Intro: 石門真係好多野食,有一日喺石門工作完自己一個人去京瑞廣場食野,就見到有一間好多人排隊等外賣嘅車仔麵店,比佢地個50蚊八寶車仔麵吸引住~***但真係好可惜,佢地最近完滿結業,希望佢地將來真係會再開番啦!期待佢地再重開!___________________🍽 招牌八寶車仔麵💰 50✍🏻 坊間嘅八寶嘅餸多數都係好普通,而呢間嘅八寶嘅餸好特別✍🏻 八寶包括原隻糖心蛋、牛腩、豬腸、菜芯、雞翼、魚蛋、豬皮同魷魚、蘿蔔,而好似多過八餸✍🏻 糖心蛋就只有兩成流心效果,但勝在大粒✍🏻 雞翼牛腩豬腸蘿蔔都好入味,牛腩偏鹹✍🏻 蘿蔔係冇渣架,仲帶點蘿蔔嘅甜味唔青✍🏻 菜芯好淋,魚蛋就普通✍🏻 湯底比較濃,好夾呢個嘅八寶車仔麵___________________🏠 上車仔麵📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖 ⭐️ 8/10___________________
Intro:
🍽 招牌八寶車仔麵
💰 50
✍🏻 坊間嘅八寶嘅餸多數都係好普通,而呢間嘅八寶嘅餸好特別
✍🏻 糖心蛋就只有兩成流心效果,但勝在大粒
✍🏻 雞翼牛腩豬腸蘿蔔都好入味,牛腩偏鹹
✍🏻 蘿蔔係冇渣架,仲帶點蘿蔔嘅甜味唔青
✍🏻 菜芯好淋,魚蛋就普通
✍🏻 湯底比較濃,好夾呢個嘅八寶車仔麵
🏠 上車仔麵
📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖
⭐️ 8/10
  • 招牌八寶
2022-10-09 533 浏览
難得出到石門,當然試試平時少食既人氣店舖——上車車仔麵。店舖係外賣期間推出優惠,同街坊共渡難關,所以好多人嗌外賣享受優惠。至於堂食都唔少人,好彩唔使等位就可以坐低。🎈環境:餐廳以比較舊式的裝修,一張摺枱加上圓凳,老式車仔麵風格。🎈餐牌:同坊間的車仔麵選擇一樣,花多眼亂,我揀選平時食開的牛柏葉、牛面肉、魷魚。✨牛柏葉同魷魚都非常爽口,絕對適合做車仔麵配搭。✨牛面肉醃得好入面,濃濃的牛肉香加埋啖啖肉,正!✨胡椒湯底唔算辣,飲落好似豬肚湯咁,拎黎做車仔麵湯底相當特別,而且米粉吸收晒胡椒味特別好食。🎈總結好食既車仔麵買少見少,上車有回頭再食既潛質。

✨牛柏葉同魷魚都非常爽口,絕對適合做車仔麵配搭。
✨牛面肉醃得好入面,濃濃的牛肉香加埋啖啖肉,正!

🎈總結
好食既車仔麵買少見少,上車有回頭再食既潛質。
位於石門京瑞廣場 這商場小店林立 以往曾經看過不少介紹說車仔麵挺不錯 重點是又平又好吃!-店鋪外牆和內裡都散發港式懷舊風味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 未進入店內已看到長長的人龍 幸好都只是等待外送 而平日中午堂食等了不到5分鐘就可以入座了☺️~ 我和同事們都說實在好一陣子沒吃車仔麵 高興可以來懷念一下🤣🔻🔻🔻🔻🔻 ✨ 糖心蛋魚腐生菜米粉 ($46)麵底選擇有很多 連金邊粉、陳村粉、讚岐烏冬也有~ -湯底醬汁方面 我選擇了原味濃湯 加腩汁和辣汁 辣汁是整個湯底的靈魂 不會過辣嗆喉 微微辛辣有點刺激🌶️ -配料我選了皇牌糖心蛋 沒想過車仔麵店也會有糖心蛋~ 輕輕分開一半 蛋黃的流心程度煮得剛剛好 而且相當入味!👍 魚腐份量也是誇張的大顆 內裡很飽滿 Q彈有口感 生菜和米粉也是正常發揮 整體來說是不錯又性價比高的選擇! -想要試更多配料 可以選擇招牌八寶 有蘿蔔、糖心蛋、雞中翼、豬大腸、豬皮、魷魚、魚蛋、牛腩🍜👍 下次再試其他配料吧🥰🔺🔺🔺🔺🔺 📍 上車車仔麵 (沙田)🗺️ 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖

🔻🔻🔻🔻🔻
✨ 糖心蛋魚腐生菜米粉 ($46)
麵底選擇有很多 連金邊粉、陳村粉、讚岐烏冬也有~

🔺🔺🔺🔺🔺
📍 上車車仔麵 (沙田)
🗺️ 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖
2022-10-02 288 浏览
其實之前都有聽過呢一間上車車仔麵,不過由於人流太好,真係太多人幫襯,唔係次次都有機會堂食。今日經過,終於見到冇乜人有機會入去試一試,本身猶豫食乜嘢之際,見到有一個叫做招牌八寶招牌八寶 $50有魷魚魚蛋豬肚牛腩雞翼糖心蛋蘿蔔影真大件夾抵食,咁樣都只係$50 以為咁平質素都應該一般般,點知蘿蔔冇渣非常清甜,魚蛋彈牙得來仲好有魚蛋味,豬大腸,竟然可以一啲臭味都冇,仲要冇肥肉。糖心蛋好食到我食完先醒起自己唔記得影相。蛋黃係橙黃色,相信應該係日本蛋。又平又快又好食,一定會再幫襯
招牌八寶

招牌八寶 $50
有魷魚魚蛋豬肚牛腩雞翼糖心蛋蘿蔔

影真大件夾抵食,咁樣都只係$50
又平又快又好食,一定會再幫襯
2022-10-02
招牌八寶
2022-09-27 218 浏览
上車車仔麵 豬大腸溏心蛋陳村粉(麻辣湯底) 💲4️⃣2️⃣豬大腸清潔得好乾淨 完全唔會有臭味 溏心蛋既蛋黃仲係有少少流心既效果🤤 2樣都好入味唔會太咸 而且唔夠麻辣醬可以幫職員refill啲陳村粉有啲似剪斷左既腸粉🤫 所以食到最尾嗰啲碎碎有啲難夾黎食 雞翼豬紅金邊粉(胡椒湯底)💲4️⃣1️⃣佢個金邊粉好有口感 唔會一咬落去就粹哂 仲有你唔好睇佢個湯好似好淺色咁 其實佢有陣陣既胡椒味 但又唔會好攻鼻 😋個豬紅好滑 而且有好多好多舊 非常足料!佢個滷水雞翼有2隻 而且好入味 咬一啖佢就會骨肉分離 正🤤佢個到既辣椒醬真係好好食 又唔會太辣 加埋D麵一齊食真係冇得頂 🌶仲有仲有個度有靚仔員工😈HEHE 加分加分🤣<><><><> <><> <><> <><> <><><><><><>味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻👍🏻推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻<&#
上車車仔麵
豬大腸溏心蛋陳村粉(麻辣湯底)
豬大腸溏心蛋陳村粉(麻辣湯底)

豬大腸溏心蛋陳村粉(麻辣湯底) 💲4️⃣2️⃣

雞翼豬紅金邊粉(胡椒湯底)
雞翼豬紅金邊粉(胡椒湯底)
雞翼豬紅金邊粉(胡椒湯底)💲4️⃣1️⃣

仲有仲有個度有靚仔員工😈HEHE 加分加分🤣

味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
<><> <><> <><> <><> <><> <><><><><><>
🍴上車車仔麵
📍 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖
<><> <><> <><> <><> <><> <><>
2022-08-26 270 浏览
睇左網上 余生介紹,尊登坐車去食MTR附近好方便湯底 無特別, 豬腸好韌, 金邊粉 難食獅子狗和魚腐ok嘅。本身要求唔高,但呢間一定唔會再去,服務態度有改善空間
睇左網上 余生介紹,尊登坐車去食
MTR附近好方便
湯底 無特別, 豬腸好韌, 金邊粉 難食
獅子狗和魚腐ok嘅。
本身要求唔高,但呢間一定唔會再去,
服務態度有改善空間
2022-08-15 225 浏览
石門地鐵站附近, 好搶眼地見到呢間車仔麵舖頭三餸麵飯外賣$40好多餸可以選擇, 價格由$9至$14不等, 有菜有肉, 三餸任君選擇, 湯底有6款, 麵底有7款係唔使額外加錢, 而我就揀咗👇花菇, 牛筋, 胡椒豬手, 腩汁, 油麵店家將湯底好好的分開上(不另收費🤑), 使湯麵嘅質地唔會變淋👍花菇炆得好淋好入味, 不過就偏鹹牛筋軟硬適中, 亦都係偏鹹胡椒豬手偏硬, 胡椒味偏淡腩汁唔算太香, 比較甜油麵質地正常魚堅總評性價比 3👍(以5👍為滿分)
石門地鐵站附近, 好搶眼地見到呢間車仔麵舖頭

