2020-06-01
之前見到鵝肝和牛呢個組合,已經bookmark咗好耐諗住要黎😋😋-🦢澳洲M5和牛x鵝肝丼🐂-係好邪惡嘅組合😈但$100內可以嘆到兩款美食真係好正😍仲送埋迷你沙律🥗同麵豉湯🥘丼上面有一塊煎鵝肝同埋好多好多片和牛🐂🐄鵝肝超大塊,煎得好香,而且外脆內軟, 入口即溶👅和牛好吸引,有好多塊之餘,全部都係鮮紅色,煎到半生熟,好鮮嫩,完全唔會老👻珍珠米都煮得啱啱好,唔會太濕太lum😹配埋甜豉油食,真係好襯😻所以好快japjap聲就食完luu🤭-評分:8.3/10 價錢:$98-🧀芝士年糕👻-我一直都係煙韌控,好鍾意mochi啊年糕啊所有軟稔稔煙韌嘅嘢食👀呢個芝士年糕完全冇令我失望😍😚雖然一個19蚊真係貴左少少🤏🏻但咁大粒,仲要炸得香脆,外脆內軟,一咬落去啲芝士就爆曬出黎🧀🧀而且年糕煮得啱啱好,芝士味滲晒入去,仲唔會太痴牙,好滿足🥰-評分:8/10價錢:$38-📍 Superdon 銅鑼灣📍
🦢澳洲M5和牛x鵝肝丼🐂
評分:8.3/10