收工後半跑半避雨的趕到餐廳去為友人慶生誰知竟早到了廿多分鐘 幸得店員超細心友好地安排提早入座友人點下大讚好食足料的煙三文魚薄餅它屬於輕量薄脆餅口感 拿上手也不會很油膩如餅底能加厚些分擔煙三文魚的咸重油花會更好圈圈拼盤中洋蔥圈魷魚圈芝士圈各兩三塊除了芝士圈較油膩和過腍 其餘都正常水平份量不多 勝在人少也可小試多款反而這家的窩夫甜品的味道和配撘讓人喜岀望外 捌除拍下無限張慶生相外 窩夫放涼了依然好食 沾上濃濃抹茶醬又帶點煙韌的窩夫很好吃怕太甜膩也可嚐嚐附上的草莓乳酪酸酸甜甜的另一番味道連自選的豆腐雪糕也是清甜的 奶味甜味不太高至於他們的招牌樽仔裝抹茶綠/經典特濃朱奶當日早上又剛好飲過連鎖店熱朱古力為了好好管理肚腩仔的二度發育唯有留到下次連同炸雞窩夫一起試試看𓏭𖤥 二世祖大角咀福全街18號地舖༶ 墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅 ₁₅₈༶ 三圈拼盤 ₇₈༶ 二世祖超級窩夫配豆腐雪糕 ₁₀₈༶ 山楂玟瑰梳打 ₄₂𓏭
收工後半跑半避雨的趕到餐廳去為友人慶生

𓏭
三圈拼盤 ₇₈
三圈拼盤 ₇₈
山楂玟瑰梳打 ₄₂
📍二世祖 (大角咀)大角咀福全街18號地舖💕終於都試到依間EasyJoe啦!星期六walkin成功💕其實係👦🏻好想去食!因為佢俾樽二世祖特濃朱古力奶吸引住好想試下而我係一個唔食朱古力嘅人,所以我冇咩特別話好想試😂但係去到間鋪見到有得飲抹茶🍵即刻雙眼發光🤩一定要試!👍🏻餐廳限時用餐時間90分鐘,上菜速度快所以都ok!🍫🥛二世祖特濃朱古力 $48欣賞佢嘅包裝,唔似一般cafe一杯杯上。反而有少少似cold brew有一個小杯子俾客人一路細味品嘗72.5%濃度朱古力配上明治鮮牛奶!味道唔算太甜幾好飲!連我唔食朱古力都讚好👍🏻🍵🥛宇治抹茶白朱古力奶 $48用上宇治抹茶配上白朱古力奶,本身我以為會好甜,飲到覺得甜到剛剛好。由於加咗白朱古力,所以就冇抹茶本身苦澀味!但我都覺得好好飲👍🏻兩款飲品都只能夠堂食,不能外賣。而且只有凍飲採用玻璃樽裝住,熱飲就用咖啡杯裝☕️食物方面叫咗兩款⬇️🔸二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝 $108非常夠味!而且好多醬汁撈埋黎食好味👍🏻🔹菠菜忌廉芝士雲吞配蘆筍 $118一碟有六粒忌廉芝士雲吞,餡料唔算多,味道略嫌有少少過咸🤏🏻 其實仲有炸雞窩夫同甜品好想試!但由於我同👦🏻都已經覺得
📍二世祖 (大角咀)

大角咀福全街18號地舖

💕終於都試到依間EasyJoe啦!星期六walkin成功💕
而我係一個唔食朱古力嘅人,所以我冇咩特別話好想試😂
但係去到間鋪見到有得飲抹茶🍵即刻雙眼發光🤩一定要試!👍🏻

餐廳限時用餐時間90分鐘,上菜速度快所以都ok!

