2023-01-09 99 浏览
經過大角咀,見到呢間人氣西餐廳😨入去試下,估唔到有得食炸雞窩夫🫣,味道都幾得意,值得一試🤭!以下係詳細食評:.▫️ 【芥末洋蒽醬炸雞窩夫】打卡影相必叫既芥末洋蒽醬炸雞窩夫!份量大大份,香甜惹味既芥末洋蒽醬配上熱辣辣炸雞,味道不俗,窩夫甜甜的!味道夾埋都幾得意🥰.▫️ 【二世祖特濃卡邦尼扁粉】🥰特濃卡邦尼醬汁真係超濃郁,醬汁掛身,意粉口感煙韌,味道香口,味道整體不錯☺️.▫️ 【白酒藍青口配法包】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️青口肉質鮮嫩,淡淡白酒香氣,沾上白汁既脆口法包,好味!🫶🏻.▫️ 【益力多沙冰& 洛神花柚子梳打】兩款飲品酸酸甜甜金,味道清爽,又夠晒大杯!飲完真係好開胃呀,洛神花柚子梳打個人更喜愛,必選飲品之一🥰

▫️ 【芥末洋蒽醬炸雞窩夫】

▫️ 【二世祖特濃卡邦尼扁粉】

▫️ 【白酒藍青口配法包】
▫️ 【益力多沙冰& 洛神花柚子梳打】
  • 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
2023-01-08 91 浏览
為左慶祝我又Last Day😂星期六去左大角咀既「Easy Joe 二世祖」放縱一下🤭因為忘記左Book 位,所以我地準時六點等晚巿開門(建議訂位)!餐廳佈置簡約,牆上仲有搞笑壁畫,成個感覺都幾輕鬆!二世祖特濃朱古力$48 ** 不設外帶特濃朱古力🍫配明治4.3鮮奶,朱古力味好濃厚口感香滑,一支份量都唔少幾飽😅特濃宇治抺茶白朱古力奶$48 ** 不設外帶今次點哂二款比較下,抺茶味都好足口感都一樣滑身,雖然係白朱古力,但比我想像中無咁甜,唔會覺得好漏!自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫$148炸得香脆既炸雞放上窩夫上面,加入洋蔥醬同大量花生碎,不單止好惹味仲增添多層口感,舖上煎蛋再加上蜜糖🤤好孚食呀!墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅$158軟殼蟹咁大隻好似強調佢先係主角咁,薄餅夠脆夠薄身,墨魚汁香甜加煙三文魚的咸味剛好中和左,我一個人可以悢到幾件呀!三級風暴薯條$68三級風暴分別係三種醬料(黑松露、明太子、青瓜)因為主食太出色,薯條相對就平凡一點!*設有加一服務費*朱古力奶不設外帶

二世祖特濃朱古力$48 ** 不設外帶

特濃宇治抺茶白朱古力奶$48
** 不設外帶

自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫$148

墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅$158
軟殼蟹咁大隻好似強調佢先係主角咁,

三級風暴薯條$68

*設有加一服務費
*朱古力奶不設外帶
2023-01-08 107 浏览
終於可以拜訪一下傳說中很出名的二世祖咖啡店!總體來說,食物質素中上,特別推介甜品同飲品😍😍😍🤩黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯$138這個配搭其實冇得輸,鍾意佢用牛肝菌,比起平常用蘑菇更加香😉😉🤩自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫$148這個是必要!窩夫🧇做得很好,熱辣辣,外脆內軟,配埋自家製芥末配炸雞,好味😋🤩小山園抹茶心太軟配雪糕$88抹茶控必叫,抹茶味好濃郁。個雪糕仲可以選擇豆腐雪糕或者玄米茶味雪糕。本人太鍾意茶味嘅食物,所以揀咗玄米茶。真係有啲冰火交融嘅感覺,暖笠笠嘅心太軟同埋雪糕好夾。🤩二世祖特濃朱古力奶$48真係冇嗌錯,係超濃嘅朱古力味。鍾意朱古力味嘅朋友真係唔可以錯過。🤩提拉米蘇鮮奶咖啡$48係一個好新奇嘅配搭,本身諗住就咁叫杯普通嘅咖啡,但係諗諗吓見到佢哋嘅配搭咁神奇,就嗌咗呢個有百利甜酒嘅咖啡。淡淡的酒味,襯托出香濃嘅咖啡,幾好飲。

