蛋平時就食得多,但見到朗豪坊呢間日式用蛋做主題既餐廳,比較少見👍🏻👍🏻👍🏻咁岩今日又想去食下日本蛋既菜式,假日點幾鐘都要排一陣隊,好彩好快入得🤗見佢有生蛋撈飯、日式洋食既蛋包飯、仲有疏乎厘pancake,呢幾樣已經填滿左我地兩個人將會落果張單🤣🤣但係去到坐低落單,都係忍唔住整多個五種配料高湯蛋捲/玉子燒😝實在太吸引飯粉類可以加錢跟餐,餐有湯同沙律跟餐既蕃茄忌廉湯出乎意料嘅好飲又濃又好味,加左忌廉令成個湯mild左,唔會酸到皺眉但味道同時拿捏得幾好,夠酸同有蕃茄香得黎,又同cream既柔和融為一體,唔知佢點整但係係surprise😋😋😋最快黎到既係生蛋撈飯,其實係日本經典家常和食早餐既一味不過佢呢款係特別d既整法,將蛋白打做泡雖然呢個整法新就唔算新,不過都係第一次食。喺日本,呢個食法興起果陣,仲有部迷你既機專整呢款打鬆蛋白既生蛋撈飯同埋專為撈飯而設既豉油。因為就係打鬆左蛋白,就會冇左蛋白原本果種一pat野又腥又杰既感覺變左泡既蛋白有鬆化既口感,再加番蛋黃既濃郁,先黎原味,蛋白口感綿密,蛋黃非常香濃,比想像中好食!☺️👍🏻之後落日式鼓油,加左啲咸香既味道,鼓油+蛋黃既配搭都好好食,相比原味就

飯粉類可以加錢跟餐,餐有湯同沙律
跟餐既蕃茄忌廉湯出乎意料嘅好飲
又濃又好味,加左忌廉令成個湯mild左,唔會酸到皺眉

最快黎到既係生蛋撈飯,其實係日本經典家常和食早餐既一味
不過佢呢款係特別d既整法,將蛋白打做泡

變左泡既蛋白有鬆化既口感,再加番蛋黃既濃郁,
之後落日式鼓油,加左啲咸香既味道,鼓油+蛋黃既配搭都好好食,相比原味就惹味啲
最後係落飯素,入口味道好豐富,除左綿密蛋白,有香濃既蛋黃配埋鰹魚、芝麻、紫菜等味道,好食!😍
原本唔食生蛋撈飯既朋友都可以黎試下🥰

跟住黎既係洋食,燉牛肉蛋包飯
成個飯份量都幾大,要讚佢既醬汁夠多
蛋包飯最驚食到一半已經無晒汁乾淨淨😣
牛肉燉煮出黎既汁濃稠味香,咸甜咸甜咁,跟蛋包飯好夾👍🏻👍🏻👍🏻
牛肉粒份量唔少,有啲肥啲既入口幾香,有啲瘦肉就會有d韌,不過口感都仲可以,整體都係肉質都係淋
鐘意佢既配料加左蘑菇,有蘑菇既香同口感,有加分🤗
蛋包飯個蛋就略嫌熟左些少,不過都尚算香滑
個人覺得如果再生d,就會更滑同口感更好🤤🤤

之後就係五款蛋捲
蛋捲一睇就知唔係冇誠意既急凍貨,或者係話咁先係專整蛋既餐廳應該拎出黎既蛋捲
食太多串燒店/所謂日式料理店既急凍玉子😖
呢到既玉子燒真心非常之有驚喜😍😍😣
蛋捲煎得夠,個shape維持得唔錯,可以好分明見到一層層,同時地又唔會老哂乾哂
入口口感十分鬆軟,係急凍貨做唔到既口感!
味道亦夠蛋香,而且甜甜咸咸,調味唔錯
加上五種配料,明太子、蟹肉、三文魚親子等等既配搭,雖然一個蛋捲應該都最少三隻蛋,但好快就食哂😌😌😌

