2020-11-23 38 浏览
Book咗咁耐位👏終於等到喇見到呢個濕紙巾真係笑咗出嚟 要讚讚店主咁幽默得來又衛生 宜家呢個時候出街食飯真係要抹乾淨手呀😎肉嘅種類都算多 特別鍾意食牛舌 😍牛油味甘香 豆豉粒後設好有口感 仲有牛肩胛 牛肉味香濃 佢有個牌教我地每樣肉類要燒幾耐 跟住佢就唔會燒得太老仲有個韓式梨汁 少少甜味 帶出個肉味🤡 佢竟然仲有豬大腸 大腸都處理得好乾淨 食落無異味 但因為佢本身冇醃製 所以唔係好夠味 仲有台灣小香腸 🥳咬落去好多肉汁 甜甜地 好味最後點少得燒棉花糖 係重點!因為火力均勻 所以唔會好似平時BBQ甘燒到溶晒 燒到外脆內軟😻最後仲有雪糕添😄
Book咗咁耐位👏終於等到喇

仲有個韓式梨汁 少少甜味 帶出個肉味🤡

仲有台灣小香腸 🥳咬落去好多肉汁 甜甜地 好味

2020-11-21 36 浏览
最近天氣涼涼地,好岩食下串燒,今日就去左串Grill自助燒烤專門店餐廳吾算好大,所以最好要book定位,不過d位好闊落好坐,岩晒成班朋友黎見到呢個濕紙巾既造型,就覺得十分可愛餐廳好貼心,預備左燒烤時間建議表,等大家可以好好咁掌握時間,吾怕食物會燒得太熟或者吾熟店員首先會先上一盤肉類,擺得好整齊,串得好靚只要放係爐上,肉串就會自動燒烤,超級方便,岩晒我呢d懶人。仲有吾同既味粉供應,食之前再加少少,令味道更錦上添花。其中牛舌令我最難忘,食落好爽脆,而且好有牛味食物方面選擇都好多,我最鐘意就係雞蛋仔,只需要燒3分鐘已經可以,食落去外脆內軟,有甜甜既味道,呢個我重覆點左好多次雞脾菇亦係必食之一, 外皮香脆,食落juicy, 仲好有菇既香味平時都會食日本甜薯,咁樣再燒一燒,令個味道更香甜,真係會食吾停口。菠蘿都好驚喜,食落去會噴汁,酸酸甜甜最後仲有一杯雪糕做甜品,當然要選我最喜歡既哈蜜瓜味,清新一下

見到呢個濕紙巾既造型,就覺得十分可愛

店員首先會先上一盤肉類,擺得好整齊,串得好靚

• 雞蛋仔
2020-11-20 34 浏览
還記得之前去西藏玩,臨走的時後吃了一餐燒烤,非常難忘。當時的我因爲那一餐燒烤,覺的那裏原來是非常先進。想不到年半後,我在香港終於吃到這一種燒烤啦 (或者是我小見識!)今次來到旺角這間串Grill 自助燒烤專門店,用自動旋轉的燒烤裝置,另人享受到燒烤但乾淨舒服的感覺。店舖位於旺角廣華街,相信好易找到。餐廳是主打兩小時任點任食自助燒烤, 平日只是做晚市,七點半前離坐最平。店舖座位唔算好多,都是四人檯和二人檯。每張檯都有機械燒烤裝置,把已經插好在鐵枝上的食物,放在燒烤爐的齒輪上,就會自動旋轉,除了可以平均另食物受熱,我們也完全唔需要自己慢慢燒,非常方便。 坐低唔係好耐,店員就會先講解食用方法和調味料。調味料分別有泰式魚露和韓式梨汁燒烤醬,另外也有孜然粉、辣粉和鹽之類。還有燒烤醬,會代替蜜糖,在食物六七成熟的時候塗上就可以。另外,每送檯會先上一盤雜錦拼盤。有牛肉,豬肉等等。串燒用木盤送上,會有個層架給你放木盤,都挺方便。餐廳亦預備了一張燒烤時間建議,清楚寫明每種串燒的燒烤時間。任點任食的食物有牛、豬、羊、雞、海鮮、丸、腸等等。當中有些是比較高價的肉類,例如,M6和牛和黑毛豬。當然也有好多菇菜食

