牛繁是一間日式燒肉餐廳,在旺角和荃灣都有分店,而位於海之戀的牛繁不論在平日還是假日的12點至5點半都有提供午市一人前燒肉套餐,套餐包括一份肉類、一份主食、和餐前菜、餐湯和烏龍茶,價錢由$59至$178不等,豐儉由人,非常抵食。豚肉盛合套餐(豬頸肉、豬五花) (100g) - $75如果你是個油脂愛好者,那麼豚肉盛合套餐(豬頸肉、豬五花)一定會成為你的最愛。這個套餐包合共100g的豬頸肉和豬五花,兩者都是燒肉中極為受歡迎的部位。豬頸肉肉質鮮嫩多汁,口感十分豐富,而豬五花則是脂肪分佈均勻,入口即化,讓人回味無窮。薄切牛胸花、特選薄切肩胛片、薄切牛舌套餐 (150g) - $118薄切牛胸花是燒烤店最受歡迎的肉品之一,它的口感非常嫩滑,入口即化,肉汁鮮美,令人唇齒留香。特選薄切肩胛片則是一種細嫩的肉片,它的口感極佳,肉質柔軟,且具有豐富的滋味。而薄切牛舌則是一種非常受歡迎的肉品,它的口感鮮美,肉質韌性十足,並且有著獨特的香氣,讓人愛不釋口。日本雞腿肉 (100g) - $65這款雞腿肉極其嫩滑、鮮美,入口即化,並且帶有淡淡的鹽醬味道。雞件上的雞皮在爐子上被燒得冒出油光,滋滋聲讓人食指大動。主

豚肉盛合套餐(豬頸肉、豬五花) (100g) - $75

日本雞腿肉
(100g) - $65

主食方面可以選擇普通的白飯(不用加錢)或者加錢升級其他其食,例如大人氣溫泉蛋拌飯 (+$18)。這個拌飯配上美味的溫泉蛋和飯素,口感豐富,每一口都充滿著濃郁的蛋香。還可以選擇盛岡冷麵 (+$28),如果你想吃一種清爽、健康的冷麵,盛岡冷麵是一個絕佳的選擇。盛岡冷麵的麵條非常細,口感輕盈,並帶有清新的口感。它的湯汁是由魚、肉、香草和其他調味料熬製而成,讓它的味道豐富多彩,同時也非常健康,可以平衡燒肉帶來的油膩感。

總括而言,在大商場裡可以人均不用$150就享用到美味的日式燒肉,而且味道不錯,確實是性價比很高,值得推薦。
2023-04-15
$150 (Lunch)
2024-01-23 575 views
邊個話一個人唔可以食燒肉嫁‼️ 一個人食燒肉都可以好嘆😂雖然搵嚟👦🏻一齊食,但幫大家實測咗,我哋全程各有各食一啲都唔尷尬🤘🏻 睇嚟遲下食晏又多一個選擇了~~1️⃣ 和風前菜 + 餐湯 🥗每個sᴇᴛ都配有一份日式麻油拌菠菜芽茶同蛋花湯✨ 涼拌菜仲加咗芝麻,簡單得嚟又好香🥳而蛋花湯就加入咗京蔥同紅蘿蔔,感覺上好健康😎2️⃣ 蔥燒! 牛肋肉 套餐🐮呢個名實在太長了,其實就係s3🙈入面有兩款肉,分別係中落牛肋肉同木屐骨間牛肋肉,我就揀咗岩鹽黑椒醬😳牛肋肉好有咬口,👦🏻話中意加埋啲蔥落去一齊燒,除咗有牛味之餘,仲伴有超香嘅蔥味,同飯一齊食簡直不得了🤭3️⃣ 醬燒! 豚肉盛合🐷呢個係s9,豚肉愛好者切嗌,一份有齊豬頸肉同豬五花✨ 爽口又彈牙嘅豬頸肉加上超薄超易熟嘅豬五花,太吸引到我了😳 燒到中途搽啲醬汁,燒完食就超好食😚4️⃣ 厚切牛舌👅厚到不得了嘅牛舌。但係估唔到又咁快熟😂 嗌咗50g,激厚關係口感十分ᴊᴇɴɢ,每人一件啱啱好🤘🏻5️⃣ 鳥龍茶🍵邊燒邊嘆茶~ 原來跟嘅係鳥龍茶都幾大杯下😂 雖然飲落比平時飲開嘅無咁甘,但有咁大杯都幾抵嫁🫗
邊個話一個人唔可以食燒肉嫁‼️ 一個人食燒肉都可以好嘆😂

