2022-11-23 565 浏览
今日好朋友提議就去咗呢一間餐廳食嘢!望到喺OpenRice有人都話呢一間餐廳好有驚喜,於是即刻book枱試吓!另外地方好企理,感覺好好味噌煮牛筋❣️牛筋煮到好淋好入味,每啖到食到味噌嘅精髓。照燒雞肉潛艇❣️超大個潛艇勁吸引人,有好多芝士同雞肉,幾好食,芝士味好香濃,鐘意芝士嘅唔好錯過。八品刺身盛合❣️刺身好新鮮,仲有八款咁多,岩哂同朋友分享,甘蝦幾甜又大,三文魚都有好靚嘅鮮橙色同肥美。芝麻雞翼❣️雞翼正常size,唔會好似發育不良,都煎得幾靚,仲有啲芝麻香味,同埋一啲都唔會乾。脆皮煎餃子❣️餃子即叫即煎,熱辣辣咁又煎到好脆,都幾好食。鹽燒三文魚頭❣️好大個三文魚頭,都算幾多魚肉,仲要一啲都唔腥 !咖喱牛肉撈烏冬❣️咖哩汁都煮到幾濃郁,每條烏冬都沾滿咖喱汁,夾埋啲牛肉食到好滿足。

味噌煮牛筋❣️
牛筋煮到好淋好入味,每啖到食到味噌嘅精髓。

照燒雞肉潛艇❣️

八品刺身盛合❣️

芝麻雞翼❣️

脆皮煎餃子❣️
餃子即叫即煎,熱辣辣咁又煎到好脆,都幾好食。

鹽燒三文魚頭❣️
好大個三文魚頭,都算幾多魚肉,仲要一啲都唔腥 !

咖喱牛肉撈烏冬❣️
2022-11-23 492 浏览
早排係fb見到有人介紹去咗喺佐敦嘅餐廳食嘢!睇到Instagram有人話呢一度好有驚喜,就即刻走咗去試一試!而且成個環境都好舒服😌打頭陣嘅係炸雞軟骨,即叫即炸,嚟到仲熱辣辣。份量都唔少,食落好惹味。雖然炸嘢有啲熱氣,但都忍唔住係咁食😍再嚟多個大蝦天婦羅,平時好多餐廳嘅炸嘢炸粉都好厚,但呢間唔會!隻蝦仲要大大隻又鮮甜😋唔少得脆皮煎餃子,同個名一樣,餃子個皮真係煎到勁脆,個皮仲要唔會好厚,唔會食到好濟,幾唔錯嘅一個小食🥰另外七福神奄列飯,蛋包飯有金黃色嘅厚厚奄列係外層,一切開個滑蛋都唔會散晒,口感滑溜又充滿蛋汁嘅香味,撈埋秘製醬汁炒飯,真係令人流晒口水!最尾有大阪燒醬油豚肉炒麵,好有日本風味嘅炒麵,主食嚟講係一個唔錯嘅選擇。

2022-11-22 451 浏览
話說今日shopping完嘆左個下午茶,夜晚又想食少少嘢先回家, 於是試下呢間。一黎叫左個蟹子青瓜沙律,簡直係超大碗,青瓜夠青甜,蟹子,沙律醬非常充足。炸蟹餅,不過不失香濃蟹糕配上剛燒好嘅魚干,超正海膽燉蛋,較為咸炸雞軟骨冇得輸環境係迫嘅,樓底又矮,會嘈d.

炸蟹餅,不過不失

香濃蟹糕配上剛燒好嘅魚干,超正

海膽燉蛋,較為咸

炸雞軟骨冇得輸

環境係迫嘅,樓底又矮,會嘈d.
2022-11-21 328 浏览
今天好友提議就去左呢一間餐廳食飯😋見到喺OpenRice都有好多人介紹呢一間餐廳好有驚喜,就即刻走咗去錫下自己個胃!朝聖一下👍🏻第一推介係味噌煮牛筋,見佢煮到咁深色已經知一定唔會差得去邊,反而怕佢太鹹,好彩一啲都唔會!仲要真係好入味,牛筋又軟又嫩,一入口仲要好多汁,而口入面會有滿滿嘅味噌香味,真係超值得推介大家叫嚟食!另外佢哋青唐辛子豚肉同味噌豚肉,兩串豚肉都幾唔錯,因為肉質鮮嫩多汁,仲好有炭燒味添呀。整體嚟講,食物質素都幾唔錯,下次會再嚟食過!
另外佢哋青唐辛子豚肉同味噌豚肉,
兩串豚肉都幾唔錯,因為肉質鮮嫩多汁,仲好有炭燒味添呀。