任點任食的食物有牛、豬、羊、雞、海鮮、丸、腸等等。當中有些是比較高價的肉類,例如,M6和牛和黑毛豬。當然也有好多菇菜食品,例如秋葵、菠蘿、日本甜薯、車厘茄。價錢包飲品,有多種枝裝飲品, 有茶、豆漿、汽水等。 不過如果想喝啤酒,就沒有,要另外買。

我吃了好多不同的食物,食物質素挺好,都新鮮,燒起來都會很juicy,泰式魚露和韓式梨汁燒烤醬 和食物是配的。我覺得最合胃口的是黑毛豬,M6和牛,菇和菠蘿。食完串燒還有,就是雪糕!
2020-11-16
2020-11-16 51 浏览
非常推薦呢間串grill自助燒烤中心。我同朋友book左happyhour時段 5:30-7:30。任食任飲兩小時。一坐到入去店員就好清晰同我哋講解自助燒烤嘅玩法。好簡單,只需要自己將串燒放係爐上面,爐會自動360度咁轉。平時自己出去燒烤場燒烤,成日都唔知道啲嘢食熟未。自助燒烤嘅好處就係,唔使自己燒之餘,仲可以參考餐廳提供嘅燒烤時間建議,燒起上嚟絕對冇難度✌🏻環境方面,座位好寛敞,坐得好舒服,燒烤爐全部都好乾淨,唔會有漬,令人食得非常安心放心🤗嘢食方面,有好多高質食物選擇- 牛肉豬肉雞肉羊肉咩都有🤤野飲方便都勁正,有鴻福堂嘅飲品拎,令人感覺健康啲😝菊花蜜糖百香果物都好好飲,中和燒烤既熱氣。野食上菜嘅速度好快,令我地可以把握時間可以兩個鐘內燒多啲嘢食。🙌🏻所有串燒都好好味,但係想特別推薦魚肉年糕同埋翠玉瓜,魚肉年糕非常之彈牙煙韌,口感好豐富。翠玉瓜我跟住建議時間去燒9分鐘,果然係好好味,好脆同埋好juicy 🤤🤤全晚仲有一個加分位,就係燒棉花糖同雞蛋仔!!😍😍😍我覺得用自助燒烤去燒棉花糖係好容量掌握,冇平時普通BBQ咁容易燒燶。好開心可以食到外脆內溶嘅棉花糖!超好味😝✨雞蛋仔都好鬆軟好濕

全晚仲有一個加分位,就係燒棉花糖同雞蛋仔!!😍😍😍我覺得用自助燒烤去燒棉花糖係好容量掌握,冇平時普通BBQ咁容易燒燶。好開心可以食到外脆內溶嘅棉花糖!超好味😝✨雞蛋仔都好鬆軟好濕潤,好味!