🤩黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯

🤩自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫

🤩小山園抹茶心太軟配雪糕

🤩二世祖特濃朱古力奶$48

🤩提拉米蘇鮮奶咖啡$48
#foodiezo食在大角咀 #foodiezo九龍篇之前都食過嘅二世祖終於搵到時間encore喇😍 今次食返上次未食嘅招牌鰻魚飯😜 星期五晚坐無虛席 都幾熱鬧😆 入座嘅時候店員俾咗個紙袋仔我哋裝紙巾/垃圾等,呢個安排幾好,保障到店員外又可以保持衛生,最緊要自律嘛🤓 另外上菜速度都幾快,叫完10分鐘內就有嘢食🥳 整體感覺都唔錯😜—————————————————————🐟原條鰻魚蛋包飯 $158真係好大條🤣 食完鰻魚已經飽咗一半😂 好在佢嘅飯都唔算勁多,拉返balance唔洗做大嘥鬼😗 要讚一讚用珍珠米,仲有勁多木魚花好香呀😋 不過細塊啲就更易入口🤣 鰻魚處理得幾好,唔算多骨😗 蛋嘅份量都好多😂 鋪哂飯 確保係啖啖飯都有蛋入口😜-🍔美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條 $148通常食漢堡我都會食咗薯條先😂 雖然有少少side track 不過想講個薯條真係好食到喊🥲 脆得嚟係粉ga,加埋啲香草,食落去完全唔會乾,真係好似食緊薯仔咁🤣 絕對推介大家散叫一份薯條🥸 主菜漢堡都唔弱嘅,只係太厚我個口食唔哂要分層食😛 個牛好Juicy,加埋cheese真係邪惡到爆👾 要讚個包有烘過,香脆🤗 -🍖二世祖雞
#foodiezo食在大角咀 #foodiezo九龍篇

—————————————————————
🐟原條鰻魚蛋包飯 $158
🍔美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條 $148
🍖二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78
即叫即炸,熱辣辣食好滿足🥰
🥚提拉米蘇 $108
呢個真係好啱一大班人食😂 因為佢係平時甜品鋪食嘅4倍份量,明明係蛋糕嚟 勁癲🤣 我哋兩個人叫完見到咁大個有啲後悔,但為咗唔做大嘥鬼,我哋都係硬住肚皮食哂😆 蛋味好濃,好creamy🥰 係有水準同良心嘅😆😆
🍫二世祖特濃朱古力 $48
飲落去好似食緊舊朱古力咁濃😛 同埋雪凍咗仲滑🥸 我覺得可以當一個甜品咁嚟睇😆
Let’s Chill Like A Easy Joe2023年希望可以好似二世祖咁嘆,食勁多好西都唔肥,仲要去多好多轉旅行喪食喪玩!響實現願望之前,我要去食住二世祖先!① 原條鰻魚蛋包飯 $158賣相極吸引!條鰻魚認真肥美,個蛋幾滑,個飯加左飯素,連埋勁多木魚碎,口感同味道都好豐富!必食之選!② 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198隻軟殻蟹好似同個意大利飯有保護色咁,少少脆口,我鍾意飯身係硬身果種,食落仲有啲蟹肉。份量唔算多,但我覺得都足夠。③ 阿祖朱古力心太軟配豆腐雪糕 $88個賣相幾呃Like,一切開個心太軟,朱古力溶岩漿爆出黎,仲有出煙,好正!豆腐雪糕亦好香濃,分開食或者撈埋朱古力醬中和返個甜味食都咁正!④ 特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48好純好滑好濃好厚!正!!見到特濃朱古力都好吸引,下次要試埋!