整體嚟講,食物質素都幾唔錯,下次會再嚟食過!
2022-11-18 294 浏览
早排係Instagram上面見到有人推介就去呢一度食嘢😎知道喺IGd人介紹呢一度好有驚喜,所以就好想去錫下自己個胃!同大家分享下吃大餐之前要食番啲菜,叫左黑松露魷魚沙律,好似比較健康,沙律吃落很清新,驚喜係黑松露味都幾難濃,魷魚份量仲要唔少。然後紫蘇免治雞肉餅,雞肉餅煎成小小的圓形,食落唔會油膩,仲好香雞肉味。仲有海膽蟹肉茶碗蒸,茶碗蒸表面光滑,蛋味香,口感滑溜,入口即溶。而且再加上海膽蟹肉,鮮甜又美味~
2022-11-17 219 浏览
返工時姊妹提議去咗呢一間餐廳食飯😙知道喺OpenRice有好多人都話呢一間餐廳性價比好高,就即刻去左試一試!加上,呢一度成個感覺都好舒適!一齊決定咗想減肥所以嗌咗呢個牛肝菌羽衣甘藍pizza,因為有菜好似健康啲。嚟到個陣啲芝士仲可以拉絲,芝士同其他配料又幾夾。食完都唔覺太飽,因為佢係薄批。然後再叫咗一個味噌煮牛筋,啲牛筋好煙韌,好有咬口。嚿嚿都煮到勁入味。仲有呢個紫蘇免治雞肉餅,紫蘇葉有種獨特的香味,釀埋免治雞肉,再用醬汁煮,味道清新又開胃。
2022-11-16 516 浏览
難得好友共敍,最緊要開心。晚市入座,職員全部好有禮貌。餐廳環境尚算可以。大蟹籽沙律-食喲菜,超大盤,足夠4人份量,蟹籽相當多,青瓜絲分量充足。底盤墊生菜絲。配搭清新開胃。推介之選。鰻魚飯,一碗五大件鰻魚,鰻魚烹調恰到好處,醬汁調亦不錯。推介之選。不回頭之選-刺身拼盤:刺身,最緊要夠新鮮。爭少少可以接受。北寄貝請看相片,大家能接受嗎?同店員講話換三文魚,店員回覆:師傅話北寄貝係咁個喎,換過幾塊俾你,但不可以換三文魚。只可講一句,不再回頭。埋單千2蚊,之後少咗個好客。

只可講一句,不再回頭。

埋單千2蚊,之後少咗個好客。

2022-11-13
2022-11-16 150 浏览
返學嗰陣有個好朋友介紹就去呢一間餐廳食飯😎見到喺OpenRice有好多人介紹呢間餐廳係抵食之選,一於要去享受一下!我幾鍾意呢一度嘅氣氛。超包羅萬有嘅八品刺身盛合,入面有甘蝦、三文魚、油甘魚、八爪魚、帶子、海膽等等共八款。全部都係食日本野必食嘅上盛刺身,全部都好新鮮,可以放心叫。芝麻雞翼香脆可口,雞翼大小適中。清酒煮大蜆嘅日本清酒香味極濃,煮蜆係最佳烹調方式。鹽燒三文魚頭係原隻三文魚頭上真係好吸引,而且鮮得嚟又唔腥,無太多調味,簡簡單單都好好味。咖喱牛肉撈烏冬嘅咖喱係日式甜咖喱,岩哂我呢啲唔食辣嘅人。而且牛肉份量巨多!!滿滿地覆蓋哂啲烏冬,真係可以一啖牛肉一啖烏冬呀😋

