餐厅: 一杯鐵板燒居酒屋
资讯:

收工想同班friend輕鬆下,觀塘一杯居酒屋真係一個唔錯嘅選擇!佢哋有晒套餐提供,啱晒我哋呢啲唔想煩惱嘅打工仔!😌🍣 **刺身拼盤**食材新鮮!👍🥩 **燒和牛蔥蔥**呢個燒和牛真係要推介!和牛包住勁多蔥,味道好豐富!😋 和牛嘅油脂香氣十足,夾埋啲蔥一齊食,完全唔會覺得膩!🥳🍲 **足料魚湯**個魚湯湯底呈奶白色,魚味超濃郁,用料又夠實在,飲完感覺暖笠笠咁,好舒服!😌🦀 **蟹肉炒飯**蟹肉炒飯炒得粒粒分明,夠乾身,每啖都食到蟹肉嘅鮮味!😋 蟹肉份量都唔少,食得好滿足!🤩總括嚟講,觀塘一杯居酒屋真係一個收工Hea嘅好地方!嘢食嘅質素都唔錯,價錢又合理,啱晒一班朋友嚟輕鬆下!下次會想試埋佢哋嘅其他嘢食!😎📍 觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-20&21號舖@chillchill_aloye @一杯 #觀塘美食 #apm #一杯 #居酒屋 #打工仔 #收工 #聚會 #和牛 #魚湯 #蟹肉炒飯 #foodiehk #hkfood

🍣 **刺身拼盤**
食材新鮮!👍

🥩 **燒和牛蔥蔥**

🍲 **足料魚湯**

🦀 **蟹肉炒飯**

2025-04-22 0 浏览
又到左Happy Friday, 搵左間居酒屋chill下。 呢間居酒屋Drink list 除左有清酒,燒酌,梳打特飲,仲有陳皮金桔🍊蜜,爸爸👨媽媽👩🏼都可以一齊chill😁。老公點左Sunset,一杯西柚味嘅酒,好甜唔酸易入口,好岩襯串燒食。 我叫左蜜桃梳打,經理好鬼細心提我地叫兩杯陳皮金桔蜜俾daddy & mommy,兩老話好正仲要係熱嘅。黎居酒屋🏮,串燒唔少得,order左牛舌同免治雞肉串燒,牛舌係薄切,燒得剛好,好腍好juicy, 免治雞肉通常我占雞蛋食,但係呢度唔使蛋都好味,可能係個爐夠正統燒得好,有炭燒紋。阿爸阿媽唔食牛,好彩餐牌仲有好多選擇,點左豚肉沙律,鐵板炒飯同鯛魚湯俾佢地。 每一款都好夠份量,平時食鐵板燒食到最尾先有一碗仔炒飯,今次超開心,大大碟炒飯仲熱辣辣香噴噴,粒粒分明。條炒飯成座山咁,食唔晒仲要打包半碟,返屋企仲可以回味,正!點左碟四色魚生,人哋話間日本野得唔得,最基本係三文魚腩就食得出,至愛厚切,油脂分明。 磯燒鮑魚切粒容易食,赤蝦好新鮮,好厚肉。油甘魚都好肥美,好大片厚切。最回味係碟A4和牛,我同老公食到停唔到口,點解可以睇落全熟但係又入口即溶,甘大塊

最回味係碟A4和牛,我同老公食到停唔到口,點解可以睇落全熟但係又入口即溶,甘大塊又完全無筋,包住好多葱,好香!

最後店員問我地有無對芒果敏感,送咗杯芒果牛乳布甸🍮俾我地,認真有好多芒果蓉。 大完滿,好滿足甘離開。
用餐优惠
試食活動
2025-04-20 7 浏览
講到日式居酒屋,觀塘嘅一杯鐵板燒居酒屋真係驚喜連連!刺身三品,中拖羅入口即化,油脂香濃得誇張🐟;帶子鮮甜厚肉,甸魚爽脆,啖啖都係海嘅滋味🦪!鐵板鮑魚🐚煎得外脆內嫩,蒜香同海鮮味爆發,食到停唔下來!鐵板海老🦐熱辣辣上枱,蝦肉彈牙,配上醬汁,香到舔碟!M4和牛封門柳🥩係重頭戲,燒得外焦內嫩,肉汁鎖得啱啱好,入口軟滑又充滿牛香,簡直係天堂級享受!海膽丼🌊份量小巧但海膽鮮甜濃郁,配飯食好滿足!最後係鯛魚湯讚岐烏冬🍜,湯底清甜帶魚香,烏冬彈牙順滑,暖笠笠落肚,完美收尾。咁高質嘅食材同手藝,價錢居然咁親民,份量仲好足,兩三個人share都夠飽!
講到日式居酒屋,觀塘嘅一杯鐵板燒居酒屋真係驚喜連連!