Let’s Chill Like A Easy Joe

③ 阿祖朱古力心太軟配豆腐雪糕 $88

④ 特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48
原條鰻魚蛋包飯
2023-01-03 1516 浏览
呢間係朋友極力推介~果然冇令大家失望 ! 一行五人,專程嚟到大角咀品嚐呢間叫‘二世祖’餐廳! 我哋一早就訂咗位所以唔使等候便直接入座! 無論味道、顏色、外觀、食物分量同樣令大家滿意 🤭🤭🤭🤭餐廳以西式風格, 牆上壁畫設計豐富, 店內地方雖然不大但坐得舒服自在🪑🪑🪑🪑🍹 蝶豆花蜜糖青檸梳打 $42呢杯顏色已非常吸引!兩杯再一起溝下去顏色原來仲吸引!味道酸酸甜甜,不過適合打卡多一些📸📷📸📷🍫☕️ 凍二世祖特濃朱古力 $48 朱古力味特濃!加上不太甜, 大人細路個個爭住飲🍵🍵 宇治抹茶白朱古力奶 $48宇治抹茶勁濃郁,口感順滑! 沒有帶點苦澀味道, 抹茶控的你真心超級推介🧄🧈🍝蒜香牛油帶子扁意粉 $168蒜香牛油帶子煎得剛剛好!蒜香與扁意粉味道非常之夾~扁意粉煮得軟硬度適中!🦀🦞🦐🦑🍚 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198軟殼蟹幾乎整碟意大利飯二分之一!炸得鬆脆香口,啖啖肉!龍蝦汁味道香濃,配埋蟹肉及海鮮~這個意大利飯十分豐富!🐚🥖🥖 白酒藍青口配法包 $88藍青口肉質新鮮!白酒忌廉汁與法包一拍即合,非常好味!🤗🤭🤗🤭🍑🦀🥗 蟹肉蜜桃中東米芝麻汁沙律 $108這碟沙律勁多蟹肉~係大家至愛

🍹 蝶豆花蜜糖青檸梳打 $42

🍫☕️ 凍二世祖特濃朱古力 $48
朱古力味特濃!加上不太甜, 大人細路個個爭住飲

🍵🍵 宇治抹茶白朱古力奶 $48

🧄🧈🍝蒜香牛油帶子扁意粉 $168

🦀🦞🦐🦑🍚 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198

🐚🥖🥖 白酒藍青口配法包 $88

🍑🦀🥗 蟹肉蜜桃中東米芝麻汁沙律 $108
這碟沙律勁多蟹肉~係大家至愛!新鮮嘅沙律菜帶出清新健康!😍🥰😍🥰

🐔🧅🧇 芥末洋蔥醬炸雞窩夫 $148
呢碟菜式好特別但好好味!芥末炸雞炸得香脆之餘仲好香口!加埋窩夫點洋蔥醬或碎花生糖醬都係第一次食!感覺不錯!😎😏😎😏

🥔🍄🍕 薯蓉黑松露蘑菇薄餅 $98
餅皮薄脆~用咗薯蓉在底部!上面鋪上濃郁嘅黑松露醬及蘑菇, 令這個pizza簡單得嚟又好味!😋🤩😋🤩

🔥🦑🔥 炸魷魚鬚 $78
新鮮炸出來的魷魚鬚,香脆可口,有魷魚嘅鮮味!炸粉不太厚!😋☺️😋☺️

總括來說:這間二世祖餐廳值得推介畀大家! 食物夠特別,飲品用心製作!大家可以book位試一試!☎️📞☎️📞
2022-12-18
  • 原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
  • 白酒藍青口配法包
  • 特濃宇治抹茶白朱古力奶
  • 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
  • 二世祖特濃朱古力
成日想黎試easyjoe但嫌location唔太方便 2023 第一餐dinner 終於試左今次4個女仔黎食叫左2個main 1個snack 1個dessert同3杯野飲白酒蜆肉扁意粉 ⭐️⭐️個pasta帶少少辣味同酒味 蜆肉算大粒唔會有臭味但overall入口有啲乾唔夠汁 份量略嫌細份 二世祖雞翼配芥末洋蔥醬⭐️⭐️⭐️雞翼都係正常冇乜特別 有香草味夠香口芥末洋蔥醬一般 有啲似沙律醬 原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️漢堡包皮有烘過 軟殼蟹都好脆口菠蘿甜甜酸酸咁中和左炸軟殼蟹既油膩感薯條一般 冇乜味同唔太夠脆提拉米祖⭐️⭐️⭐️⭐️個size夠哂大份4人share啱啱好 味道唔錯 唔會好膩 但手指餅未浸得夠咖啡如果中意咖啡味既可能會覺得呢個tiramisu 差啲百利甜酒朱古力⭐️⭐️⭐️⭐️宇治抹茶白朱古力奶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️特濃朱古力奶⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
成日想黎試easyjoe但嫌location唔太方便

