2020-11-12 184 浏览
餐廳在朗豪坊四樓,被呢度既疏乎厘吸引🤪大虾明太子忌廉意粉意粉好好味,好creamy ! 每條意粉都沾滿醬汁,明太子亦都好多,大蚊都有6、7隻,出手大方! 意粉面上有隻蛋,menus 寫係沖繩蛋!色澤偏紅黃,撈一撈,意粉更滑!五款玉子燒,五個味道,玉子燒是較多甜個款,配埋面上面的料,多元享受!香桃疏乎厘,呢度嘅疏乎厘不會太過空氣感,食落去係有感覺,唔會好似其他餐廳咁食咗陣風,蛋味好濃好香,不過建議落少啲糖漿
餐廳在朗豪坊四樓,被呢度既疏乎厘吸引🤪

大虾明太子忌廉意粉

今日餓到傻咗嘅時候 入咗去呢間餐牌好多野都好吸引嘅餐廳 第一次食嘅感覺係 唔難等位 但係啲位偏窄啲 唔算坐得舒服 店員好友善 服務好 送餐速度快超鍾意佢啲蛋好滑同有蛋嘅香味!食咗個吉列滑蛋蝦 啲蝦肉食落都仲係爽嘅玉子燒比我想像中更飽肚 叫咗個松葉蟹肉玉子燒但感覺一般🙈因為蛋多料少 會比較單調啲 跟餐有湯 正常水準~有沙律 但個沙律食到最尾真係搞唔掂 我個朋友都有同感 食到底啲麻醬超級無敵鹹 無法完全食得好乾淨 清到落底

超鍾意佢啲蛋好滑同有蛋嘅香味!
食咗個吉列滑蛋蝦 啲蝦肉食落都仲係爽嘅
玉子燒比我想像中更飽肚 叫咗個松葉蟹肉玉子燒
但感覺一般🙈因為蛋多料少 會比較單調啲

吉列滑蛋蝦飯  松葉蟹肉玉子燒
  • 明太子三文魚忌廉蛋包飯
2020-11-12 100 浏览
Tamago-EN 特製5款玉子燒 $68(海澡醬 親子三文魚 鱈魚子沙律 蟹肉 蕃茄仔)終極TKG生雞蛋拌飯 $39 加碎金鎗魚腩 $28 牛油果 $18最愛蛋(特別係玉子燒)嘅小編試咗呢間採用沖繩直送蛋嘅日式西餐廳 一入到去已經俾佢嘅玉子燒吸引咗 賣相好靚睇落就知一定好味 揀咗Tamago特製有5款口味嘅玉子燒 先講每一舊玉子都好滑同埋熱得黎完全冇燒老咗嘅情況 十分 每款上面都有唔同配料 鱈魚子沙律同蟹肉係最推介嘅 蕃茄仔就留待你地去試喇因為小編唔食蕃茄的😹 生雞飯拌飯有層蛋白打成嘅白色泡泡冇咗蛋白本身腥同稠嘅口感食落好軟綿綿 額外加咗牛油果同碎金鎗魚腩令成個飯撈完多咗魚嘅咸味冇咁單調 見佢個飯咁平以為都應該細碗啲但原來食完都已經好飽 係性價比高嘅蛋餐廳呀🤩下次要試埋佢其他嘢添呀
Tamago-EN 特製5款玉子燒 $68
(海澡醬 親子三文魚 鱈魚子沙律 蟹肉 蕃茄仔)

2020-11-10 136 浏览
來自新加坡嘅人氣日式蛋料理Tamago-EN🥚嚴選日本沖繩直送新鮮雞蛋烹製🍳吉列豚滑蛋丼🐷$88滑蛋半熟,蛋汁豐富,滑溜無比☺️汁分量啱啱好,同吉列豚肉非常夾🐷豚肉肉質鮮嫩,外層炸得相當鬆脆🤓大阪燒風八爪魚捲🐙$78以為係大阪燒😜原來係巨型玉子燒🤩用返燒汁、沙律醬、紫菜等材料😋當然唔少得八爪魚粒😏非常厚身,用料豐富😇成個食晒,真係好飽肚😎5款玉子串燒😉$685種不同口味,確實吸引😛玉子串燒真係好厚身😏分別有茄汁配番茄仔、三文魚配魚籽😜仲有蟹肉、蟹籽同昆布☺️大大件,口味多元化👍芝士明太子筷子捲🥢$38大大個煎蛋響上面🍳入面竟然啖啖芝士😆蛋香味道濃郁,加埋明太子😙口感有趣,賣相亦相當吸引😜たまご園 (朗豪坊) (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
來自新加坡嘅人氣日式蛋料理Tamago-EN🥚
嚴選日本沖繩直送新鮮雞蛋烹製🍳

