2022-07-02 179 浏览
超級似去左日本!燒赤魚一夜干 $68一夜干係日本北海道的特殊漁獲保存方式,先以鹽水浸泡,並在冷風中進行風乾,經過一夜吹乾之後,魚肉本身會變得更紮實,減少魚腥味赤魚係日本深海魚,油脂分佈均勻,肉質軟嫩,利用日本獨有一夜干技術,鎖緊油脂及鮮味,帶著油脂但一點也不會膩。 當赤魚烤熟後,擠少許檸檬汁,佐胡椒鹽品嚐,鹹甘透著鮮美滋味。鰻魚玉子燒 $88燒鰻魚放喺玉子燒中間,每一啖玉子燒都可以食到鰻魚,啖啖咬落去都有超彈牙嘅魚肉,好好味!香菜拉麵 $78芫荽味道強烈,不是人人能接受,有些人卻極度鍾愛這種有個性的香味,湯底茜味夠晒濃!限定拉麵-黑松露拉麵配炸菇片 $88炸菇片可以帶出黑松露嘅香味,呢個配搭好新奇但同時都好出色,黑松露味夠晒濃,都係有人會好反感,但我勁鍾意!
超級似去左日本!

燒赤魚一夜干 $68

鰻魚玉子燒 $88

香菜拉麵 $78

限定拉麵-黑松露拉麵配炸菇片 $88

• 燒赤與一夜干
  • 香菜拉麵
  • 限定拉麵
2022-07-02 165 浏览
我係一個對拉麵有要求嘅人,呢間拉麵真心好食值得一讚。麵質有細麵同太麵簡,湯底以豬骨湯為主。我就點咗個黑蒜油豬骨湯,飲落真係好濃旭濃厚。我最鐘意可以另外再加麵同配料既舖頭,呢間都一樣有食落好滿足。另外仲有好多日式串燒同小菜簡,價錢唔貴,可接受。我點咗個雞肉京蔥燒、燒魷魚翼同芝士明太子玉子燒。雞肉京蔥燒雞肉肉質彈牙、京蔥燒得好香,兩者配搭一齊冇咁油膩燒魷魚翼呢到一碟既分量好多,面塗上一層甜醬汁燒,食落好有炭香味,另外配上特製沙律醬同檸檬汁,味道好有層次同變化芝士明太子玉子燒玉子燒都啱啱好,蛋身唔會老、好嫩滑,配起流心芝士同明太子好落好香一鳴堂我第一次係大埔食,當時感覺好一般。今次喺上水到食,分別好大,真心覺得出色。

雞肉京蔥燒
雞肉肉質彈牙、京蔥燒得好香,兩者配搭一齊冇咁油膩

燒魷魚翼

芝士明太子玉子燒

🎀🎀🎀 好耐冇過嚟上水舊墟食飯,估唔到馬會道開咗好多新餐廳。今日就試咗呢間日式料理店。一入去已經有喺日本居酒屋食嘢嘅感覺,裝修好靚,主打拉麵同串燒。👍🏻一鳴拉麵💰$75淨係飲個湯已經覺得質素一流,味道非常濃郁,細麵軟硬適中,叉燒半肥瘦,一啲都唔覺得肥膩,而且非常大碗。性價比一流!👍🏻 野菜牛肉丼飯💰$88除咗主菜之外,仲有炸雞、飯、沙律,分量十足到男士都覺得飽。即叫即整熱辣辣,牛肉同炸雞都好嫩滑,非常正。👍🏻鹽燒鯖魚💰$46👍🏻岩鹽燒羊架💰$56👍🏻汁燒厚切牛舌心💰$56👍🏻唐揚北海道池魚仔💰$38呢幾樣串燒都係賣飛佛,師傅時間掌握得好好,魚同肉都好juicy,唔會燒或者炸得太韌,可以見到技術十足。餐廳有好多唔同飲品,如果我可以飲埋酒就Perfect,可惜今日揸咗車。店入面都幾整潔,店員有禮貌,餐廳有好多唔同選擇,值得encore !🎀🎀🎀一鳴屋台料理(上水)♥️上水馬會道180號 ♥️Tel 2612 0100
一鳴拉麵
👍🏻岩鹽燒羊架💰$56
👍🏻汁燒厚切牛舌心💰$56
唐揚北海道池魚仔
👍🏻唐揚北海道池魚仔💰$38