最後,餐廳仲會送每人一杯Haagen-Dazs雪糕🍦有朱古力,士多啤梨,同埋蜜瓜味揀,好正!🤗
強烈建議大家如果想燒嘢食,想坐得舒服啲,又唔使燒得咁辛苦嘅話,一定要黎串grill自助燒烤專門店!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 棉花糖
  • 串燒
想食燒烤又懶得自己動手轉?一定要來試試旺角這間串Grill 自助燒烤專門店,除了有自動旋轉的燒烤裝置,最正係兩小時任點任食,適合大胃王去盡情勁食!小店位於旺角廣華街,那一帶也有很多食肆,相信唔難搵到。店鋪呈窄長形,座位唔算好多,外面這一排有四張四人檯、一張二人檯。每張檯都設置機械燒烤裝置,另外有個層架用來放食物。最盡頭處有兩張四人檯。這間是任點任食自助燒烤,平日只做晚市,七點半前離坐價錢最抵,早食飯的朋友記得唔好錯過。大人與小童收費不同,精選澳洲和牛、紐西蘭牛和黑毛豬等高價肉類,當然都有好多菇菇菜菜食。價錢包埋飲品,有各種枝裝茶、豆漿、汽水和烏龍茶等,如果想飲啤酒可以另外加購。落單有張紙可以寫,根據食材分類,牛、豬、羊、雞、海鮮、丸、腸等等應有盡有,仲有甜品添!我當然係主攻菜菜類,120分鐘之內可以任飲任食,在圈圈內填所需串燒數量落單即可。串燒用這種木盤整齊送上,已經幫你插好在鐵枝上,放在燒烤爐的齒輪上,它們就會自動旋轉,完全唔需要自己郁手,超級方便。餐廳亦很貼心地預備了一張燒烤時間建議,上面有寫清楚每種串燒應該燒幾耐,唔洗驚燒唔熟。靠牆這邊可以找到調味架,不鏽鋼那兩樽分別是泰式魚露和

小店位於旺角廣華街,那一帶也有很多食肆,相信唔難搵到。

每張檯都設置機械燒烤裝置,另外有個層架用來放食物。

最盡頭處有兩張四人檯。

靠牆這邊可以找到調味架,不鏽鋼那兩樽分別是泰式魚露和韓式梨汁燒烤醬,另外也有孜然粉、辣粉和鹽之類。

仲有白色這枝是燒烤醬,代替BBQ常用的蜜糖,大概六七成熟的時候塗在食物上即可,味道會更香。

蔬菜串燒種類都唔少,有豆卜、秋葵、菠蘿、日本甜薯、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄和冬菇,我全部都有點來燒。因為平時就好鍾意食翠玉瓜的關係,最推薦就是它,燒好之後好多汁又有瓜香,食得太多肉清腸胃都好架。雞脾菇和冬菇兩種菇類都很耐燒,燒完又很juicy,塗左燒烤汁會更好食。

燒到爆開的車厘茄都好正架,滿滿茄紅素。

食完串燒原來仲有甜品食,仲係哈根大師細杯裝雪糕添!有幾種口味可以揀。

任點任食呢家野,真係好適合新陳代謝率高又胃口好的年輕朋友,食足120分鐘有飲有肉有菜有雪糕,真係幾正架!
2020-11-12
2020-11-11 47 浏览
朋友介紹呢間串燒店,今日放假決定去試一試。店吾算大,但d位都好闊,環境都好好。我地一坐低,職員就好熱心介紹,介紹得好詳細。個爐識得自己轉,好方便,岩曬我呢種懶人。食物方面,選擇都算多。牛肉方面,我最中意食牛舌,咬落好爽好脆。雞方面,我最中意食雞皮,入口脆卜卜。丸方面,我最中意食魚肉豆腐,好脆好香,個樣仲好可愛,成條魚甘。蔬菜方面,菠蘿好甜好多汁。特別推介,雞蛋仔,大大粒,食落又脆又重蛋味。店都好細心,提供左好多吾同既調味料,包括,椒鹽,辣粉,泰式魚露,燒烤醬同孜然粉等等俾吾同口味既客人。另外,有一張燒烤建議時間俾客人作參考。飲品系仼飲,選擇都幾多。最後,會有Häagen-Dazs雪糕。好滿足既夜晚,下次都一定會再幫襯。
朋友介紹呢間串燒店,今日放假決定去試一試。

