2021-11-28 20 浏览
閨蜜話想食串燒,然後距又屬於大食之人,梗係放題最適合啦。事關同閨蜜去,兩個都比較懶,尋找自助燒烤的時候,發掘到呢間可以解放雙手的串燒放題店。距地個爐可以自己將串燒反面,完全五使擔心一邊燒燶,簡直係懶人神器。一入店內,服務員就好熱情甘同我地開爐,但係自己點野食比較慢,一開爐就準備左各款串串比我地燒,有牛肉,丸仔,翠瓜之類的,真的好貼心。隔離會有一堆的調味料,包括孜然粉,味椒鹽,辣椒粉同鹽都有。仲會有滴比較特別的醬汁。其實最緊要個爐夠勁,我地好快就有得食。滴牛肉燒完五會柴,味道剛剛好。各種肉丸都好出色,我最鐘意個墨魚丸,後來點左五燒呢。仲有多春魚,墨魚咀同蜆肉,原來燒起來真係好好食架。如果你覺得膩,可以加生菜,夾住肉食,就好似食韓燒甘總體來講,食物種類算比較多啦,仲有滴菠蘿好甜值得一提,呢度有常溫的飲料,比較受女仔歡迎呢
如果你覺得膩,可以加生菜,夾住肉食,就好似食韓燒甘

總體來講,食物種類算比較多啦,仲有滴菠蘿好甜

值得一提,呢度有常溫的飲料,比較受女仔歡迎呢
2021-11-21 26 浏览
平時食韓燒同BBQ都要留意火候,又怕食物會燒濃,個人都覺得幾麻煩🤣,同埋都好容易搞到成身都係韓燒味。去咗油麻地食串Grill,最緊要係燒嗰時候,唔使自己郁手。餐廳嘅環境都幾好,好大好闊落。而且大部份都是吧枱,即使四個人一張枱都唔會好迫,適合同朋友聚餐。餐廳係任食任飲,入到去有個飲品櫃飲拎飲品,而食物種類多,有海鮮、牛肉、豬肉、雞肉、羊肉、蔬菜和甜品。蜆肉很細,大小約手指甲,根本就冇肉食。牛肉有雪藏味,一點都不新鮮。最令我驚喜嘅係有得燒棉花糖。
2021-11-18 29 浏览
想食燒烤但又唔想自己燒,最岩食「串Grill自助燒烤專門店」。原來旺角同油麻地各有一間分店,今次簡左係油麻地既譽發大廈既分店。地理位置優越,油麻地A2岀口行2,3分鐘就到。招牌旁邊便是入口,隻猫猫好可愛😍入到餐廳職員會向客人講解怎樣放串燒於爐中,亦提醒客人有什麼醬料可用。親切地提醒落單係用QRCODE ,客人可以自行落單。岀單速度快,落單後約5分鐘便上枱。串燒既種類尚算多,有豬、牛、羊、雞、海鮮、蔬菜、丸類和甜點。當中美國豬肩胛,口感柔嫩。美國豬肉眼,肉質不會太硬。推介食台灣腸,有台灣食既味道。亦推介食鯖魚,超好食,肉質鮮嫩燒菠蘿很甜,切了外皮,吃起來很方便。好開心有綿花糖同雞蛋仔食。最後還有Haagen-dazs食😋飲品係自助區,客人可以自行取。環境舒服,全部都係卡位。

招牌旁邊便是入口,隻猫猫好可愛😍

當中美國豬肩胛,口感柔嫩。
美國豬肉眼,肉質不會太硬。
推介食台灣腸,有台灣食既味道。
亦推介食鯖魚,超好食,肉質鮮嫩
燒菠蘿很甜,切了外皮,吃起來很方便。
好開心有綿花糖同雞蛋仔食。
最後還有Haagen-dazs食😋

