2017-09-13 2105 浏览
High quality嘅吉列餐廳🐖係食吉列嘢餐廳入面丼吉嘅嘢食係無庸置疑嘅🐖🐖除咗例牌嘅吉列豬之外 吉列蠔都好jengggg🐚 大大隻 麵豉湯驚喜地有隻蜆喎🤣一分錢一分貨 話哂都200幾蚊個定食 加1後分分鐘$300蚊 所以成個餐係足料嘅 ps.記得點佢地隻吉列醬👍🏼分開放枱邊醬料架內另外上菜平均都要返咁上下時間⏱ 俾想像中稍耐...等咗半個鐘 同枱另外兩位朋友個餐ssss都上齊都未有(後尾問返d waitress原來係廚房漏單..) 趕時間就唔建議食呢間 而且現今百物騰貴 $300個吉列定食係咪valuable就睇各下對於吉列嘢嘅喜愛有幾大喇🕵🏻飯後會仲有個水果杯(裝滿西瓜嘅玻璃杯)作為飯後甜品不錯

飯後會仲有個水果杯(裝滿西瓜嘅玻璃杯)作為飯後甜品不錯
吉列豬+吉列蠔定食
吉列蠔
吉列豬+吉列蠔定食
吉列蠔
2017-09-11 1397 浏览
今日剛剛同老婆經過沙田新城巿, 又要搵嘢食, 八樓酒樓多人到 暈, 不如落七樓睇睇啦, 咦又經過吉列, 尖沙咀就去得多, 呢樹只係初初去過一次, 見到佢d店長及侍應好似唔同咗, 不如入去review下, 睇吓有無進步, 在門口攞飛, 好彩唔駛等好耐, 前面仲有地方坐住等, 好! 到我喇, 侍應給我帶進二人卡位, OK幾舒服, d醬汁器皿好乾淨, 我點咗個刺身盤及二人餐, 有前菜, 有嘢飲, OK OK.侍應給我先來芝麻, 仲教我點樣用醬汁, 好有心機.等咗一陣, 冰凍啤酒及檸檬什飲, 跟住炸軟殼蟹送到, 好鬆化, 要嚟送啤酒好掂, 軟殼蟹香脆有膏添.剛剛好軟殼蟹食曬之際, 刺身盤送到, 超級豪華, 咩都有, 海膽好甜, 牡丹蝦蝦肉好彈牙, 帶子鮮甜, 魚生非常新鮮.等緊炸物, 好似多咗客人等位, 繁忙時間, 店長不停埋單, 好! 有得食, 一大盤炸物, 有飯有面豉湯, 仲有咖哩汁添, 剛剛炸好, 辣嘴, 炸豬排加上豬排芝麻汁, 香脆可口, 完全不覺油膩, 炸蝦好彈牙, 炸豬柳好淋, 炸蠔亦非常鮮味, 侍應不時幫我加菜及添飯.飽曬, 指定動作, 清涼西瓜加熱茶, 總括來說, 比起之前來食
侍應給我先來芝麻, 仲教我點樣用醬汁, 好有心機.
等咗一陣, 冰凍啤酒及檸檬什飲,
飽曬, 指定動作, 清涼西瓜加熱茶, 總括來說, 比起之前來食, 有進步, Good
2017-09-10
2017-08-12 1302 浏览
一行三人去呢度食午飯。點了一份三人套餐:吉列豬扒、吉列豬柳、吉列生蠔、吉列大蝦。這裡的吉列食品:超讚入口鬆化、完全唔油膩豬扒、豬柳:肉質鮮美吉列生蠔:蠔夠新鮮吉列大蝦:蝦的確大隻、肉質鮮美他們會refill 蔬菜,蔬菜新鮮,亦係讚點服務員態度殷切整體來說:一切仍能保持高水準
一行三人去呢度食午飯。
點了一份三人套餐:吉列豬扒、吉列豬柳、吉列生蠔、吉列大蝦。
這裡的吉列食品:超讚
入口鬆化、完全唔油膩