一鳴屋台料理(上水)
♥️上水馬會道180號

鹽燒鯖魚
岩鹽燒羊架
唐揚北海道池魚仔
2022-06-30 55 浏览
今日在上水附近返工,心血來潮想食日本嘢,就揀咗呢間餐廳啦!佢嘅裝修好日本feel,而且非常寬躺,唔會坐得好迫😍海鮮炒拉麵入面充滿海鮮同菇,勁多餸同菜😆成碗超級大,建議同朋友分享!海鮮主要係哈同魷魚秘製醬汁炸雞食物熱辣辣,上菜速度都快,配上特製醬汁同檸檬,識落唔會好dry😆,味道好豐富鰻魚大阪燒上面嘅鰻魚都幾大嚿,入面嘅材料亦都非常豐富!由於我食慣咗有沙律醬嘅版本,店員都非常好咁比沙律醬我點😆😆自己都覺得有啲唔好意思!好彩店員非常nice😜雞軟骨餃子呢個係今日最好食嘅嘢食,餃子皮煎到好脆,而且熱辣辣😍😍再點埋佢斤的醬汁,真係好好食呀!總括而言,覺得呢度小食比較出色!可惜嘅係叫得太多野,冇機會食佢嘅拉麵🫣唯有下次再試啦!!😋
今日在上水附近返工,心血來潮想食日本嘢,就揀咗呢間餐廳啦!

佢嘅裝修好日本feel,而且非常寬躺,唔會坐得好迫😍

海鮮炒拉麵

秘製醬汁炸雞

鰻魚大阪燒

雞軟骨餃子

2022-06-24 92 浏览
馬會道的一鳴屋台料理,常經過常見到,店外駐足看看餐牌,被吸引了,一於舉家入去試試,咦🤩掂呀,食物新鮮熱辣👍飲品清新怡神👍分別點叫了兩個拉麵,一個炒麵,三個燒炸物,玉子燒,四杯特飲,大家邊說笑邊品嗜,驚喜食物製作認真🤩黑蒜拉麵$78將黑蒜搞碎至芝麻狀態,每一口都充滿黑蒜香味,拉麵彈牙有嚼口👍叉燒拉麵(限定)$88加了黑松露及炸菇片的叉燒拉麵,整個層次被提升被跳級,炸菇片爽脆淡香,有咬口,配上叉燒,絕配👍海鮮什錦炒麵$78海鮮配料豐富,麵質彈口,只是略咸😆一鳴創作醬炸雞$46雞肉保持肉汁,外脆內軟,食完一件再接一件😋唐揚原隻軟殼蟹$48原隻上,不單賣相美,而且肉質鮮甜😚唐揚日本多春魚$48咬落卜卜脆,整條魚由頭至尾全跌落胃內😆鰻魚玉子燒$88賣相一流,食落更是一流,蛋捲有層次的再包著肥美鰻魚,一試難忘🤗青蘋果白桃乳酸梳打$28顏色青綠,清爽解熱☺️芒果菠蘿乳酸梳打$28芒果及菠蘿出奇的夾,清新美味😗荔枝熱情果乳酸梳打$28荔枝加熱情果原來會誘人一飲再飲,正😉荔枝燒酎梳打$34濃濃荔枝香提神怡人😄
黑蒜拉麵$78
叉燒拉麵(限定)$88
海鮮什錦炒麵$78
海鮮配料豐富,麵質彈口,只是略咸😆
一鳴創作醬炸雞$46
雞肉保持肉汁,外脆內軟,食完一件再接一件😋
唐揚原隻軟殼蟹$48
原隻上,不單賣相美,而且肉質鮮甜😚
唐揚日本多春魚$48
咬落卜卜脆,整條魚由頭至尾全跌落胃內😆
鰻魚玉子燒$88
青蘋果白桃乳酸梳打$28
顏色青綠,清爽解熱☺️
芒果菠蘿乳酸梳打$28
芒果及菠蘿出奇的夾,清新美味😗
荔枝熱情果乳酸梳打$28
荔枝加熱情果原來會誘人一飲再飲,正😉
荔枝燒酎梳打$34
濃濃荔枝香提神怡人😄
2022-06-24 66 浏览
好耐冇成家人一齊食飯, 早前有朋友黎過呢間係上水既拉麵餐廳食過話唔錯, 所以我今次就同屋企人一齊黎食喇, 外觀裝潢有別於一般上水其他餐廳, 大門感覺有氣派, 感覺亦十分舒適!👍🏾一開始入去因太多人關於只能坐近門口, 但好快係未有提及既情況底下, 店員已自動安排我地調位, 十分體貼!😊1/ 一嗚創作醬炸雞🐓 $46熱辣辣既炸雞係第一味送上, 肉質嫩滑配上檸檬汁, 無得頂呀! 2/ 唐掦原隻軟殼蟹🦀$48估唔到呢個價錢可以食到原隻軟殼蟹, 雖然唔係好大隻但炸得脆卜卜, 內裡仲保留住鮮味3/ 牛肉薯餅🥔 $26本來Menu上係咖哩薯餅, 但因已經賣哂, 所以廚師建議改為牛肉薯餅!食落薯蓉好綿, 牛肉味夾雜在其中, 食得之味!4/ 唐掦日本多春魚(5條)🐟$48本身就好中意食多春魚, 但估唔到會係咁大條, 而且每一條都好肥美, 而且外皮炸得脆薄, 點埋沙律醬食, 好快就成碟食哂!5/ 海鮮什錦炒麵🍜$78當拉麵轉為炒原來都好好食, 海鮮味道好出, 帶領到整個麵變得更惹味!6/ 鰻魚玉子燒🥚$88多層既玉子燒配上鰻魚食落好滑溜, 鰻魚完全食唔到有骨, 不過估唔到呢個都幾飽肚7/ 青蘋果白桃乳酸梳

