2020-03-10
收工黎Megabox呢間超得意嘅餐廳,係用火車路軌送餐!我呢個大細路覺得超可愛,一直好想黎食,今晚就約左媽媽,黎個返老還童之夜。今晚叫左啲壽司、炸物仲有燒物,總括而言熟食比壽司優勝。呢度用枱面嘅平板電腦落單,每件菜品都有相,而且同真實上碟嘅無論份量同賣相都係一模一樣!大部份壽司都係2件上,每碟$1x至$2x有交易,好抵食!三文魚加州卷 $28, 呢個大大件超抵食,賣相亦一流。吞拿魚沙律軍艦 $20,係大家熟悉嘅吞拿魚沙律,味道正常唔會過鹹。油甘魚壽司 $20,呢個色澤比我想像中紅,魚油唔算多,呢個有少少失望。日式芝士年糕 $28,今晚最正嘅食物!入面芝士超流心,而且好濃味,外面嘅年糕又軟身,配合得宜!蟹肉忌廉薯餅 $26,呢個係今晚第二正,外脆,入面嘅忌廉配合蟹肉超好味!芝士春卷 $26,春卷脆身,入面嘅芝士就唔算多,需要點啲蛋黃醬。有5條咁多!燒鯖魚 $38,難得唔乾身嘅鯖魚,都幾大條!鹿耳島豬軟骨烏冬 $68,個烏冬真係超正,係我喜歡嘅咬口感。豬軟骨勁大舊,又好有味!綠茶雪糕 $18,呢個雪糕幾順滑,唔會有冰粒。食完我地都好飽。作為一間面向親子客人嘅餐廳,真係算超高質!呢度每落四樣
三文魚加州卷 $28, 呢個大大件超抵食,賣相亦一流。
燒鯖魚 $38,難得唔乾身嘅鯖魚,都幾大條!
綠茶雪糕 $18,呢個雪糕幾順滑,唔會有冰粒。
食完我地都好飽。作為一間面向親子客人嘅餐廳,真係算超高質!呢度每落四樣食物就會抽一次獎,咁啱我地抽中左一支益力多!