2023-01-06
#foodiezo食在大角咀 #foodiezo九龍篇之前都食過嘅二世祖終於搵到時間encore喇😍 今次食返上次未食嘅招牌鰻魚飯😜 星期五晚坐無虛席 都幾熱鬧😆 入座嘅時候店員俾咗個紙袋仔我哋裝紙巾/垃圾等,呢個安排幾好,保障到店員外又可以保持衛生,最緊要自律嘛🤓 另外上菜速度都幾快,叫完10分鐘內就有嘢食🥳 整體感覺都唔錯😜—————————————————————🐟原條鰻魚蛋包飯 $158真係好大條🤣 食完鰻魚已經飽咗一半😂 好在佢嘅飯都唔算勁多,拉返balance唔洗做大嘥鬼😗 要讚一讚用珍珠米,仲有勁多木魚花好香呀😋 不過細塊啲就更易入口🤣 鰻魚處理得幾好,唔算多骨😗 蛋嘅份量都好多😂 鋪哂飯 確保係啖啖飯都有蛋入口😜-🍔美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條 $148通常食漢堡我都會食咗薯條先😂 雖然有少少side track 不過想講個薯條真係好食到喊🥲 脆得嚟係粉ga,加埋啲香草,食落去完全唔會乾,真係好似食緊薯仔咁🤣 絕對推介大家散叫一份薯條🥸 主菜漢堡都唔弱嘅,只係太厚我個口食唔哂要分層食😛 個牛好Juicy,加埋cheese真係邪惡到爆👾 要讚個包有烘過,香脆🤗 -🍖二世祖雞
—————————————————————
🐟原條鰻魚蛋包飯 $158
🍔美國牛肉蘑菇芝士漢堡配薯條 $148
🍖二世祖雞翼配芥末洋蔥醬 $78
即叫即炸,熱辣辣食好滿足🥰
🥚提拉米蘇 $108
呢個真係好啱一大班人食😂 因為佢係平時甜品鋪食嘅4倍份量,明明係蛋糕嚟 勁癲🤣 我哋兩個人叫完見到咁大個有啲後悔,但為咗唔做大嘥鬼,我哋都係硬住肚皮食哂😆 蛋味好濃,好creamy🥰 係有水準同良心嘅😆😆
🍫二世祖特濃朱古力 $48
飲落去好似食緊舊朱古力咁濃😛 同埋雪凍咗仲滑🥸 我覺得可以當一個甜品咁嚟睇😆