2022-06-05
又係石門系列🦉,一直好鍾意食車仔麵,唔多黎石門但每次黎既時候都食呢間~疫情關係依家店鋪做緊$40三餸優惠,我地兩個人分別叫左兩碗$40麵,仲可以交換餸食,幾抵食❤️🧡陳村粉 魷魚 牛面肉 魚皮餃 $40呢間車仔麵店其中一個特別之處係有得揀陳村粉!好多地方都無,如果鍾意食陳村粉既朋友就真係有試下啦~麵身好掛汁,但有少少油。餸方面魷魚爽口既,切得細細條方便入口,但就無話食到咩特別既調味,比較普通。上次黎既時候食過牛腩覺得幾入味幾腍,所以今次就試下牛面肉,但今次有少少硬同多筋,有一舊切得比較大既係完全咬唔開😭🧡米線 蘿蔔 冬菇 牛面肉 $40今次叫外賣,米線有分湯,所以都無話會太腍,食落都幾有口感蘿蔔有兩大舊,好腍無渣,仲好入味,好食。冬菇燜得好入味而且彈牙👍🏻呢間食過幾次都係外賣,但一樣覺得好好食,第一次無望清楚$40三餸店員仲提返話要三餸會抵d🥹,大家行過有時間都可以支持下良心小店💛味道:8/10性價比:8.5/10📍上車車仔麵沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖📌人均消費: below $50 #hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #石門美食 #沙田美
🧡陳村粉 魷魚 牛面肉 魚皮餃 $40
麵身好掛汁,但有少少油。
🧡米線 蘿蔔 冬菇 牛面肉 $40
今次叫外賣,米線有分湯,所以都無話會太腍,食落都幾有口感
蘿蔔有兩大舊,好腍無渣,仲好入味,好食。
冬菇燜得好入味而且彈牙👍🏻
味道:8/10
性價比:8.5/10
📍上車車仔麵
沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G06號舖
📌人均消費: below $50
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #石門美食 #沙田美食 #上車車仔麵 #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #車仔麵