🍫🥛二世祖特濃朱古力 $48
欣賞佢嘅包裝,唔似一般cafe一杯杯上。
72.5%濃度朱古力配上明治鮮牛奶!
味道唔算太甜幾好飲!連我唔食朱古力都讚好👍🏻

🍵🥛宇治抹茶白朱古力奶 $48
由於加咗白朱古力,所以就冇抹茶本身苦澀味!
但我都覺得好好飲👍🏻

兩款飲品都只能夠堂食,不能外賣。
而且只有凍飲採用玻璃樽裝住,熱飲就用咖啡杯裝☕️

食物方面叫咗兩款⬇️
🔸二世祖特濃卡邦尼扁意粉🍝 $108
非常夠味!而且好多醬汁撈埋黎食好味👍🏻

🔹菠菜忌廉芝士雲吞配蘆筍 $118
一碟有六粒忌廉芝士雲吞,餡料唔算多,味道略嫌有少少過咸🤏🏻

其實仲有炸雞窩夫同甜品好想試!
但由於我同👦🏻都已經覺得好飽食唔落
唯有下次再食再試吓其他菜式啦!

整體嚟講依間餐廳都唔錯
值得再次幫襯👍🏻

❤️多謝大家支持 Eyefoodfood
喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛
2022-11-06 1690 浏览
想試好耐既二世祖💛多謝友人們帶我來補祝生日,天秤到11月還有生日飯吃,太幸福了吧( ´͈ ᵕ `͈ )ゞ/⭐️蜜汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅 $158炸至金黃香脆的軟殼蟹,不怕乾柴,仍保留肉汁,肉和膏也不少。每塊薄脆的芝士薄餅表面,都鋪上一塊略鹹的肥美煙三文魚,配清新的沙律菜也不錯,就是鹹了一點,不過可以接受/⭐️明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138意粉灑上大量的鹹香脆脆櫻花蝦,忌廉汁香濃,與青瓜絲撈勻同吃,清新的青瓜絲剛好可以中和忌廉的油膩感,是個不錯的配搭!/⭐️招牌雞翼配芥末醬 $78招牌的香脆雞翼調味適中,質素正常👌🏻/🌟提拉米祖 $108意想不到這裡的提拉米蘇差不多有一個四寸蛋糕這麼大ᓫ(๑º꒳º๑)ꜝꜝ用上日本無菌雞蛋,蛋香什濃,口感濃稠奶滑,配偏濕的手指餅吃剛剛好。而且手指餅的酒味出眾,同時又吃到咖啡的苦澀味,很不錯呢🤎/🌟凍二世祖特濃朱古力 $48🌟宇治抹茶白朱古力奶 $48平時飲水的我,專誠為它們的朱古力奶而來!由於不可帶走,所以一定要堂食同飲哂佢|ू´꒳`) 兩款朱古力都十分濃厚奶滑,尤其朱古力份外香濃,朱古力迷必試‼️抹茶白朱古力奶味更為突出,帶淡淡的抹茶香,螞蟻人表示不怕甜l
⭐️蜜汁芝士軟殼蟹煙三文魚海鮮薄餅 $158
⭐️明太子櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138
⭐️招牌雞翼配芥末醬 $78
招牌的香脆雞翼調味適中,質素正常👌🏻
🌟提拉米祖 $108
🌟凍二世祖特濃朱古力 $48
🌟宇治抹茶白朱古力奶 $48
抹茶白朱古力奶味更為突出,帶淡淡的抹茶香,螞蟻人表示不怕甜lol
⭐️碟豆花蜜糖青檸梳打 $42
因為我唔飲有汽野,所以我不知道🫣
整體質素以甜吃及飲品較出色,主菜質素正常,也是一間可以一試的Cafe🙌🏻
  • 特濃宇治抹茶白朱古力奶
  • Tiramisu
2022-11-05 74 浏览
去開大角咀就想食easy joe皆因佢嘅朱古力非常濃郁 一試難忘今晚兩個人嗌左 Easy joe 雞翼外皮非常香脆 肉質嫩滑 推介👍🏻鮮忌廉青口配法包青口算鮮甜 個汁都幾creamy香辣白酒蜆肉意粉呢款意粉好好食 意粉口感夠爽 蜆肉好大粒 非常鮮味香辣味令人愈食愈想食完全唔覺油膩 非常推介👍🏻👍🏻豬鞍熟度剛好 仲有肉汁 食落唔覺得鞋口食到肉嘅油脂香味 份量嘅多 夠飽最後仲有樽裝嘅凍朱古力每啖都非常濃郁嘅朱古力味好滿足 超推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻兩個人share一樽岩岩好
去開大角咀就想食easy joe