吉列豚滑蛋丼🐷$88

滑蛋半熟,蛋汁豐富,滑溜無比☺️
汁分量啱啱好,同吉列豚肉非常夾🐷

豚肉肉質鮮嫩,外層炸得相當鬆脆🤓

大阪燒風八爪魚捲🐙$78
以為係大阪燒😜
原來係巨型玉子燒🤩
用返燒汁、沙律醬、紫菜等材料😋
當然唔少得八爪魚粒😏

非常厚身,用料豐富😇
成個食晒,真係好飽肚😎

5款玉子串燒😉$68
5種不同口味,確實吸引😛
玉子串燒真係好厚身😏

分別有茄汁配番茄仔、三文魚配魚籽😜
仲有蟹肉、蟹籽同昆布☺️
大大件,口味多元化👍

芝士明太子筷子捲🥢$38
大大個煎蛋響上面🍳
入面竟然啖啖芝士😆

蛋香味道濃郁,加埋明太子😙
口感有趣,賣相亦相當吸引😜

たまご園 (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓8號舖
2020-10-27 137 浏览
前兩天中午跟舊同學聚舊,來到商場內一間以蛋料理作主打的餐店店內地方環境整潔明亮更有配合餐廳主題的蛋蛋裝飾,非常可愛xpp店員態度友善 做事亦夠效率當天點選的食物質素不錯 中午時份所點的主食會備有餐湯及沙律我點了一客“明太子海蝦忌廉意粉”HKd$88+10%意粉的汁醬creamy,更有誘人的流泉蛋當中的大蝦也十分爽彈!!!我們分吃了一份玉子燒我們選了“大阪燒風八爪魚捲”HKd$78+10%的口味這兒甜品尤其出色我們點了原味疏乎厘班戟,一份有三大片鬆厚fluffy的班戟,蛋香突出!!!配上香甜的糖漿和輕軟綿密的忌廉,very niceeee
前兩天中午跟舊同學聚舊,來到商場內一間以蛋料理作主打的餐店

店內地方環境整潔明亮

更有配合餐廳主題的蛋蛋裝飾,非常可愛xpp

店員態度友善 做事亦夠效率

當天點選的食物質素不錯

中午時份所點的主食會備有餐湯及沙律

我點了一客“明太子海蝦忌廉意粉”HKd$88+10%

意粉的汁醬creamy,更有誘人的流泉蛋

當中的大蝦也十分爽彈!!!

我們分吃了一份玉子燒

我們選了“大阪燒風八爪魚捲”HKd$78+10%的口味

這兒甜品尤其出色

2020-10-25 160 浏览
😆今次係第二次黎,🍳蛋迷真係唔可以錯過。經過上次經驗,呢度既飯食真係普通,🤩但玉子燒係招牌,必叫,在場都有唔少人會叫玉子燒外賣架~⚜️招牌玉子燒 $38想食到最原始既味道,就係叫招牌玉子燒咬入去好嫩滑~低温慢煮雞肉沙律 $78唔錯既健康沙律🥰🐔雞肉嫩,雞蛋半熟外表好吸引,蛋汁要溢出既狀態~不過蛋味欠奉🍝海蝦明太子忌廉意粉配温泉蛋 $88飯食麻麻,所以叫左個意粉,意外地意粉既🌈忌廉汁配明太子好好食!美中不足係本人麻麻地天使麵太幼既口感,不過就可以好好掛起啲汁☺️🍰士多啤梨梳乎厘班戟 $68重頭戲黎啦,呢個真係必叫💛口感唔洗講,軟腍腍,入口即融,重點係有好香既蛋味抹菜鮮奶 $40黑糖珍珠奶茶 $38飲品選擇都幾台式,唔錯,大大杯,都值得叫架😊

