2023-02-18
♡♡♡📍二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖以前都有聽過呢間嘅Cafe今次終於都有機會可以試吓😂。喺旺角行過去10分鐘都唔使,所以地理位置其實都OK 😆!上菜速度都幾快🤟🏻~🍽招牌雞翼配芥末醬雞翼鹹淡適中,芥末醬另上😝~點完芥茉漿會有另一番風味✌🏻。🍽原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯賣相都幾吸引,軟殼蟹真係超吸引🤣,軟殼蟹嘅表面有脆漿口感,再加上有獨特嘅口味😝,再配埋龍蝦汁蟹肉真係勁惹味🤣🤣!而且意大利飯好濕潤,每啖都好滋味😻~🍽二世祖超級窩夫配雪唔知點解去Cafe嘅時候就一定會想食甜品!所以我哋就揀咗呢個超級窩夫配雪糕。成個窩夫雪糕嘅造型都好靚,好適合影相😚😚。個雪糕仲係玄米茶,味道超正!而且個雪糕仲係有造型好可愛😝。窩夫有4塊而且冇嘢度都係熱辣辣嘅😆,側邊仲會有一個士多啤梨cream cheese,另外仲有抹茶醬而且有少量嘅藍莓,所以加加埋埋一齊成個組合都好正🤣🤣!🍼宇冶抹茶白朱古力奶 突然好想飲抹茶既嘢飲,聽左職員嘅建議之後就揀咗呢個宇治抹茶白朱古力奶,原來係呢度嘅招牌🤣🤣!然後我哋再望一望隔離枱嘅客人,發現真係好多人叫左呢杯😂!嘢飲嘅外型都好靚,係用咗玻璃樽去裝住,然後有隻
📍二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖
🍽招牌雞翼配芥末醬
雞翼鹹淡適中,芥末醬另上😝~點完芥茉漿會有另一番風味✌🏻。
🍽原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯
🍽二世祖超級窩夫配雪
🍼宇冶抹茶白朱古力奶
突然好想飲抹茶既嘢飲,聽左職員嘅建議之後就揀咗呢個宇治抹茶白朱古力奶,原來係呢度嘅招牌🤣🤣!然後我哋再望一望隔離枱嘅客人,發現真係好多人叫左呢杯😂!嘢飲嘅外型都好靚,係用咗玻璃樽去裝住,然後有隻小杯仔可以飲,飲落口勁順滑😻,好香宇治抹茶味!而且色澤好靚🤩,所以無論打卡定係味道都一流✌🏻!