好滿足 超推介👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
兩個人share一樽岩岩好
2022-11-04
2022-11-05 63 浏览
當日非常想吃炸雞窩夫,在instagram上hashtag找到此在新店林立的大角嘴的coffee shop,一於試試~ Waffle 🧇 and Chicken 相信是美國菜,小人讀書時期在美國和加拿大不時食brunch都會叫呢樣食,窩夫既脆又綿既口感、炸雞脆皮和咸香,加上楓糖的香甜!正到飛起!今次叫左招牌芥末洋蔥窩夫同埋cappuccino一杯先講講 chicken waffle,當日餐廳不算忙,落單後等左大約15分鐘就有~賣相非常好!窩夫烤得好靚,炸雞色水深但明顯是熱辣辣。面頭灑左好多花生碎同炸洋蔥!份量十足而且汁同配料都無話慳住比,很有誠意。醬汁是芥末蛋黃醬。一上菜就聞到炸洋蔥的味道~香氣不錯! 味道方面,窩夫色水是啡色的(不是缺點,而且好奇是不是加了焦糖黑糖之類!),很有蛋香!質感亦好好,脆皮,餡料軟綿綿,不會只有脆皮沒有內涵。面頭的花生碎很多,加上蜜糖後也很夾。醬料是芥末蛋黃醬,不會很油膩,但唔肯定係咪食炸雞的錯覺,連沙律醬都變輕盈了。芥末味略嫌不足~如果醬料是自己調的,混入多點wasabi也不錯!雞扒很大塊!女仔應該食唔哂!我大食都覺得份量好夠!煎炸得很香口。醃料味道都可以

今次叫左招牌芥末洋蔥窩夫同埋cappuccino一杯

芥末洋蔥炸雞窩夫

雞扒很大塊!女仔應該食唔哂!我大食都覺得份量好夠!煎炸得很香口。醃料味道都可以,輕輕有點香辣的味道。只是雞扒太大舊了,略嫌醃得不夠入味,裡面的雞肉有d淡甚至有d位食到雪味!不過都算是一小部分的部位而已,整體都ok既!

當雞扒淡時就都會希望醬料更濃!所以有以上對醬料的評價。

話雖如此,面頭的炸蔥絕對是錦上添花,為整道菜的味道和口感都增加了層次!或許就是如此多風味的一道菜,雞扒是專登唔醃咁咸的~ 整得黎講,我覺得仲可以加上醃洋蔥和沙律,為整道菜加上一清新的感覺!

此外,此炸雞窩夫配的是蜜糖(反正是一種糖漿)。若果能搭配 maple syrup 一定更加正。

$148 咁既誠意同份量算係非常有良心了。好些 coffee shop 無咁有 heart 都收成 $200。注意當地只收現金 cash 💵。

===

此外也點了 cappuccino

是薄泡的 cap。色水同拉花都好靚!注意冬天想飲的話可以叫咖啡師打熱d,或則好快會嘆凍!

埋單200蚊,絕對貴過食大家樂 !歡迎大家得閒一戰!
芥末洋蔥炸雞窩夫
  • 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
2022-11-04 59 浏览
對我來講西餐來來去去都係嗰啲😂但係見到依間勁多好評都好想試吓然後我同我朋友係晚上walk-in嚟嘅,得返吧枱都唔緊要啦😬舖頭唔算好大不過裝修都幾有誠意幾靚😌Meun唔算多嘢揀,當日我就叫咗特濃朱古力,青口,三文魚軟殼蟹pizza同埋大啡菇意大利飯。個青口份量唔算好多,不過佢個汁幾有誠意仲配埋兩舊包~拎嚟點啲汁勁好食!特濃朱古力就真係超級濃😂😂😂係好好飲不過好有罪惡感🥲🥲🥲三文魚軟殼蟹pizza佢係薄皮嚟嘅!三文魚份量都幾多!不過個人認為軟殼蟹就好似炸得有少少過咗火意大利飯整得都幾好食!會不斷好想食第二啖~總括嚟講除咗Pizza之外其他嘢都可以翻叫😬
對我來講西餐來來去去都係嗰啲😂
但係見到依間勁多好評都好想試吓