最後係我地已經好飽,但仍然忍唔住叫左個疏乎厘pancake,然後好食到極速食晒😂😂😂
呢個疏乎厘panckae三個字形容,鬆、軟、香。
入口真係好似空氣咁軟綿輕滑,但同時熱辣辣入口,成個口腔都係pancake既香😍
再配上蜜糖同又似cream又似溶左既雪糕又似吉士既醬,真心非常有驚喜😍
好食到我以為係專食疏乎厘pancake既店,冇諗過係喺呢度食到既水準👍🏻推介

總而言之,堂食價錢唔算平,係正常朗豪坊價錢
但味道用料心思確實有驚喜令CP值都出乎預期既高👍🏻
見佢外賣自取價錢幾抵,有機會都會試埋
同埋見佢既疏乎厘可以外賣😂想食就可以買一件走,唔錯☺️
曾聽過不少人說:「吃過日本雞蛋後,真的回不了頭~」我個人也非常認同(o^-')b!日本雞蛋口碑好,全因日本人對品質監控非常嚴格,因此生產出味道鮮甜濃郁的雞蛋。而鐘情日本蛋的我,最近去了這間以沖繩雞蛋作賣點的餐廳~「たまご園」(Tamago-EN)位於旺角朗豪坊foodcourt旁,裝潢以雞蛋的橙/白色作主調,既可愛又搶眼~ 餐廳天花中央有個巨型的雞蛋橫切面(゚д゚)! 對於吃生雞蛋一事,有些人非常喜愛,亦有些人敬而遠之,我則屬於前者~抗拒的人往往關注生雞蛋的衛生問題,而Tamago-EN的雞蛋均採用日本沖繩的新鮮雞蛋,每顆經過嚴格的處理工序,品質有保證。 餐牌圖文並茂地逐一介紹雞蛋的處理程序--檢驗、清洗、UV殺菌程序等,令食客更安心。 雞蛋料理的款式十分多,包括玉子燒、滑蛋飯、蛋包飯、三文治、梳乎厘班戟等,任君選擇~ 終極TKG生雞蛋拌飯($39 HKD)+ 碎吞拿魚腩(加$28 HKD)TKG的全名是卵かけご飯(Tamago Kake Gohan),這種生蛋拌飯是日本的傳統早餐之一,而這道菜賣相簡約但令人眼前一亮~這款沖繩雞蛋的營養價值高,蛋黃呈鮮橙色,比一般香港
餐廳天花中央有個巨型的雞蛋橫切面(゚д゚)!

TKG的全名是卵かけご飯(Tamago Kake Gohan),這種生蛋拌飯是日本的傳統早餐之一,而這道菜賣相簡約但令人眼前一亮~這款沖繩雞蛋的營養價值高,蛋黃呈鮮橙色,比一般香港市面常見的蛋黃更深色呢!
蛋黃放置於碎吞拿魚腩中,下面是被發至蓬鬆的蛋白,非常吸睛(*゚∀゚*)!
輕輕截破蛋黃,鮮橙色的汁液像溶岩似的慢慢溢出,感覺真療癒~~
加入適量的醬油及飯素,攪拌起來吃便可以。蛋黃非常鮮甜,泡沫狀的蛋白令整碗飯的口感更軟綿,碎吞拿魚腩亦令味道更豐富~
個人認為只加少許醬油和飯素便可以,因為它們的味道蠻濃的,加得太多會掩蓋了雞蛋的鮮甜味道。

5款玉子串燒($68 HKD)
左起:蟹肉、明太子沙律、親子三文魚、海藻醬、車尼茄

5款不同口味的玉子燒整齊地排列在和風碟子上,賣相色彩繽紛,令人食慾大增~
玉子燒質感綿密,口感非常鬆軟,跟生雞蛋的風味完全不同,但別具特色~雖然被調過味,但無減它的濃郁蛋香,而且與多款配料也蠻合襯的。

明太子三文魚忌廉蛋包飯($98 HKD)

