2020-10-11
本身喜歡吃玉子,香港好少專門店吃到蛋,見到旺角朗豪坊呢間以蛋做主題,店內個燈又係溏心蛋,牆紙又係蛋,就即刻去試。🍳五款玉子燒串($68)師傅係即叫即做,蛋都幾厚,賣相金黃色,淡淡蛋香味~最好吃鱈魚子沙律,蟹肉好有口感,海藻醬就甜甜地,親子三文魚少少腥,仲有蕃茄仔。🍳海蝦明太子醬冷製意粉($92)造型好可愛,生蛋伴住蛋白,好似太陽係雲層上面🌤海蝦啲蝦肉好彈牙爽口,都好新鮮。意粉撈啲明太子醬,有啲粒粒明太子,口感幾特別!涷食嘅意粉冰涼清爽🥶🥶🥶🍳士多啤梨🍓班戟($98)口感鬆軟綿密,入口即溶,但又吾會好似吃空氣咁~蛋非常香,配上淡淡嘅奶油忌廉,甜度剛好。水果士多啤梨都算甜👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🍳黑糖珍珠奶茶($38)茶味比較淡,奶較多,黑糖不會落太多,少少已足夠。珍珠偏冧身,幾有咀嚼感😂👍🏻店舖幾有特色,係坐得比較逼,食物需時製作,但係都唔需要等太耐。服務員好醒目見我哋就嚟食完主菜,會問我哋係咪可以上得甜品👍🏻👍🏻👍🏻
🍳海蝦明太子醬冷製意粉($92)
🍳士多啤梨🍓班戟($98)
🍳黑糖珍珠奶茶($38)