鐵板鮑魚🐚煎得外脆內嫩,蒜香同海鮮味爆發,食到停唔下來!

鐵板海老🦐熱辣辣上枱,蝦肉彈牙,配上醬汁,香到舔碟!

海膽丼🌊份量小巧但海膽鮮甜濃郁,配飯食好滿足!

2025-04-13
來到觀塘 APM,在 4 樓小巷發現一家富濃厚和風格調的居酒屋。進入店後,木製的格柵與和式的裝潢設計非常舒服,令人有置身於日本的感覺。品嚐日式料理當然少不了刺身、串燒、丼等等,於是今次選了一個特上的二人前料理套餐,那就可以一次過品嚐廚師推介。😎前菜方面,有開胃的沙律🥗,緊隨有魚生、燒烤、甜品等美食。刺身三品此魚生料理包括吞拿魚腩、旬魚和帶子。吞拿魚肥美可口,旬魚爽脆的魚皮,連同魚肉一同食,口感美炒,而帶子也很新鮮。鐵板鮑魚及海老廚師利用鐵板燒的方式將原隻海老 (蝦) 🦐和鮑魚煮熟,並切成粒粒,讓我們以 bite size 享用,每一口都爽口彈牙。鐵板澳洲 M4 和牛封門柳和牛🥩肉質嫩滑,油花香濃,感受到和牛的真正鮮味。迷你海膽丼真心推介這個菜式,新鮮的海膽味道甘甜,搭配吞拿魚蓉及三文魚籽,每一口有不同的口感,而且鮮味無窮。鯛魚湯讚岐烏冬鯛魚湯🐟感覺很足料,奶白色的湯底充滿魚味,味道濃郁,配上軟滑彈牙的烏冬🍜,入口很舒服,忍不住一啖一啖吃下去。甘味 (豆乳奶凍配芒果蓉)最後來到甜品,淡淡的豆乳奶凍加上濃郁的芒果蓉🥭,可以清一清味蕾,再回味一下整個套餐的味道。雖然芒果蓉很新鮮,但如果能多加
前菜方面,有開胃的沙律🥗,緊隨有魚生、燒烤、甜品等美食。
刺身三品
刺身三品
鐵板鮑魚及海老
鐵板澳洲 M4 和牛封門柳
和牛🥩肉質嫩滑,油花香濃,感受到和牛的真正鮮味。
鐵板澳洲 M4 和牛封門柳

鯛魚湯讚岐烏冬
鯛魚湯烏冬

甘味 (豆乳奶凍配芒果蓉)
最後來到甜品,淡淡的豆乳奶凍加上濃郁的芒果蓉🥭,可以清一清味蕾,再回味一下整個套餐的味道。雖然芒果蓉很新鮮,但如果能多加一些芒果粒粒,為每一口豆乳奶凍帶來層次感,相信豆乳的味道更顯突出。
豆乳奶凍配芒果蓉

這場美食之旅從前菜到甜品,相信每一道料理都經過廚師的悉心編排,部份料理並非菜單上的常規菜式,猶如選了一個廚師發辦的套餐,希望下次再來的時候會有另一番驚喜。
鯛魚湯烏冬
2025-04-12 132 浏览
在這間日本居酒屋的晚餐充滿了愉快的驚喜。**純米大吟釀**作為開場,散發出清新花香,讓人陶醉於酒香的優雅。**和牛厚燒**肉質鮮嫩多汁,表面略帶焦香,搭配少許海鹽,展現了和牛的極致風味。**鐵板海鮮盛盒**鮮蝦與帶子在鐵板上煎至微焦,香氣撲鼻,入口鮮甜,充分喚醒味蕾。**雜錦串燒**種類多樣,雞亦,雞軟骨,雞肉明太子串到豚肉蘆卷,每一口都能感受到炭火烤出的獨特風味。**吞拿魚海膽壽司**海膽的濃郁和吞拿魚的細膩口感完美融合,美味可口。這家居酒屋不僅提供精緻料理,其溫暖的氛圍和細心的服務也讓整體體驗更上一層樓,無論是慶祝聚會還是隨興小酌,都令人流連忘返。非常推薦!如果有機會,你願意親自去品味嗎?
在這間日本居酒屋的晚餐充滿了愉快的驚喜。

