2023-03-03
▫️好似有一段時間無食日本菜🥹 難得黎到佐敦,知道附近有間開業多年既平價抵食居酒屋,一於就去擦餐勁✊🏻🍣 三文魚壽司 $22/油甘魚壽司 $48/帶子壽司 $26▫️每份有2件壽司🍣 每款都要左2份黎試下唔洗打交爭食🤣 魚生都夠新鮮,尤其帶子幾鮮甜🫶🏻🦑 板燒魷魚 $98▫️大大條魷魚原隻上😳 燒得色澤均勻✨🥚 海膽蟹肉茶碗蒸 $35▫️蛋蒸得超滑溜,加埋海膽蟹肉湯汁,濃香鮮味🦀👅 牛舌串燒 $58▫️一串份量都幾多,足足有3舊牛舌😳 厚肉彈牙,燒得幾香口🐮🍲 豆腐野菜湯 $80▫️比較清既一個湯🥣 有豆腐、菇類同娃娃菜等,感覺比較健康🥰🍁 楓糖蕨餅 $38▫️最愛既蕨餅😍 口感軟糯,佈滿黃豆粉,沾上楓糖漿非常香甜食唔停口🤤🍩 生忌廉吉士銅鑼燒餅 $38▫️店員推介既甜品,忌廉吉士醬多到滿瀉🤣 鐘意cream既朋友仔應該好happy🤣🍺 Sapporo Beer $38▫️難得同朋友聚會點少得啤啤佢🍻🥳▫️雖然晚市坐滿食客都幾繁忙,但店員服務態度依然非常友善禮貌,值得一讚👏🏻😆
🍣 三文魚壽司 $22/
油甘魚壽司 $48/
帶子壽司 $26
🦑 板燒魷魚 $98
▫️大大條魷魚原隻上😳 燒得色澤均勻✨
🥚 海膽蟹肉茶碗蒸 $35
▫️蛋蒸得超滑溜,加埋海膽蟹肉湯汁,濃香鮮味🦀
👅 牛舌串燒 $58
🍲 豆腐野菜湯 $80