金黃色的蛋包飯置於中央,表面有明太子及綠葉作點綴,四周則被忌廉汁、三文魚及菠菜圍繞著。
蛋包飯表層是半生熟的煎蛋,味道同樣鮮甜可口,與明太子那微咸的味道亦十分合襯~三文魚味道鮮甜,口感鬆軟。
蛋包飯內裡混了一些香菇,令味道更有層次。米飯煮得粒粒分明,口感煙韌,再配上質感綿密的忌廉汁,十分惹味~
這次一共試了3種雞蛋料理,各具特色,相同之處是雞蛋都非常新鮮濃郁,不愧是經嚴格程序處理過的沖繩雞蛋!雖然Tamago-EN的價錢屬於中上,但食材品質有保證,味道也很好,所以我認為是合理的~喜歡日本雞蛋的你,不妨來試試看啊!
  • 終極TKG生雞蛋拌飯
  • 5款玉子串燒
2020-09-02 81 浏览
上星期五終於放寬晚市堂食,所以收工就約左朋友食日本野,加埋有我最中意食既梳乎厘。我地兩個人,叫左三款野食,最好彩係趕得切晚上6點前叫餐,可以叫到下午茶。1. 精選梳乎厘班㦸及指定飲品一杯 (下午茶)一人一件,香噴噴既雞蛋味,加上鬆軟既口感及楓糖漿,真係好正。飲品就係一杯好正常既凍烏龍茶。2. 五款玉子串燒五種唔同既toppings,加上暖笠笠既玉子燒,真係搵番係日本旅行掃街既感覺。但我本身就麻麻地食蕃茄同三文魚子個款。3. 吉列蝦滑蛋丼好彩既係吉列蝦只係淋左小小,仲有小小脆口。依餐飯食左200幾蚊,但食到唔同款式既蛋類食物,覺得好滿足。

1. 精選梳乎厘班㦸及指定飲品一杯 (下午茶)

2. 五款玉子串燒

3. 吉列蝦滑蛋丼
好彩既係吉列蝦只係淋左小小,仲有小小脆口。

2020-08-25 77 浏览
同老公行行下朗豪坊留意到呢間以雞蛋為主題嘅餐廳,覺得幾得意就入去試下。食物款式好多,點咗一個lunch set,所有主菜都奉送麵豉湯及沙律,非常豐富!和牛漢堡($128)揀咗呢個和牛漢堡餐,選用宮崎和牛漢堡,脂味芳香,肉味香濃。宮崎和牛好出名,平時超市買一塊漢堡扒都唔平,呢個價錢喺餐廳真係超值!太陽蛋亦煎得非常漂亮,賣相吸引!好耐冇食過炸物,就點咗南蠻炸雞($58)試下,點知好有驚喜!我覺得呢個來到真係必點,好難得喺香港都可以食到有接近日本水準嘅南蠻炸雞!呢度嘅成品確係唔錯,炸皮好薄,入面肉質嫩滑多汁,蘸上他他醬,惹味非常。我哋大概2:00去食lunch,食到2:30啱啱好可以叫下午茶! Tea set $68 ,可以有兩塊梳乎厘班戟+飲品,班戟口味可以揀原味、焦糖香桃、香蕉朱古力、士多啤梨、菠蘿黑糖珍珠,非常超值! 我揀咗原味,口感充滿空氣感,蛋香如果再濃一點就更好啦!反而士多啤梨奶昔($48)好有驚喜!士多啤梨味道香甜濃郁,加入生雞蛋,口感更滑。
和牛漢堡($128)

2020-08-22 52 浏览
比蛋系Cafe呢個噱頭吸引咗見到個蛋包飯同pancake都好吸引今日嚟試咗呢兩個 滿足既🥚🍳♥️燉牛肉蛋包飯 ($118)特別用咗燉過嘅牛肉牛肉食落去唔會過老蛋都係夠滑嘅加上醬汁有啲蘑菇及燒汁成個配搭係match好味嘅!♥️黑糖珍珠菠蘿pancake ($98)菠蘿燒過仲有一層焦糖喺面🤤黑糖同pancake放埋一齊都冇過甜下次會想試吓個焦糖香桃pancake唯一美中不足係個pancake擺盤就麻麻哋上碟時pancake係放咗喺碟嘅側邊唔係放正中央,如果一移位就會整爛影相時候就要避一避角度了今日假期加上限聚令嚟幫襯都要等一陣位但都應該會再嚟試埋其他款好似明太子蛋包飯荷包蛋造型嘅冷意粉都係賣相唔錯嘅!
比蛋系Cafe呢個噱頭吸引咗
見到個蛋包飯同pancake都好吸引
今日嚟試咗呢兩個 滿足既🥚🍳