1/ 一嗚創作醬炸雞🐓 $46
2/ 唐掦原隻軟殼蟹🦀$48
3/ 牛肉薯餅🥔 $26
食落薯蓉好綿, 牛肉味夾雜在其中, 食得之味!
4/ 唐掦日本多春魚(5條)🐟$48
5/ 海鮮什錦炒麵🍜$78
6/ 鰻魚玉子燒🥚$88
7/ 青蘋果白桃乳酸梳打🍹$28
中意乳酸飲品因為有益生菌, 而青蘋果味係幾款中會係我既最愛
8/ 芒果 & 菠蘿乳酸梳打🍹$28
兩種味道都清楚飲得出, 好清新!
9/ 荔枝熱情果孔酸梳打🍹$28
荔枝味比較甜一點, 岩哂中意味道重的既朋友
10/ 黑蒜拉麵🍜$78
好少可拉麵既湯底唔油, 而呢個做得到, 拉麵軟硬適中, 而豬軟骨好淋, 4個人分好快食!
11/ 限定拉麵🍜$88
店員一講今晚係黑松露味既限定拉麵就立即唔洗諗就係佢喇! 黑松露味強烈到整個麵都食得到, 义燒同樣地好淋身, 建議黑松露味列為常規款式, 咁就可以每次黎都叫到喇!😁
2022-06-21 82 浏览
搵住上水嘅朋友食午餐,發現上水有呢間一鳴屋台料理店面似一間古式小屋,大大個招牌好易搵到,入面相當寛敞,卡位好靚,可惜嚟到卡位已經滿座,唯有等食客食完再影返張靚相補數。裝修都以木為主調,呢度嘅餐具都配合,以木筷、木匙羹為主午餐有拉麵及日式便當🍱選擇,聽講晚餐有串燒,即係逼我搵日夜晚再嚟多次🤣🤣 今次叫左原條蒲燒鰻魚飯&一鳴豬骨濃湯拉麵拉麵嘅叉燒係超級大塊,仲要係厚身,超級滿足,配料方面亦非常足料、滿滿嘅蔥粒&木耳絲,流心蛋放中間,加上唐辛醬,果然擺盤是一門藝術🎨便當都係我見過裏面最靚嘅,除左原條鰻魚之外,仲有唐揚炸雞、沙律、飯及漬物,飯唔夠嘅話仲可以添飯,沙律開胃,炸雞夠脆飲品就推薦乳酸梳打,但便當餐冇得揀乳酸梳打,建議加多啲飲品選擇整體非常滿足
搵住上水嘅朋友食午餐,發現上水有呢間一鳴屋台料理