豬扒、豬柳:肉質鮮美

吉列生蠔:蠔夠新鮮

吉列大蝦:蝦的確大隻、肉質鮮美

他們會refill 蔬菜,蔬菜新鮮,亦係讚點

服務員態度殷切

整體來說:一切仍能保持高水準
2017-08-12
2017-07-01 1832 浏览
和家人去食午餐,幸好無乜人排隊,平時經過見到都多人食呢間。我點了炸豬扒定食,賣相超好,份量亦十分豐富。伴碟的椰菜絲沙律並非簡單,侍應介紹用柚子醬撈來食,十分開胃!沙律仲要可以添食,要加分!主角都係炸豬扒,皮脆之餘唔怕夠,可見師傅功架。每件的size剛剛好切成兩啖一件,大小適宜。肉汁豐富鮮美,絕非一般連鎖快餐店的炸豬扒可比較! 試完原味,就點一些豬扒用的芝麻醬,全由自己攪拌而成,香味撲鼻,為豬扒添上濃郁麻香,香而不膩!飯後有水果杯,正好化解豐富肉食後的罪惡感
和家人去食午餐,幸好無乜人排隊,平時經過見到都多人食呢間。
我點了炸豬扒定食,賣相超好,份量亦十分豐富。

肉汁豐富鮮美,絕非一般連鎖快餐店的炸豬扒可比較!

飯後有水果杯,正好化解豐富肉食後的罪惡感
炸豬扒定食
2017-05-02
炸豬扒定食
2017-06-16 1023 浏览
丼吉是我們在沙田新城市廣場的首選餐廳!可惜因時常都太多人等候和價錢較貴,我們三、四個月才來次。這裡除了食物時常保持高質素外,服務也很好。今次點選了吉列大蝦定食和吉列豬扒定食。炸物一如以往的香脆鬆化,生菜絲切得很幼細,like!我說這裡服務很好,因為侍應們都很主動查看食客有什麼需要幫忙,加生菜、加茶,也幫忙調低冷氣的温度。可改善之處...很喜歡跟餐的湯,如可添飲就更好了,在別家炸豬扒餐廳是可添飲的。

這裡除了食物時常保持高質素外,服務也很好。

2017-05-06 1451 浏览
當天12:15左右到,店內仍未有很多日,所以不用等位。落咗order後不久就奉上茶來,茶的味道唔錯,但唔算很熱。點了吉列餐,故端來了芝麻。磨過後的芝麻,滲出淡淡芝麻香。個雞扒啲炸粉夠脆口,又唔會太厚,又夠熱,但雞扒本身唔算滑,偏向少少乾身。蔬菜絲就非常新鮮、爽口。大蝦同豬扒的炸粉都是脆口,又唔會太厚。大蝦都算大隻,食落唔會霉。豬扒同雞扒一差唔多,偏向少少乾身,無肥肉。圖中大蝦的左方是炸薯餅,呢個真係唔駛食,除薯蓉外,無其他任何配料,故食落比較嚡口。雖然全用薯仔來做,但意外地薯仔味又唔係好濃!我估應係用平貨薯仔...唉~非常失望仲要HK$48,一啲都唔值呢個價奉送生菓,新鮮又夠甜,唔錯!註:銅鑼灣店係一片片用碟上,呢度就一舊舊用杯上
當天12:15左右到,店內仍未有很多日,所以不用等位。

落咗order後不久就奉上茶來,茶的味道唔錯,但唔算很熱。
麥茶

點了吉列餐,故端來了芝麻。磨過後的芝麻,滲出淡淡芝麻香。
芝麻

蔬菜絲就非常新鮮、爽口。

吉列雞扒定食

大蝦同豬扒的炸粉都是脆口,又唔會太厚。
大蝦都算大隻,食落唔會霉。
豬扒同雞扒一差唔多,偏向少少乾身,無肥肉。
仲要HK$48,一啲都唔值呢個價

吉列大蝦豬扒定食

奉送生菓,新鮮又夠甜,唔錯!
註:銅鑼灣店係一片片用碟上,呢度就一舊舊用杯上
2017-04-30
芝麻
2017-03-30 1356 浏览
My wife's meal took 25 minutes to arrive and mine took 30. The food looked OK initially, but when I was half way through I encountered something unexpected and stopped eating. The food was removed and I was offered a replacement, which I did not accept as I had lost my appetite. I asked for the bill but this did not arrive so after another 5 minutes we went to the cashier, paid and left.My meal was removed from the bill and my wife's meal discounted 10%, but I would not eat here again.