店吾算大,但d位都好闊,環境都好好。

飲品系仼飲,選擇都幾多。

2020-11-09 55 浏览
依間串燒店對我依個大鄉里嚟講好新穎,所以好想介紹俾大家識🤣。依間串燒放題店係一間唔駛自己點落手落腳去燒嘅一間串燒店,佢有一個全自動嘅串燒機,只要大家放咗條串燒上嗰串燒機到,佢就會不斷自己轉轉轉,轉到差唔多熟就可以食得㗎喇😛。真係好方便同埋好有趣🤣,同埋望住啲串燒係到不斷轉嘅過程真係有種治療嘅感覺🥰。大家唔好以為依啲放題店食物質素就一定麻麻😏,至少串grill嘅食物質素係唔錯嘅🤤。我自己覺得係串grill必定要狂食嘅係佢嘅M6和牛牛柳🤤。佢地啲牛柳食落好重牛味,重有啲油脂味🤤,真係好正🤤🤤。一開頭唔知道,以為要燒到全熟,但原來7成熟就已經足夠🤤。全熟嘅話會浪費咗舊牛㗎😭😭,大家記住喇😭😭。除咗和牛外,我非常推薦大家食豆卜😍😍。燒完嘅豆卜非常脆,好正😍😍。貢丸都好正🤤。食完重會有Haagen-Dazs俾大家做飯後甜品👍🏻👍🏻。依間店舖好有心,知道大家可能少啲玩過依種串燒方式,除咗會好有心咁教大家點樣燒外,重有會講哂點食材大概燒幾耐先係最好食嘅👍🏻。同埋店員真係非常有禮貌,值得讚👍🏻。最後一樣嘢,就係如果大家想食串grill就一定要book枱😎。因為當日我地1730去食都已經full哂咁滯,

最後一樣嘢,就係如果大家想食串grill就一定要book枱😎。因為當日我地1730去食都已經full哂咁滯,1930嗰場係直情冇walk-in位添,但其實已經係平日嚟🤣,真係好誇張🤣🤣。

大家快啲嚟試下👍🏻👍🏻。
這間位於「旺角」「廣華街」的港式自助串燒燒烤放題食店「串Grill自助燒烤專門店」,我直到今時今日才能第一次正門上門幫襯,其實是有箇中原因。第一,這間「串Grill自助燒烤專門店」只提供未經燒烤的串燒食材,然後由食客需要以自助燒烤方式,自行放進餐廳的燒烤爐裡面,燒烤享用串燒食品,而且沒有提供其他「粥粉麵飯」,或者其他煎炸小食食品。第二,這間「串Grill自助燒烤專門店」只接受已經預先以電話訂座的食客上門幫襯,謝絕其他沒有打電話訂座的街外食客,即使食客上門光顧食店的時候,餐廳看似剩下大量座位,侍應仍會以食客「未訂座」為理由拒絕招待。第三,這間「串Grill自助燒烤專門店」逢星期一至星期五和假期前夕,日間未有開門營業,直至下午五點才招呼食客光顧,加上食店沒有「粥粉麵飯」,不太適合平日想食下午茶燒烤的食客。偏偏我就是一個平日正餐只食「牛腩」、「雞肉」、「白飯」,天生有少許「社交焦慮」,不是太想打電話跟陌生人溝通的「怪人」。結果我遲遲不敢上門幫襯,後來曾經來到「廣華街」叩門,卻因為未訂座而被拒之門外。後來我選擇了在星期日正式前往「廣華街」,在「下午茶」時間光顧「串Grill自助燒烤專門店」的午

後來我選擇了在星期日正式前往「廣華街」,在「下午茶」時間光顧「串Grill自助燒烤專門店」的午市時段自助燒烤放題,大前提是需要在幾日前,預先打電話訂座。

我好不容易才能鼓起畢生最大的勇氣,我平生不敢鼓起勇氣正式向心儀女生對象表白,卻偏偏被迫鼓起勇氣第一次打電話,向「串Grill自助燒烤專門店」訂座享用餐廳的星期日燒烤午餐。

不過,由於「串Grill燒烤專門店」沒有「粥粉麵飯」,即使我成功訂位,但是也被迫把光顧時間押後到下午兩點,之前先在「西貢」食午飯「打底」,然後光顧完自助燒烤,再在「旺角港鐵站」購買外賣「咖喱牛腩飯」當晚餐。