整體非常滿足
2022-06-12 151 浏览
好耐冇食拉麵啦!難得一嗚拉麵喺上水開咗新分店🆕梗係要去試吓啦😚🍜限定拉麵 $88呢個餐牌嘅限定拉麵不定時更換,今次呢個係黑松露豬骨湯底,材料👉🏻炸雞髀菇片、叉燒、糖心蛋、紫菜🍛,有太麵同細麵可以選擇,配料可以揀叉燒或者豬軟骨,呢個拉麵個湯底幾特別💜 大家可以去試吓!🍱 秘製醬油豬軟骨便當 $82呢個豬軟骨便當好多配料,有沙律🥗炸雞🍗豬軟骨🦴雜菇🤍啲豬軟骨炆得好淋,好入味🥰汁燒雞翼(兩隻)$28隻雞翼啲汁幾好食😋不過偏鹹,可以加檸檬汁調一調味會更加好!總括而言 (5個💛係最高)好味指數 : 💛💛💛💛🤍服務態度 : 💛💛💛🤍🤍環境打卡 : 💛💛🤍🤍🤍回頭指數 : 💛💛💛🤍🤍📍一嗚屋台料理🏢上水馬會道180號🕗星期一至日 12:00 - 22:00

🍜限定拉麵 $88

🍱 秘製醬油豬軟骨便當 $82

汁燒雞翼(兩隻)$28
隻雞翼啲汁幾好食😋不過偏鹹,可以加檸檬汁調一調味會更加好!

總括而言 (5個💛係最高)
好味指數 : 💛💛💛💛🤍

🏢上水馬會道180號
🕗星期一至日 12:00 - 22:00
🍜黑松露豬骨湯限定拉麵
🍱 秘製醬油豬軟骨便當
汁燒雞翼(兩隻)
2022-05-29
🍜黑松露豬骨湯限定拉麵
🍱 秘製醬油豬軟骨便當
2022-06-01 173 浏览
成日經過馬會道次次都忍唔住去左鳳鳴居 今晚突然好想食拉麵就的起心肝入去試下餐廳外觀睇落似高級居酒屋 Menu上既價格竟然比我想像中相宜 而且種類都唔少 朋友揀左最basic既一鳴豬骨濃湯拉麵米白色既湯底杰身夠濃郁,又唔會有味精湯過咸既感覺已調味既半熟溏心蛋都幾出色 可惜得半隻有啲唔夠喉😂我就揀咗店員推介既限定口味:黑松露豬骨拉麵碗麵一送上枱已經好吸睛 用炸菇片取代一般既筍好聰明 揀細麵(幼麵)絕對正確 好掛湯松露醬都唔吝嗇 每一啖麵 加少少松露醬再加少少唐辛醬 味蕾夠哂刺激 超滿足串燒方面免治雞肉棒面層𠝹左格仔紋 食落有少少脆皮既感覺 點埋月見醬油非常不錯 有機會下次會試埋其他口味~燒牛柳粒 $52兩串幾抵食 調味得宜食落有牛香蒜蓉牛油炒雜菌 牛油味好香 份量足 係佢轉限定之前,一定會尼食多次個松露湯!😋

朋友揀左最basic既一鳴豬骨濃湯拉麵
米白色既湯底杰身夠濃郁,又唔會有味精湯過咸既感覺
已調味既半熟溏心蛋都幾出色 可惜得半隻有啲唔夠喉😂

我就揀咗店員推介既限定口味:黑松露豬骨拉麵

碗麵一送上枱已經好吸睛 用炸菇片取代一般既筍好聰明
揀細麵(幼麵)絕對正確 好掛湯

串燒方面

燒牛柳粒 $52兩串幾抵食 調味得宜食落有牛香
蒜蓉牛油炒雜菌 牛油味好香 份量足

係佢轉限定之前,一定會尼食多次個松露湯!😋
2022-05-31 107 浏览
疫情下都冇咩點同屋企人出街食野,趁疫情緩和左d,今日收工就同媽媽係附近食日本拉麵!一嗚拉麵係大埔好出名,今日一搵先知原來上水都開左分店!正呀,帶媽媽黎試下水準如何同大埔店一樣充滿住日本拉麵店既氣氛,裝飾同埋每枱上既擺設都一樣,有唔同調味料,例如炸蒜,芝麻,七味粉,仲有冰水,岩晒而家熱辣辣又焗既天氣店員服務好好,細心介紹唔同麵質既分別,麵質可以簡細麵/太麵,細麵比較幼細,有掛湯既感覺,而太麵就稍為煙韌d,亦會粗身少少黑蒜叉燒拉麵湯底黑蒜油好香好濃郁,我簡既太麵比較有咬口,就算浸湯耐左麵底都唔驚會化兩塊叉燒肥瘦適中,唔會過肥亦冇瘦肉乾既情況媽媽就想試下莞荽味湯底,就嗌左香菜拉麵湯底較creamy,緩和左莞荽平時好濃列好搶既味道,係一個比較新穎既配搭豬軟骨好大舊,十分足料!食完媽媽就飽左一半,但我地仲有小食而媽媽嗌既係細麵,比較之下細麵比較淋身幼身,但都唔錯幾鐘意佢有唔同麵質比人簡一鳴創作醬炸雞招牌小食之一,醬汁有微微乳酸味道,酸酸甜甜,同炸雞好夾炸雞份量亦多!汁燒雞腎 雞腎好大粒, 爽口彈牙,亦唔會燒到乾! Juicy!汁燒珍寶帆立貝大大粒帆立貝!!! 啖啖肉,亦帶卵,好肥尾呀勁多卵!大大