特濃朱古力就真係超級濃😂😂😂係好好飲不過好有罪惡感🥲🥲🥲

意大利飯整得都幾好食!會不斷好想食第二啖~

總括嚟講除咗Pizza之外其他嘢都可以翻叫😬
幫襯勁買💛 EASYJOE 二世祖🔘@easyjoe_hk Let’s Chill Like A Easyjoe☕️一睇呢款飲品就知道係邊間cafe啦!就係取自「二世祖」諧音嘅EASYJOE🕴🏻食物款式唔算好多,一頁嘅menu有齊小食、沙律、飯、意粉、甜品等等,反而飲品種類仲多😂 除左cafe必有嘅咖啡之外,連milk shake,frappe都有🍧特濃宇治抹茶白朱古力奶🍵明治4.3鮮奶|日本字治抹茶粉必試😍! 茶味香濃,入口非常厚滑!凍飲冇加冰,所以比較濃郁,可以慢慢享受,唔洗怕越飲越淡🤤 不過因為加左白朱古力,所以如果想飲抹茶嘅回甘就未必岩心水喇🥹不過正因為太濃郁,一個人飲曬一樽都幾full,加上個靚靚玻璃樽冇得拎走🫙 所以同朋友仔share一樽會係一個不錯嘅選擇🙌🏻白酒蜆肉扁意粉🐚唔食得辣嘅話可以同店員特別request🌶 蜆肉新鮮,肉質飽滿無沙,大約有6-7隻🌊 白酒味唔算好強,反而蒜香十足🧄墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅🦑薄底pizza 烘得好脆口💢 大大隻軟殻蟹放係pizza中間🦀 薯容墊底,再配上墨汁,係好創新嘅combo⚗️ 前者平時都係做配菜,後者就多數係煮意粉👩🏻‍🍳三級風
幫襯勁買💛

墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅

三級風暴薯條🍟
明太子|青瓜|黑松露

三級風暴薯條

三款醬汁中黑松露味道最出,而明太子味就最creamy,青瓜醬就有啲似食緊魚柳包咁🤣

提拉米祖(無菌蛋)☕️

提拉米祖(無菌蛋)

用左雞蛋嘅tiramisu味道比較濃厚,但始終安全問題,都怕生蛋可能有沙門氏桿菌之類,但見menu寫住採用無菌蛋,就放心多了💁🏻‍♀️ 見呢個價錢以為會係一件蛋糕,點知係成碗🥣 仲要個碗都幾深,份量十足!Mascarpone Cheese好滑溜,手指餅浸滿咖啡酒,濕潤同充滿酒香🥃

值得一提嘅係如果Order餐廳嘅甜品,餐廳可以免費幫忙準備生日牌同蠟燭🎂 重點係店員好識做,唔會問「個蛋糕上得未呀」或者「幫你地換幾隻碟好唔好呀」😂

支持良心小店💛
白酒蜆肉扁意粉
墨汁芝士軟殼蟹煙三文魚薄餅
三級風暴薯條
提拉米祖(無菌蛋)
2022-11-02 60 浏览
位於大角咀嘅人氣Cafe二世祖網上見到有好多朋友推薦,餐廳環境望落去有好足夠嘅空間感,充滿美式Mixture港式風格,亦都有好多玩味十足嘅壁畫同埋小擺設👍🏻餐廳不時會推出新嘅菜式,食物賣相亦都好精緻,款式選擇亦都好多,份份都足料又大份,🖤黑白配⚪️樣樣都想試吓😍原條鰻魚蛋包飯 $158大大條嘅鰻魚橫跨左成個碟,鰻魚好厚身,燒得好香同埋入味,配埋用牛奶炒嘅蛋醬滿瀉喺個飯到,厚厚嘅一層層包住晒啲飯😍,所以食落去啲飯🍚 好嫩滑!黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $128呢款意大利飯嘅口感一啲都唔會覺得好膩嘅感覺,飯粒有咬口,裏面仲有好多牛肝菌🍄,加埋烤過嘅大大嚿大啡菇,creamy得黎好香😳二世祖特濃朱古力 $48呢款朱古力特飲係店舖嘅主打,飲落去真係好驚喜,質地好厚身同埋rich ,飲落去係好濃郁嘅朱古力味道🍫 特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48開頭都好驚好甜,點知飲落去甜度竟然啱啱好!而且抹茶味都好香濃,成個比例好Perfect!

