2009-10-17
有朋友一早排隊攞定位,大約7點幾到就可以入去。在門口等候期間,真係不斷都有人等位,估唔到依間開咗一段時間的餐廳仍然咁多人,真犀利呀..其實依間我係第一次去食,因為每次都要等好來,而且我的另一半唔係太鍾意食炸物,所以一般都好少去的。今次友人話要食,所以我終於有機會去嘗試一下啦我們今次坐唔到近WINDOW,不過都係卡位,都好啦..我們3個人,原先叫兩SET,後來再REFILL飯,話要每人一個SET先可以,咁唯有叫3SET啦,不過真係好飽,食唔晒,今次我們叫咗以下既食物:章魚芥辣毛豆 ($42)好一般雜錦刺身($188)每種魚生有三件,都好新鮮吉列大蝦併豬扒定食($196)大蝦一定要趁熱身,幾好。厚身既豬扒,不過無咩肉汁炸日本生蠔定食 ($186) 熱食好好味道,就算放涼咗,都唔會有腥味,而且唔會出晒水,真的不錯。我反而鍾意食依個多過豬扒,因為在外面食的炸蠔,大部份既粉漿會有好多油吉列豬扒定食 ($148)總括來講,我唔覺得好食到好似報所講既咁好,不過如果以炸物來說,依度都做得唔錯,因為唔會油淋淋,就算擺來咗,食落口依然是脆的。個人覺得以依個價錢食這個食物,不如去大戶屋食仲好,以吉列豬扒來說
章魚芥辣毛豆 ($42)
好一般
雜錦刺身($188)
每種魚生有三件,都好新鮮
吉列大蝦併豬扒定食($196)
大蝦一定要趁熱身,幾好。厚身既豬扒,不過無咩肉汁
炸日本生蠔定食 ($186)
吉列豬扒定食 ($148)
總括來講,我唔覺得好食到好似報所講既咁好,不過如果以炸物來說,依度都做得唔錯,因為唔會油淋淋,就算擺來咗,食落口依然是脆的。個人覺得以依個價錢食這個食物,不如去大戶屋食仲好,以吉列豬扒來說:在大戶屋到食加埋一,都唔超過$100,在依度,未加一都已經$148,其實兩者既味道都係差唔多,因為D汁料都係一樣既。
由於太肚餓既關係,只拍下兩張照片。
埋單合共: $836