黑蒜叉燒拉麵

兩塊叉燒肥瘦適中,唔會過肥亦冇瘦肉乾既情況

媽媽就想試下莞荽味湯底,就嗌左香菜拉麵

豬軟骨好大舊,十分足料!
食完媽媽就飽左一半,但我地仲有小食

而媽媽嗌既係細麵,比較之下細麵比較淋身幼身,但都唔錯
幾鐘意佢有唔同麵質比人簡

一鳴創作醬炸雞
招牌小食之一,醬汁有微微乳酸味道,酸酸甜甜,同炸雞好夾
炸雞份量亦多!

汁燒雞腎
雞腎好大粒, 爽口彈牙,亦唔會燒到乾! Juicy!
汁燒珍寶帆立貝
大大粒帆立貝!!! 啖啖肉,亦帶卵,好肥尾呀

勁多卵!大大粒

最後仲有一杯白桃一千零一夜,有乳酸味,白桃味幾出色,唔會太甜,值得一試!

最後2人食左$400, 食到捧住個肚
2022-05-25 699 浏览
上水石湖墟大多都是中餐或一些傳統茶餐廳,想不到竟然有如此日系的日式小店店面已看到餐廳的日式裝修風格,是居酒屋的風格呢~門外放了午餐的餐牌,讓人先看過適合才內進,十分細心。進店後發現店面頗大,除了吧台外還有六至七個卡位,平日下午用餐的人也不少呢桌上有拉麵胡椒﹑芝麻及蒜等調味料,十分齊全!而且還貼心的每桌附有一盒紙巾,方便食客使用。上水的拉麵店不多,馬上點了拉麵試一試質素如何~午餐除了免加一外,還可加$20/$30跟套餐,會附上餐飲及小食。小食的炸餃子配了加入香蔥及醋的醬油,酸酸的醬汁中和的炸物的油膩感,十分開胃呢!黑蒜拉麵一上桌,香蒜味已湧入鼻中,十分吸引!第一步必要先喝一口湯,加入了黑蒜的豬骨湯底入口濃稠但亦不會過鹹,是順滑易入口的湯底拉麵基本配料有兩片紫菜﹑半隻糖心蛋﹑蔥﹑叉燒及木耳。我另外加了$10追加了兩片紫菜,試完湯底後便急不及待要將紫菜泡進湯底裡,紫菜吸滿了湯底的味道,一口吃下去充滿黑蒜及紫菜的香味,絕對沒有後悔追加了紫菜麵質方面我偏好較硬的口感,今次選了硬的幼麵,軟硬度適中,配上蔥花及木耳的爽脆口感,為拉麵的口感增添了不少層次~糖心蛋是有調味的,蛋黃的生熟度剛好,美中不足是

乳酸梳打

餃子

餃子
黑蒜拉麵

麵質方面我偏好較硬的口感,今次選了硬的幼麵,軟硬度適中,配上蔥花及木耳的爽脆口感,為拉麵的口感增添了不少層次~糖心蛋是有調味的,蛋黃的生熟度剛好,美中不足是-有多半隻就更滿足了