♥️燉牛肉蛋包飯 ($118)
特別用咗燉過嘅牛肉
牛肉食落去唔會過老
蛋都係夠滑嘅
加上醬汁有啲蘑菇及燒汁
成個配搭係match好味嘅!

♥️黑糖珍珠菠蘿pancake ($98)
菠蘿燒過仲有一層焦糖喺面🤤
黑糖同pancake放埋一齊都冇過甜
下次會想試吓個焦糖香桃pancake

唯一美中不足係個pancake擺盤就麻麻哋
上碟時pancake係放咗喺碟嘅側邊
唔係放正中央,如果一移位就會整爛
影相時候就要避一避角度了

今日假期加上限聚令
嚟幫襯都要等一陣位
但都應該會再嚟試埋其他款
好似明太子蛋包飯
荷包蛋造型嘅冷意粉
都係賣相唔錯嘅!

2020-08-22
  • 燉牛肉蛋包飯
2020-08-22 1734 浏览
早前多次經過這間位於朗豪坊的日本餐廳已很想一試。現時晚市禁堂食,人流比以往少,特以外賣回家止一下班戟癮😍📍海蝦明太子忌廉意大利粉($88)意粉上配有一隻溫泉蛋,賣相吸引😍,劃破蛋黃會見到誘人的橙黃色🧡,不概是用上沖繩縣直送的雞蛋🇯🇵。蛋汁令意粉叮起來圓潤滑溜,口感更creamy。蛋味突出🥚,但味道比一般的卡邦尼要淡一點。伴以蘑菇🍄、洋蔥🧅及蝦做配料,雖然蝦肉只有5粒🦐,但十分爽口,整體上味道還算可以。.📍燉牛肉蛋包飯( $118)旋轉蛋包飯賣相非常吸引🐣😍,蛋皮沒有煮得過熟,但欠缺蛋味,有點失望😞。牛肉粒有牛味之餘🐂手口感鬆化軟腍,醬汁微酸,飯的份量不算多,味道上偏淡口,整體算是不過不失。.📍焦糖香桃梳乎厘班㦸($98)🥞班戟新鮮出爐,香氣四溢,草根外賣回家🥡但班戟外觀仍然保持得不錯👍🏻。聞到淡淡的蛋香,入口是梳乎厘的質鬆軟口感。班戟淋上焦糖,吃起來更加香🍯,旁邊再配上蜜桃🍑和核桃做配料,味道討好😋,比較起上來,這間的甜點要比他們的鹹食出色呢🤟🏻!

📍海蝦明太子忌廉意大利粉($88)

📍燉牛肉蛋包飯( $118)

📍焦糖香桃梳乎厘班㦸($98)
2020-08-22 49 浏览
北角店服务非常混乱。首先,堂食排队与取外卖排队的队伍混在一起,reception搞不清楚谁排在前面谁排在后面,等待时间较长,也不能按顺序安排食客入座。入座之后多次示意才给点餐。一份简单的意面等了超过半个小时才上菜,期间多次询问,一个说帮忙去厨房问问,没了下文;一个说好的,去问一下,但是完全没有去问,反而开始做其他事情;最后一个再去问,才说还需要几分钟,但是也并没有按时上菜。最后上菜解释今天外卖单比较多,但是外卖单比较多就让堂食的食客一直等吗?非常失望,不会再光顾。
2020-08-22
2020-08-19 53 浏览
餐廳位於朗豪坊,唔算好大,都幾多人等位。落咗單之後,食物都黎得幾快。餐牌選擇都有好多,當然要叫返一啲蛋嘅料理。先叫左燉牛肉蛋包飯$118蛋有好多,而且好香滑,啲蛋係來自沖繩。燉牛肉都幾林,而且蛋包飯幾多汁,份量夠多。另外,再叫咗南蠻炸雞$58, 新鮮炸起幾熱。炸雞份量都幾多。大大件,雞肉幾滑,外皮燶咗啲啲。配有沙律醬。飲品叫咗仲夏菠蘿梳打$38, 夏天飲唔錯。菠蘿酸酸地,又開胃。餐廳價錢唔貴,其實都幾抵食!

