2020-08-07 410 浏览
二世祖開時就已經主打香濃朱古力做賣點,而且在大角咀中為數不多的黃色(不得不提大角咀間間黃店都高質),其實由旺角行過黎唔算遠,不過唔係識路,都懶得行過黎,所以都容易錯過高質小店二世祖是日精選薄餅其實lunch有pizza食我都唔太期待好特別,但食落有驚喜,傳統超薄的薄餅皮夠哂脆口,而面的芝士望落唔覺,但原來好足料又唔會感覺到太油膩,肉碎和配料剛剛好,估唔到咁好食,有種平凡的外表下,有種說不出的內涵。經典芝士洋蔥牛肉漢堡加薯條加太陽蛋薯條明顯係原個薯仔再新鮮炸,未食包就已經開心,講到主角手牛肉漢堡,入口超級juicy牛味香濃,係有種滿滿的幸福感係口中,蕃茄同洋蔥,明明係簡單的配料,但選取新鮮和靚貨,亦份外好食二世祖特濃朱古力 / 特濃朱古力奶昔二世祖的朱古力果然名不虛傳,香濃的朱古力但又唔甜,未飲已經可以聞到濃濃的香氣,但其實奶昔如果唔係話奶昔,同有對比的話,我都以為只係朱古力奶,因為朱古力味都係咁濃

經典芝士洋蔥牛肉漢堡加薯條加太陽蛋

二世祖特濃朱古力 / 特濃朱古力奶昔

2020-08-04 444 浏览
一開始覺得個名幾得意,就俾佢吸引咗,而且大部份人都推介佢個朱古力奶!🍫小編本身就好鍾意飲朱古力奶,所以一定要去下⋯⋯點知就連續兩星期去咗幾次食lunch!首先一定要推介佢哋嘅飲品!🍵特濃宇治抹茶朱古力白朱古力奶選用日本宇治抹茶粉,抹茶味好香,唔會好苦或者太重味,再加上白朱古力奶,簡直係完美配搭!本身都會擔心白朱古力奶會唔會令到杯飲品太甜,點知都覺得甜度適中。見到餐牌寫住期間限定,不過小編去過好幾次,都仲係有得買!🍫🥛二世祖特濃朱古力奶每一個人去,都幾乎會叫嘅飲品,果然係不負眾望!好香濃,同埋口感好滑。一個玻璃樽到出嚟大概會倒到2-3杯,其實飲一杯都已經會覺得有啲飽。但係餐廳好貼心,如果飲唔晒會幫你另外用杯裝住,比客人拎走。🍓士多啤梨奶昔呢個一定要介紹!好似俾人遺忘咗,但係其實佢都係鋪頭嘅熱賣飲品。$42來講,算係好抵,因為好大杯,同埋一飲落去就知道係用好多新鮮士多啤梨打成,絕對冇偷工減料!食物方面,揀咗兩個主菜為大家推介一下!🦐黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉大蝦算係新鮮、好大隻!黑松露嘅味道同份量恰到好處,唔會太濃。忌廉同餐廳嘅飲品一樣咁creamy!🐙大蒜虎蝦仁鮮茄蓉墨汁燉飯虎蝦有三至四

首先一定要推介佢哋嘅飲品!
🍵特濃宇治抹茶朱古力白朱古力奶
見到餐牌寫住期間限定,不過小編去過好幾次,都仲係有得買!

🍫🥛二世祖特濃朱古力奶

🍓士多啤梨奶昔

食物方面,揀咗兩個主菜為大家推介一下!
🦐黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉

🐙大蒜虎蝦仁鮮茄蓉墨汁燉飯
虎蝦有三至四隻左右🍤 墨汁燉飯配上小鮮茄,令到食落去嘅感覺唔會覺得太膩。

另外其實仲有好多飲品會好想試!下次一定要試吓香蕉奶昔🍌
宇治抹茶特濃白朱古力奶
黑松露虎蝦意粉
大蒜虎蝦仁鮮茄蓉墨汁燉飯
宇治抹茶特濃白朱古力奶
黑松露虎蝦意粉
大蒜虎蝦仁鮮茄蓉墨汁燉飯
2020-08-01 317 浏览
由旺角地鐵站出,行去easy joe唔算太遠。餐廳環境比我想像中靚。坐低想叫signature 既朱古力,但佢咁啱賣晒,唯有飲凍latte🥤我見午餐餐牌價錢都好抵,但朋友想試佢既明太子櫻花蝦青瓜絲忌廉意粉同埋原條鰻魚蛋包飯───────────────原條鰻魚蛋包飯呢個份量真係無敵大,兩個女仔食左一半都冇就飽了😂佢個飯既味道有啲特別,但我講唔出係咩味明太子櫻花蝦青瓜絲忌廉意粉好多好多櫻花蝦同明太子,味道唔太咸,剛剛好,青瓜絲點綴左之後冇咁溜,成碟食晒😋