我幾經辛苦終於成功打電話向「串Grill燒烤專門店」訂座,訂座的店員還再三叮囑我,到時務必需要準時赴會,還透過手提電話短訊通知我,要我再在網上確認訂座,才能在星期日第一次幫襯「串Grill燒烤專門店」燒烤放題

當時我雖然是對「串Grill自助燒烤專門店」架床疊屋,繁複的訂座程序感到不是味兒,但是為了一試平日從未嘗試過,以流水式機械自動輸送帶運輸串燒食品的燒烤放題,我冒着隨時被稱「搭錯綫」的風險打電話訂座。

等到我完成所有訂座流程程序之後,「串Grill自助燒烤專門店」終於傳送了「確認訂座」短訊給我,通知我星期日下午來到「串Grill自助燒烤專門店」享用自助燒烤放題午餐(對我來說其實是「下午茶」)。

我跟「串Grill自助燒烤專門店」侍應確認訂座和取得座位後,終於看見「串Grill自助燒烤專門店」座位裡面,傳說中的自助串燒燒烤爐和輸送帶,跟著我立刻填寫自助點餐紙,首先點了很多「和牛」串燒。

「串Grill自助燒烤專門店」燒烤放題裡面所有「牛肉」串燒食品,出乎意料地都不是一般薄切牛肉,而是比較厚身的牛肉粒,包括「M6和牛牛柳」、「紐西蘭牛西冷」、「牛肋腩」跟「牛舌」,都不是可以一燒即食的牛肉。

食客享用「串Grill自助燒烤專門店」裡面所有的牛肉串燒食品,都需要逐串串燒放置在食店自設專用,自動運載串燒燒烤的輸送帶和輸送架上面,按食店建議指引慢慢燒熟所有肉類和蔬菜串燒食品。

所以開始燒烤串燒食品之前,食客還可以選擇先到食店的雪櫃面前,自行取用自己想享用的樽裝、罐裝或者紙包飲品,然後再慢慢等候自己的串燒食品燒熟為止。

結果,我在「串Grill自助燒烤專門店」的兩個自助飲品雪櫃裡面,發現到有一款在香港超級市場跟坊間便利商店裡面都一直發現不到,也一直購買不到的冰凍「蜜桃烏龍茶」罐裝飲品。

「串Grill自助燒烤專門店」的「蜜桃烏龍茶」味道,跟坊間台式飲品店售賣的「白桃烏龍」茶飲品味道,完全是截然不同的感覺。「白桃烏龍」空有「白桃」之名,然而飲品實際味道偏淡,難以喝濃厚「白桃」甜味。

相反「串Grill自助燒烤專門店」裡面的罐裝「蜜桃烏龍茶」飲品,飲品裡面的「蜜桃」味道非常之甜,就連飲品裡面的「烏龍茶」味也沒有被「蜜桃」甜味所掩蓋,是名副其實擁有「蜜桃」甜味和烏龍茶茶香味的台式茶飲。
蜜桃烏龍茶

結果我不飲「蜜桃烏龍茶」猶自可,一試飲過「蜜桃烏龍茶」,感受到「蜜桃烏龍茶」飲品裡面的濃厚「蜜桃」甜味,立刻愛上「蜜桃烏龍茶」飲品裡面的「蜜桃」甜味感覺,飲了很多罐「蜜桃烏龍茶」。

至於「串Grill自助燒烤專門店」裡面的串燒食品方面,我也點選了很多份串燒牛肉食品,當中我非常喜歡「M6和牛牛柳」裡面的豐富油脂口感,以及「和牛」牛肉裡面的豐富脂肪肥美口感。

至於「牛肋腩」串燒食品的實際脂肪口感感覺頗為豐腴,感覺很像我平日享用「咖喱牛腩飯」,在「咖喱牛腩飯」裡面發現到,含有豐富牛脂肪的切粒切件「牛筋腩」。

至於我平日很少享用的「牛舌」,我一直擔心「牛舌」燒得太熟的話,會導致串燒「牛舌」實際製成品的質地變得太韌,口感變得太硬太難咀嚼。

但是經過我今次燒烤「牛舌」,和第一次享用燒烤串燒「牛舌」體驗之後,發現原來「牛舌」實際上的口感,未至於像我擔心那麼硬那麼韌,牙齒也沒有預期那麼難以嚼爛牛舌,吞嚥過程也沒有遇上阻撓和考驗。