⚜️招牌玉子燒 $38
想食到最原始既味道,就係叫招牌玉子燒
咬入去好嫩滑~

低温慢煮雞肉沙律 $78
唔錯既健康沙律🥰

🍝海蝦明太子忌廉意粉配温泉蛋 $88

🍰士多啤梨梳乎厘班戟 $68
重頭戲黎啦,呢個真係必叫💛
口感唔洗講,軟腍腍,入口即融,重點係有好香既蛋味

抹菜鮮奶 $40
黑糖珍珠奶茶 $38
飲品選擇都幾台式,唔錯,大大杯,都值得叫架😊

• 士多啤梨梳乎厘班戟
2020-10-18 150 浏览
黑洞身為雞蛋控🥚呢間主打食蛋嘅餐廳真係好吸引😍所有菜式都用日本沖繩🇯🇵直送嘅雞蛋感覺質素有保證🤓-🔹低溫慢煮雞肉沙律( $78 )黑洞勁欣賞塊慢煮雞肉🤤超級嫩口 完全唔un😯雞蛋半生熟 仲有蛋汁流出‼️-🔹宮崎和牛漢堡配太陽蛋( $128 )和牛漢堡唔自太件 但勝在厚身入口啖啖肉幾滿足 而家好重牛脂✅Btw伴碟碟薯條出奇地有驚喜🤭新鮮夠脆 粗身比較有咬口😗-🔹芝士明太子筷子燒( $38 )呢款個味同大阪燒係一模一樣🤪不過用筷子串住燒又幾特別面頭太陽蛋好大個蛋黃🤩食落蛋香味好重🥰-P.s 餐廳裝修好多細節位都係用雞蛋做主題細心留意會有好多亮點🔅
黑洞身為雞蛋控🥚
呢間主打食蛋嘅餐廳真係好吸引😍
所有菜式都用日本沖繩🇯🇵直送嘅雞蛋
感覺質素有保證🤓
🔹低溫慢煮雞肉沙律( $78 )

黑洞勁欣賞塊慢煮雞肉🤤
超級嫩口 完全唔un😯

雞蛋半生熟 仲有蛋汁流出‼️
🔹宮崎和牛漢堡配太陽蛋( $128 )

和牛漢堡唔自太件 但勝在厚身
入口啖啖肉幾滿足 而家好重牛脂✅
Btw伴碟碟薯條出奇地有驚喜🤭
新鮮夠脆 粗身比較有咬口😗
🔹芝士明太子筷子燒( $38 )

呢款個味同大阪燒係一模一樣🤪

不過用筷子串住燒又幾特別
面頭太陽蛋好大個蛋黃🤩
食落蛋香味好重🥰
2020-10-17 149 浏览
朋友係蛋控迷,今日放工就約左佢黎朗豪坊,食滿滿蛋迷世界既日式餐廳大阪燒風八爪魚捲$78味道似食緊大阪燒,蛋裏面加左爽甜八爪魚,層次感豐富南蠻炸雞配自家製他他醬$58炸雞肉質嫩滑,配上自家製醬,感覺唔會油膩半熟蛋薯仔沙律$58半熟蛋會食到滿滿蛋黃香,薯仔沙律好似雪糕球,味道清新海蝦明太子忌廉意粉(配溫泉蛋)$88海蝦彈牙鮮甜,建議溫泉蛋同意粉撈拌一齊食,意粉口感會更加滑身,另外可以加$15要番茄湯同沙律士多啤梨鮮果-自家製芭菲$55底下有脆片,一羹連底下脆脆一齊食,口感豐富焦糖香桃梳乎厘班戟$98班戟入口即溶,食落軟綿綿,配上香桃,一d都唔單調仲夏菠蘿梳打$38有大大一片菠蘿,梳打爽口,有夏日感覺鮮果水果茶$48有好多新鮮生果,如西瓜,西柚,味道清甜

