原隻嘅軟殼蟹🦀跟住每塊slice上面都擺左塊煙三文魚❣️仲有啲沙律菜喺中間~可以吸下炸軟殼蟹啲油🙈食落仲多咗層口感😚不過芝士味就唔太食得出🧀因為有好多墨汁 所以淨係食到個批鹹鹹地🤣同埋都唔太食得出有其他海鮮喺入面~不過整體黎講都好抵食!但係我個人唔太鍾意食薄批 因為太薄同埋太脆 所以我自己就覺得麻麻地~
二世祖特濃朱古力🍫
山楂玫瑰梳打🌹
二世祖特濃朱古力🍫+山楂玫瑰梳打🌹

二世祖特濃朱古力🍫+山楂玫瑰梳打🌹
2020-01-08 105 浏览
一直聽聞附近開左間高質黃店,前幾日終於有機會同阿媽去試下!因為我地兩個都唔太肚餓,所以就淨係嗌咗個墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚薄餅 ($148)同益力多沙冰 ($48)。個pizza有拉絲,真係啱曬鍾意食芝士嘅各位。因為啲墨汁係芝士度,唔洗擔心食到個嘴好污糟。隻軟殼蟹都好大隻,仲要原隻上,真係貴啲啲都覺得物有所值。(雖然攞pizza嘅時候就要手動「撕蟹」麻煩少少😂😂😂同埋雖然個pizza有好多料,但又唔會唔知自己食緊啲咩。個薄批好脆!亦唔會太heavy。因為有最低消費,每人要order一樣野,反正食pizza就嗌咗杯清爽啲嘅益力多沙冰。杯沙冰好大杯,飲到最後都唔會得冰味,超正!遲啲一定會再黎懲罰Easy Joe!
一直聽聞附近開左間高質黃店,前幾日終於有機會同阿媽去試下!

墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚薄餅

益力多沙冰

遲啲一定會再黎懲罰Easy Joe!
  • 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
2020-01-03 90 浏览
哈哈😂😂我又嚟食喇🤭主要都係想飲招牌特濃朱古力🤤🤤同埋試下甜品😍仲有好多意粉同輕食嘅選擇.👅二世祖超級窩夫配雪糕.👅二世祖特濃朱古力.窩夫好鬆化😮皮又夠脆😱大家睇下個雪糕以為又係抹茶味呢😏🤨🤪其實係玄米茶味嚟😳第一次食呢隻味😋幾有茶味同回甘味又唔會苦👍🏻.招牌特濃朱古力🤤🤤🤤好好飲呀濃度極高👍🏻少有cafe自制濃厚度極高嘅朱古力奶🤪😋😋朱古力迷必嘆🤘🏻
哈哈😂😂我又嚟食喇🤭
👅二世祖超級窩夫配雪糕
👅二世祖特濃朱古力
窩夫好鬆化😮皮又夠脆😱大家睇下個雪糕
以為又係抹茶味呢😏🤨🤪
招牌特濃朱古力🤤🤤🤤好好飲呀
2020-01-02 382 浏览
作為朱古力控嘅我,一見到個72% 特濃朱古力即刻吸引咗我過黎。記住要book 位呀,我地食完出面仲好多人等位, 同埋呢到無得雪蛋糕架原條鰻魚蛋包飯 📍$158上枱已經覺得好靚,成條鰻魚好長好多汁,見到都想食呀 😍泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條 📍$168原隻軟殼蟹 😱😱 好大隻 😍 基本上遮蓋哂成個包。其實仲介有烤菠蘿片,好清甜,再淋啲泰式甜酸醬,好開胃二世祖特色沙律 (巴馬火腿) 📍$98沙律份量好多,岩哂我地呢啲平時叫咁少菜嘅人手打牛肉芝士酸青瓜漢堡配薯條 📍$158個包係有烘過嘅,芝士都係半溶狀態,不過食落就無咩特別啦,仲有少少乾明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 📍$138醬汁好濃好稠,明太子分量都唔少。本身覺得有啲heavy, 不過原來個青瓜絲咁大幫助, 令到成碟嘢清新咗好多二世祖特濃朱古力 📍$42為咗佢黎架嘛,當然要即刻叫啦... 每日新鮮整個朱古力醬,再加鮮奶落去溝,啖啖都好有心機