2025-04-07
  • 燒牛舌
2025-04-05 167 浏览
Apm呢間日式居酒屋空間寬敞,裝修以木為主,充滿日式風情,最鍾意佢有鐵板燒Area,可以享受埋鐵版美食~🔸 特選四人前料理 ($1480)▫️豚肉沙律🥗👉🏻豚肉大大塊好Juicy,沙律菜好新鮮,加埋芝麻沙律醬好開胃 ⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️刺身四品 (油甘魚/赤蝦/三文魚/磯煮鮑魚)👉🏻油甘魚魚脂豐富,油香十足👉🏻赤蝦肉結實有彈性,食落鮮甜👉🏻三文魚非常厚切,口感飽滿鮮嫩油脂飽滿且口感軟嫩👉🏻磯煮鮑魚醬汁鮮甜香濃,而且好有咬口 ⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️海の幸 海膽卷👉🏻三文魚反卷配海膽,賣相好吸引!😍三文魚非常肥美甘香,海膽質感飽滿Creamy ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️牛舌鹽燒 (2串)👅👉🏻牛舌用咗黑椒調味,咬落軟嫩爽口,仲幾Juicy ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️免治雞肉( 2串)👉🏻雞肉燒到焦香,肉質紮實,好鍾意佢咬落有軟骨口感😛 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鯛魚野菜石鍋湯🐟👉🏻呢個湯魚味非常濃郁,飲落好順滑😄椰菜同豆腐索滿魚湯,鮮味十足,食咗唔同嘅油膩食物,有啖湯暖吓胃好滿足☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鐵板 A4 和牛薄燒👉🏻和牛肉質嫩滑,有入口即融嘅感覺,油香充斥口腔🤗入面係滿滿嘅蔥粒,用清新香氣去平衡油膩感😌⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️鐵板蟹肉炒飯🦀🍚👉🏻呢個飯好

🔸 特選四人前料理 ($1480)

▫️豚肉沙律🥗

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️刺身四品 (油甘魚/赤蝦/三文魚/磯煮鮑魚)
👉🏻油甘魚魚脂豐富,油香十足
👉🏻赤蝦肉結實有彈性,食落鮮甜
👉🏻三文魚非常厚切,口感飽滿鮮嫩油脂飽滿且口感軟嫩
👉🏻磯煮鮑魚醬汁鮮甜香濃,而且好有咬口

▫️海の幸 海膽卷

▫️牛舌鹽燒 (2串)👅
👉🏻牛舌用咗黑椒調味,咬落軟嫩爽口,仲幾Juicy

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️免治雞肉( 2串)
👉🏻雞肉燒到焦香,肉質紮實,好鍾意佢咬落有軟骨口感😛

▫️鯛魚野菜石鍋湯🐟

▫️鐵板 A4 和牛薄燒

▫️鐵板蟹肉炒飯🦀🍚
👉🏻呢個飯好有驚喜!炒飯鑊氣十足,飯粒乾身而且蓬鬆,粒粒分明🤭蟹肉嘅份量非常多,每啖飯都食到,再加埋蛋,蔥同洋蔥,非常香口🙆🏻‍♀️

▫️甘味🍮
👉🏻奶凍口感香滑柔嫩,奶香濃郁,面層係香芒果醬🥭,整體唔會太甜,剛剛好

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️巨峰乳酸梳打 ($42)
▫️原味乳酸梳打($42)
▫️蜜桃梳打($42)
▫️柚子梳打 ($42)

