2020-03-30
呢晚放工去Megabox IKEA買啲嘢,但估唔到原來佢閒日收八點半,所以趕唔切喺佢餐廳食埋嘢😥。拎住一袋二袋,唯有睇下個商場有乜好食啦。其實商場好多舖頭都已經收咗,好彩上到去兒童樓層嗰到見到有間壽司舖仲開,而且仲有唔少一家大細食緊。一入門口,我就知佢係一間親子餐廳,因為有玩具送畀小朋友🎁。我哋坐咗喺卡位,側邊就係火車送餐軌。呢到落單係自助㗎,有個屏幕顯示器可以點餐,不過無得拎起,無咁方便🤔。可能為咗氹小朋友嘅關係,佢點餐嗰到啲動畫好搞笑,好似卡通片咁。我留意到而家做緊抽獎,叫滿四碟可以抽一次,可惜全部落空😭。🥗蟹籽沙律($22),呢個比起平日大份,加上有大量沙律醬,都OK。我食嘅兩款卷物味道都幾唔錯😋,分別係北寄貝沙律卷($25)同帆立貝龍蝦沙律卷($38),各有三件。🦀軟殼蟹手卷($24),Size幾大,軟殼蟹炸得幾酥脆。壽司食咗幾款,🍣分別有三文魚壽司($18)、火炙三文魚壽司($20)同皇帝蟹棒壽司($16),三款放埋一碟。另外,我哋仲食咗腐皮壽司($12)、醋鯖魚壽司($18)同三文魚加州卷($28),不過唔記得影相😜。味道全部正正常常啦,壽司飯比較大粒,啱哂飯桶。熱食叫咗🐟
🦀軟殼蟹手卷($24),Size幾大,軟殼蟹炸得幾酥脆。
熱食叫咗🐟芝士魚餅($28),有四件,魚餅真係爆哂芝,港女至愛🧀。
雞軟骨($28),🐔有兩串,呢個就無咩特別,應該係買返嚟,炸返脆去。
最後,特別推介嘅係呢到嘅生薑,非常高質!因為夠濕潤,而且新鮮、乾淨;我哋食咗勁多,嚟到真係不可不食🤤。