原條鰻魚蛋包飯 $158

黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $128

二世祖特濃朱古力 $48

特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48

.Easy Joe💖必食炸雞waffle!!!💖Bookmark 🔖 左呢間好耐!!!終於食到‼️……….我地4個人👩🏻‍🦰👦🏻🧒🏻👨🏻叫左🤩💖鮮茄龍蝦汁珍珠帶子扁意粉🍝($88)💖菠菜芝士牛肉漢堡配薯條🍟($108)💖芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇($148)💖墨汁芝士軟殻蟹🦀燒煙三文魚海鮮薄餅($158)💖鮮茄芝士軟骨餃子🥟($38)💖日式炸池魚($78)💖凍二世祖特濃朱古力🍫(+$38)💖宇治抹茶白朱古力奶(+$38)……….第一樣要介紹嘅一定係😍芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇‼️蛋黃液配上炸雞窩夫🧇+糖漿🥹真係好夾!!!!!面層介有玫瑰花🌹碎!!!真係出乎意料咁夾!!!😱 玫瑰花🌹碎嘅味道令呢道菜係👩🏻‍🦰心中加左好多分😆‼️會比💯❕……….墨汁芝士軟殻蟹🦀燒煙三文魚海鮮薄餅🍕唔會好膩/飽肚😆軟殼蟹非常大隻🤩薄餅係薄脆,食完介可以試多幾樣野!!……….凍二世祖特濃朱古力🍫見佢好似細細支😯但原來都夠我地4個人分!!! 又幾抵飲😍而且真係非常濃郁嘅朱古力味🥹必飲‼️……….同凍二世祖特濃朱古力🍫相比之下宇治抹茶白朱古力奶🍼會比較無咁特出😌但抹茶味都好濃厚!!!………..鮮茄芝士軟骨餃子🥟上台一定要即刻食!!!
Easy Joe💖
必食炸雞waffle!!!💖
Bookmark 🔖 左呢間好耐!!!
終於食到‼️
我地4個人👩🏻‍🦰👦🏻🧒🏻👨🏻叫左🤩
💖鮮茄龍蝦汁珍珠帶子扁意粉🍝($88)
💖菠菜芝士牛肉漢堡配薯條🍟($108)
💖芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇($148)
💖墨汁芝士軟殻蟹🦀燒煙三文魚海鮮薄餅($158)
💖鮮茄芝士軟骨餃子🥟($38)
💖日式炸池魚($78)
💖凍二世祖特濃朱古力🍫(+$38)
💖宇治抹茶白朱古力奶(+$38)
………..
鮮茄芝士軟骨餃子🥟上台一定要即刻食!!!因為係好新鮮好脆口!!!
……….
菠菜芝士牛肉漢堡配薯條🍟個人感覺就比較普通🤔牛肉漢堡比較乾身,比較失色,唔推薦
………..
整體來說,都係最鍾意❤️ 芥末洋蔥醬炸雞窩夫🧇!!!但定價有d高💸💸💸
味道:🌕🌕🌕🌕🌑4/5
服務:🌕🌕🌕🌑🌑3/5
性價比:🌕🌕🌑🌑🌑2/5
回頭指數:🌕🌕🌕🌑🌑3/5
衛生:🌕🌕🌕🌑🌑3/5
  • 凍二世祖特濃朱古力
  • 芥末洋蔥醬炸雞窩夫
2022-10-20 69 浏览
其實是被飲品的相片吸引,雖然不在繁華地段,但由旺角站行去也相當方便。其實小店食物選擇不多,主食有意粉、pizza、burger及All day breakfast ,不過今次是被飲品吸引而來,叫了特濃朱古力及宇治抹茶白朱古力,兩者都非常令人驚喜,宇治抹茶十分濃郁,但不太甜,喜歡抹茶的朋友千萬不要錯過,至於朱古力更令人雀躍,第一次飲朱古力好像品咖啡一樣,濃濃的朱古力香在未入口之前就已經聞到了,入口口感豐厚,有幸福的感覺(試過就知道不誇張),比高級朱古力連鎖店更好味,而且性價比很高,但要留意這兩款飲品不設外賣,所以要試的朋友記得要堂食訂枱呀最後提一提食物質素也不錯,不過飲品已經成為全餐的焦點,所以就不評論太多了。我認為是值得再訪的小店。