至於「紐西蘭牛西冷」牛肉質感雖然沒有「牛舌」、「牛肋腩」、「M6和牛牛柳」那麼厚,但是在「串Grill自助燒烤專門店」燒烤爐燒烤過程下,也都算是被燒得很腍,很容易用牙撕開咀嚼。

最重要的是「串Grill自助燒烤專門店」在每個堂食檯櫈卡位的旁邊,放置了非常多自助調味料,包括製作自助燒烤經常都會使用的專用食油、鹽、甜味砂糖、蜜糖、辣味胡椒粉和鹹味醬油。

所以食客在自助燒烤爐正在啟動運作,處理燒烤串燒食品的時候,還是需要身體力行,自行取用所有調味醬油醬料,不斷為自助燒烤輸送帶上面的串燒食品,自行塗抹醬油和醬料調味。
棉花糖

然後食客需要按照「串Grill自助燒烤專門店」裡面的「燒烤時間建議」指引,按照不同串燒食品裡面的食材種類,自行計算串燒食品是否已經燒烤至到合適時間範圍。

所以食客還是比較適合至少兩人上門幫襯「串Grill自助燒烤專門店」,起碼至少有人能夠負責寫點餐紙選擇串燒食品和取用飲品,至於另一個食客,則可以全程專注檢查串燒食品是否已經燒熟。

相反「串Grill自助燒烤專門店」所有燒烤食品裡面,需要最少時間等候的燒烤串燒食品,是甜味味道感覺像甜品,口感軟綿綿的串燒「棉花糖」小食食品,食客只需等候不足一分鐘,就可以立刻享用了。

但是由於「串Grill自助燒烤專門店」的自助燒烤爐,自助燒烤爐每次,最多都只能夠同時燒烤七串串燒小食食品,偏偏食客每次只得兩小時去燒烤串燒食品,有些牛肉食品需要的燒烤時間,也比其他串燒食品為之長。

所以即使「串Grill自助燒烤專門店」讓食客可以擁有兩小時時間去燒烤串燒食品,但是實際燒烤爐爐具跟周邊環境,令食客實際食到的串燒食品數目沒有預期那麼多,又沒有「粥粉麵飯」,令我在將來難以在晚餐時段光顧餐廳。

不過「串Grill自助燒烤專門店」也讓我有所得着,就是無意中讓我發現到有罐裝甜味「蜜桃烏龍茶」飲品的存在,我很想將來還有機會享用「蜜桃烏龍茶」,但是問題是有沒有食客知道,有否在香港其他店舖裡面,發現到有售賣「蜜桃烏龍茶」飲品?
2020-10-18
蜜桃烏龍茶
棉花糖
2020-11-04 70 浏览
呢排天氣開始凍,想燒烤,於是去咗試呢種懶人燒烤!可以唔使自己拎住食物咁燒!😋黎串grill食嘢一定要book枱,因為枱得幾張同埋限時段入座!入到去店員就會預備好一盤肉比食客同埋介紹點樣去用個燒烤爐,仲有塊牌寫晒唔同食物燒烤嘅建議時間!我哋跟足時間去燒牛同埋豬肉!牛好有牛油嘅香味,豬肉既肉質都幾好,完全冇酥味!飲品都係仼飲!然後我哋就叫其他食物啦!種類好豐富!我最推介嘅係鯖魚,可以燒到外皮好脆!另外雞蛋仔都好特別,好大粒又香蛋味!雞軟骨都令我哋讚不絕口!因為每一舊都有軟骨之餘,仲會有一舊雞油咬落去會爆哂d油香出嚟!台灣腸同豬柳漢堡腸都好味!仲叫左輪蔬菜黎燒😋最後仲有送杯Haagen Dazs食做個完美既結尾!今餐食得好滿足!性價比都高!可以encore!!
飲品都係仼飲!
台灣腸同豬柳漢堡腸都好味!
仲叫左輪蔬菜黎燒😋
最後仲有送杯Haagen Dazs食做個完美既結尾!
今餐食得好滿足!性價比都高!可以encore!!
2020-11-03
  • 雞蛋仔
  • 鯖魚
  • 雞軟骨
  • 牛肉
2020-10-30 67 浏览
呢d自助串燒已經有左一段時間,我自己就試過,覺得冇咩特別,但另一半想試,所以揾左呢間良心小店試下。 店舖比較細,座位唔多,但全部都係卡位,坐得幾舒服。 舖頭得1個叔叔負責,但服務都好好,叫既野上得幾快下,食之前有仔細介紹各款醬。 同埋見佢好好,有d人walk-in, 雖然book左既人遲到,佢都hold枱俾book左既人而冇俾walk-in既人。野食都算幾多選擇,但個人唔太like肉類,因為好難燒到啱啱好,燒過龍就太dry. 丸呀,菜嗰d都ok, 最好食係台灣腸同豆卜。 豆卜豆味濃,燒到脆卜卜,正呀!初初膽心唔夠時間燒,會食唔飽,但都唔會,時間啱啱好。