飲品係自助區,客人可以自行取。

環境舒服,全部都係卡位。

2021-11-17 25 浏览
串Grill自助燒烤專門店(油麻地譽發店)BBQ 新體驗🥰🥰真係好新奇 好得意㗎串燒BBQ😎細細串 一串串穿好,然後放上燒烤爐 佢就會自動轉轉及燒㗎啦,我都係第一次試咋😋😋對我來講都係新嘅體驗😝星期一至四,任叫任食限食兩小時 $248/位,超抵食!😍食物款式都好多🥰🥰🍴肉類有 澳洲和牛 紐西蘭牛 黑無豬 豬腩肉 羊肉串 雞肉 雞翼 雞軟骨 雞腎等等 🍴海鮮類有 多春魚 鯖魚 墨魚咀 蜆肉等等 🍴丸類有 墨魚丸 貢丸 燒賣 紫薯 仲有廚師腸及芝士腸 🍴菜類有 翠玉瓜 冬菇 鮑魚菇 秋葵 車厘茄等等 🥤飲品方面 有除咗各式汽水外 仲有鴻福堂涼茶 啱晒怕熱氣嘅我😄 甜品仲有Häagen-Dazs雪糕可以揀,超正🥰 整體來講,食物種類好多,様様都好新鮮,葉得都好入味😋 仲有幾款醬料可以因應自己喜好,自己加😄樣樣識少少已經超滿足啦👍👍如果即興想燒烤的話,呢度係一個好好嘅選擇😃唔使去咁遠 坐喺度等一陣就有得食啦!🤣最後仲有Häagen-Dazs雪糕作甜品🍮一個美好的晚上🥰 本人就特別鍾意墨魚咀同埋雞軟骨😋😎♥️♥️♥️♥️♥️ 串Grill自助燒烤專門店(油麻地譽發店)地址:旺角彌敦道558-560號愈發
串Grill自助燒烤專門店(油麻地譽發店)

BBQ 新體驗🥰🥰真係好新奇 好得意㗎串燒BBQ😎

星期一至四,任叫任食限食兩小時 $248/位,超抵食!😍

食物款式都好多🥰🥰

🍴海鮮類有 多春魚 鯖魚 墨魚咀 蜆肉等等

🍴丸類有 墨魚丸 貢丸 燒賣 紫薯 仲有廚師腸及芝士腸

🍴菜類有 翠玉瓜 冬菇 鮑魚菇 秋葵 車厘茄等等

甜品仲有Häagen-Dazs雪糕可以揀,超正🥰

最後仲有Häagen-Dazs雪糕作甜品🍮一個美好的晚上🥰

本人就特別鍾意墨魚咀同埋雞軟骨😋😎♥️♥️♥️♥️♥️

串Grill自助燒烤專門店(油麻地譽發店)
地址:旺角彌敦道558-560號愈發廣場7樓

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
2021-11-17 1925 浏览
天氣凍凍地,最好就是去燒烤,朋友想食燒烤又怕麻煩,就帶我去串Grill自助燒烤專門店,仲話呢間是「自轉」燒爐,即是唔駛自己動手义食物,大家吹下水,幾分鐘就食,超級方便。餐廳雖然唔算好大,但勝在環境乾淨企理,大大張沙發卡位,坐得好舒服。一坐低,店員作介紹點用枱面上的「自轉」燒爐,只需擺啱位按照指示燒烤時間,幾分鐘就食得。教路完畢後,就立即有一盤串燒送上,咁窩心好明顯俾我地試啱邊款,就可立即再點喇!呢度是用手機掃上QR code落單,食物種類都超過40款,落單後,超快送上一盤盤串燒。大家燒烤時,當食物燒到7-8成時,都會掃上蜜糖,呢度雖然無蜜糖,但有自家製燒汁、魚露或柚子醬。若唔夠喉枱面仲有味椒鹽、辣粉及孜然粉任你自己調味。當日坐個卡位冷氣超夠凍,所以都無用到枱面上兩把風扇仔,不過餐廳又真是好貼心喎。仲有好多款飲品都是任拎任飲。限時兩小時,當差不多時間時,店員會提提仲有15分鐘用餐時間,見到食飽熄火後,就立即送上Häagen-Dazs雪糕,食完燒烤再食杯雪糕,真是透心涼,熱氣全消。由於是任食的關係,都試了好多款,仲有encore,所以講唔晒咁多,只講推介食物。少少油脂的牛肉串,入口好腍滑。
若唔夠喉枱面仲有味椒鹽、辣粉及孜然粉任你自己調味。
仲有好多款飲品都是任拎任飲。
由於是任食的關係,都試了好多款,仲有encore,所以講唔晒咁多,只講推介食物。少少油脂的牛肉串,入口好腍滑。細細粒的蜆肉,有鮮味,如果大粒少少更有口感;外皮香脆無比的台灣腸,都咪話唔吸引,個人就encore了兩串。雞中翼燒到剛剛好,外皮金黃,入口肉質嫩滑;黑色墨魚丸爽滑彈牙,口感豐富。
燒貢丸幾爽口,燒過後菇香更濃;日本甜薯入口軟滑好香甜,一定要食豆卜燒到脆卜卜,正呀!
經過輕燒的菠蘿酸酸甜甜,好開胃,仲可以解油膩;
雞蛋仔細細粒,燒香後口感鬆軟,蛋味濃;棉花糖香甜軟滑好好味。
汽水、豆漿、涼茶及茶類飲品任你飲。
飲品櫃就有好多飲品。