三餸麵飯外賣$40

花菇, 牛筋, 胡椒豬手, 腩汁, 油麵

花菇炆得好淋好入味, 不過就偏鹹
牛筋軟硬適中, 亦都係偏鹹
胡椒豬手偏硬, 胡椒味偏淡
腩汁唔算太香, 比較甜
油麵質地正常

魚堅總評
性價比 3👍
(以5👍為滿分)

外卖自取
介紹返💁🏻‍♀️。。🇭🇰 打邊爐 在沙田 🇭🇰。上車車仔麵。京瑞廣場1期地下G06號舖。麵底幼麵。油麵。粗麵。陳村粉。米粉。金邊粉。撈麵。米線。HKD13出前一丁。HKD14 / 讃岐烏冬。HKD15湯底原味濃湯。冬蔭功。胡椒。腩汁。麻辣。辣汁9蚊餸 生菜。菜心。韭菜。西洋菜。金菇。豆卜。蘿蔔。響鈴。HKD910 蚊餸魚蛋。豬紅。魚皮餃。紅腸。魚腐。麵筋。芝士腸。雞翼尖。鮮腐竹。辣咸酸菜。HKD1011蚊餸酸齋。牛丸。生腸。魚皮。腩肉。豬肚。豬皮。牛栢葉。糖心蛋。午餐肉。雞中翼。墨魚丸。蠔皇花菇。芝心獅子狗。HKD1113蚊餸胡椒豬手。原件花膠。牛筋。魷魚。炸豬皮。新鮮鵝腸。牛面珠。仿長腳蟹棒。豬大腸。HKD13招牌蝦餅。HKD45🤫 上個星期日入咗轉沙田..中午諗食嗰陣朋友仔話石門多好嘢食..仲有好多係黃店..所以即刻開車過去唔駛諗🤫 去到石門..(一個鄉下妹未去過嘅地方..)原來係咁人多車多架喎..兜咗幾個圈先搵到位放低架車..然後又諗完又諗..決定買石門名物上車車仔麵返朋友仔屋企食🤫 先嚟講我自己食乜先..千祈唔好俾我嚇親..一個弱女子竟然食咁鬼多..蘿蔔魚腐啦..墨丸啦..豬
介紹返💁🏻‍♀️