特濃朱古力
特濃朱古力
  • 特濃宇治抹茶白朱古力奶
👅大角咀小店雲集,有唔少隱世美食,今次去左呢間人氣café,不論賣相及味道都相當唔錯,價錢亦很親民,絕對值得一去再去!👻「二世祖」主打創意菜式,裝修帶點工業風,牆身鬼馬有趣既壁畫,充滿玩味!有多款主菜、輕食、甜品同飲品選擇。🥗蟹肉蜜桃中東米芝麻醬沙律($108)色彩繽紛既沙律,確實令人胃口大開。配料口感新鮮豐富,酸甜清新,非常有驚喜!🍝白酒蜆肉扁意粉($108)蜆肉份量很多,飽滿又鮮甜,配上辣辣粉更惹味非常,意粉質感彈牙,如果調味再濃一點,就更加分了!🧇芥末洋蔥醬炸雞窩夫($148)賣相邪惡又吸引,窩夫上面放左炸雞同煎蛋,再灑滿花生碎同炸蒜,炸雞香脆入味,窩夫厚身鬆軟,切開內藏麻薯,配上楓糖漿,鹹甜交融既口感,特別滿足!🍏青蘋果沙冰($48)沙冰口感幼滑,超級清爽,味道酸甜好好飲呀!🥑牛油果奶昔($52)奶昔綿密細緻,奶味及果味都恰到好處,牛油果控必點呀!
👅

👻

🥗
蟹肉蜜桃中東米芝麻醬沙律($108)

🍝
白酒蜆肉扁意粉($108)

🧇
芥末洋蔥醬炸雞窩夫($148)

🍏
青蘋果沙冰($48)
沙冰口感幼滑,超級清爽,味道酸甜好好飲呀!

🥑
牛油果奶昔($52)
奶昔綿密細緻,奶味及果味都恰到好處,牛油果控必點呀!

2022-10-11 76 浏览
位於大角咀福全街嘅人氣cafe「Easy Joe」,主打西式多國菜,店名取自其諧音「二世祖」,甚有玩味之意🥰店內佈置簡約舒適,裝潢設計以灰調工業風為主🏗牆身亦有唔少生動有趣嘅壁畫,同繁華嘅鬧市街頭形成強烈對比,相當特別呢💥🔸蒜香牛油日本帶子扁意粉($168)色香味俱全嘅主食,帶子鮮甜厚肉,表面煎至微微焦香👏🏻配搭煙韌掛汁嘅扁意粉,每啖入口都滲出濃郁嘅蒜蓉同牛油香氣,令人相當滿足✅🔸原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯($198)意大利飯賣相吸引,炸軟殼蟹酥脆而不膩🦀咬開更有鮮甜細嫩嘅蟹肉同豐腴甘香嘅蟹膏,Risotto軟硬適中,粒粒分明,配上鮮甜濃郁嘅龍蝦汁份外惹味😺🔸小山園抹茶心太軟配雪糕($78)心太軟採用日本小山圓抹茶製作,外層相當鬆脆,切開係香濃嘅流心抹茶醬🎉配搭味道清新嘅玄米茶雪糕 (亦可選豆腐口味),味道層次昇華至另一境界,值得一試💋🔹牛油果香蕉奶昔($52)奶昔由鮮美牛油果同甘甜香蕉特製而成💁🏻‍♀️口感順滑豐富,味道清新香甜,夏天飲用更有助消暑解渴✨