串Grill自助燒烤專門店

地址: 彌敦道558-560號譽發廣場7樓全層

#燒烤 #串Grill自助燒烤專門店 # #菠蘿 #雞蛋仔 #棉花糖 #任飲任食 #貢丸#蜜糖 #自轉燒爐
2021-11-09
  • 雞中翼
  • 棉花糖
  • 牛肉串
  • 貢丸
  • 菠蘿
  • 雞蛋仔
2021-11-15 28 浏览
今日同朋友去咗旺角行街,最後搵到呢一間油麻地譽發廣場7樓自動轉轉串燒店,星期一至四7:30前埋單每人$208,價錢相當吸引,飲品種類也有多款自己拎,一坐下侍應先送上一盤串燒,教我哋大約燒5分鐘(牛肉、雞肉串)桌上面有四種調味粉,另外有燒烤醬和柚子醬😋用電話下單. 內裏有40多款食物,包括牛肉串、豬肉串、雞肉串、甜食串丸類腸仔和海鮮,種類都算多,所有肉類都冇醃製,所以因應自己口味加調味料,肉質新鮮,雞皮燒得香脆好味、推介👍菠蘿好甜、最驚喜係竟然有大粒棉花糖😁燒到微微外脆內軟,非常好食,食咗好多串,朋友喜歡甜薯😋最後每人一杯Häagen-Dazs雪糕,有多款口味未選擇,我同朋友都選咗士多啤梨味🍓、為這餐晚餐畫上完美句號😋😊
2021-11-12 60 浏览
今日在旺角工作,而且工作完成後不用回公司,咁啱同事話想食燒物…我又想起之前在網路見人推介的「串Grill 自助燒烤專門店」在附近。所以今日晚餐就燒烤🤪店員很nice , 入座後講解怎樣擺放食物在自轉烤爐上,有什麼醬汁等..亦很貼心,提供每款食物燒烤的時間建議,我第一轉沒有按建議的時間燒,出來食物的結果過熟🙈之後再按建議的時間燒,出來的食物完全不同第一轉😂😂😂所以記得一定要按建議去燒烤啊👻食物質素方面都新鮮,食物款式也不少;美國牛筋腩,M6和牛牛柳,紐西蘭西冷…肉質鮮嫩多汁,牛味濃。荷蘭豬五花,半肥瘦,燒完很香,再用生菜包住食感覺不會太油膩;美國豬肩胛,口感柔嫩;美國豬肉眼,肉質實而不鞋。雞卷肉- 推介👍🏻口感鮮嫩多汁🤤豬柳漢堡腸和烤雞粒巧惹味👍🏻墨魚咀,爽口!鯖魚,第一轉過熟🙈第二轉肉質鮮嫩👻魚肉年糕,燒到皮脆內軟綿😬翠肉瓜,秋葵,生菜等夠新鮮😚飲品也有不少選擇,枝裝檸檬茶,豆漿等!

食物質素方面都新鮮,食物款式也不少;

雞卷肉- 推介👍🏻口感鮮嫩多汁🤤

豬柳漢堡腸和烤雞粒巧惹味👍🏻
墨魚咀,爽口!

鯖魚,第一轉過熟🙈第二轉肉質鮮嫩👻

魚肉年糕,燒到皮脆內軟綿😬

翠肉瓜,秋葵,生菜等夠新鮮😚

飲品也有不少選擇,枝裝檸檬茶,豆漿等!