芝麻雞翼香脆可口,雞翼大小適中。

清酒煮大蜆嘅日本清酒香味極濃,煮蜆係最佳烹調方式。

2022-11-15 130 浏览
上次閨蜜推介去咗位於佐敦嘅餐廳食嘢😋見喺OpenRiced人都話呢一度係抵食之選,於是一於要去慰勞自己!我叫咗牛肝菌羽衣甘藍pizza,佢係薄批pizza嚟,邊位食落好脆,拎到仲熱辣辣,啲芝士仲可以拉到絲㗎!雖然有芝士但係一啲都唔膩,仲要有好多羽衣甘藍喺入面,好足料!男朋友就話想食紫蘇免治雞肉餅,佢一碟有三件,面頭係燒至金黃色,好有焦香嘅雞肉味道,唔錯唔錯。之後我哋再叫埋活鰻西京串,勁大條,又係面頭燒到金黃色,咬落脆卜卜咁,入面雪白色嘅魚肉仲好滑。
2022-11-14 115 浏览
上星期姊妹提議就去呢一間餐廳食嘢見到OpenRiced人都話呢一間餐廳好食,一於要去獎勵自己!而且餐廳環境非常舒適!首先叫嘅炸雞軟骨,係好好嚼口嘅軟骨,仲要新鮮熱辣辣送到!然後,堆到滿滿成座山外型嘅蟹子沙律,無論係賣相定係味道都唔錯。沙律菜新鮮,再配埋酸酸甜甜嘅千島醬,同埋超多嘅蟹籽,令到口感更加豐富。本身自己好鍾意食東坡肉嗰啲,呢個京都豚肉煮煮都有少少似呢款菜式,重點係佢好入味,配埋厚薄適中肥瘦均勻嘅豚肉,每一啖都係滋味。仲有滑蛋豬扒飯嘅蛋唔會太老,仲可以保持濕潤,滑蛋配豬扒令到豬扒冇咁乾,撈埋珍珠米飯,幾唔錯。最後諗咗好耐食咖喱撈烏冬好定係食炒麵,朋友話覺得呢個大阪燒醬油豚肉炒麵都幾吸引,叫左一齊share嚟食。我哋兩個都覺得佢嘅醬油味好香,係有甜甜地鹹鹹地嘅味道,又唔會話太乾,都幾好味。

首先叫嘅炸雞軟骨,係好好嚼口嘅軟骨,仲要新鮮熱辣辣送到!

2022-11-11 177 浏览
今次朋友推介就去左喺佐敦嘅餐廳食飯🤩喺IG有人都話呢間餐廳好有水準,即刻book枱慰勞自己!店員推介呢個刺身盛合,見入面都幾多嘢食,又有海膽,三文魚,深海池魚等等,就決定試下。就咁睇落顏色都幾靚,好彩食落都keep到個水準,真係新鮮!海膽食落唔腥,而且係濕潤帶點甜味。其餘刺身都好肥美,鮮蝦肉質都好爽口彈牙。另外仲叫咗味噌煮牛筋,牛筋好好淋好入味,仲配咗有啲紅蘿蔔做配菜,睇落顏色仲鮮艷,鍾意食牛肉嘅一定要叫。之後呢個照燒雞肉潛艇,本身仲怕佢係得照燒雞肉會好乾,但送到黎見到滿滿嘅芝士,我就知道有芝士一定唔會難食!估唔到佢仲要係超好味添啊!雖然佢好多芝士但係又唔會好膩,仲食到有照燒雞嘅香味!最後有驚喜嘅係活鰻西京串,鰻魚一啲都唔腥,燒完之後肉質都唔會散開,仲好香。