🔸蒜香牛油日本帶子扁意粉($168)

🔸原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯($198)

🔸小山園抹茶心太軟配雪糕($78)

🔹牛油果香蕉奶昔($52)
2022-10-02 1407 浏览
餐廳佈置簡約舒適, 用上粉嫩顏色做主調, 配上可愛的壁畫, 小清新的感覺, 透過落地大玻璃, 可以見到璀璨的街道, 環境相當舒適寫意。白酒藍青口配法包 $88肥美挺身的藍青口,完全浸泡在惹味忌廉醬汁中, 肉質鮮味滑溜,咀嚼時, 每口充滿奶油香及淡淡的酒香,跟配的法包 , 香脆可口, 用來沾上滋味的忌廉汁一起吃,讓人喜歡。蒜香牛油日本帶子扁意粉 $168圓潤雪白的日本帶子,放在扁意粉 上, 表面煎至微微焦香, 賣相令人垂涎,肉質軟嫩, 十分鮮味 , 跟配的意大利麵,煙煙韌韌, 充滿咬口, 咀嚼時, 慢慢滲出牛油香氣及蒜香, 讓人食指大動。二世祖招牌窩夫配雪糕 $98香脆的窩夫, 散發著誘人牛油香氣, 入口煙韌充滿拉扯感,還有新鮮雜莓、 玫瑰花瓣伴碟, 造型吸引, 加上一球豆腐雪糕,香甜滑溜, 啖啖窩心。特濃宇治抹茶白朱古力牛奶 $48粉綠色的自家製宇治抹茶, 選用明治4.3鮮奶及日本宇治抹茶粉沖製,口感柔順濃稠, 既有淡淡奶香, 又有濃郁的抹茶香氣,回甘而不澀。士多啤梨梳打 $42 士多啤梨沙冰 $48粉嫩的士多啤梨梳打、士多啤梨沙冰 , 賣相令人心心眼, 充滿夏日色彩,每口清新馥郁,

白酒藍青口配法包 $88

蒜香牛油日本帶子扁意粉 $168

二世祖招牌窩夫配雪糕 $98

特濃宇治抹茶白朱古力牛奶 $48

士多啤梨梳打 $42
士多啤梨沙冰 $48
粉嫩的士多啤梨梳打、士多啤梨沙冰 , 賣相令人心心眼, 充滿夏日色彩,每口清新馥郁,天然清甜的果香瀰漫口腔, 香甜誘人。

📍三訪Easy Joe‼️• 濃郁大啡菇risotto😋 -- 二世祖😎•Follow @pigfoodiexhk for more food!🐷#pigfoodiexhk_大角咀#pigfoodiexhk_西餐#pigfoodiexhk_黃店========================Easy Joe 係其中一間小編好中意嘅餐廳😻👍🏻唔單只食物有質素,而且portion都幾多😋店員服務都好有禮貌🥰------------------------------⭐️黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $138 (4.5/5)好濃郁菇菌味🤩‼️醬汁好rich包滿每粒飯😻大啡菇juicy腍身~值得trytry!!•⭐️白酒藍青口配法包 $88 (4.3/5)湯底好有鹹香,點法包一齊食好好味~青口肉質鮮甜!•⭐️原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條 $168 (4.3/5)好足料嘅漢堡🤩包體搽咗牛油烘熱,外皮微脆,內裡鬆軟~軟殼蟹酥脆唔油,加埋酸辣醬非常惹味👍🏻🥰菠蘿juicy清甜可以解膩~伴碟嘅薯條粗身脆口😆·⭐️洛神花柚子梳打 $42 (4.3/5)柚子清新解膩,夏天飲最啱!·⭐️蝶豆花蜜糖青檸梳打 $42 (4.3/

#pigfoodiexhk_大角咀
#pigfoodiexhk_西餐
#pigfoodiexhk_黃店
========================
⭐️黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $138 (4.5/5)

⭐️白酒藍青口配法包 $88 (4.3/5)

湯底好有鹹香,點法包一齊食好好味~青口肉質鮮甜!