原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條
宇治抹茶白朱古力奶
百利甜酒朱古力
2023-01-02 83 浏览
餐廳用餐限時90分鐘,在店內只有6成食客的情況下店員仍會要求離座,吃著有點趕‼️若能彈性處理感覺會更好‼️😝▫️❥$𝟳𝟴 三圈拼盤🍱 有魷魚、芝士、洋蔥‼️粉漿較厚,不過炸得香脆‼️▫️❥$𝟴𝟴 白酒藍青口配法包🦪藍青口口感非常幼嫩,沾上了白酒、洋蔥煮成的醬汁更是美味‼️👅 香脆的法包拌著ᴄʀᴇᴀᴍʏ的醬汁,很喜歡‼️🥖▫️❥$𝟭𝟵𝟴 原隻軟穀蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯🥘意大利飯中加了龍蝦汁及不少的蟹肉,充滿鮮甜的味道‼️🦀▫️❥$𝟭𝟵𝟴 慢煮加拿大豬鞍配酸梅蛋黃醬🐽豬鞍肉質粉嫩,底部墊著軟綿綿的薯蓉‼️🥔▫️❥$𝟭𝟬𝟴 提拉米蘇🍮只限晚市供應‼️裝在玻璃瓶中的Tiramisu有如一個4吋的蛋糕‼️🎂 細膩幼滑很美味‼️💖▫️❥$𝟰𝟴 青蘋果沙冰🍏既清爽又大杯‼️▫️❥$𝟱𝟮 牛油果奶昔🥑口感順滑‼️
❥$𝟳𝟴 三圈拼盤🍱
有魷魚、芝士、洋蔥‼️粉漿較厚,不過炸得香脆‼️

❥$𝟴𝟴 白酒藍青口配法包🦪

❥$𝟭𝟵𝟴 原隻軟穀蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯🥘
意大利飯中加了龍蝦汁及不少的蟹肉,充滿鮮甜的味道‼️🦀

❥$𝟭𝟵𝟴 慢煮加拿大豬鞍配酸梅蛋黃醬🐽
豬鞍肉質粉嫩,底部墊著軟綿綿的薯蓉‼️🥔

❥$𝟭𝟬𝟴 提拉米蘇🍮

❥$𝟰𝟴 青蘋果沙冰🍏
既清爽又大杯‼️

❥$𝟱𝟮 牛油果奶昔🥑
口感順滑‼️
2023-01-02 56 浏览
✍︎︎🍗自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 🧇$148兩舊大大件炸雞配兩舊窩夫,炸雞新鮮熱辣多汁窩夫保留小小脆邊,入面鬆軟淋上糖漿鹹鹹甜甜,仲有煎蛋同自家醬汁,惹味又飽肚(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍄大啡菇黑松露牛肝菌意大利飯 🍛$138菇菇菇,全部都係菇黑松露配上芝士 無得彈意大利飯店員事先有講過會係偏淋身,食落口都唔錯的( ̄∇ ̄)🍼凍二世祖特濃朱古力奶🍫 $48出名名物,必點💛❥當日本身想叫提拉米蘇,但1930已經售罄了,建議一早落定order後上( ̄^ ̄)ゞ而且係晚市限定呀••••••••••••••••••••••••••••••🔎二世祖 大角咀福全街18號地舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎

🍗自家製芥末洋蔥醬炸雞窩夫 🧇$148
兩舊大大件炸雞配兩舊窩夫,炸雞新鮮熱辣多汁
窩夫保留小小脆邊,入面鬆軟

🍄大啡菇黑松露牛肝菌意大利飯 🍛$138

🔎二世祖
大角咀福全街18號地舖
  • 二世祖特濃朱古力
2022-12-31 147 浏览
除夕夜即日打電話想約, 只有返Bar 枱位, 雖然位置較偏僻,但人氣不少。除夕夜食豐富晚餐: - 招牌雞翼配芥末醬: 雞翼外皮薄脆,冇厚皮炸粉,唔算入味 但配芥未醬唔錯-原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯:芝士碎片及牛油味比較濃, 意大利飯可選軟身,但比較食落感覺都係偏硬,軟殼蟹漢堡應該會比較好。-慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬: 鍾意酸甜味就啱晒, 酸梅醬mix蛋黃醬都特別,薯蓉都冇乜牛油味, 豬鞍唔鞋口, 唔錯👍🏻-二世祖特濃朱古力:如眾多食評推薦,似名牌朱古力味道, 唔錯👍🏻-洛神花柚子梳打: 大大杯,但柚子蜜嘅味蓋過洛神花。 -二世祖超級窩夫陪雪糕,雪糕有玄米茶味,有士多啤梨乳酪加玫瑰花碎, 濃濃抹茶cream畫碟加藍莓,多樣味道配搭,口感外脆內煙靭既窩夫,唔錯👍🏻