絕對要一提叉燒實在非!常!大片,圓圓一片的叉燒快要可遮蓋整碗拉麵呢!叉燒邊邊位置充滿焦香,肉質是半肥瘦的,不會太油膩,以$70一碗的拉麵而言配料的份量算是非常足料
性價比很高。
2022-05-25
黑蒜拉麵
2022-05-18 112 浏览
終於開返堂食喇,梗係要出去食返餐啦!而我最想去食嘅就係拉麵,因為拉麵外賣就無咁好食,所以之前禁堂食都冇乜機會食拉麵。之前食過呢間一鳴拉麵,一直覺得念念不忘,今晚終於可以再食!香菜拉麵(清新芫荽醬混入豬骨湯底)呢個拉麵有好清新嘅芫荽味,混和濃厚嘅豬骨湯,非常美味。我自己本身唔係好鍾意食芫荽,因為唔鍾意草青味。但呢個湯底係冇嗰陣草青嘅味道,反而帶點清新,而且同豬骨湯好夾,毫無違和感。特別想讚一讚佢個糖心蛋,個半熟流心控制得剛剛好,見到都覺得正,味道一流。豬軟骨都好好食,好腍好入味。另外點咗杯特飲,白桃一千零一夜,係一杯青檸薄荷葉特飲。味道幾特別,帶點清新,又有白桃的香甜味,大大杯,夠冰凍。

之前食過呢間一鳴拉麵,一直覺得念念不忘,今晚終於可以再食!

香菜拉麵(清新芫荽醬混入豬骨湯底)

自從禁堂食,都好少約朋友食飯,依家終於可以同朋友聚一聚,食返餐好。之前食過一鳴嘅拉麵,見佢其實除咗拉麵,仲有好多唔同嘅日本料理,好似幾吸引,今次終於有機會試吓。睇睇Menu,好多嘢都想試,我哋最後點咗以下幾款,估唔到樣樣都唔錯。汁燒厚切牛舌心呢個牛舌心係令我最驚喜,外皮燒得好香,但𥚃面好嫩,唔會韌,燒得剛好。調味方面亦啱啱好,不會過鹹,仲帶點清新嘅柚子香味,非常正!鹽燒牛柳粒牛柳粒都好食,好juicy,但就不及牛舌心咁驚喜。燒赤魚一夜干魚的外皮燒得焦香,裏面嘅肉嫩滑彈牙,唔會太多骨,唔錯。明太子海鮮雜錦御好燒非常足料,入面有滿滿嘅海鮮同菜,唔會覺得口感好粉。上面鋪滿明太子醬同木魚碎,味道好豐富,令人好滿足。

鹽燒牛柳粒
牛柳粒都好食,好juicy,但就不及牛舌心咁驚喜。

燒赤魚一夜干
魚的外皮燒得焦香,裏面嘅肉嫩滑彈牙,唔會太多骨,唔錯。

明太子海鮮雜錦御好燒
2022-04-27
2022-05-16 80 浏览
冇得去日本都想食下日本野,今日去上水舊墟果邊搵野食,見到間好有日本feel嘅餐廳就入去試下「赤辛豬軟骨太麵」麵係自選配搭,我揀咗辛辣,見到有太麵咁特別,就揀埋湯底非常濃厚,辛辣好香好濃郁,唔單止辣,而且係有好多層次嘅味道喺入邊,辣湯染到啲面都紅咗,好入味好香😋太麵有口感,唔錯豬軟骨煮到好腍好入味,中間有一層好腍嘅軟筋,更添口感及層次,size好大塊,滿足感up😋配菜有好多櫻花蝦,同啲麵一齊食就好香「芫荽拉麵」湯底好濃郁嘅芫荽味😆👍🏻「巨峰士多啤梨乳酸梳打」估唔到真係有少少士多啤梨果肉!好有心總結:高質拉麵,好耐冇試過食一餐咁滿足咁好食嘅一餐,一定會再來!

「赤辛豬軟骨太麵」

麵係自選配搭,我揀咗辛辣,見到有太麵咁特別,就揀埋

「芫荽拉麵」
湯底好濃郁嘅芫荽味😆👍🏻

「巨峰士多啤梨乳酸梳打」
估唔到真係有少少士多啤梨果肉!好有心

2022-05-10 76 浏览
疫情下冇得外遊路過去試試呢間日式屋台料理一入去有驚喜簡約設計播住日文歌有種去咗日本既錯覺雖然滿場但店員唔會催促🔆赤辛豬軟骨太麵湯底香濃偏辣仲加左唐辛醬真係又辣又爽太麵軟硬適中豬軟骨更係入口即化🔆雜錦海鮮御好燒煎得香脆可口粉漿唔會太厚有大量椰菜食唔停口🔆鹽燒牛柳粒燒到肉質鮮嫩可口🔆燒墨魚🦑燒到剛剛好惹味 唔會太硬適合配埋啤酒🍻整體份量都可以最緊要食物高質而且佢有燒雞皮雖然今次冇食到但之前日本食過係唔錯回味無窮♾️有機會會再試試
疫情下冇得外遊
路過去試試呢間日式屋台料理