原條鰻魚蛋包飯 📍$158
上枱已經覺得好靚,成條鰻魚好長好多汁,見到都想食呀 😍

泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條 📍$168

二世祖特色沙律 (巴馬火腿) 📍$98
沙律份量好多,岩哂我地呢啲平時叫咁少菜嘅人

手打牛肉芝士酸青瓜漢堡配薯條 📍$158

明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 📍$138

二世祖特濃朱古力 📍$42
手打牛肉芝士酸青瓜漢堡配薯條
二世祖特色沙律
二世祖特色沙律
原條鰻魚蛋包飯
終於比我試到呢一間成日都滿座嘅黃店🤤餐廳位置喺大角咀 附近冇咩特別野行所以大家記住要訂位啊~整體食物質素都幾高 分量又足料🤩加上食物嘅種類都好多同好特別 係餐牌上見到樣樣野都好吸引好想試😍一定會再幫襯😎.Finally was able to try this popular restaurant in the Tai Kwok Tsui Area 😋 make sure you guys make a reservation for @easyjoe_hk because its usually really full 😆 food quality is great 👍 portions are decent and lots of instagram worthy food stories 🤤 lots of unique dishes to try, definitely need to come back!.𝐂𝐡𝐢𝐩𝐬 • 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 • 𝐌𝐚𝐬𝐡𝐞𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 • 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐚𝐮𝐜𝐞 莓汁爆脆牛柳配薯蓉 ($278) 😋😋牛柳超大件!!兩個人sha
牛柳超大件!!兩個人share食會比較好。肉味都幾重,個人覺得有啲韌,但點埋莓汁味道幾清新。不過外層太脆,一切開就會同舊肉分離,我會prefer 傳統beef wellington嘅酥皮多啲。
𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 • 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 • 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 • 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 ($148) 😋😋😋
第一次見同食墨汁嘅Pizza,估佢唔到超級有驚喜!唔知係咪因為加咗芝士,呢個Pizza唔似平時食墨汁意粉咁,唔會食到成口黑曬!軟殼蟹超香口,平時唔鍾意食嘅我都食唔停口!略嫌煙三文魚有少少太鹹,不過都接受到嘅。
𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐂𝐚𝐤𝐞 𝐖/ 𝐈𝐜𝐞𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 朱古力心太軟配雪糕 ($68) 😋😋😋
呢個朱古力心太軟係成晚最有驚喜嘅!朱古力可以話係瀑布咁流出嚟,味道超級濃郁。另外雪糕嘅味道好特別,有得揀玄米茶或者豆腐。我哋揀咗豆腐味,雖然豆腐味都幾濃,但平時唔鍾意食豆腐嘅我又出奇地接受到。雪糕配心太軟一冷一熱超級好食,超級夾!
𝐄𝐚𝐬𝐲 𝐉𝐨𝐞 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐭𝐞 (𝐂𝐨𝐥𝐝) 二世祖特濃朱古力(凍) ($42) 😋😋😋
可以話係為咗呢一杯朱古力嚟朝聖,果然冇令我失望!朱古力味超濃郁,朱古力控表示超級滿意。兩個人share一杯啱啱好,因為仲要留肚食甜品嘛!
莓汁爆脆牛柳配薯蓉
二世祖特濃朱古力(凍)
朱古力心太軟配雪糕
二世祖特濃朱古力(凍)
朱古力心太軟配雪糕
  • 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
  • 二世祖特濃朱古力
2019-12-28 6036 浏览
📍二世祖? -- Easy Joe😎呢間又係小編bookmark咗好耐嘅一間西餐廳 不過一直未抽到時間去食 lunchtime時段只限walk-in 晚餐時段就只可以book檯🙊所以想食嘅朋友仔記住book檯或者早啲去排隊呀❤當日我同朋友12:10去到餐廳門口 見到鋪頭寫住12:30開 我地喺附近兜咗一陣之後返返去餐廳門口就發現已經有唔少人排緊啦!🙊所以lunchtime時段去真係要預早去排隊喔❤--------⭐黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉($98)呢個意粉一上檯就聞到超香嘅黑松露嘅味❤❤意粉份量多 忌廉汁夠creamy 掛滿意粉 超滿足的🙊虎蝦肉質爽口 係剝蝦麻煩少少😂-------⭐經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗炸薯條($108)包體搽咗牛油略為烘過 所以外皮脆脆地 內裏散發牛油香❤不過牛肉略為細塊 而且食落都幾乾身 亦都冇乜肉汁😔反而薯條幾香脆唔錯👍--------⭐ 二世祖特濃朱古力(凍)$21(跟餐)賣相特別 有一個玻璃樽同一個細杯 可以自己倒黎飲👍朱古力味道好濃厚 亦都好細滑 值得一試❤跟餐仲有得半價!--------整體黎講食物有水準!👍店員有禮❤鋪頭門口貼咗文宣 仲有文宣卡仔
📍二世祖? -- Easy Joe😎
--------
⭐黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉($98)
-------
⭐經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗炸薯條($108)
--------
⭐ 二世祖特濃朱古力(凍)$21(跟餐)
--------
整體黎講食物有水準!👍店員有禮❤鋪頭門口貼咗文宣 仲有文宣卡仔比人拎🙊良心小店絕對值得支持呀!❤
--------
評分(10分滿分)
賣相:8
前往方法:旺角站A2出口
2019-12-18
午餐
2019-12-27 177 浏览
.想大大力懲罰黃店又怕唔啱口味?嚟緊會發佈一系列黃店食評,等大家幫襯之前都打定個底!(記得睇💛) 不過黃店底分已經💯🤤.餐廳門口擺有文宣貼紙,周圍擺咗幾隻Pepe🐸,仲有隻匿喺草叢保護色咗,好有驚喜😂去之前記得book位,因為都易full👀.原條鰻魚蛋包飯(158)• 鰻魚原條上夠晒霸氣。算係厚肉又彈牙,鰻魚汁嘅味道都調得唔錯。啲蛋仲要好滑,超級大份兼抵食。.泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條 (168 )• 軟殼蟹大大隻,微辣嘅醬汁配埋香甜嘅菠蘿,出乎意料地Match。不過依個burger就會比較論盡一啲,有偶像包袱嘅你可能要食得小心啲😏.餐名:以上價錢:$326 評分:8/10餐廳:二世祖 (大角咀)地址:大角咀福全街18號地舖