——————
評分:8/10
平均消費:~$450

2025-04-03 165 浏览
各有各忙,約咗好耐,今晚終於約到四個一齊食飯啦,好開心!我哋揀咗一杯,坐得舒服又寬敞,環境又特別,以傳統日本裝飾作主題,有餐桌,卡座及bar枱,可以望住師傅煮鐵板燒。💚特選四人前料理$1480🔸豚肉沙律豚肉嫩滑,撈有香濃嘅麻醬,好惹味,拌入新鮮蔬菜,清新美味。🔸刺身四品 三文魚同油甘魚都係厚身,好肥美,充滿魚油甘香味。赤蝦新鮮爽甜,磯煮鮑魚,肉質扎實彈牙,醬油味道好入味,咸中帶甜,幾滋味。🔸海の幸 海膽卷紫菜飯卷包住三文魚,頂層鋪上海膽及蔥花。口感好豐富,一入口先食到三文魚嘅甘香,食落海膽嘅濃郁開始滲出,鮮甜帶有海水味。🔸牛舌鹽燒串牛舌外層鹹香,帶有煙燻味,燒得啱啱好,保持到質感柔軟,滴上小小檸檬汁,平衡牛舌油脂,更加帶出鮮味。🔸 免治雞肉串雞肉串外層焦香,帶有微甜嘅燒汁。入口除咗雞肉,仲食到脆卜卜雞軟骨,好有口感!想再encore🤭🔸鯛魚野菜石鍋湯湯底奶滑濃郁,帶有鯛魚鮮甜味,野菜吸收唒湯汁嘅精華,豆腐滑捋捋。石頭鍋保持住湯嘅溫度,熱騰騰飲落好舒服。🔸鐵板 A4 和牛薄燒和牛輕輕一燒,難發出濃郁油香,再捲起蔥,入口口感超豐富。和牛肉質嫩滑,咬開有肉汁,搭配嘅蔥有微微脆感及清新香味,平

💚特選四人前料理$1480
🔸豚肉沙律
豚肉嫩滑,撈有香濃嘅麻醬,好惹味,拌入新鮮蔬菜,清新美味。

🔸刺身四品

🔸海の幸 海膽卷
紫菜飯卷包住三文魚,頂層鋪上海膽及蔥花。

🔸牛舌鹽燒串

🔸 免治雞肉串
雞肉串外層焦香,帶有微甜嘅燒汁。
入口除咗雞肉,仲食到脆卜卜雞軟骨,好有口感!
想再encore🤭

🔸鯛魚野菜石鍋湯

🔸鐵板 A4 和牛薄燒
和牛輕輕一燒,難發出濃郁油香,再捲起蔥,入口口感超豐富。和牛肉質嫩滑,咬開有肉汁,搭配嘅蔥有微微脆感及清新香味,平衡返油膩嘅感覺。

🔸鐵板蟹肉炒飯
蟹肉炒飯一上枱已經聞到蛋香味,份量超大碟。一望已經見到好多蟹肉,米飯炒到粒粒通透乾身,夾雜鑊氣和油香,每一啖都有蟹肉,鬆軟好食。

🔸甘味:芒果奶凍
奶凍幼滑香濃,入口即溶,芒果蓉香甜好味,甜度適中,飯後食甜品,好完滿,好滿足。

🔸巨峰乳酸梳打 $42
🔸原味乳酸梳打 $42
🔸蜜桃梳打 $42
🔸柚子梳打 $42

四款梳打口感清新爽口,巨峰葡萄超香甜,柚子酸酸甜甜,蜜桃清甜,充滿果香。
2025-04-01 222 浏览
日系裝修、淺木色風格,店員友善好笑容、服務周到、裝扮有特色,食材新鮮、烹調有心機,酒類選擇多。感覺好似度咗個小假,去咗轉日本。整體用餐體驗良好,感覺放鬆。 ✦ 刺身四品包括油甘魚、三文魚、赤蝦和磯燒鮑魚。顏色鮮艷,賣相新鮮。油甘魚同三文魚都係厚切,口感嫩滑,帶油脂香。赤蝦大隻,爽甜。鮑魚煙韌、入味。 ✦ 海之幸 海膽卷擺盤靚,好似一條龍。肥香拖羅配搭濃厚海膽,入口味道、層次豐富。 ✦ 牛舌鹽燒串、免治雞肉串即叫即燒,上枱熱辣辣。牛舌爽滑脆口,燒得恰到好處。雞肉串仲夾有軟骨粒,口感豐富。 ✦ 鐵板A4和牛薄燒和牛味道濃郁,入口即化,肉汁充沛。包住新鮮香葱,再配搭露荀,清香味中和油膩。 ✦ 鐵板蟹肉炒飯份量充足,蟹肉多、蟹香味非常濃郁,炒到粒粒乾身。 另外開咗支善之水純米酒,飲落比較dry、帶辣、香口。