🇭🇰 打邊爐 在沙田 🇭🇰
。上車車仔麵
。京瑞廣場1期地下G06號舖

麵底
幼麵。油麵。粗麵。陳村粉。米粉。金邊粉。撈麵。米線
。HKD13
出前一丁。HKD14 / 讃岐烏冬。HKD15

湯底
原味濃湯。冬蔭功。胡椒。腩汁。麻辣。辣汁

9蚊餸
生菜。菜心。韭菜。西洋菜。金菇。豆卜。蘿蔔。響鈴
。HKD9

10 蚊餸
。HKD10

11蚊餸
。HKD11

13蚊餸
。HKD13

。HKD45

🤫 先嚟講我自己食乜先..千祈唔好俾我嚇親..一個弱女子竟然食咁鬼多..蘿蔔魚腐啦..墨丸啦..豬大腸..仲要自己隊一份蝦餅..金邊粉份量超多..多到我都食唔哂..腩汁底超香濃..真係忍唔住邊食邊飲到見底..豬大腸乾淨無羶味而且又係份量多..滷水汁十分入味..仲有個蘿蔔..究竟咩料..俾咗成碌蘿蔔咁滯..仲要完全無筋..爽口清甜
🤫 然後就要講吓享負盛名嘅炸蝦餅..唔好睇佢HKD45得四塊..佢塊塊都有掌心咁大仲要厚身..兩邊煎得香脆..個心軟滑有蝦味不特只..唔係平時嗰啲得蝦滑..而係勁多蝦肉..勁滿足
🤫 咁因為我哋四個多多少少都有一兩樣餸一樣..就唔續個講啦..重點介紹幾個必食推介啦..第一個必食就係牛面珠..傻架..勁軟熟同埋好重牛味..真心一食難忘..(好後悔自己唔叫..只可以痴朋友仔食一嚿)
🤫 第二必食呢..又係食肉獸最愛嘅腩肉..睇張相都知佢肥瘦分明..仲要嚿嚿都係四層肉喎..口感認真一流..而且滷水汁一樣咁入味
🤫 最後一樣我哋叫咗而且非常推介嘅就係魚腐啦..有別於其他地方嘅魚腐..佢哋哩度嘅魚腐鬼死咁大塊..而且真係有魚鮮味架
🤫 其實除咗我哋叫嗰啲哩度仲有好多其他地方無嘅選擇..例如可以要陳村粉做麵底啦.. 仲有胡椒豬手..原件花膠..炸豬皮同新鮮鵝腸哩類好花工夫嘅餸..真係嚟一次係食唔哂架
🤫黃色經濟圈
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️(5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
午餐
2022-07-23 239 浏览
黃就可以冇禮貌?忙就可以冇禮貌?雖然都真係支持你哋啲嘢食,不過唔好成日當左啲客係呀豬呀狗咁,然後又貼張咩風雨同路出嚟要大家街坊支持你,真係令到想支持你的人都卻步。間唔時都想幫襯,見到好多人都排隊,有時都唔介意等,不過態度真係可以好少少。真係想俾錢你賺都冇勇氣。特別是係疑似老闆的長頭髮女收銀同埋短頭髮的女生,拎嘢食嗰時俾佢對眼刮到好似我做錯嘢咁。客觀來講,其實佢哋啲嘢食係幾好味的,份量足唔足料就中等啦,不過所有餸都好入味

2022-07-23
10 分钟 (外卖自取)
2022-06-05 286 浏览
又係石門系列🦉,一直好鍾意食車仔麵,唔多黎石門但每次黎既時候都食呢間~疫情關係依家店鋪做緊$40三餸優惠,我地兩個人分別叫左兩碗$40麵,仲可以交換餸食,幾抵食❤️🧡陳村粉 魷魚 牛面肉 魚皮餃 $40呢間車仔麵店其中一個特別之處係有得揀陳村粉!好多地方都無,如果鍾意食陳村粉既朋友就真係有試下啦~麵身好掛汁,但有少少油。餸方面魷魚爽口既,切得細細條方便入口,但就無話食到咩特別既調味,比較普通。上次黎既時候食過牛腩覺得幾入味幾腍,所以今次就試下牛面肉,但今次有少少硬同多筋,有一舊切得比較大既係完全咬唔開😭🧡米線 蘿蔔 冬菇 牛面肉 $40今次叫外賣,米線有分湯,所以都無話會太腍,食落都幾有口感蘿蔔有兩大舊,好腍無渣,仲好入味,好食。冬菇燜得好入味而且彈牙👍🏻呢間食過幾次都係外賣,但一樣覺得好好食,第一次無望清楚$40三餸店員仲提返話要三餸會抵d🥹,大家行過有時間都可以支持下良心小店💛味道:8/10性價比:8.5/10📍上車車仔麵沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖📌人均消費: below $50 #hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #石門美食 #沙田美

🧡陳村粉 魷魚 牛面肉 魚皮餃 $40
麵身好掛汁,但有少少油。

🧡米線 蘿蔔 冬菇 牛面肉 $40
今次叫外賣,米線有分湯,所以都無話會太腍,食落都幾有口感
蘿蔔有兩大舊,好腍無渣,仲好入味,好食。
冬菇燜得好入味而且彈牙👍🏻

味道:8/10
性價比:8.5/10

📍上車車仔麵
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖
📌人均消費: below $50

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #石門美食 #沙田美食 #上車車仔麵 #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #車仔麵
外卖自取
#throwback 每次嚟石門都會經過呢間車仔麵舖,但都無入去食🤭 成日都去咗食其他餐廳,而忽略咗呢間😏 餐廳位於京瑞廣場一期地下近出入口位置,完全唔難揾💁🏻‍♀️呢度除咗有車仔麵,仲有飯、小食&時菜食。車仔麵配料價錢都唔算貴,簡直係糧尾恩物🤣💕❤️ 腩汁陳村粉 (魚腐+溏心蛋+雞中翼) $44我見到有陳村粉就即刻圈咗✍🏻 平時好少見到車仔麵餐廳有提供陳村粉😮 陳村粉外表好似腸粉,同樣係用米製作,質地厚身啲大塊啲👀 食落滑身,吸汁力強,配腩汁食好滋味😜魚腐比想像中大嚿,一咬就爆汁,魚味同豆味都突出😚 雞翼滷得幾入味,唔錯😏 溏心蛋係呢度嘅熱門配料,真係好流心呀!醃到啲蛋白都變哂啡色🤩餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)平時行街直行直過,原來錯過咗咁多餐廳😌 呢間啲車仔麵配料都唔錯,仲有陳村粉揀,可以一試😎