⭐️原隻軟殼蟹燒菠蘿漢堡配薯條 $168 (4.3/5)

⭐️洛神花柚子梳打 $42 (4.3/5)

柚子清新解膩,夏天飲最啱!
⭐️蝶豆花蜜糖青檸梳打 $42 (4.3/5)

青檸加蜜糖酸酸甜甜好refreshing~
賣相:3.8/5
名稱:二世祖 @easyjoe_hk
地址:大角咀福全街18號地舖
前往方法:奧運站C5出口
2022-10-01 99 浏览
為左遇到二世祖排隊訂位要趁早😇·位於大角咀既人氣熱店二世祖 Easy Joe餐廳裝修猶如其名 · 玩味十足大量手繪牆壁 · 岩哂打卡影相♡ 鮮茄大蒜虎蝦意粉($148)兩大隻虎蝦相當吸引虎蝦煎到爽口彈牙醬汁酸酸辣辣·每條意粉掛滿醬汁非常香辣惹味♡ 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬($198)賣相擺盤好靚 · 絕對相機食先初初以為咁新奇 · 豬鞍上面舖芝士?!原來係酸梅蛋黃醬😳酸酸甜甜幾開胃豬鞍好厚切 · 但煎得岩岩好裡面仲好軟腍juicy不過玫瑰花瓣乾有少許影響口感🙈♡ 二世祖招牌雞翼配芥末醬($78)雞翼用香草預先調過味超鍾意個雞皮勁脆身 · 咬落非常多汁有少許爆汁感♡ 朱古力心太軟配豆腐雪糕($78)心太軟講求捕捉最澎湃一刻而聰明既好隊友話畫面太靚 · 忍唔住偷食🌚搞到我臉色同個朱古力一樣黑左好彩心太軟流心效果非常令人滿意朱古力味超級濃郁配埋豆腐味雪糕 · 心情即刻好番哂☺️♡ 凍二世祖特濃朱古力($48)濃郁而厚滑既朱古力秒間讓安多酚喚醒好心情༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞༞(๑•́‧̫•̀๑)ఌ小小總結:本身好想食佢地每日限定既tiramisu 可惜😮‍💨當日賣
為左遇到二世祖
排隊訂位要趁早😇
位於大角咀既人氣熱店
二世祖 Easy Joe
餐廳裝修猶如其名 · 玩味十足
大量手繪牆壁 · 岩哂打卡影相

♡ 鮮茄大蒜虎蝦意粉($148)
兩大隻虎蝦相當吸引
虎蝦煎到爽口彈牙
醬汁酸酸辣辣·每條意粉掛滿醬汁
非常香辣惹味

♡ 慢煮加拿大豬鞍架配酸梅蛋黃醬($198)
賣相擺盤好靚 · 絕對相機食先
初初以為咁新奇 · 豬鞍上面舖芝士?!
原來係酸梅蛋黃醬😳酸酸甜甜幾開胃
豬鞍好厚切 · 但煎得岩岩好
裡面仲好軟腍juicy
不過玫瑰花瓣乾有少許影響口感🙈

♡ 二世祖招牌雞翼配芥末醬($78)
雞翼用香草預先調過味
超鍾意個雞皮勁脆身 · 咬落非常多汁
有少許爆汁感

♡ 朱古力心太軟配豆腐雪糕($78)
心太軟講求捕捉最澎湃一刻
而聰明既好隊友話畫面太靚 · 忍唔住偷食🌚
搞到我臉色同個朱古力一樣黑左
好彩心太軟流心效果非常令人滿意
朱古力味超級濃郁
配埋豆腐味雪糕 · 心情即刻好番哂☺️

♡ 凍二世祖特濃朱古力($48)
濃郁而厚滑既朱古力
秒間讓安多酚喚醒好心情