───────────────

明太子櫻花蝦青瓜絲忌廉意粉
2020-07-29 279 浏览
呢間野好多人都大讚好味…真係lunch遲少少到都唔好諗住有位…為免向隅…約左朋友12:00就排隊仲攞左頭位😎😎昅下個menu…目標老虎蟹或漢堡包…但唔知點解揀左漢堡包(其實我鍾意食4大發明多d)…可能見到可以好豪咁加太陽蛋🌞🍳。 本身個set有跟野飲…不過聽聞個凍朱古力好好飲…所以再豪d加錢飲埋…個包黎到時😱😱而宜…where is my “sunny side up”呢 … 原來漏左…店員即刻入幫我叫廚房補番個麵包入面烘過下…微脆…漢堡扒味道其實唔錯…可惜薄左DD同乾左少少。 凍朱古力個人覺得好飲…唔單只賣相ok(玻璃樽另上)…好濃朱古力味…又唔會甜到漏我會黎多次試個軟殼蟹…因為有朋友推介

我會黎多次試個軟殼蟹…因為有朋友推介
2020-07-25 507 浏览
聽說呢度嘅朱古力好出名,於是慕名而來試一試佢。二世祖特濃朱古力:奶味濃厚好滑🥛,有微微嘅朱古力苦味之餘又唔會好甜,味道調校得啱啱好🍫。特濃宇治抹茶白朱古力奶(期間限定):飲落第一啖抹茶味都幾濃,但佢係唔會好苦好甘!另外,奶味都幾重🥛,聽講係用左明治4.3鮮奶,甜度啱啱好,呷多兩啖仲會有白朱古力味滲出黎。如果鍾意重奶味冇咁苦抹茶味嘅人就啱晒💕。二世祖是日精選薄餅🍅:裏面有雞肉、滿滿嘅芝士、洋蔥、番茄仔同千島汁🤩。濃濃嘅芝士味又有得拉絲,所有味道都配合得啱啱好,唔會過鹹。仲要係薄批,食落幾薄脆同埋唔會話食得太多薄餅麵團而勁飽🍕。黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉🍴:好香黑松露味同埋超級creamy,因為忌廉味幾重,建議同朋友share食,唔係就會有點膩。意粉嘅texture都幾彈牙,唔會好淋好硬。海蝦就正正常常冇咩特別。
聽說呢度嘅朱古力好出名,於是慕名而來試一試佢。

二世祖特濃朱古力:

特濃宇治抹茶白朱古力奶

特濃宇治抹茶白朱古力奶(期間限定):

二世祖是日精選薄餅🍅:

黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉🍴:
特濃宇治抹茶白朱古力奶
黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉
想試呢間好耐喇,朋友食過都好好評!疫情之前黎食係一定要Book位!而家大家就多多支持外賣啦~超。好。味!🍄🍝大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片太好了!係天使麵呀😍 醬汁好creamy啡菇亦juicy👍🏻 上面塊芝士脆士簡直令成碟野昇華!好香口🤤🍟三級風暴薯條(黑松露、蜜糖燒烤醬、明太籽醬)薯條份量超多!!唔係普通薯條... 係去到厚厚的薯塊level喇!仲有成三種醬!岩哂貪心的人😋 蜜糖bbq好濃!黑松露好香👍

超。好。味!
🍄🍝大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片

大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片

🍟三級風暴薯條(黑松露、蜜糖燒烤醬、明太籽醬)