除夕夜食豐富晚餐:

-二世祖特濃朱古力:
如眾多食評推薦,似名牌朱古力味道, 唔錯👍🏻

-洛神花柚子梳打:
大大杯,但柚子蜜嘅味蓋過洛神花。

招牌雞翼配芥末醬
慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬
二世祖特濃朱古力
二世祖超級窩夫配玄米茶雪糕
2022-12-29 61 浏览
其實餐廳內裏環境係唔錯嘅,雖然面積唔大但唔會感到侷促,至少座位之間寬躺坐得舒服👍🏻,店員仲另外俾咗張凳我擺嘢,非常貼心🥰。食物選擇方面一張餐牌就能夠滿足大多數人嘅口味,每樣都想試小小嘅我好艱難地先能夠篩選以下幾款食物作為當晚晚餐🥹:🍄#黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 ($138)▪️今年食過最好食嘅意大利飯✨▪️牛肝菌同忌廉嘅味道非常濃郁,香氣亦同樣濃烈▪️加入多款菇類,雜菌嘅味道包裹住每一粒飯▪️大啡菇爆汁有咬口🤤▫️飯粒較為煙韌,唯一建議係意大利飯可以再淋少少🤏🏻(食開軟飯)🍕#墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅 ($158)▪️薄脆嘅餅底上面有一層墨魚芝士,雖然黑蚊蚊但又幾好食😋▪️煙三文魚鹹香味道強勁,相對突出,一齊食會蓋過墨魚餅底▪️軟殼蟹脆卜卜仲有蟹膏🤩🦑#炸魷魚鬚鬚鬚鬚鬚鬚 ($78)▪️(我冇打錯食物名㗎,餐牌真係咁寫)▪️不過魷魚鬚確實非常「鬚」脆😆▪️粉漿唔厚,一口大小,另配上蛋黃醬▪️內裏都幾彈牙🍵#特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48)▪️上枱嘅時候見到個造型都已經加晒分😛▪️抹茶味道確實非常香濃▪️倒出嚟都見到質地較為濃稠▪️雖然有白朱古力但唔會太甜,對我嚟講甜度剛剛好🍫#朱古力香蕉奶昔 ($48)▪️口感順

🍄#黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 ($138)
▪️今年食過最好食嘅意大利飯✨
▪️牛肝菌同忌廉嘅味道非常濃郁,香氣亦同樣濃烈
▪️加入多款菇類,雜菌嘅味道包裹住每一粒飯
▪️大啡菇爆汁有咬口🤤

🍕#墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅 ($158)
▪️薄脆嘅餅底上面有一層墨魚芝士,雖然黑蚊蚊但又幾好食😋
▪️煙三文魚鹹香味道強勁,相對突出,一齊食會蓋過墨魚餅底
▪️軟殼蟹脆卜卜仲有蟹膏🤩

🦑#炸魷魚鬚鬚鬚鬚鬚鬚 ($78)
▪️(我冇打錯食物名㗎,餐牌真係咁寫)
▪️不過魷魚鬚確實非常「鬚」脆😆
▪️粉漿唔厚,一口大小,另配上蛋黃醬
▪️內裏都幾彈牙

🍵#特濃宇治抹茶白朱古力奶 ($48)
▪️上枱嘅時候見到個造型都已經加晒分😛
▪️抹茶味道確實非常香濃
▪️倒出嚟都見到質地較為濃稠
▪️雖然有白朱古力但唔會太甜,對我嚟講甜度剛剛好