2021-11-07 48 浏览
天氣涼涼地就會想燒嘢食😂所以就諗起呢間懶人最啱食嘅餐廳!以前都食過分店既,見到新開咗喺油麻地附近就試吓呢間!油麻地呢間比旺角嗰間大得多!環境好舒服同闊落!可能今日我哋今日早去,所似好快都有位!呢度點餐都係用電話點餐!見到餐牌多咗好多唔同嘅選擇!呢度食串燒真係好方便都好玩既!可以自己點完餐,就可放落爐燒,燒到自己滿意為止豬牛雞都有好多唔同嘅部位可以食!食牛嘅最推薦給就係牛肋腩,有少少脂肪燒出嚟油香!本人對度既貢丸非常喜愛😂😂 真係唔知點解我覺得燒出嚟特別好食😂😂呢度仲有可以燒棉花糖雞蛋仔!如果係同小朋友嚟食佢哋實好鍾意!仲有呢度有得食Häagen-Dazs雪糕,1人1杯!食完啲串燒,然後食埋甜品☺️正
天氣涼涼地就會想燒嘢食😂
所以就諗起呢間懶人最啱食嘅餐廳!
以前都食過分店既,見到新開咗喺油麻地附近就試吓呢間!
豬牛雞都有好多唔同嘅部位可以食!
食牛嘅最推薦給就係牛肋腩,有少少脂肪燒出嚟油香!
2021-11-05 79 浏览
難得假日,忽然想試試這間「懶人串燒」店,一開始也擔心即日book枱會否太急,但打去留位時卻是非常順暢,可能是中午,大家未必想食太heavy的東西吧。來到餐廳,環境尚算企理,客人不多,只有一枱客人,可能真的晚市會熱鬧一點。一坐下,店員就端來一盤串燒,介紹如何把串燒正確放在枱面中間的自助燒烤機上,可是這盤食物是香腸和荔枝,自己不太喜歡,所以燒了兩串之後,店員也收走了。與很多食店一樣,串Grill用手機二維碼下單,可是食物選擇不算多,好吧就盡量把menu上的東西都點一遍吧。牛肉方面也有幾款,例如牛舌、牛西冷等等,聽上來好似好正,可是這些牛肉全部都是沒有醃過,基本上是完全有味道的,雖然有醬汁和調味粉提供,但加上去仍然沒有甚麼味道,連理應是主打的燒烤汁,塗抺上去也是沒有半點味道,真的十分難得。所以牛肉方面,主要依靠本身的牛肉味道,於是牛舌會最為好味,其他……與嚼香口膠分不大。其他食物方面,問題也是大同小異,全部都淡然無味,再加上食物選擇不多,吃起來很沒勁。比較好一點的是菠蘿、台灣腸及多春魚,無他,因為都要本身較濃味的食物。飲品方面,選擇不多,都是汽水、烏龍茶為主,基本東西吧。至於今餐的主角——自

飲品方面,選擇不多,都是汽水、烏龍茶為主,基本東西吧。

至於今餐的主角——自助燒烤爐,温度也夠高,等候食物熟透的時間不會太長,不過把串燒放上「輸送帶」需要少許技巧,放得不好串燒就不會自動翻轉。另外,輸送帶不夠力,太重的串燒就轉不了,我的雞翼因此慘成鍾無艷……

總括而言,食物質素非常普通,自助串燒的效果令人有點失望,個人而言就不會再幫襯了。
2021-10-31
外卖自取
  • 多春魚
有朋友介紹有間餐廳係一串串自助燒烤,有冷氣又唔洗睇實個火🤩鍾意BBQ既我緊係要一試啦!《串grill》位置方便,油麻地站A2出口,行幾分鐘就到啦我地係平日7點入座,收費$248(另加一)限時兩小時餐廳全部都係卡位,我地兩人坐可以好闊落飲品除左汽水,有大大支涼茶,菊花蜜簡餐廳用QR code自助落單,真係勁多串串種類簡,大類有牛,豬,雞,海鮮,菜,丸,腸,蔬菜。當然係再細分(例如雞翼,雞腎,雞皮)放串串上燒烤爐有d技巧要留意返要對返岩個齒輪,同埋食物大舊d 旁邊果串就要放薄身d 咁就自轉既效果好好唔好睇d肉類無醃過驚唔好味,枱面都有燒汁,魚露,各香料粉調味呢度既肉類都無雪藏味,當中A4和牛粒超好味好juicy,蜆肉點魚露食又正 提鮮菠蘿係切左皮嫁 燒完成舊放入口,好甜一D都唔酸最尾緊係燒下甜點棉花糖,雞蛋仔最正係有杯HaagenDazs做總結

