2020-10-20
趁衣家天氣秋高氣爽就好想燒野食,但作為懶人嘅我又唔想去買炭買食材。呢間串燒放題就岩晒唔想prepare任何野嘅我!一入坐,店員就送上個雜錦肉拼盘,仲好warm甘有個表suggest 你每種肉最佳燒烤時間。就甘放串野上去,由佢轉轉轉,轉到甘上下食得,真係5星級嘅服務!講返野食雖然種類唔多,但勝在質素唔差,仲有好多款醬汁同香料比你調味。肉類有齊牛猪雞,最推薦係m6和牛柳食落最juicy同牛味最重。猪的話,猪五花係最邪恶,一路燒d 油係甘滴落黎,食落咸香彈牙。雞皮唔洗講係必食,燒到好脆口啖啖雞油。海鮮方面,我私心最愛多春魚,燒到乾身好香脆!鯖魚食落啖啖肉,魚油豐富。食完肉亦可搭配蔬菜黎解腻,厚切雞比菇同翠肉瓜最多汁。本黎以為用燒菠蘿同燒綿花糖做甜品已經好完满,點知佢仲送埋哈根達斯雪糕做甜品,會唔會太幸福呀!簡直冇得輸!
食完肉亦可搭配蔬菜黎解腻,厚切雞比菇同翠肉瓜最多汁。