先叫左燉牛肉蛋包飯$118

餐廳價錢唔貴,其實都幾抵食!
2020-08-19 56 浏览
呢間餐廳主打雞蛋料理,所有嘅雞蛋都係沖繩直送。假日嚟,等位大概都要半個鐘左右。叫咗大阪燒風八爪魚卷,面上有紫菜、沙律醬等配料。蛋味幾香,入邊有八爪魚,連埋個醬汁幾好食。明太子忌廉意粉🍝估唔到都唔錯,意粉份量幾多,而且係幼身意粉,食落幾彈牙。有好多明太子,而且意粉幾多醬。飲品叫咗黑糖珍珠奶茶少甜,呢度嘅珍珠奶茶都幾好飲,可能叫咗少甜,所以味道剛剛好。最後當然唔少得叫咗個蜜桃疏乎厘pancake。有蛋香味,整得都唔錯,一份有三件,仲有焦糖醬。甜品唔錯!

有好多明太子,而且意粉幾多醬。

朗豪坊foodcourt入邊開咗間雞蛋專門店,睇落好似好有日本嘅感覺,已經想去好耐㗎啦!之前次次經過都好多人,所以一直未有機會食,今日經過見到原來有得買外賣,所以即刻就買返屋企試吓啦!因為疫情關係,外賣自取有折,所有嘢食都變到更加平!其實我睇佢個Menu本身啲嘢都唔貴,平均都係$100有找就有一個嘢食,有埋折之後就更加抵食!超推薦!(以前經過影落既)外賣盒來講佢都真係好高質,裝得好好。只係如果佢唔用紙袋會更好,因為紙袋手抽感覺好易爛。首先我揀咗個明太子忌廉三文魚蛋包飯,超吸引!佢啲蛋睇落真係好似好滑咁,見到已經好想食!上網睇返,原來佢啲蛋係來自沖繩嘅,真係好有日本嘅感覺!明太子嘅醬汁好惹味,三文魚嘅份量都好足料,整體上都好滿意!之後我哋仲揀咗個雞肉親子丼,又係有好足料嘅蛋!啲雞都好滑,同啲蛋加埋一齊都好正,成個口感食落好幸福!有驚喜!之後我哋仲加咗個小食,就係五款嘅玉子燒,全部都好吸引!五種都係唔同味道嘅玉子燒,當中我最鍾意嗰個係加咗三文魚子嘅,鹹鹹地再加玉子燒甜甜地嘅味道好夾!最後仲有疏乎厘,疏乎厘製作需時,所以落單後店員都叫我行過圈再返嚟,真係貼心!疏乎厘都係勁有驚喜!超有喺日本食

(以前經過影落既)

最後仲有疏乎厘,疏乎厘製作需時,所以落單後店員都叫我行過圈再返嚟,真係貼心!疏乎厘都係勁有驚喜!超有喺日本食嘅感覺,因為佢疏乎厘真係勁彈,我一食落去就有好多好軟滑嘅蛋喺度流動咁,焦糖同蜜桃嘅配搭我第一次試,估唔到都好好味!

因為個特價實在太抵!所以我仲加咗個布甸,布甸嘅份量啱啱好,又係有好好嘅雞蛋味!實在太有喺日本便利店買雞蛋布丁嘅感覺啦!佢仲加咗集妹醬,呢個配搭我第一次試,估唔到都好好味!