《串grill》位置方便,油麻地站A2出口,行幾分鐘就到啦

我地係平日7點入座,收費$248(另加一)
限時兩小時

餐廳全部都係卡位,我地兩人坐可以好闊落
飲品除左汽水,有大大支涼茶,菊花蜜簡

呢度既肉類都無雪藏味,當中A4和牛粒超好味
好juicy,蜆肉點魚露食又正 提鮮
菠蘿係切左皮嫁 燒完成舊放入口,好甜一D都唔酸

最尾緊係燒下甜點棉花糖,雞蛋仔
最正係有杯HaagenDazs做總結
2021-11-02 42 浏览
all-you-can-eat skewers 😍My friend brought me here to this interesting place tonight✨ was so impressed!!It’s so close to the yaumatei mtr station, 7/f on the building just next to sukiya😬When we arrived at 7/f, this beautiful neon decoration appeared just in front of us, the restaurant looks clean and neat, staffs were polite and guided us to a window side seat🙏🏻And there were only two tables of customers… including us, so the food came super fast and staffs are so kind and nice to have everythi
all-you-can-eat skewers 😍

And there were only two tables of customers… including us, so the food came super fast and staffs are so kind and nice to have everything introduced in detail.

About the food!!!! I really love their seasoning power a lot that I almost used half a bottle!!! (sorry i really kept sprinkling it on the chicken wings and chicken skin)

Although chicken wings and chicken skin were very good, my all time favourite must be marshmallows whenever i go barbecue!!!!🥺🥺 ate almost 11 marshmallows…

and they even have egg waffle

oh and the handle of the skewers are totally safe to hold!! so no worries hehe

2021-10-31 67 浏览
難得星期三放例假 , 所以相約左一段時間無見既老友聚舊 , 諗住時間預鬆動少少睇下有咩放題好食啦 , 因為貪佢至少都坐兩個鐘都係$248/位 , 碌碌下見到有間自助串燒燒烤價錢唔錯 , 地點又旺角油麻地加上自己又未試過串燒放題 , 就去馬約朋友 6pm  譽發廣場見此店位於較近油麻地地鐵站,約行2-3分鐘左右 , 該楝譽發好多層都是食肆7樓一出lift就是串GRILL大大個招牌 , 入去後店員安排左角落位 , 餐廳坐位全部都是卡位感覺店舖好乾淨舒適 , 大大塊玻璃窗望到彌敦道街景簡潔明亮 , 一入黎時頓覺冷氣開好大 , 但坐落燒左陣後個爐熱既關係 , 其實係岩岩好貼心地還提供了風扇 , 以及孜然粉 , 味椒鹽 , 辣粉 , 魚露 等等一應俱全店員好殷勤有禮 , 甫一坐底就向客講解D調味料 , 提點燒法等等 , 服務態度一流 , 店員都係請後生仔女凍飲櫃大約10多款任飲 , 礙於雪櫃顏色關係 , 影出黎唔係咁清楚餐版方面有40多款串燒選擇 , 並附有建議時間不意外,也是用智能電話掃QR code落order , 落完order後神速上枱 , 10幾款食物都是約1分鐘端上桌店員會用木盆盛著

感覺店舖好乾淨舒適 , 大大塊玻璃窗望到彌敦道街景

店員會用木盆盛著食物上枱 , 相當美觀精緻

每枱抽風設備相當良好, 並唔好令到成場成身都係濃濃肉味同油味
每串都放上自助轉盤燒肉架上燒 , 適合一眾懶人

鯖魚 - 不錯 , 新鮮, 沒有腥味 , 骨不算太多
墨魚咀 - 爽口爽脆 , 大細適中
雞中翼 - 一串兩隻, 應沒有腌過 , 輕易離骨 , 雪藏味無乜
貢丸 豬肉丸 墨魚丸- 略優於一般凍肉店質素 , 有咬口
蝦卷 - 俾8/10分 , 好味
芝士腸 , 豬柳漢堡腸 , 台灣腸 - 芝士腸咸味出眾 , 其餘兩款比較少食少接觸 , 有新鮮感
冬菇 , 雞脾菇 - 菇類幾好 , 有部份燒耐左少少燶 , 但都仲有不少汁
黑毛豬頸肉 - 爽口彈牙 , 推介
M5和牛肩肉眼 , 西冷 , 牛肋腩 - 精選一定要食 , 非常高質 , 肉味香濃 , 富肉汁 , 必食之選 , 本人主力食呢隻