大阪燒風八爪魚捲$78
味道似食緊大阪燒,蛋裏面加左爽甜八爪魚,層次感豐富

南蠻炸雞配自家製他他醬$58
炸雞肉質嫩滑,配上自家製醬,感覺唔會油膩

半熟蛋薯仔沙律$58
半熟蛋會食到滿滿蛋黃香,薯仔沙律好似雪糕球,味道清新

海蝦明太子忌廉意粉(配溫泉蛋)$88

士多啤梨鮮果-自家製芭菲$55
底下有脆片,一羹連底下脆脆一齊食,口感豐富

焦糖香桃梳乎厘班戟$98
班戟入口即溶,食落軟綿綿,配上香桃,一d都唔單調

仲夏菠蘿梳打$38
有大大一片菠蘿,梳打爽口,有夏日感覺

鮮果水果茶$48
有好多新鮮生果,如西瓜,西柚,味道清甜

2020-10-16 211 浏览
同朋友去旺角行街經過呢個餐廳俾佢個裝修吸引,決定入去試下。呢間餐廳主打日本雞蛋。我地叫左親子丼,明太子三文魚忌廉蛋包飯,三文魚親子玉子燒,士多啤梨疏乎厘班戟同水果茶。~親子丼講真,有d失望。雞蛋吾滑,煮得太老。雞肉都吾系滑,有少少鞋口,但整體味道都ok。~明太子三文魚忌廉蛋包飯個忌廉汁好香好好味,但三文魚同個蛋都系好普通。~三文魚親子玉子燒呢個幾好味,個玉子好香蛋味,同三文魚都好夾,加上,佢新鮮整,送到黎都好熱。~士多啤梨疏乎厘班戟呢個都好味,用料足,d cream都好滑,吾會太甜。個疏乎厘都好軟。~水果茶正常一杯水果杯呢個餐廳不過不失啦。
同朋友去旺角行街經過呢個餐廳俾佢個裝修吸引,決定入去試下。

呢間餐廳主打日本雞蛋。

~親子丼

~明太子三文魚忌廉蛋包飯
個忌廉汁好香好好味,但三文魚同個蛋都系好普通。

~三文魚親子玉子燒

~士多啤梨疏乎厘班戟

~水果茶
正常一杯水果杯

呢個餐廳不過不失啦。
2020-10-15 163 浏览
同朋友叫咗:吉列滑蛋豬扒飯、燉牛肉蛋包飯、大阪燒風八爪魚捲首先係豬扒飯,88蚊,豬扒少少脆都冇,味道口感非常普通!最有問題係白飯,痴到一舊舊咁,完全冇日本米嘅感覺(可能本身就唔係),比屋企煮金象米更難食!整體,吉豚屋嘅吉豬飯比佢好食幾倍!第二係蛋包飯,沒太大問題,但一樣是被白飯糟蹋了!好吃都變難吃!第三係蛋捲,全個蛋捲嘅八爪魚量,連街邊八爪魚丸中嘅八爪魚粒嘅「一半」都冇!完全食唔出,同食淨蛋捲無咩分別,勁孤寒囉!最後係店員,上菜叫都無叫就一嘢攝入嚟大力放上檯,嚇死背住佢嘅客!整體嚟講無服務可言。去日本可能會再試呢間,但香港呢?我絕對唔會再幫襯!貴得嚟真係超難食!想曬錢不妨試試
同朋友叫咗:
吉列滑蛋豬扒飯、燉牛肉蛋包飯、大阪燒風八爪魚捲

整體,吉豚屋嘅吉豬飯比佢好食幾倍!

第二係蛋包飯,沒太大問題,但一樣是被白飯
糟蹋了!好吃都變難吃!

2020-10-15
2020-10-15 85 浏览
之前已經同朋友講話好想來呢間餐廳度試吓,呢間新加坡過江龍餐廳以蛋做主題,所有主菜就連甜品同埋奶昔都係用咗雞蛋㗎,感覺真係好吸引🤎_🥗半熟蛋薯仔沙律 $58朋友話想試吓呢度嘅沙律估唔到都有驚喜,有原隻半熟蛋,薯仔沙律亦有混入蛋同肉碎,食落好開胃_🍳大阪燒風八爪魚卷 $78嚟到專食蛋嘅餐廳梗係要試吓呢度嘅玉子燒啦今次同朋友試嘅八爪魚卷食落去蛋香味非常重八爪魚粒彈牙有口感😎_🍝海蝦明太子忌廉意粉 $103除咗丼飯之外呢度亦都有意粉選擇,留意番意粉嘅等候時間比較耐嘅,明太子意粉好香口_🍗南蠻炸雞$58日式炸雞配沙律醬真係冇得彈,炸雞滿滿肉汁,外皮好香脆✨份量亦十分充足_🥞香桃焦糖班戟 $98🍧開心果士多啤梨笆菲$58食完正餐梗係要食埋甜品啦,呢道竟然有班戟食,蛋香味好重,另外桃肉幾甜🤩士多啤梨既cream奶香味比較重,賣相好吸睛_飲品:🍹鮮果水果茶 $48水果茶嘅份量非常多而且仲有運用好多新鮮水果,飲落去唔會太甜🍸仲夏菠蘿梳打 $38有新鮮菠蘿塊好正,飲落都幾清爽
🥗半熟蛋薯仔沙律 $58