餐名:以上
價錢:$326
評分:8/10
餐廳:二世祖 (大角咀)
地址:大角咀福全街18號地舖
泰式軟殼蟹香烤菠蘿酸青瓜漢堡配薯條
/Easy Joe🇭🇰/#sa大角咀篇 #sacafe篇 #sa良心小店篇 #sa午餐篇 ➖➖➖“Chill like a Easy joe”終於都試左啦🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️搶閘出post其實我主要為特濃朱古力而黎lunch 只可walk-in唔可以訂座開1230我地早左少少到已經有人龍我地分別要咗個意粉同一份burger感覺上lunch抵食啲唔使+1➖➖➖1️⃣黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉 $98一送到黎就聞到好香嘅黑松露味整體份量都幾多 幾Creamy唔會好乾仲有啲雜菌 意粉韌度適中蝦嘅肉質幾新鮮而且頗有咬口係要剝蝦殼煩少少🤣🤣➖➖➖分數: 8/10➖➖➖2️⃣經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗炸薯條🍟 $108 包體有烘過 幾香脆食落有牛油香 但係我就鍾意腍小小鬆軟嘅包🙆🏻‍♀️食落有少少狼狽 所以要切開 漢堡扒幾有嚼口有筋位 加上半溶嘅芝士 感覺都幾邪惡但係啲菜都幾大件 所以當沙律分開食感覺有少少dry🙈 洋蔥有少少生所以有啲辣薯條唔太鹹但覺得可以稍為再減鹽俾我揀會鍾意食意粉多啲💕➖➖➖分數: 7.4/10➖➖➖3️⃣二世祖特濃朱古力 $21 (凍) 凍嘅會有一個玻璃樽裝住 幾吸引Lunch 半價就飲到🙈因
/Easy Joe🇭🇰/
“Chill like a Easy joe”
終於都試左啦🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️搶閘出post