初初膽心唔夠時間燒,會食唔飽,但都唔會,時間啱啱好。

2020-10-17
午餐
2020-10-30 117 浏览
受疫情影響,都無得大班朋友聚埋一齊燒野食。悶悶地同朋友去左旺角呢間自助串燒店食返夠本。餐廳雖然唔太大,但見到好多捧場客。自助飲品雪櫃竟然有幾款支裝飲品,例如支裝豆漿,都幾驚喜。醬汁除左有一般燒烤既調味粉之外,仲有我中意食既韓式梨汁!將燒烤串放上爐等佢自己轉真係好方便,而且唔用木串又夠環保。食物種類豐富,分門別類,肉類方面我推介要試下呢度既牛柳粒,另外雞皮都好好味,咬落好有嚼口。朋友就覺得燒冬菇同翠玉瓜唔錯,果然係燒烤既蔬菜之選。最後仲有Haagen dazs 雪糕食添,正!
醬汁除左有一般燒烤既調味粉之外,仲有我中意食既韓式梨汁!
將燒烤串放上爐等佢自己轉真係好方便,而且唔用木串又夠環保。
最後仲有Haagen dazs 雪糕食添,正!
2020-10-29 75 浏览
今日收早就同男朋友去食好啲!平時食燒肉放題打邊爐又太多,今次就揀咗旺角既自助放題串燒「串Grill 自助燒烤專門店」舖面已經有齊晒日子價錢俾係睇晒,十分清楚清晰,雖然不太大間,但係每個座位都舒服唔會好迫!但係記得要訂枱訂枱訂枱!餐牌野食上就唔算太多選擇,不過就可以樣樣都試齊晒!店員都十分細心,一開始就介紹燒烤食法,調味料用法!食法都岩晒懶人一族,一串串放落去燒烤爐等佢慢慢自轉,自己就可以傾吓偈打下機十分之嘆!燒肉既質素都比得上價錢,有牛舌、西冷、牛柳,燒起來都鮮嫩多汁,加埋自家既燒烤醬代替蜜糖黎燒,味道一流呀!仲有一定一定要叫棉花糖,平時去燒嘢食先有得食,而家可以自動燒仲要十分均勻!仲有無限野飲俾你一度食一度慢慢飲,特別有荔枝紅茶同蜜桃烏龍茶推介燒烤必備。