三級風暴薯條

2020-05-10
大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片
三級風暴薯條
2020-07-21 279 浏览
前排同 朋友 同 朋友去咗我之前都已經食過而且仲好鍾意又成日滿座嘅 @easyjoehk 慶祝𝕓𝕖𝕝𝕝𝕪大壽😇不過今次去冇我之前飲過超鍾意嘅特濃朱古力,如果你係特登為咗朱古力而去嘅話記得問清楚有冇呀!🥺整體食物質素高,份量又足料!加上食物嘅種類都好多同好特別,係餐牌上見到樣樣野都好吸引好想試!不過餐廳位置喺大角咀,附近冇咩特別野行所以大家記住要訂位啊~順帶一提,餐廳有$60切餅費,但係無冷藏嘅服務嘅🤣所以我哋嗰日最後係食咗蛋糕先食主食🙊.recently went with 2 friends to one of my favourite resto in the tkt area @easyjoehk 😋 overall, food quality is amazing and their is a wide and unique selection of dishes 😊 i would order everything if i had more space in my belly 🤣 make sure you make a reservation cause its usua
recently went with 2 friends to one of my favourite resto in the tkt area @easyjoehk 😋 overall, food quality is amazing and their is a wide and unique selection of dishes 😊 i would order everything if i had more space in my belly 🤣 make sure you make a reservation cause its usually pretty packed!
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 8.4/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10
🌟食物質素高 • 用餐時間90分鐘 • 可以兩星期前book位✨

《原條鰻魚蛋包飯》$158🌟8.2/10🌟
𝔼𝕖𝕝 • 𝕆𝕞𝕖𝕣𝕚𝕔𝕖
𝕆𝕄𝔾上到枱見到有一種超巨型嘅感覺,無論係鰻魚滑蛋定係飯嘅份量都好多,女仔一個人未必食得晒🙊滑蛋炒得啱啱好,好滑,再加埋鰻魚汁撈飯一流!好鍾意配角木魚絲嘅存在,令到成件事嘅口感層次好特別!主角鰻魚大大條超級厚肉,再加上無骨又嫩滑,所以嘢加埋一齊真係𝕡𝕖𝕣𝕗𝕖𝕔𝕥𝕠𝕠𝕠✨

《墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅》$148🌟8.5/10🌟
ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 • 𝕊𝕢𝕦𝕚𝕕 𝕀𝕟𝕜 • 𝕊𝕠𝕗𝕥 𝕊𝕙𝕖𝕝𝕝 ℂ𝕣𝕒𝕓 • 𝕊𝕞𝕠𝕜𝕖𝕕 𝕊𝕒𝕝𝕞𝕚𝕟
上次嚟已經有食呢個𝕡𝕚𝕫𝕫𝕒,今次再𝕖𝕟𝕔𝕠𝕣𝕖就知我有幾鍾意啦😇兩次食都覺得超級驚喜!𝕡𝕚𝕫𝕫𝕒係丘博有脆嘅嗰一種,食多幾塊都唔會話超飽肚。唔知係咪因為加咗芝士,呢個𝕡𝕚𝕫𝕫𝕒唔似平時食墨汁意粉咁,唔會食到成口黑曬🤣軟殼蟹超香口又𝕛𝕦𝕚𝕔𝕪!略嫌煙三文魚有少少太鹹,不過整體都接受到嘅~
檸檬茶沙冰

《檸檬茶沙冰》$𝟜𝟝
𝕃𝕖𝕞𝕠𝕟 𝕋𝕖𝕒 𝔽𝕣𝕒𝕡𝕡𝕖
𝕨𝕖𝕝𝕝係我冇份飲嘅🙃不過佢哋話小失望,飲落有少少似紙包檸檬茶嘅味道,飲到尾,等啲冰慢慢溶之後甜味就會慢慢淡啲咁~
𝔼𝕒𝕤𝕪 𝕁𝕠𝕖
  • 墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅
2020-07-18 313 浏览
今日去左大角咀街坊朋友強力推介既排隊店,12點開門12:15到已經排緊隊🧐好~我等!好彩等咗30分鐘左右已經可以安排入坐。餐廳係工業風裝修,有幾組霓虹燈裝飾,係打卡嘅好地方。經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗薯條$108漢堡有烘過所以有脆口感覺仲有陣牛油味牛肉叫了5成熟,上枱後有少少過熟左粗薯條好香脆😍黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉$98黑松露忌廉汁好濃厚,意粉好掛汁,不過食到最後一啖有少少膩虎蝦有手掌咁大隻,肉質爽口😋二世祖特濃朱古力$48當然要試試招牌的特濃朱古力啦!香濃幼滑,甜度適中!下次都一定要飲🥰士多啤梨奶昔$42有某牌子士多啤梨雪糕嘅味道!酸酸甜甜好開胃😛再幫襯指數 😋😋😋😋😋本身仲想叫三級風暴薯條同埋鰻魚蛋包飯仲有軟殻蟹漢堡但眼闊肚窄,唯有下次再食啦Ps:留意返Lunch Set菜單每個月會轉

