2020-08-07
二世祖開時就已經主打香濃朱古力做賣點,而且在大角咀中為數不多的黃色(不得不提大角咀間間黃店都高質),其實由旺角行過黎唔算遠,不過唔係識路,都懶得行過黎,所以都容易錯過高質小店二世祖是日精選薄餅其實lunch有pizza食我都唔太期待好特別,但食落有驚喜,傳統超薄的薄餅皮夠哂脆口,而面的芝士望落唔覺,但原來好足料又唔會感覺到太油膩,肉碎和配料剛剛好,估唔到咁好食,有種平凡的外表下,有種說不出的內涵。經典芝士洋蔥牛肉漢堡加薯條加太陽蛋薯條明顯係原個薯仔再新鮮炸,未食包就已經開心,講到主角手牛肉漢堡,入口超級juicy牛味香濃,係有種滿滿的幸福感係口中,蕃茄同洋蔥,明明係簡單的配料,但選取新鮮和靚貨,亦份外好食二世祖特濃朱古力 / 特濃朱古力奶昔二世祖的朱古力果然名不虛傳,香濃的朱古力但又唔甜,未飲已經可以聞到濃濃的香氣,但其實奶昔如果唔係話奶昔,同有對比的話,我都以為只係朱古力奶,因為朱古力味都係咁濃
二世祖是日精選薄餅
經典芝士洋蔥牛肉漢堡加薯條加太陽蛋