2022-11-10 159 浏览
早排有個好朋友介紹去咗呢一間餐廳食嘢❤️知道OpenRice有好多人都話呢一度係抵食之選,於是就今日去咗慰勞自己!真係值得介紹超級推介呢個刺身盛合,刺身最緊要新鮮,呢間餐廳完全做到呢樣嘢!同埋食得出都唔係外面平平哋嘅10幾蚊刺身,全部都好厚切,一啲都唔腥!仲要有齊晒海膽半板,三文魚,深海池魚,赤身,甘蝦!呢個脆餅薯仔蝦沙律真係好過癮,一開始以為個店員送錯,因為我以為係甜品嚟😂,估唔到竟然用咗個雪糕脆筒裝住啲薯仔蝦沙律,咁樣食特別滋味!影相仲好靚添。本身好怕紫蘇免治雞肉餅煎雞肉會搞到好油,但好彩呢個唔會,不但唔油仲會keep住有雞肉嘅Juicy。諗唔到食咩串燒,但又唔想食平時嗰啲咁普通嘅雞肉串燒,於是店員就推介我哋試下呢個活鰻西京串。本身已經好鍾意食鰻魚,估唔到咁樣嘅食法又唔錯,大大條得嚟又燒到好香。

2022-11-08 157 浏览
最近好朋友提議就去咗位於佐敦嘅餐廳食嘢😊見OpenRice有好多人話呢間餐廳好食,所以就去咗試下!果然冇介紹錯!👍🏻大蝦天婦羅大蝦天婦羅真係我每次必叫嘅小食,即叫即炸脆卜卜,炸粉一啲都唔會太厚,仲要熱辣辣咁好好食!👍🏻京都豚肉煮豚肉切成一粒粒,肉質肥瘦均勻,豚肉呈深啡色,完完全全地吸收哂滿滿嘅醬汁,味道超濃郁!不過又唔會太過鹹太過漏,廚師烹調時間掌握得十分恰當。👍🏻脆皮煎餃子小食一定要叫返個炸到脆卜卜嘅餃子!正常發揮嘅水準。👍🏻滑蛋豬扒飯個飯都大大碗夠晒一個人食,細食嘅女仔兩個share都夠。重點係個蛋都夠滑,撈飯食一流,豬扒都有成五六塊添。👍🏻大阪燒醬油豚肉炒麵炒麵都唔錯,本身見佢顏色咁深怕好鹹,好彩冇!而且有好香濃嘅醬油味,就連啲豚肉都係入味嘅!

👍🏻大蝦天婦羅

👍🏻京都豚肉煮

👍🏻脆皮煎餃子
小食一定要叫返個炸到脆卜卜嘅餃子!正常發揮嘅水準。

👍🏻滑蛋豬扒飯

👍🏻大阪燒醬油豚肉炒麵
2022-11-07 164 浏览
今朝閨蜜提議就去左呢一間餐廳食嘢😋見到喺OpenRice都有好多人介紹呢一度真係好好食,於是就走咗去試!同大家分享下夏日熱辣辣最岩食沙律,見佢地蟹籽沙律同黑松露魷魚沙律都好多人推介,想食刺身嘅我就叫左呢款黑松露魷魚沙律。估唔到黑松露同魷魚味道幾夾,而且魷魚顏色晶瑩通透,勁新鮮!撈埋沙律菜同好香嘅黑松露,真係夏日必食透心涼!食完健康嘅沙律打底再叫返個邪惡嘢,就係呢個照燒雞肉潛艇,佢邪惡在啲芝士多到漏出嚟!成個包都沾滿芝士,食到我舔舔脷😋

2022-11-04 152 浏览
今天姊妹推介就去左呢間餐廳食飯😎FB都有好多人介紹呢一間餐廳好正,所以就一定要去食嘢!而且成個環境都好舒服😌我哋決定叫一個刺身盛合,呢個價錢真係超值!$248有齊幾款貴價刺身三文魚,深海池魚,赤身,甘蝦之餘仲有埋半板海膽!真係唔知邊到咁抵食,平得嚟仲要新鮮!海膽顏色有光澤,味道甘甜。三文魚厚切肥美,甘蝦彈牙鮮甜,其他都唔錯。另外呢個脆餅薯仔蝦沙律都幾特別,啲沙律喺擺咗上個雪糕筒度,味道都幾唔錯。仲有一個紫蘇免治雞肉餅,雞肉餅唔會食落就散曬,仲要煎得好靚!另外佢仲有啲沙律做伴碟。
另外呢個脆餅薯仔蝦沙律都幾特別,
啲沙律喺擺咗上個雪糕筒度,味道都幾唔錯。