經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗薯條$108
漢堡有烘過所以有脆口感覺仲有陣牛油味
牛肉叫了5成熟,上枱後有少少過熟左
粗薯條好香脆😍
經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗薯條

黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉$98
黑松露忌廉汁好濃厚,意粉好掛汁,不過食到最後一啖有少少膩
虎蝦有手掌咁大隻,肉質爽口😋

二世祖特濃朱古力$48
當然要試試招牌的特濃朱古力啦!香濃幼滑,甜度適中!
下次都一定要飲🥰

士多啤梨奶昔$42
有某牌子士多啤梨雪糕嘅味道!酸酸甜甜好開胃😛

再幫襯指數 😋😋😋😋😋

Ps:留意返Lunch Set菜單每個月會轉
2020-07-16
經典芝士洋蔥牛肉漢堡配粗薯條
士多啤梨奶昔
人數:4人    時間:19:00    食評:    「前菜」創新菜式繁多 令人有衝動一試 亦沒有另人失望「主食」鰻魚處理手法成熟 基本上主廚技巧已有一定水準 主食亦不會過份飽滿 令客戶可預留一定空間品嘗其他小食   「甜品」女士必食之選 雪糕用料高尚 烘焙Pancake時間準確 令人一試難忘「飲品」主打梳打系列 擺盤精緻 不會太著重甜度 不愛糖人士也可安心飲用{性價比}$150/人    {評分}85/100分
人數:4人
鰻魚蛋包飯
藍莓梳打
  • 片皮鴨乂包
2020-07-16 118 浏览
老公係朱古力迷 friday night 黎左openrice 好紅既easy Joe網上見到好多野都好似好好食花多眼亂呢餐廳都幾多人,好彩有book位haha😂😂原條鰻魚蛋包飯💕😳😳😳見到己經流晒口水,鰻魚好大條,蛋份量都好強,撈飯好好食呀仲叫左蜜糖芥末雞翼都幾好味,不過芥末味比蜜糖味出,仲意甜味多D既朋友可能無咁中意最後當然唔少得- 凍二世祖特濃朱古力佢地既招牌朱古力,個杯係玻璃樽,一早就較好,朱古力味濃加上奶滑,值得一試呢整體食物質素唔錯,可以再戰😍😍😍😍😍
花多眼亂呢
餐廳都幾多人,好彩有book位haha😂😂