刺身四品

✦ 海之幸 海膽卷

✦ 牛舌鹽燒串、免治雞肉串

✦ 鐵板A4和牛薄燒

✦ 鐵板蟹肉炒飯
份量充足,蟹肉多、蟹香味非常濃郁,炒到粒粒乾身。

另外開咗支善之水純米酒,飲落比較dry、帶辣、香口。
2025-04-01 158 浏览
今天約了朋友到APM這家居酒屋,我原本期待一場味蕾的旅程,結果卻有些平淡。刺身的鮮味稍顯不足,烤物的香氣也沒能完全撲鼻而來,味道只能說是過得去。服務員的態度中庸,雖然不至於冷漠,但也沒什麼溫暖可言,讓人感覺少了點人情味。價格卻不太親民,一頓飯下來,帳單比預期高出不少,多少讓人心裡有點失衡。不過,店內的燈光柔和,氣氛還算放鬆,坐著聊聊天還挺舒服。如果不介意花多點錢,這裡也算個選擇,但期待太高可能會失望。
2025-02-24
2025-03-30 182 浏览
今日約咗個好朋友食飯,朋友話帶我食好嘢,帶左我到觀塘嘅一杯鐵板燒居酒屋晚餐,呢度環境舒適座位寬敞,裝修佈置都好有日本風格。見到二人餐都幾豐富,有沙律作為前菜開胃先,清新開胃,刺身三品有中吞拿魚腹,帶子,旬魚,中拖脂肪紋理分明,在口中慢慢咀嚼,入口軟滑脂香,細緻滑溜,油脂在口腔中融化。鐵板鮑魚切薄片易入口,口感軟熟容易食到。鐵板海老大隻,真係令人非常有驚喜,肉質非常厚實彈牙。鐵板澳洲 M4 和牛封門柳,嫩嫩的粉紅色點少少鹽,雖然簡單但食出牛香。迷你海膽丼海膽,滿滿海膽幸福感滿瀉,海膽鮮甜唔腥,軟綿綿口感入口即融。鯛魚湯讚岐烏冬,濃郁嘅鯛魚湯底,加上順滑嘅烏冬,更添美味。
2025-03-30 151 浏览
一杯鐵板燒居酒屋 今天晚上,我們 一行四人去到觀塘創紀之城五期(apm)一杯鐵板燒居酒屋晚餐。我們進入餐廳,餐廳的設計和裝修,就好像去了日本的居酒屋一樣, 十分寫意。在這個良朋共聚的晚餐時光,我們特選了四人前料理,價格為1480元。首先,來了一道清新的豚肉沙律,肉質鮮嫩,搭配清脆的蔬菜,口感十分爽口。接著,我們品嚐了刺身四品,包含了油甘魚、赤蝦、三文魚和磯煮鮑魚,每一口都讓人感受到海洋的鮮美。隨後,海の幸的海瞻卷更是讓人驚豔,濃郁的海味在口中綻放,讓人回味無窮。跟住上枱的是:牛舌鹽燒 2 串、免治雞肉2串、鯛魚野菜石鍋湯、鐵板A4和牛薄燒和鐵板蟹肉炒飯(甘味), 非常美味。最後,甜品方面,我們享用了鮮芒豆乳凍,柔滑的口感和清新的芒果香氣,為整個晚餐畫上完美的句號。這次的 日式料理,不僅色香味俱全,更是一次味蕾的盛宴,讓人感受到料理的藝術與美好。
一杯鐵板燒居酒屋

2025-03-24
  • 刺身四品
觀塘APM商場日本人都會去的鐵板燒居酒屋應以前日本老闆的邀請,去了觀塘APM商場的一間鐵板燒居酒屋聚餐聊天,帶了好多可愛的小朋友,包括:熊本熊/藍毛毛/浣熊/久留米河童/宮崎犬,選擇了二人前料理套餐,環境好有日本和風的氣氛,所以飲酒吃著吃著,一個晚上就過去了~如果日本人都會選擇的居酒屋,相信一定好有水準~二人前料理(特上) 1.刺身三品:吞拿魚腹/帶子/油甘魚底腩刺身魚生都很新鮮,特別是吞拿魚腩,入口即溶,而且帶子亦很鮮甜~2.鐵板鮑魚及鐵板海老鮑魚煎得好彈牙,海老又大大隻鮮甜多汁,已經剝咗殼好貼心,感受到其美味及新鮮感~3.鐵板澳洲M4和牛封門柳澳洲和牛肉汁豐富,牛味濃郁,牛肉煎得啱啱好,肉質嫩滑入口即化~4.迷你海膽丼迷你海膽丼細細碗卻很甘甜,海膽鮮味,飯粒分明,輕盈之選~5.鯛魚湯讚岐烏冬鯛魚湯讚岐烏冬湯底鮮甜,烏冬滑溜煙韌,食完好滿足~6.Hajime 大吟釀清酒這款純米吟釀是廣島縣出產,由大米、千本錦和廣島吟釀酵母釀製而成~本州特有的果味和華麗風味以及新清酒特有的新鮮味道,非常適合聚會及用餐~一杯鐵板燒居酒屋觀塘觀塘道418號創紀之城五期(apm)4樓L4-20&21號舖#一
觀塘APM商場日本人都會去的鐵板燒居酒屋