2017-03-26
2017-02-27 1547 浏览
i.吉列生蠔:賣相飽滿,味道可算鮮甜ii.吉列豬扒:口感鬆軟iii.吉列蝦:味道鮮甜iv.吉列帶子:juicy感覺新鮮。v.味噌湯:味道不錯。整體:吉列的外層是很的脆口的,配上不同醬汁,味道是不錯的。
i.吉列生蠔:賣相飽滿,味道可算鮮甜
ii.吉列豬扒:口感鬆軟
iii.吉列蝦:味道鮮甜
iv.吉列帶子:juicy感覺新鮮。
v.味噌湯:味道不錯。
整體:吉列的外層是很的脆口的,配上不同醬汁,味道是不錯的。
特上吉列海鮮定食&吉列豬扒拼生蠔定食
白核梳打
2017-02-27
特上吉列海鮮定食&吉列豬扒拼生蠔定食
白核梳打
2017-02-13 1507 浏览
周圍工作開始喇,今星期係沙田日日周圍搵午餐食 不過一大班人就無謂寫食評喇!放工同家姐搵晚餐食新城市最下層所有餐廳食飯時間都爆滿要等位睇睇個app見呢間無乜人等就去左lu去到等3,4張枱就入得lu我地2個人都坐4人枱坐得舒服點左杯白桃梳打唔甜有d淡 少少伏因爲想食餐好嘅,點左個4色拼盤刺身驚喜地刺身水準都幾高wo好味又新鮮如果甜蝦大隻d就好喇三文魚係腩位,好肥美而油甘魚又唔會有腥味呢個時候好想佢係放題任食囉。。。每點一個定食加48定唔記得58可以有5塊三文魚刺身厚身肥味,好味道!一人點左一個定食一齊分享我就叫左北海道帶子拼大蝦。。。定食有麵豉湯白飯同水果湯有d咸,白飯係珍珠米有椰菜絲可以加西柚汁or紫菜汁食紫菜汁我就比較喜歡❤️可以無限追加大蝦好大隻,炸粉又夠薄而帶子都夠大粒 成粒都係肉無內臟無裙邊嘅入面少少生 整體係好味嘅豬柳我記得豬柳好味過豬扒好淋好好味,唔會鞋。。。有4舊分成8小塊搞爛d芝麻加d豬扒汁食好好送飯以前得幾塊西瓜,如今轉左水果杯好似好d 至少百幾蚊都抵番總括係覺得刺身仲好食過d炸物但炸物又不過不失最後都係清哂
周圍工作開始喇,今星期係沙田

新城市最下層所有餐廳食飯時間都爆滿要等位

驚喜地刺身水準都幾高wo
好味
又新鮮
如果甜蝦大隻d就好喇
三文魚係腩位,好肥美
而油甘魚又唔會有腥味

呢個時候好想佢係放題任食囉。。。
每點一個定食加48定唔記得58可以有5塊三文魚刺身

厚身肥味,好味道!
一人點左一個定食一齊分享
我就叫左北海道帶子拼大蝦。。。
定食有麵豉湯
白飯同水果
湯有d咸,白飯係珍珠米
有椰菜絲可以加西柚汁or紫菜汁食
紫菜汁我就比較喜歡❤️
可以無限追加