尾段每位送一客haagen dazs , 有幾款口味供選擇 , 選了朱古力

埋單$248一位 另計加一 , 任食任飲 , 價錢合理 , 好味又好玩
下次返食會再試下午餐優惠時段 , 推介
2021-10-27
2021-10-28 51 浏览
Luckily we made a reservation in advance as it was actually quite popular and a walk-in couple was told the restaurant was fully booked on this Thursday night! Quite an interesting concept to have all-you-can-eat and drink self-served BBQ skewers and the price is actually quite reasonable. A set with Halloween Finger-shaped sausage and eye-balls made of Longan and blueberry, together with some other skewers were ready once we got the table. We gotta scan the QR code to order additional skewers

We gotta scan the QR code to order additional skewers of our choice.

All-you-can-drink bar

Several seasoning and sauces are provided on the table

The rack holds the skewers we ordered.

The BBQ stove got a chain so that the skewers will automatically rotate while grilling! So you can just rest our hands while waiting for them to be done! Handy!

Haagen-daza ice cream was served as dessert n there r several flavours for u to choose from.

Very clean environment and I like it not greasy at all even though many of us are grilling.

2021-10-28
2021-10-27 33 浏览
環境好寬敞,全部都係卡位,兩個人都係坐係4人位,但座位好寬,相信4個人坐都唔會迫。我地530 就到咗,打算食happy hour 時段,可以平啲,一坐低,職員即刻就攞咗一個木架嚟,有牛肉、 腸、蔬菜等等,又會示範點樣擺個串燒落自動串燒機度燒。同埋就嚟萬聖節,佢地俾我地試咗兩串係萬聖節造型嘅串燒👀☝🏻肉類係冇點調味過嘅,但枱面有三款醬汁(泰式魚露、燒汁、韓式梨汁燒烤醬),燒到咁上下可以自己調味,仲有四款調味料(辣粉、味椒鹽、孜然粉、海鹽)。我地係第一次嚟,真係覺得幾好玩,擺上去就會自動轉,而且火力好夠,燒好一盤,一路食一路等,下一轉就差唔多燒好👍🏻 有幾款係我好鍾意食嘅棉花糖:燒烤一定要食棉花糖! 脹卜卜,外層燒得金黃,入面就溶溶地,超好食!雞蛋仔:呢個真係好驚喜,燒完外層脆脆地,好香口紐西蘭牛西冷:好有牛肉味, 有少少脂肪,燒完啲油出埋嚟,好食!雞翼:燒烤燒雞翼成日都驚唔熟,燒到黑晒,呢度就唔會有咁嘅情況,食落好香口,肉質又嫩滑!台灣腸:燒完係脆皮,咬開肉汁豐富菠蘿:燒完外層有少少焦, 而且好甜多汁,我都食咗兩串🤣食到最後仲有雪糕食,一人一盒, 食埋甜品好滿足!

有幾款係我好鍾意食嘅

雞蛋仔:呢個真係好驚喜,燒完外層脆脆地,好香口

台灣腸:燒完係脆皮,咬開肉汁豐富
菠蘿:燒完外層有少少焦, 而且好甜多汁,我都食咗兩串🤣

食到最後仲有雪糕食,一人一盒, 食埋甜品好滿足!
2021-10-23 36 浏览
星期三晚同朋友嚟咗旺角譽發呢間自助燒,唔止燒烤唔使用手自己逐串拎住燒,連落單都係自助Scan code,果然係高科技世界。食物種類款式唔算多,但可謂麻雀雖小,五臟俱全,正常燒烤會見到嘅嘢呢度都有。飲品自己出去拎,除咗平時常見嘅果汁汽水之外,仲有豆漿添。 食物方面,餐廳都好細心,叫一份佢係按你嘅人頭去比份量你,比如兩個人叫小甜薯,佢就會比兩粒你。好鍾意餐廳呢種小試牛刀嘅做法,減少浪費食物嘅情況。要講到最鍾意食嘅嘢食,一定係燒棉花糖,以前同朋友去燒烤場燒棉花糖,大家都一定控制唔好個火候力度,成日一係燒焦晒,一係跌埋落個燒烤爐度。但係喺呢度就可以近距離觀察到粒棉花糖嘅情況,見到差唔多就即刻拎,真係燒脹卜卜外脆內軟好好食。最後食埋杯Häagen-Dazs雪糕,飽晒。

最後食埋杯Häagen-Dazs雪糕,飽晒。