❤️ 腩汁陳村粉 (魚腐+溏心蛋+雞中翼) $44

魚腐比想像中大嚿,一咬就爆汁,魚味同豆味都突出😚
雞翼滷得幾入味,唔錯😏

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
2022-03-06 1265 浏览
要數可以代表香港嘅美食,車仔麵可以話係其中一種,食過咁多間最鍾意都係銅鑼灣登龍街嗰間,今次介紹嘅係女朋友成日食嘅一間,因為佢算喺沙田區車仔麵嘅代表。上車車仔麵第一間喺石門最多嘢食嘅京瑞廣場既一間車仔麵良心店,係一期地下近出入口位置,係2017年開業,以前出名貼滿晒連儂牆,呢家就變成menu,以前個會免費派口罩,主打平民車仔麵。店舖入邊唔算大,喺疫情期間請更加少位,大概得八張枱,不過呢度裝修有啲似舊式大排檔,用上大排檔用嘅摺枱同圓摺櫈,裝住點餐紙既器皿都係仿懷舊既筷子筒同紅雙囍鋼嘜,上面既係街市紅罩燈,加上地磚、牆上嘅木牌餐牌,非常懷舊,而個麵吧好似鐵皮屋咁,隔離仲有睡吧。店舖都算乾淨。呢度最低消費$30,麵底$13,分別有$9、$10、$11、$13嘅餸,有6款湯底同10款麵底,比較特別嘅湯底有胡椒豬肚湯、冬陰功湯,而比較特別嘅餸有牛面珠條、原件花膠、新鮮鵝腸、仿長腳蟹棒、辣鹹酸菜等。如果有選擇困難症嘅人可以試吓招牌八寶,另外一頁有其他飯類同小食,由$30到$40幾蚊不等。-1️⃣ 陳村粉 冬蔭功 腩汁 💰13(👅: 8/10)蘿蔔 💰9(👅: 8/10)魚腐 💰10(👅: 8/10)溏心

1️⃣ 陳村粉 冬蔭功 腩汁 💰13(👅: 8/10)
蘿蔔 💰9(👅: 8/10)
魚腐 💰10(👅: 8/10)
溏心蛋 💰11(👅: 8/10)

首先講個湯底,湯底係有少少腩汁底,腩汁有少小牛味。而冬蔭功係靠一匙既冬蔭功醬,食落去酸酸地幾開胃,因為加咗香茅粒,香味突出,唔會好辣,食完唔會口渴,不過重口味人士覺得可以再多一匙再濃啲。

陳村粉
而陳村粉有啲似厚切大塊既河粉或者腸粉,咬落幾爽滑,食落掛汁力強,配呢個湯幾夾,而且呢度份量都幾多,不過就比較難夾,因為比較碎。

蘿白得兩舊,不過夠大舊,咬落去幾腍、無渣,食落去清甜唔苦澀,配上呢個濃湯夠入味。

呢度既魚腐幾大舊,咬落去幾腍,入面仲會爆汁,食落有魚味、豆味。

溏心蛋
溏心蛋流心程度係岩岩好凝固,食落去有蛋味,同埋有腩汁既入味。
2️⃣ 淨餸 腩汁 💰0(👅: 8/10)
豬皮 💰11(👅: 8/10)
牛面豬條 💰13(👅: 8/10)