🍳大阪燒風八爪魚卷 $78

🍝海蝦明太子忌廉意粉 $103

🍗南蠻炸雞$58

🥞香桃焦糖班戟 $98

🍧開心果士多啤梨笆菲$58
士多啤梨既cream奶香味比較重,賣相好吸睛

飲品:
🍹鮮果水果茶 $48
水果茶嘅份量非常多而且仲有運用好多新鮮水果,飲落去唔會太甜

🍸仲夏菠蘿梳打 $38
有新鮮菠蘿塊好正,飲落都幾清爽

2020-10-15 234 浏览
星期三既晚上,試吓呢間都有幾多好評既餐廳。我係一個好中意食蛋既人,基本上我覺得用雞蛋整既料理好難會吾好食🤣餐廳細細間係food court滿記附近,坐最外面就一定見到好多人係你面前行來行去。食物方面,兩個(大食的)女仔各叫左一個main, share一個芝士明太子筷子卷同焦糖蜜桃pancake.我叫的燉牛肉蛋包飯,賣相靚,絕對要影相,味道不差,雞蛋滑,可惜牛肉份量真係好少...得四五粒細細地。朋友叫的吉列豚肉飯,雞蛋其實應該多少少,至少cover到d飯粒,吾好邊位剩咁多位⋯味道是ok的,肉亦夠大塊:明太子芝士筷子卷,不過不失,似薄煎蛋上面再加多隻太陽蛋咁:Pancake 賣相麻麻地,可能佢整好冇即刻serve,所以pancake好似漏咗氣咁,好彩味道正常,蜜桃只係罐頭水果不是新鮮嘅,扣分😖

燉牛肉蛋包飯

吉列豚滑蛋丼

明太子芝士筷子卷,不過不失,似薄煎蛋上面再加多隻太陽蛋咁:
芝士明太子筷子卷

焦糖蜜桃pancake

吉列豚滑蛋丼
芝士明太子筷子卷
今日同女朋友😛👸🏻去左位於旺角朗豪坊4樓8號鋪Tamagotchi-EN食午餐我就叫咗一個✨煙肉明太子忌廉意粉🍝配菜有西湯加沙律🥗先試下西湯,主要係番茄湯味不過蕃茄味好假😰🤢完成唔似平時食蕃茄🍅既味道對我嚟講好難飲🤢試咗一兩啖就放棄左😵。。。再試沙律,配搭芝麻醬都正常,不過不失。到主菜👾煙肉明太子忌廉意粉 $78✨賣相都靚💕味道都好食雖然忌廉味好重但係唔會令人食到好油膩既感覺❤️而佢主打嘅流心蛋都好出色🥚💯睇相都有一種要流出🤤嚟既感覺!👾女朋友揀左蕃茄腸仔意粉 $78🍝配菜就揀左味增湯加沙律如果湯做比較,味增湯會比較好飲而主食方面,蕃茄腸仔意粉相比煙肉明太子忌廉意粉就較為清淡同開胃少少醬汁分布得好平均每一啖意粉都食到醬汁主食方面整體都好食配菜就真係見仁見智🙈雖然食物唔錯,但係落單後30分鐘-45分鐘先上到菜😴對於要返工或者覺得耐嘅,就要留意。@meatymonsters#勇敢作反食肉獸#元朗 #西餐 #意粉
今日同女朋友😛👸🏻
我就叫咗一個✨煙肉明太子忌廉意粉🍝
配菜有西湯加沙律🥗

先試下西湯,主要係番茄湯味
不過蕃茄味好假😰🤢
完成唔似平時食蕃茄🍅既味道
對我嚟講好難飲🤢
試咗一兩啖就放棄左😵。。。
再試沙律,配搭芝麻醬都正常,不過不失。

到主菜👾煙肉明太子忌廉意粉 $78✨
賣相都靚💕味道都好食
雖然忌廉味好重
但係唔會令人食到好油膩既感覺❤️
而佢主打嘅流心蛋都好出色🥚💯
睇相都有一種要流出🤤嚟既感覺!