俾我揀會鍾意食意粉多啲💕
經典芝士洋蔥牛堡配粗炸薯條

分數: 7.4/10
➖➖➖
3️⃣二世祖特濃朱古力 $21 (凍)
凍嘅會有一個玻璃樽裝住 幾吸引

📍Easy Joe
大角咀福全街18號地下
黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉
2019-12-18 159 浏览
本身未諗到食咩 行行下見到呢間裝潢幾文青同舒服的感覺所以就決定一試一望個menu, fusion菜 因為唔係太肚餓既關係決定一個飯再叫2個小食小食叫左個 三級風暴薯條 同埋 特色炸雞翼 (避風塘)再叫左個片皮鴨醬鴨意大利飯再叫兩杯香蕉奶昔 Perfect!個三級風暴薯條比我想像中多佢配左3款醬 分別係藍芝士 明太子同埋黑松露我朋友就唔係好頂得順藍芝士但係芝士控既我就真心覺得好正加上其實好少餐廳會有藍芝士醬 所以芝士控值得一試而避風塘特色炸雞翼外面脆 亦無想像中辣因為避風塘雞翼係其他店試過 所以未至於好驚喜最後片皮鴨醬鴨意大利飯鴨肉好味的 意大利飯亦都夠軟夠好味而兩者加埋 無我想像中咁配合亦無驚為天人既感覺呢碟令我諗起 一間連鎖店的片皮鴨Pizza雖然無特別喜愛 但係試一試都覺得值得的
本身未諗到食咩 行行下見到呢間

裝潢幾文青同舒服的感覺

所以就決定一試

一望個menu, fusion菜

因為唔係太肚餓既關係

決定一個飯再叫2個小食

小食叫左個 三級風暴薯條 同埋 特色炸雞翼 (避風塘)

再叫左個片皮鴨醬鴨意大利飯

再叫兩杯香蕉奶昔 Perfect!
三級風暴薯條

個三級風暴薯條比我想像中多

佢配左3款醬 分別係藍芝士 明太子同埋黑松露

我朋友就唔係好頂得順藍芝士

但係芝士控既我就真心覺得好正

加上其實好少餐廳會有藍芝士醬 所以芝士控值得一試
特色炸雞翼 (避風塘)

而避風塘特色炸雞

雖然無特別喜愛 但係試一試都覺得值得的
香蕉奶昔
2019-12-15
三級風暴薯條
特色炸雞翼 (避風塘)
片皮鴨醬鴨意大利飯
香蕉奶昔
2019-12-10 104 浏览
朋友係網上搵見到呢間評價唔錯所以就book左位試下~ 好彩朋友醒目一早book左位~因為呢間餐廳好多人唔book未必有得食~今次我地4位女生點左3個主食-煙燻燒春雞釀蟲草花香菇中東米、原條鰻魚蛋包飯、芝士辣肉腸薄餅最尾仲叫埋個甜品-二世祖超級窩夫配雪糕作完美既句號非常滿足👍🏻👍🏻(可惜掛住食無影到個甜品)🤦🏻‍♀️呢間餐廳值得encore😋😋 仲有好多款食物未試下次都要早book位~如果唔係有機會會白行🤔

2019-09-28