佢每一個煮食仲有湯同埋沙律
😍真係抵到爆

實在太抵太好味啦!一定會再幫襯!就算要排隊都會幫襯!
2020-08-19 246 浏览
而家好多餐廳都做外賣優惠 連呢間都有 之前想試好耐 但一路都無試 今次見有八五折優惠 即刻黎試下!🥰😚 呢間採用既蛋係日本沖繩縣直送添~吉列豚滑蛋丼 $65是日式吉列豬蛋飯 但拎到返屋企已經淋曬😢 唸緊下次叫佢分開放會唔會好啲🤔明太子三文魚忌廉蛋包飯 $75呢個飯好creamy 三文魚份量都ok🤓 明太子味唔算太出 反而蛋味重好多 有陣奶香味~五款玉子燒串 $48五款都是甜玉子做底 上面再加上唔同口味 最好應該係蟹同明太子味😋大阪燒風八爪魚捲 $48超足料既八爪魚玉子燒☺️ 裏面有好多粒八爪魚粒 蛋亦都好濕潤🥰朱古力凍 $28是生朱古力 裏面有小小果仁 所以食落都唔會太膩!雜莓醬布丁 $28

吉列豚滑蛋丼

大阪燒風八爪魚捲
大阪燒風八爪魚捲 $48

朱古力凍
朱古力凍 $28
是生朱古力 裏面有小小果仁 所以食落都唔會太膩!

雜莓醬布丁
雜莓醬布丁 $28
15 分钟 (外卖自取)
吉列豚滑蛋丼
明太子三文魚忌廉蛋包飯
大阪燒風八爪魚捲
朱古力凍
2020-08-17 965 浏览
小妹今日出開旺角經過呢間新加坡日式餐廳主打食玉子餐廳牆身全是玉子 非常可愛現在有限時外賣自取優惠~好吸引 套餐有主食外 還有湯同沙律 好抵食喔!主餐牌都有85折而且雞蛋都是選用由日本沖繩縣直送的雞蛋🥚雖然想試試玉子燒/梳夫厘但礙於不適合外賣 所以果斷放棄希望下次堂食可以再試小妹最後點了1.吉列豚滑蛋丼 $65吉列豚一大塊 返到屋企食仍然香脆配上滑蛋一絕!2.明太子三文魚忌廉蛋包飯 $75小妹最愛這款 忌廉屬於偏甜的類型配上蛋頗合適~~雞蛋非常嫩滑 如同相中見到般水嫩嫩的三文魚量算多 不錯明太子味不太明顯唯一可惜是飯偏硬3.海鮮蕃茄忌廉蛋包飯 $80蕃茄甜甜酸酸 配上蛋送飯不錯吃可惜的是不是正宗蛋包飯是旋風蛋放在飯上面而已不過這個價錢 絕對係值得一試的!!
小妹今日出開旺角
經過呢間新加坡日式餐廳
主打食玉子
餐廳牆身全是玉子 非常可愛

現在有限時外賣自取優惠~
好吸引 套餐有主食外 還有湯同沙律 好抵食喔!
主餐牌都有85折

配上滑蛋
一絕!