👾女朋友揀左蕃茄腸仔意粉 $78🍝

配菜就揀左味增湯加沙律
如果湯做比較,味增湯會比較好飲

而主食方面,蕃茄腸仔意粉
相比煙肉明太子忌廉意粉就較為清淡同開胃少少
醬汁分布得好平均
每一啖意粉都食到醬汁

主食方面整體都好食
配菜就真係見仁見智🙈

雖然食物唔錯,但係落單後30分鐘-45分鐘先上到菜😴
對於要返工或者覺得耐嘅,就要留意。

@meatymonsters
#勇敢作反食肉獸
#元朗 #西餐 #意粉
2020-09-29
  • 蕃茄腸仔意粉
2020-10-13 80 浏览
疲情下冇得去日本,但我同男朋友都好掛住東京食過一間專食蛋既鋪頭,由其是係玉子燒。既然冇得去我地就搵下其實香港會唔會都有得食類似既野,點知真係搵到原來呢間係食蛋既專門店!不過我地都關心d蛋係大陸蛋定係邊度既蛋,好彩呢度有講明雞蛋由沖繩縣直送,我地就放心試啦!我地見到好多人都叫玉子燒,咁睇黎係必試,但我地又揀唔到要咩味好,於是就叫左五隻味既拼盤,樣樣都有得試下!玉子燒好夠熱,好juicy而且topping都好夾,有日本食既玉子燒既水準!我就最鍾意蟹子味!我地見到有一樣好得意既dish!叫芝士明太子筷子燒,我地都未見過。感覺似係mini大板燒再加太陽蛋,都幾足料,$38好抵食然後我地再叫左燉牛肉蛋包飯,面頭既蛋炒得好滑!飯粒粒分明唔會太軟,牛肉都好入味同埋淋!當然我地黎既其中一個原因就係梳乎厘pancake!!!我地叫左原味,pancake軟硬適中,加埋唔會太甜既cream同埋糖漿真係好夾,我食左咁多間pancake呢間絕對係頭3!下次會因為pancake返黎haha

相信,大家經常會吃雞蛋,而雞蛋本身的營養價值亦相當高,不僅能為機體提供充足的蛋白質,蛋黃中更含有豐富的卵磷脂、固醇類以及鈣、磷、鐵、維生素A、維生素D及B族維生素。聽說多吃雞蛋有助於提高記憶力,使注意力更集中,而蛋黃中更有兩種抗氧化物質 -- 葉黃素和玉米黃素,能保護眼睛不受紫外線傷害......而且,雞蛋的烹調方法亦多,更可搭配出不同的菜色。早前,BeautySearch 來到旺角朗豪坊的 Tamago-EN,一嚐以蛋為主題的食店。Tamago-EN 特選日本沖繩直送最新鮮的雞蛋,要品嚐最日本的風味,當然要試正宗的日式玉子串燒。貪心的 BeautySearch 選了5款玉子串燒,因為可以一次過嚐到五種不同滋味,配料分別有蟹肉、鱈魚子沙律、親子三文魚、海藻醬、番茄仔。玉子燒十分香甜厚實,但又不是實的的一舊,吃時感到師傅是一層一層的疊上,十分有口感。除了吃到點綴的配料滋味,還有那濃濃的蛋香,相當味美。用竹簡串上,一串串方便食用。芝士明太子筷子捲充滿關西大阪燒風味,那麵糊濃郁惹味、芝士的醇厚、明太子的鮮,而鋪在上面的太陽蛋相當吸睛,雞蛋恰好平衡了油膩感,把太陽蛋的蛋汁混合同吃,更添滋味。吉

而且,雞蛋的烹調方法亦多,更可搭配出不同的菜色。

吉列沖繩琉香豚滑蛋丼,與雞蛋一樣琉香豚同樣來自沖繩,肉質軟嫩,鮮味多汁,脂肪少,外層金黃脆脆的吉列,香口不乾身,也不會感到油膩。搭配滑滑的雞蛋,蛋香嫩滑。
最後,當然少不了我最愛的甜品,近年大熱的梳乎厘班戟。甫上桌已散發出誘人的香味,口感綿密,鬆軟之餘亦富有濃濃蛋香。簡簡單單的原味,香甜不膩,伴上半融的忌廉,非常creamy。

梳乎厘班戟即叫即製熱辣辣,不過記住預留25分鐘製作時間。