牛面豬條
豬皮咬落去係比較彈牙而唔係腍身個種,食落夠入味。

牛面豬條原來係牛腩,炆得夠腍唔難咬開,唔會好老,有小小筋位所以有咬口,食落幾入味,有牛味帶有小小油脂香。
3️⃣ 招牌蝦餅 💰40(👅: 8.5/10)
招牌蝦餅
蝦餅有四大塊,即叫即整,上枱時熱辣辣,咬落去彈牙,夠juicy,會有汁爆出黎,入面有好多蝦肉粒,係真材實料,食落蝦味突出,略嫌比較油。
🌟整體我覺得依間車仔麵無論餸、湯底、麵底都唔錯,好食得來又幾特別,如果咁啱喺石門想搵嘢食,呢一間係唔錯嘅選擇,價錢正常唔算特別平或者貴,不過如果唔想啲嘢好快賣晒,建議唔好遲過中午嚟,因為晏晝之後啲餸賣晒得好慘。要挑剔嘅就係呢度冷氣唔算勁,夏天應該會比較熱。
👅味道: 8/10
🍴環境: 7/10
💰消費: $40-80 (服務費: NA)
陳村粉
溏心蛋
牛面豬條
  • 豬皮
  • 魚腐
  • 蘿蔔
  • 冬蔭功
石門係沙田黃店嘅聚腳地呢間車仔麵店我覺得係數一數二好食!!🤤🤤胡椒豬肚湯+牛腩+魚皮餃+西洋菜配油麵 $448分😋😋呢間車仔麵有得揀胡椒豬肚湯!!我覺得幾特別!!🤩🤩佢個湯底好香胡椒味冬天食一流,可以暖身!!☺️☺️佢全部食物嘅味道都唔錯!!👍🏻👍🏻牛腩炆得幾淋幾入味魚皮餃唔會好腥西洋菜唔會有渣但可惜嘅係份量偏少🙈🙈魚皮餃同牛腩都係得兩件..如果可以有多少少餸會更好😂😂
石門係沙田黃店嘅聚腳地
呢間車仔麵店我覺得係數一數二好食!!🤤🤤
胡椒豬肚湯+牛腩+魚皮餃+西洋菜配油麵 $44
8分😋😋
呢間車仔麵有得揀胡椒豬肚湯!!
我覺得幾特別!!🤩🤩
佢個湯底好香胡椒味
冬天食一流,可以暖身!!☺️☺️

佢全部食物嘅味道都唔錯!!👍🏻👍🏻
牛腩炆得幾淋幾入味
魚皮餃唔會好腥
西洋菜唔會有渣

但可惜嘅係份量偏少🙈🙈
魚皮餃同牛腩都係得兩件..
如果可以有多少少餸會更好😂😂
🐻有次去石門工作,發現個區真係旺左好多,又有唔同餐廳小店,正好睇下有咩好西食啦 😋 見到近近地有間車仔麵店,就試吓佢先 😉 原來除左車仔麵之外,仲有招牌小食同飯食,男仔可能會夠飽d 🤣⁡🐻食後感‼️✨「自選車仔麵」(麵底$13 + 配料 $9-13不等)說真的🐻本身幾期待,不過上枱一刻感覺普通點,但要讚讚佢地既鹵水豬大腸幾入味,而且後加既原件花膠都幾推❗️⁡✨「招牌蝦餅飯」$48尼個蝦餅叫得招牌係有原因,有4大塊仲要大大塊添 😍 而且蝦餅裡面勁足料,每啖都勁彈口充滿蝦肉呢😋⁡✨「蘿蔔牛筋腩飯」$48🐻發現尼個係性價比較高既飯😏 先有一大碗蘿蔔牛筋腩先,顏色同軟淋度就知佢有心機之作,推介大食朋友可以選擇尼個飯‼️

🐻食後感‼️
✨「自選車仔麵」(麵底$13 + 配料 $9-13不等)

✨「招牌蝦餅飯」$48

✨「蘿蔔牛筋腩飯」$48
2022-01-22 400 浏览
平時2期既車仔面無開,今日試下喱間上車車仔面,個名幾特別,係粉面底$13,然後餸就有吾同價錢,最低消費$30/碗我叫左陳村粉配蘿白、辣咸菜,$33係分湯既,我叫左多湯,湯既分量就岩岩好,如果吾多湯,我諗應該吾夠湯陳村粉似厚切既河粉,食落每口都似食緊面粉質地,口感吾好味但無河粉揀,失望,仲要話係推介,個陳村粉真係中左伏,不過少既分量好多,食吾哂蘿白得2舊,但就大舊,同埋入味,幾好食辣咸菜重口味,好咸好岩我,喱個係最好味既湯底我揀麻辣汁+腩汁,個湯底有少少甜,辣就無咩辣味,都食吾出腩汁味,好一般總結:無下次,味道麻麻,陳村粉不好食,粉既分量好多,餸既分量還可以,價錢抵食

我叫左陳村粉配蘿白、辣咸菜,$33
陳村粉似厚切既河粉,食落每口都似食緊面粉質地,口感吾好味
蘿白得2舊,但就大舊,同埋入味,幾好食
辣咸菜重口味,好咸好岩我,喱個係最好味既

總結: