2010-07-15
在總店開店不久已到過一嚐,結果都幾失望,全家一致認為不會再幫襯。但見佢開咗分店,咁啱阿媽又途經嗰度,於是佢就話要試吓。一早已知這間分店比總店還要差好多,都不抱任何期望,姑且一試。阿媽先到,等咗成30 mins至有位,比總店快架啦!最衰就係佢個輪位制度,個阿姐勁唔掂,唔醒都算喇,仲公然俾人打尖。根本就唔係依號碼叫嘅。我地3個人,下一張枱明明到我地,但佢竟然話張枱4個人要俾下一個號碼先。有無搞錯呀!?!?咁4人枱都可以坐3個人je!你咁樣俾位法,不如唔洗攞飛啦!個阿姐仲話下一張係2人枱,加張椅介唔介意呀?呢d咩問題呀?3個人明明有得坐4人枱但就要被迫坐2人枱!豈有此理!天氣實在太熱,費事等,2人枱都算。點知入到去,問個阿姐65號係邊張枱,佢話:「65有人坐咗lar wor!」好在有張4人枱剛走,個阿姐就指我地去坐。呢d係咩system呀!極亂囉!唔理三七二十一,快d點食物。總店嘅食物已令人失望,呢間更加失敗。完全唔明點解咁都係米之連!味道普通,無樣野特出。蝦餃內嘅蝦唔爽,仲有d黏,好似唔熟。古法糯米雞最唔得!點古法呀?糯米少,餡就淨得瘦肉片,咁係古法?又無蛋黃,又無火鴨絲,乜都無就叫古法?
但見佢開咗分店,咁啱阿媽又途經嗰度,於是佢就話要試吓。
阿媽先到,等咗成30 mins至有位,比總店快架啦!
根本就唔係依號碼叫嘅。
有無搞錯呀!?!?咁4人枱都可以坐3個人je!
你咁樣俾位法,不如唔洗攞飛啦!
個阿姐仲話下一張係2人枱,加張椅介唔介意呀?
天氣實在太熱,費事等,2人枱都算。
好在有張4人枱剛走,個阿姐就指我地去坐。
呢d係咩system呀!極亂囉!
唔理三七二十一,快d點食物。
總店嘅食物已令人失望,呢間更加失敗。
完全唔明點解咁都係米之連!
味道普通,無樣野特出。
蝦餃內嘅蝦唔爽,仲有d黏,好似唔熟。
古法糯米雞最唔得!點古法呀?
糯米少,餡就淨得瘦肉片,咁係古法?
又無蛋黃,又無火鴨絲,乜都無就叫古法?
味道又偏咸,唔合格。
蘿蔔金錢肚嘅蘿蔔好raw, 完全無味,仲有d苦添!
蘿蔔糕削到夾唔起,一夾即散!
腸粉算好少少,皮薄,餡ok。
整體唔合格,由服務到食物質素都好唔掂!
完全唔值得排隊囉!大把點心店好過佢!