大蝦好大隻,炸粉又夠薄
而帶子都夠大粒 成粒都係肉無內臟無裙邊嘅
入面少少生 整體係好味嘅
豬柳

我記得豬柳好味過豬扒
好淋好好味,唔會鞋。。。
有4舊分成8小塊
搞爛d芝麻加d豬扒汁食好好送飯
以前得幾塊西瓜,如今轉左水果杯
好似好d 至少百幾蚊都抵番

總括係覺得刺身仲好食過d炸物
但炸物又不過不失
最後都係清哂

2017-02-04
2017-02-13 1237 浏览
琴日夜晚經過沙田新城市廣場,便想去嘗試在沙田期待已久的吉列豬扒專門店。去到門口已經見到人龍,甘好喇,7樓間間都好多人,都要等加喇!問門口帶位同事等幾耐,點知門口個西裝友好似唔休做甘!話"幾耐?我都答你唔到加喎,門口有電視顯示,麻煩你自己睇反!"算!甘我等la!等左差唔多40分鐘,見到佢一直無叫飛,就起身睇下喇!見到入面勁多吉枱,但男經理一直唔入客!留啲枱俾邊個?仲見到男經理一直坐係到碌卡,碌完個啲根本無俾反客人!其實原本都唔洗等甘耐,係咪唔想入客做生意?其他客人都已經開始搵經理理論,先開始入客。好喇,終於輪到我,叫完餐之後無諗過要半個鐘後先到 ,落單個陣話要等15-20分鐘,係可接受既,點知一等等左30分鐘有多!如果你係門口同我講左先,我真係唔會入黎食囉!食完曬叫埋單,眼見成個場得1個人,叫左好耐埋單先有人應我,等左10分鐘都未有人埋我單!我再叫多次先有人俾張單我!又等左10分鐘,先俾反我簽!個經理行過黎掉低張單同支筆就行開左 ,係我簽完仲要再叫人黎先收反啲單據!依間餐廳真係不知所謂,我唔會再去!都會叫朋友唔好黎食!好似完全唔想做生意甘!認真講句!依到啲餐成200幾蚊個,仲要收加一服務

依間餐廳真係不知所謂,我唔會再去!都會叫朋友唔好黎食!好似完全唔想做生意甘!認真講句!依到啲餐成200幾蚊個,仲要收加一服務費,請問無服務係咪可以退番個加一俾我?!

比錢買難受 👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2017-02-13
2017-02-10 860 浏览
味道真的不錯👍,每款食物都有獨特的醬料,吉列豬扒的芝麻還要自己去磨,幾特別,再加上特別的醬汁,真係同吉列豬扒好夾,好香!吉列蠔好有蠔味,剌生的甜蝦也不錯!不失為一個晚餐的好去處
!不失為一個晚餐的好去處
2017-01-25 786 浏览
今日到沙田搵食, 正值晚市時段, 幾乎每家餐廳都擠滿了等候用餐的人, 很是頭痛! 這個時候, 當然是利用新城市廣場的Apps取票啦! 最後丼吉先有位, 所以最後就選擇在這吃晚餐。丼吉還未進註前, 這兒其實是銀座梅林, 都是主打炸物的日式餐廳。兩間我也嚐過, 其實炸物方面, 兩者水準差不多。今次我們每人點了一個套餐, 再另外加配了一客三文魚刺身。每個套餐都有前菜, 麵豉湯, 白飯, 主菜和水果, 很豐富呢!特上吉列海鮮定食帶子: 體積比平常吃到的大至少兩至三倍。炸粉很薄, 鬆脆的外層配上肉厚多汁的鮮甜帶子, 確實是真材實料, 令人非常回味!炸蝦: 很鬆脆, 蝦很新鮮又大隻, 蝦肉有彈性且鮮甜, 很不錯!生蠔: 雖有薄薄鬆脆外層, 但味道吃起來沒大驚喜, 不過不失吧!蟹肉薯蓉: 內餡雖有足料蟹肉 , 但吃不出蟹肉鮮味, 薯蓉似是混了點忌廉, 吃起來有點膩的感覺。味道普普通通。吉列大蝦拼北海道帶子定食這個是男友點的, 評價如出一徹, 帶子跟大蝦皆是水準之作。麵豉湯: 味道剛好, 不會太鹹。椰菜絲: 新鮮爽甜, 如能像銀座梅林般提供芝麻醬與菜絲同吃, 相信更好。水果: 把西瓜, 蜜瓜和哈蜜瓜切