🍫#朱古力香蕉奶昔 ($48)
▪️口感順滑而且同樣唔會太甜
▪️香蕉同朱古力好夾,做到兩邊味道平衡😍

總結,我對整個晚餐嘅食物質素感到非常滿意🌟,所有用料同配搭都做得好好。最後走嘅時候見到門口有薑餅人賣,如果唔係男朋友趕住走我都想買返兩塊過聖誕食😒。
2022-12-29 61 浏览
依間cafe 真係bookmark咗好耐喇,琴日中午起大角嘴打完波見差唔多時間開門就入去試試~餐廳嘅裝修灰色為主,加埋木製枱凳感覺幾chill! 午市時段有lunch set,配埋餐湯同埋飲品~今日叫咗:1️⃣黑松露珍珠帶子扁意粉 (lunch set$88)黑松露白汁好濃,珍珠帶子煮得啱啱好,唔會好韌/水汪汪咁~最正係個意粉落咗蒜蓉,充滿蒜味好香😆蘑菇湯好足料,但唔係好重忌廉果種所以飲完唔覺好膩飲品揀咗(凍)二世祖特濃朱古力(跟餐+ $38)鐘意朱古力嘅一定要試下,朱古力好濃郁~飲完成支仲有層朱古力起樽底2️⃣法式油封鴨髀配辣味薯角(lunch set $98)油封鴨髀好大隻啖啖肉,調味適中唔會太鹹~薯角炸到外脆內軟,正👍🏻飲品揀咗牛油果香蕉奶昔(跟餐+$42)好rich好cream,飲完好滿足😋3️⃣小山園抹茶心太軟配雪糕($88)飲完特濃朱古力就試吓抹茶心太軟喇🤩雪糕可選擇豆腐/抹茶味~外層嘅抹茶蛋糕香脆,輕輕劃一刀半溶嘅抹茶醬流晒出嚟,加埋抹茶雪糕一齊食味道再昇華🥳

今日叫咗:
1️⃣黑松露珍珠帶子扁意粉 (lunch set$88)

蘑菇湯好足料,但唔係好重忌廉果種所以飲完唔覺好膩
飲品揀咗(凍)二世祖特濃朱古力(跟餐+ $38)
2️⃣法式油封鴨髀配辣味薯角(lunch set $98)

飲品揀咗牛油果香蕉奶昔(跟餐+$42)

好rich好cream,飲完好滿足😋
3️⃣小山園抹茶心太軟配雪糕($88)

飲完特濃朱古力就試吓抹茶心太軟喇🤩雪糕可選擇豆腐/抹茶味~

午餐
  • 特濃朱古力
2022-12-28 57 浏览
🟠 鮮茄虎蝦扁意粉($158)呢個意粉係有少少辣既,個汁非常好食,可能係我本身唔太食得辣、所以少少辣就岩岩好👍🏻意粉正常發揮,無話特別彈牙。而蝦就有2隻,都幾大隻,剝咗殼之後,蝦肉都好入味😋🟡原條鰻魚蛋包飯($178)碟飯非常大碟,條鰻魚疊起面好有氣勢😂有超多木魚放係面,完全見唔到底下既飯。食落鰻魚好入味,蛋就非常有蛋香又夠滑👍🏻飯加鰻魚蛋同鰻魚汁食,好有滿足感☺️不過碟飯既飯量就真係比較少左dd😝🟢 三級風暴薯條(黑松露+明太子+青瓜)($78)呢個薯條非常好,一次過可以試到3種醬,岩哂多心既人🤡黑松露醬既黑松露味都多,不過個人唔太中意,因為食左其他主食,食黑松露醬有d膩既感覺、明太子醬甜甜地唔錯、不過最好食竟然覺得係個青瓜醬,個醬既青瓜味好出,但食左主食再沾青瓜醬食,反而覺得有種好清新既感覺🤩🤩🔵 二世祖特濃朱古力($48)之前飲過凍既朱古力,覺得好好味,今次又再叫,但因為天氣好凍,今次就選擇左叫熱。熱既朱古力同樣好濃,好重朱古力味,不過個人感覺凍飲好似好飲d🙈而且凍飲上枱既時候,影相好睇好多😂建議如果第一次去,都係叫凍既好d😌
🟠 鮮茄虎蝦扁意粉($158)

🟡原條鰻魚蛋包飯($178)

🟢 三級風暴薯條(黑松露+明太子+青瓜)($78)

🔵 二世祖特濃朱古力($48)