2.明太子三文魚忌廉蛋包飯 $75

小妹最愛這款 忌廉屬於偏甜的類型
配上蛋頗合適~~
雞蛋非常嫩滑 如同相中見到般

蕃茄甜甜酸酸 配上蛋送飯
不錯吃
可惜的是不是正宗蛋包飯
是旋風蛋放在飯上面而已

不過這個價錢 絕對係值得一試的!!
2020-08-14
15 分钟 (外卖自取)
  • 明太子三文魚忌廉蛋包飯
2020-08-15 44 浏览
我都幾喜歡玉子,又好喜歡黃色,見到呢間咁精緻的餐廳,就覺得好吸引,而且有TEASET,都幾抵。我叫左香蕉朱古力梳乎里PANCAKE,有好多朱古力醬,唔夠仲可以加楓糖漿。飲品就叫左杯凍烏龍茶,無糖既冰茶好合我心意。食物當然唔少得蟹玉子,店員話雞蛋由沖繩縣直送,唔怪得之玉子既味同平時食開果D唔同,甜甜地,甜味好特別,熱騰騰的,蟹就凍凍地,一冷一熱,好好味呢!唐揚炸雞價錢都好實惠,就叫左啦,有沙律,炸雞口感滑滑的,好肥美新鮮,好香脆可口,仲可以加少少檸檬汁,食起來就唔覺膩啦!主菜就叫左明太子蝦意粉,好多明太子醬,意粉好濕潤,充滿明太子既味道,仲有蝦呀!整體好滿意!好喜歡呢度既燈,好似雞蛋呀!呢間係雞蛋主題餐廳,係度好似被雞蛋包圍咁呀!
2020-08-12
一向鍾意食蛋,呢日老公特登帶我去朗豪坊呢間TAMAGO-EN,開頭以為只係普通嘅西日餐廳,後來先知TAMAGO-EN主打日式雞蛋料理,入面每款雞蛋料理都使用日本沖繩農場直送嘅新鮮雞蛋,啱晒我呢D鍾意食蛋嘅人。老公確實無介紹錯,餐牌料理選擇多樣化!5款特製玉子串燒(HKD68)我好鍾意食玉子燒,呢度仲有5款唔同口味嘅配料,包括親子三文魚、三文魚子沙律、蟹肉、海藻醬同蕃茄仔,而且賣相精緻,打卡一流,一次過滿足我多個願望。因為用咗沖繩直送新鮮雞蛋,蛋味比平時食到嘅更濃,蛋皮一層層咁捲,口感好有層次。點咗1個lunch set,餐牌每項主菜都奉送麵豉湯及沙律。燉牛肉蛋包飯($118)份量十足!雞蛋好滑溜,捲成旋風狀賣相超吸引。牛肉炆得軟腍入味,同蛋包飯食好送飯。士多啤梨奶昔($48) 估唔到連飲品都以蛋入饌!奶昔加入生雞蛋打成,口感香滑又富蛋香。 caramel latte($40) 加黑糖珍珠($5)呢度嘅latte水準都有驚喜,焦糖味香甜突出,加咗珍珠後好有咬口!
老公確實無介紹錯,餐牌料理選擇多樣化!

5款特製玉子串燒(HKD68)

燉牛肉蛋包飯($118)

士多啤梨奶昔($48)

caramel latte($40) 加黑糖珍珠($5)
2020-08-11 36 浏览
我一向好鍾意食日本既雞蛋情有獨鍾, 原來朗豪坊有一間專門食日本蛋料理既餐廳由於禁左堂食, 所以就唯有叫外賣啦, 而家外賣自取有85折, 都幾抵!!餐廳既雞蛋由沖繩縣直送, 個蛋黃超靚呀我就叫左幾款食物5款玉子串燒, 佢地既topping都唔同分別有蕃茄仔, 海藻醬, 親子三文魚, 鱈魚子沙律, 蟹肉蛋味超香, 仲係我鍾意既甜蛋, 款款唔同味, 岩哂花心既我吉列沖繩琉香豚滑蛋丼豚肉香到好香脆, 蛋超級滑, 配埋一齊食真係好滿足!宮崎和牛漢堡配太陽蛋呢個餐望落去都好開心啦, 有漢堡, 沙律菜, 勁靚既太陽蛋個漢堡好大塊, 食落都幾JUICY, 配埋薯條岩哂我呢個大細路日本蛋料理既愛好者必定要試

餐廳既雞蛋由沖繩縣直送, 個蛋黃超靚呀
我就叫左幾款食物

5款玉子串燒, 佢地既topping都唔同
分別有蕃茄仔, 海藻醬, 親子三文魚, 鱈魚子沙律, 蟹肉
蛋味超香, 仲係我鍾意既甜蛋, 款款唔同味, 岩哂花心既我

吉列沖繩琉香豚滑蛋丼
豚肉香到好香脆, 蛋超級滑, 配埋一齊食真係好滿足!

宮崎和牛漢堡配太陽蛋
呢個餐望落去都好開心啦, 有漢堡, 沙律菜, 勁靚既太陽蛋

日本蛋料理既愛好者必定要試