原條鰻魚蛋包飯💕😳😳😳
見到己經流晒口水,鰻魚好大條,蛋份量都好強,撈飯好好食呀

仲叫左蜜糖芥末雞翼

最後當然唔少得- 凍二世祖特濃朱古力

整體食物質素唔錯,可以再戰😍😍😍😍😍
  • 原條鰻魚蛋包飯
  • 凍二世祖特濃朱古力
2020-07-09 124 浏览
見OpenRice好多人讚好,就同同朋友黎二世祖試吓先,環境普通啦,不過不失,食物都算色香味俱全,set lunch 中等價錢,送柚子茶,或者可半價換購特飲,但泊車困難,我叫左$108牛肉漢堡包配薯條及$98大蝦意粉,分量普通,味道幾好,我餐飲叫咗凍嘅朱古力奶昔,朋友就揀左最出名凍嘅香濃朱古力,味道的確又甜又濃但建議下次一杯兩份就夠了,因為太邪惡了
但建議下次一杯兩份就夠了,因為太邪惡了
2020-07-07
  • 二世祖特濃朱古力
  • 黑松露原隻虎蝦忌廉意大利粉
  • 牛肉漢堡包
  • 朱古力奶昔
『超大份原條鰻魚蛋包飯・薄脆原隻軟殼蟹Pizza』𝙴𝙰𝚂𝚈𝙹𝙾𝙴, 𝚃𝚊𝚒 𝙺𝚘𝚔 𝚃𝚜𝚞𝚒⠀⠀較早前為了跟 @bellywongs 慶祝生日,讓我有機會再來到了 @EasyJoehk 試試看他們的單點食物,上次試過lunch set覺得味道雖然不到驚豔,但CP值頗高,這次晚餐完全沒有令人失望呢!⠀————————————————————⠀・墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 $148⠀𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐪𝐮𝐢𝐝 𝐈𝐧𝐤 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐒𝐡𝐞𝐥𝐥 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐒𝐦𝐨𝐤𝐞𝐝 𝐒𝐚𝐥𝐦𝐨𝐧 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.85/10⠀這裡的Pizza是偏薄脆的那一種,吃下去負擔感沒那麼重,個人蠻喜歡的。墨汁的味道不算明顯,主要是芝士味為主,芝士可以拉絲,份量頗多,但不會感到膩。配料以煙三文魚比較多,每一口都充滿鹹香。中間放著一隻炸軟殼蟹,裡面還有一點蟹膏,炸得外脆內多汁,好好吃!⠀⠀・原條鰻魚蛋包飯 $158⠀𝐄𝐞𝐥 𝐎𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐞⠀ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10⠀超巨型的份量!一個人一定吃不完啊!鰻魚肉質肥美,沒有刺骨,啖啖肉😍 基本上已經看不到飯的蹤影,因為都被炒滑蛋蓋住了,炒蛋剛剛好,還帶有蛋汁,撈

————————————————————⠀
・墨汁芝士軟殼蟹燒煙三文魚海鮮薄餅 $148⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.85/10⠀

・原條鰻魚蛋包飯 $158⠀
𝐄𝐞𝐥 𝐎𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐞⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 8/10⠀
超巨型的份量!一個人一定吃不完啊!鰻魚肉質肥美,沒有刺骨,啖啖肉😍 基本上已經看不到飯的蹤影,因為都被炒滑蛋蓋住了,炒蛋剛剛好,還帶有蛋汁,撈飯一流!⠀

・檸檬茶沙冰 $45⠀
𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 𝐅𝐫𝐚𝐩𝐩𝐞⠀
ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.45/10⠀
比較失望的是,他們當天居然沒有招牌的巧克力...點了這個較為清爽的檸檬茶沙冰,味道不錯,有點像比較真實而且沒那麼甜的紙包裝檸檬茶,沙冰融化後味道都沒有明顯變淡,解渴的不錯選擇。⠀

————————————————⠀
———⠀
⚠️請注意,如果大家想來這裡慶生,要帶蛋糕來的話,切餅費 $60,店家只會提供碟和打火機,*不設*蛋糕冷藏服務!所以我們都是交收完,到達餐廳後,就先吃掉了蛋糕才吃主餐的。⠀
————————————————————⠀

Yes⠀
🔍 二世祖 𝗘𝗔𝗦𝗬𝗝𝗢𝗘⠀
大角咀福全街18號地舖⠀
——————————————————⠀
📍分類搵食 Ğ̈ŭ̈ĭ̈d̆̈ĕ̈T̆̈ŏ̈Ĕ̈ă̈t̆̈⠀
#168hk_taikoktsui⠀⠀⠀
#168hk_wow⠀⠀
2020-06-29 359 浏览
🇭🇰Easy Joe·有罷市有文宣既小黃店💛我哋本身係想去飲嗰個特濃朱古力 點知佢原材料缺貨 今次都係冇得飲😭唯有就咁食嘢啦😢😢·原條鰻魚蛋包飯$158呢個睇相已經覺得勁吸引 明明睇相唔係咁大份 點知佢超大份🤪佢條鰻魚超大條 而且勁厚身 又冇乜骨 唔錯唔錯 個蛋都整得幾好食既 我諗至少有3-4隻蛋 超多 但係我自己覺得忌廉有啲略嫌太多姐🤭🤭·二世祖特色沙律$98因為佢好full 我哋淨係book到9點 所以唔想食得咁heavy就嗌咗呢個 點知佢真係好似一座山咁😂😂我哋係已經見到隔離枱勁大個 覺得唔係好對路 叫咗佢整少啲俾我哋 點知都係好似一座山咁 佢個沙律都ok既 最欣賞佢中間有D青蘋果片 食落豐富D🤤·特色蜜糖芥末炸雞翼 $78呢個我覺得都幾好味 佢個雞翼係真係熱辣辣大大隻 而且好juicy不過我覺得佢個芥末落得稍微有D多 食落有少少攻喉嚨🤭😂·#rbyeat#rby西式#rby小黃店#rby大角咀·📍大角咀福全街18號地舖
🇭🇰Easy Joe

