2022-09-27
終於...的起心肝去試吓呢個雪糕拉麵,估唔到熱潮仲未減退,星期六兩三點仲要等位,等位期間已經派紙仔可以寫定想食乜~🔘柚子雪糕拉麵 $98雪糕寫到明係乳酪雪糕,首先拎起食啖雪糕先,酸酸甜甜味道清新,又飲一啖湯底試吓原本個味道,其實個湯同雪糕幾夾,冇咩違和感,食剩嘅雪糕慢慢融入湯之中,令到個湯冇咁膩,多咗清新柚子味,碗麵有兩塊大叉燒,有啲厚度半肥瘦都幾好味!!🔘海老沾麵 $85沾麵有得揀凍定熱,大熱天時梗係揀凍麵,朋友話係接近室溫嘅溫度,沾麵湯充滿櫻花蝦,蝦味香濃,仲有少少肉粒喺個湯裏面,拉麵同沾面嘅麵條一樣,粗幼軟硬度都適中!! 🔘雞軟骨棒 $28雞軟骨存在感好高有咬口,加上燒汁同大量蔥白,好味呀!!🔘章魚燒 $28熱辣辣上枱,都脆嘅,但章魚粒唔算太多,小食會推介雞軟骨棒多啲!! 🔘烏龍茶 $15🔘蜂蜜綠茶 $15膠樽裝,飲唔晒可以拎走慢慢飲~到我食完都仲有人等緊位,好厲害,所以一食完都即刻走人,唔知冬天會唔會出另外一隻味道嘅雪糕拉麵,留意住先~
🔘柚子雪糕拉麵 $98
🔘海老沾麵 $85
🔘雞軟骨棒 $28
雞軟骨存在感好高有咬口,加上燒汁同大量蔥白,好味呀!!
🔘章魚燒 $28
🔘烏龍茶 $15
🔘蜂蜜綠茶 $15
膠樽裝,飲唔晒可以拎走慢慢飲~