2022-12-25 65 浏览
一直bookmark好耐既Easy Joe終於去到朝勝啦🤣我地已經準時12點去到仲以為自己好早到🤣原來已經不斷入客了🙈🔸芥末洋葱醬炸雞窩夫炸雞waffle本身源自於美國紐約,鬆脆的炸雞加上煎蛋, 炸雞香脆加上蛋液香濃,令到炸雞外脆內嫩多汁口感而滑溜😍而Waffle外脆內軟,加上沾滿楓糖漿,整個配搭上非常創新,兩者出奇地夾😳🔸三圈拼盤魷魚圈,芝士圈,洋蔥圈每樣炸既時間剛剛好食落唔太有油膩嘅感覺魷魚圈👉🏻仲可以食到dd魷魚嘅鮮味🤣芝士圈👉🏻好濃郁炸完出嚟仲有流心口感😍洋蔥圈👉🏻炸完出嚟洋蔥冇油淋淋及太淋,如果呢刻飲返支啤酒就好喇🤣🔸鮮茄大蒜虎蝦意粉仲以為係配上一隻大虎蝦上菜發現係2隻特大虎蝦😳😳虎蝦煎既時間拿捏得剛剛好👍🏻肉質仲好鮮嫩🙈而煎出嚟大蝦蝦油滴落Linguine令到Linguine再加上鮮蝦既味道❤️啖啖都係好香濃嘅鮮茄蒜片🙈🔸提拉米蘇鮮奶咖啡平時Tiramisu都係一款甜品而今次餐廳會轉咗做杯drink😳融合左香草,朱古力,咖啡味道每一啖都會飲到幾種味道,而且唔會搶走各自嘅味道,好似食多左一款甜品咁😍🔸凍二世祖特濃朱古力佢地其中一款既signature drink👑首先佢唔係低B
一直bookmark好耐既Easy Joe
終於去到朝勝啦🤣

我地已經準時12點去到
仲以為自己好早到🤣
原來已經不斷入客了🙈

🔸芥末洋葱醬炸雞窩夫

🔸三圈拼盤
魷魚圈,芝士圈,洋蔥圈
每樣炸既時間剛剛好

啖啖都係好香濃嘅鮮茄蒜片🙈

🔸提拉米蘇鮮奶咖啡
平時Tiramisu都係一款甜品
而今次餐廳會轉咗做杯drink😳
融合左香草,朱古力,咖啡味道

🔸凍二世祖特濃朱古力
佢地其中一款既signature drink👑
首先佢唔係低B朱古力味黎 (即朱古力金幣d fd 呢) 🤣
係好濃郁嘅朱古力奶
令到成個口腔都充斥住朱古力味,而且好順滑👍🏻

整體感覺不錯,怪不得一直都咁Full
下次要試埋佢另一個signature drink特濃抹茶白朱古力奶😍
之前見有唔少人到依間咖啡店打卡📸,甜品望落幾吸引🥰,所以決定到訪。咖啡店幾有玩味,店名是「二世祖」的英文諧音,牆上塗上充滿藝術感的搞鬼壁畫🧑🏽‍🎤,吧檯上放滿機械人模型🤖✨。咖啡店有供應意飯🍛、意粉🍝、漢堡🍔、薄餅🍕和自家製作的甜品🥧。🍽️ 墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅薄餅餅底超薄脆🍕,上面塗上混入墨汁的芝士🧀,芝士味香濃,每塊薄餅都捲上兩片煙三文魚🐟,面頭再加上炸得金黃香脆的軟殼蟹🦀,並灑上芝士碎🧀,材料非常豐富,而且全部都是我最愛的食材,每啖都大滿足🥰。🍽️ 白酒蜆肉扁意粉扁意粉一上菜香氣撲鼻🍝,好有蒜香🧄和橄欖油味,帶點白酒香氣🍸,有少許辣🌶️,夠惹味,蜆肉鮮甜肥美,唔會食到沙👍🏽。🍮抹茶心太軟配雪糕心太軟造型相當討喜😍,切開有抹茶醬慢慢流出,質感偏杰身,濃郁醇香🧉,蛋糕部分口感軟綿綿,伴碟有餅乾碎🍪、藍莓🫐和蜜糖🍯,非常美味,而雪糕可以選擇豆腐味或玄米茶味🫖,我選擇了玄米茶味,夾返個茶味心太軟,一冷一熱的配搭,衝擊味蕾,非常滿足😋。🍵 抹茶鮮奶抹茶味非常香濃帶微甘,質感厚重,飲完都見到杯邊仲有厚厚一層抹茶。果然是無令我失望😍,咖啡店的抹茶製品真的非常出色👍🏽,下次會想再訪試埋朱古力製品

🍽️ 墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅

🍽️ 白酒蜆肉扁意粉

🍮抹茶心太軟配雪糕

🍵 抹茶鮮奶

果然是無令我失望😍,咖啡店的抹茶製品真的非常出色👍🏽,下次會想再訪試埋朱古力製品。

🙋🏽‍♀️想知更多飲食資訊, Follow Instagram: misslittlebigeater 🙆🏽‍♀️