📍大角咀福全街18號地舖
二世祖特色沙律
特色蜜糖芥末炸雞翼
2020-06-24 5485 浏览
依間工業風餐廳相信大家都唔陌生因為都相當出名,小編都覺得嘢食飲品幾出色,尤其佢個招牌72.5%特濃朱古力!餐廳有多款輕食主菜甜品,例如意大利飯意粉窩夫蛋糕,好適合聚餐環境裝修氣氛亦好好,不過相當多人,大家記得一定要預先bk位!💛黃店認證:門口及店內擺放文宣;10.1罷市;ig明確表示立場支持抗爭運動。.👓原條鰻魚蛋包飯 $158鰻魚好大條,淋上鰻魚燒汁味道都唔算好鹹,唔可以好高要求咁話條鰻魚肉質彈牙,肉質淋唔韌唔腥。蛋包飯係白飯底配上炒滑蛋,沈上木魚。整體成個飯係好食嘅 ,食到有陣炭燒味。評分:8.5/10👓片皮鴨醬鴨肉意大利飯 $178純粹係忌廉汁飯加左啲片皮鴨甜醬,味道唔太夾有少少奇怪。片皮鴨係足料嘅,片皮鴨肉絲帶少少皮,口感係淋身唔肥膩。但兩者味道真係唔夾好似完全分開咗上下兩個層次。評分:6/10👓大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片 $148採用忌廉汁底醬汁亦比較多所以整體較creamy少滯,味道鹹咗少少,香黑松露但食落唔算好明顯反而比較重忌廉味,有半舊大啡菇和塊淋淋地真係純粹芝士味嘅芝士脆片。有菇菌,同真係好幼身嘅天使麵。評分:7/10👓二世祖特色沙律(三文魚/巴馬火腿) $9
👓原條鰻魚蛋包飯 $158
評分:8.5/10
👓片皮鴨醬鴨肉意大利飯 $178
評分:6/10
👓大啡菇牛肝菌黑松露天使麵配芝士脆片 $148
評分:7/10
👓二世祖特色沙律(三文魚/巴馬火腿) $98
今次揀咗三文魚,大約有四大塊三文魚,三文魚冇特別醬汁醃料例如香草醬,沙律主要用柚子醬汁不過唔算太多汁好濕。沙律份量都大碟,沙律菜好新鮮配上車厘茄,灑上芝士粉。
評分:7.5/10
👓二世祖特濃朱古力 凍 $48
店舖招牌飲品72.5%特濃朱古力!全人手製作朱古力漿再用日本鮮奶沖製然後冷藏4小時。
好濃郁唔太甜,有少少黑朱古力嘅甘苦味,口感香醇順滑,質感雖然唔算好稠同厚身但真係好香朱古力味係好飲!
凍朱古力雖然唔算十分冰凍,但佢係成支雪凍而唔係加冰溝淡,整體略勝熱朱古力。
評分:8.5/10
👓二世祖特濃朱古力 熱 $48
熱朱古力質感較稀同冇咁濃郁朱古力味,整體較為普通似平時出面就咁飲到嘅熱朱古力。
評分:7.5/10
2020-06-17 471 浏览
今日去大角咀做嘢,經過呢間餐廳,見到係黃店,所以入去試下, 嗌咗個黑松露忌廉大蝦意粉,實在太有驚喜!!!意粉彈牙, 煮到啱啱好 , 個黑松露忌廉汁超級濃郁,黑松露好大方,分量好多 ,條條意粉都掛住啲汁, 隻蝦勁新鮮,超彈牙,而且蝦味好濃郁,超級好食!!!見到其他枱,好多人都嗌有朱古力類牛奶類嘅飲品,我下次都要試下。下次都要帶埋老公嚟,再食佢個意粉,試埋burger。總結,lunch set 一百蚊唔使有 五星級酒店餐廳嘅質素嘅質素,真心推介!!!