2020-10-28 40 浏览
串Grill 自助燒烤專門店 (旺角)燒肉平時就成日有機會食到,但自助燒烤真係第一次,仲要係💛💛店,仲要勁多好評❣️咁今晚就一於試下啦!入面店內位置唔多,大概8到10張大台,台中間就係個燒烤架,店舖將食材串曬落鐵串到,跟住放個鐵串落燒烤架,鐵串就會自動轉,所以火力去烤都幾平均,而且唔洗成日反黎反去咁燒,都幾方便👍🏻👍🏻食物方便款式都幾平均、有蔬菜🥬、牛肉、豬肉、雞肉等等。大路既野食都幾齊,推介和牛牛柳😋😋牛味濃,油脂分布都平均,不過唔好燒太耐,如果唔係老左就好難咬🤭🤭最驚喜係有棉花糖🤩🤩燒烤必備🥰自助餐價包任食任飲,最尾仲有甜品,係Haagen dazes雪糕🍦滿足🥰🥰
串Grill 自助燒烤專門店 (旺角)

2020-10-28
2020-10-27 93 浏览
平時出開旺角,諗食咩花多眼亂,甘岩行到廣華醫院附近,見到呢度有串燒食,仲要係懶人燒烤,二話不說就入去試試。燒烤種類分門別類好晒,而且仲有埋每樣野要燒幾耐既表,方便我呢啲懶人。調味料都有好多選擇,可以按每個人自己既喜好調味。燒烤重頭戲當然係食肉,個人推介和牛牛柳同烤五花,叫左幾轉都係食佢,肉味濃而且啖啖肉!雞翼都好唔錯,拆做單骨雞翼,而且雞翼夠厚肉。另外蔬菜方面,推介燒豆卜同雞軟骨,燒到脆卜卜岩晒中意食香口野既朋友。平平地既價錢,食物選擇多,加上又會自己轉下轉下,岩晒懶精。

調味料都有好多選擇,可以按每個人自己既喜好調味。

平平地既價錢,食物選擇多,加上又會自己轉下轉下,岩晒懶精。
疫情之後,難免收入受影響,好耐都無食放題。真心好掛住食串燒。好彩book左位,食食下見到要排隊。餐廳幾舒服,位夠大,而且係採用自動燒烤機。唔洗煩,幾有創意。用呢部機燒好處係無大油煙,食完串燒都唔會有陣味,好貼心。頭盤黎左啖啖肉!睇唔出個牛肉係高質牛肉。脂肪同肉分佈均勻,食到好肥美。加上自己可以加自己鍾意既調味料。有孜然粉,招牌辣粉,椒鹽粉,鹽等等。可以自己試下燒串燒既感覺。即刻覺得自己好似個日本居酒屋串燒師傅咁。鍾意佢用一個醬,可以取代蜜糖。茶左之後,味道鮮甜好多。仲叫左自己最鍾意既雞皮,雞腎,牛舌等等。好新鮮。燒好既串燒可以擺係燒烤爐上邊,繼續燒其他串燒。好方便。鍾意食啖啖肉既人一定好鍾意食呢間。因為真係新鮮,肥美。最重要係上菜係即刻上俾你。有絕對充足時間燒。出邊仲有好多野飲任飲!最尾燒埋菠蘿,棉花糖。甜甜地當食甜品。正!下次會再黎!因為好抵食!
疫情之後,難免收入受影響,好耐都無食放題
真心好掛住食串燒。好彩book左位,食食下見到要排隊。

用呢部機燒好處係無大油煙,食完串燒都唔會有陣味,好貼心。

加上自己可以加自己鍾意既調味料。
鍾意佢用一個醬,可以取代蜜糖。茶左之後,味道鮮甜好多。

仲叫左自己最鍾意既雞皮,雞腎,牛舌等等。
好新鮮。
燒好既串燒可以擺係燒烤爐上邊,繼續燒其他串燒。好方便。
鍾意食啖啖肉既人一定好鍾意食呢間。因為真係新鮮,肥美。
最重要係上菜係即刻上俾你。有絕對充足時間燒。

出邊仲有好多野飲任飲!
最尾燒埋菠蘿,棉花糖。甜甜地當食甜品。正!
下次會再黎!因為好抵食!