二人前料理(特上)
1.刺身三品:吞拿魚腹/帶子/油甘魚底腩

2.鐵板鮑魚及鐵板海老

3.鐵板澳洲M4和牛封門柳

4.迷你海膽丼
迷你海膽丼細細碗卻很甘甜,海膽鮮味,飯粒分明,輕盈之選~

5.鯛魚湯讚岐烏冬
鯛魚湯讚岐烏冬湯底鮮甜,烏冬滑溜煙韌,食完好滿足~

6.Hajime 大吟釀清酒

一杯鐵板燒居酒屋

#一杯鐵板燒居酒屋 #觀塘 #創紀之城 #居酒屋 #Kumamon #熊本熊 #宮崎犬 #日本菜 #Japan #大吟釀 #清酒 #封門柳 #鮑魚 #鐵板燒 #Hajime #海膽丼 #刺身 #鯛魚湯 #讚岐烏冬 #藍毛毛 #浣熊 #久留米河童 #小朋友 #香港
2025-03-25
2025-03-28 110 浏览
聽朋友說 ,一杯鐵板燒居酒屋 的日本菜餚非常出色。 於是, 今天晚上,我們 一行四人 去到觀塘道創紀之城五期(apm)4樓一杯鐵板燒居酒屋晚餐, 探一探是否與事實相符。首先我們開了一支清酒,大吟釀, 清酒十分清純, 真是一支美酒。今晚我們品嚐了特選四人前料理,價格為1480元,真是一次美味的饗宴。上桌的是豚肉沙律、刺身四品,有油甘魚/赤蝦/三文魚/磯煮鮑魚、海の幸 海瞻卷等。然後,我們品嚐牛舌鹽燒和免治雞肉,各兩串,鹽燒的牛舌,外焦內嫩,雞肉串則多汁可口,讓人一口接一口。接下來,我們享用了鯛魚野菜石鍋湯,湯頭鮮美,魚肉鮮嫩,搭配時令蔬菜,讓整個料理更顯健康。鐵板A4和牛薄燒的登場,肉質鮮美,油花分布均勻,入口即化,令人陶醉。鐵板蟹肉炒飯的甘味讓整個晚餐畫上圓滿的句號,蟹肉的鮮香與米飯的香氣結合,讓人回味無窮。甜品方面的鮮芒豆乳凍,清爽可口,為這頓美味的晚餐,增添了完美的結尾。這次的用餐體驗無疑是難忘的,朋友果然冇介紹錯。

2025-03-24
  • 燒牛舌
2025-03-21 190 浏览
觀塘APM這家居酒屋,說不上差,但也沒什麼特別。食物味道中規中矩,刺身吃起來還行,就是鮮度一般;烤串調味普通,沒太多驚喜,,例如熱烈推介的關西煮,吃出出甚麼特別。服務員態度不算熱情,問什麼都簡單回兩句,感覺挺敷衍的。價格是讓人最猶豫的地方,這個價錢應該可以有更好的享受吧,性價比真的不高。不過店內環境還算乾淨,座位安排也挺寬敞,坐著不會覺得擁擠。如果只是想隨便吃點東西,這裡勉強能接受,但想花錢吃個滿足感的話,可能要再想想其他選擇。
2025-03-14
2025-03-20 212 浏览
一杯 Apm最有特色既日本餐廳,一杯一定係最吸引,無論環境、場地、食材、質素,都係數一數二。日本海膽每次黎都必叫海膽,新鮮、甜、有口感,再配埋紫菜同飯,係超正既選擇。鯛魚三食剌身既魚我都係選擇性食,依個真心唔腥,有口感,另外佢有d係煎香既,係好滑同香口,外脆內滑, 不錯不錯。鯛魚湯好有魚味既湯,好好味,一飲入去就好暖胃,魚湯係好有營養~喜歡~~和牛鐵板炒飯超級香既炒飯,好欣賞和牛,入口即溶,而且佢既炒飯炒得好香,材料豐富,真係要有個鐵板先可以做到關西燒三品好有特色,好耐無食過又有點吸引,topping 可以自選既,特別欣賞佢既醬汁,唔會太咸同太油。神龍純米大吟釀咁開心既日子,大家都要 sake 一下,好chill,好開心
一杯
日本海膽