吉列大蝦拼北海道帶子定食
這個是男友點的, 評價如出一徹, 帶子跟大蝦皆是水準之作。

麵豉湯: 味道剛好, 不會太鹹。

水果: 把西瓜, 蜜瓜和哈蜜瓜切成小粒放在玻璃杯內, 比隨便用小碟盛載更有誠意。水果不是主菜, 但選材上並不馬虎, 果粒算是鮮甜新鮮, 值得一讚!

三文魚刺身:
有驚喜! 餐廳主打炸物, 想不到其他食品也一樣出色。刺身鮮甜味美, 唯美中不足的是, 豉油有點略鹹。

整體其實頗滿意這餐, 除了食材質素好外, 每件炸物都大大件, 對我們這些胃容量大的人來說, 非常飽足!

服務方面, 服務員態度不錯, 會主動給客人加茶, 其實能有這主動性已屬不錯。座位方面, 枱與枱之間不會太擠迫, 所以坐得尚算舒適。

下次還是會再來的!

吉列大蝦拼北海道帶子定食
位於新城市7樓既呢間日本餐廳,想舒服禁食個晏,食佢地既招牌菜炸豬扒,係一個唔錯既選擇👍🏿有白芝麻比你即磨,有得食又有得玩😂唔錯既環境配以好好進食配套👍🏿👍🏿豬扒並無油膩的感覺,食落其實真係外脆內軟,無誇張。呢個lunch set 大約$120 (無記錯既話哈哈),飯同豬扒旁邊的菜都可以任加添,枱上亦有幾種醬料比食客用,成件事會好舒服👍🏿不妨一試雖然同一d有得食日式炸豬扒既日本餐廳黎講,佢個價錢都算係中上,不過加上新城市大部份餐廳都愈來愈貴,所以呢間都係一個唔錯既選擇。
有白芝麻比你即磨,有得食又有得玩😂
唔錯既環境配以好好進食配套👍🏿👍🏿

• 日式炸豬排
2016-12-11 1007 浏览
我同我男朋友拍拖記念日,佢話帶我去一間好好食嘅吉列豬可能我地好早去到,冇乜人等位,我地叫左個二人套餐,不過果到d服務就好一般,要叫幾次先應二人套餐:三文魚刺身主菜:吉列蝦、吉列豬柳、吉列蠔、吉列豬扒配咖哩汁同兩個白飯好正沙律菜同白飯可以任添最後會跟兩杯飲品、生果、雪糕甜品不過,對我黎講價錢就真係貴左少少埋單要成$6xx
我同我男朋友拍拖記念日,佢話帶我去一間好好食嘅吉列豬

二人套餐:
三文魚刺身
主菜:吉列蝦、吉列豬柳、吉列蠔、吉列豬扒配咖哩汁同兩個白飯
好正
沙律菜同白飯可以任添
最後會跟兩杯飲品、生果、雪糕甜品

不過,對我黎講價錢就真係貴左少少

埋單要成$6xx
2016-06-01
庆祝纪念
纪念日
2016-09-30 1731 浏览
是日同媽咪二人世界二母女就試一試呢間午餐 鋪頭有落場時間我地又黎得晏 食得都有少少急未食完員工已經問我地食晒未?急住收晒我地既碟 仲未夠鐘落場呀唔該吉列鰻魚御品便當定食好好味日式蒸蛋 好滑 麵豉湯 正常薯仔洋蔥沙律 好fresh 東波肉 好入味好淋主角就緊係炸鰻魚 外翠內軟 有鰻魚香吉列豬扒定食失望 豬扒好硬 肉又鞋口 好差
是日同媽咪二人世界

二母女就試一試呢間午餐 鋪頭有落場時間