1️⃣ 和風前菜 + 餐湯 🥗
日式麻油拌菠菜芽茶

蛋花湯

而蛋花湯就加入咗京蔥同紅蘿蔔,感覺上好健康😎

2️⃣ 蔥燒! 牛肋肉 套餐🐮

蛋花湯
醬燒! 豚肉盛合
牛舌
  • 薄切特上鹽香牛舌
因為種種原因最後去日本旅行都食唔到燒肉😮‍💨,不過唔緊要,一切都是最好的安排!一定係為咗留個肚今日同朋友食燒肉🤣順便交換手信💕揀左去海之戀嘅牛繁,係日本連鎖燒肉店,位於荃灣西站上蓋非常方便,中午時間到達又不用等位~環境闊落新淨超好坐!套餐$59起豐儉由人!燒肉份量大,烏龍茶又大杯,慢慢傾慢慢燒超開心❤️!我們叫左兩個set share燒,💕上級澳洲M9和牛腹肉、牛胸腹肉套餐 (100g-$128/150g-$178)💕味自慢! 盛合 (鹽醬元氣牛小排、味噌豬五花、柚子胡椒雞腿肉套餐) (150g-$125)當中我最鍾意嘅係豬五花,因為鐵板夠熱,所以燒出嚟又脆又香!柚子胡椒雞腿肉都幾好味👏🏼!!另外真心有驚喜的是套餐包嘅✔️湯(勁多料,有蛋有白蘿蔔紅蘿蔔)、✔️前菜(兩款,菠菜+芽菜,送飯正!)、✔️烏龍茶(估佢唔到咁大杯)、✔️飯(幾好食🥹)套餐+$18 把飯升級了做溫泉蛋蔥飯,超大碗超多蔥,勁滿足!!!推薦值得升級!服務方面,鐵板燶咗,店員都會幫手換,又會加水,like👏🏼整體來講,我覺得呢度午餐性價比高,講緊人均百幾蚊食到150g質素不錯的肉😦 仲要環境幾好,是個愉快的用餐體驗,可以再訪👏🏼
因為種種原因最後去日本旅行都食唔到燒肉😮‍💨,
不過唔緊要,一切都是最好的安排!
一定係為咗留個肚今日同朋友食燒肉🤣
順便交換手信💕

揀左去海之戀嘅牛繁,係日本連鎖燒肉店,
位於荃灣西站上蓋非常方便,
中午時間到達又不用等位~環境闊落新淨超好坐!
套餐$59起豐儉由人!

燒肉份量大,烏龍茶又大杯,慢慢傾慢慢燒超開心❤️!

我們叫左兩個set share燒,

150g-$178)

當中我最鍾意嘅係豬五花,因為鐵板夠熱,所以燒出嚟又脆又香!
柚子胡椒雞腿肉都幾好味👏🏼!!

另外真心有驚喜的是套餐包嘅
✔️湯(勁多料,有蛋有白蘿蔔紅蘿蔔)、

✔️前菜(兩款,菠菜+芽菜,送飯正!)、
✔️烏龍茶(估佢唔到咁大杯)、

✔️飯(幾好食🥹)

服務方面,鐵板燶咗,店員都會幫手換,又會加水,like👏🏼

整體來講,我覺得呢度午餐性價比高,

講緊人均百幾蚊食到150g質素不錯的肉😦
仲要環境幾好,是個愉快的用餐體驗,可以再訪👏🏼👏🏼

Ps. 提供圍裙貼心

+10%
2024-01-12 779 views
🔸午市一人前燒肉套餐   薄切牛胸花套餐 300 gram  $122下午12點至5點半供應,跟餐附送 秋田小町米飯及和風前菜、餐湯、烏龍茶。   秘製燒汁鹽醬  +$18米飯升級轉丼飯溫泉蛋拌飯, +$8 可飲罐裝汽水。 上枱嘅肉片上面已經鋪上咗一啲醬汁同埋芝麻,有10片薄切牛胸肉,肥瘦相間,都係有雪花紋嘅上等牛肉,放在火紅嘅鐵架上好快就會灸熟,油脂四濺,肉香撲鼻,可以馬上入口已經係燒肉美味,亦可以蘸上這家牛繁秘製燒汁,增加酸甜味。 前菜係菠菜同埋芽菜仔,經過腌製,又酸又爽,好開胃。味道:8/10性價比:7/10🔸蔥燒厚切牛舌套餐 150 gram   $162有3枚好厚身好大件嘅牛舌,肉身好緊實好靚,放在鐵板上灸,有陣陣牛脂香味,自己聞到都好想食,如果想食焦香一點的,也在火上燒多一會,熱辣辣蘸上鹽醬,鹹香牛味十足,相當惹味。另外加咗$38試咗150gram薄切牛舌,有14片,放在鐵架上會好快燒熟,所以動作要快,真係手快有美食,手慢就灸過了。味道:7/10性價比:7/10▪️牛繁跟餐嘅烏龍茶好大杯,足以幫助你食燒肉下火。只係加$18就可以轉食 大人氣溫泉蛋拌飯,大件夾抵食,除咗大飯碗中

味道:8/10
性價比:7/10

🔸蔥燒厚切牛舌套餐 150 gram   $162
味道:7/10
性價比:7/10

▪️牛繁跟餐嘅烏龍茶好大杯,足以幫助你食燒肉下火。只係加$18就可以轉食 大人氣溫泉蛋拌飯,大件夾抵食,除咗大飯碗中央有隻半生熟蛋,圍碗邊有好多紫菜牛蒡碎,拌住日本米飯一齊食,微微鹹,幾好食。
2024-01-08
Waiting Time
9 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 薄切特上鹽香牛舌
#選擇困難症 最開心就係揀套餐😋#牛繁超值2人套餐 A $568有5️⃣款牛🐮 豚肉及雞🐷🐔再可8揀2️⃣ 各100g連 #前菜 #沙律 都再各2️⃣款#上級和牛腹肉#特上牛胸腹肉 #蔥燒中落牛肋肉#蔥燒骨間牛肋肉上面兩款夠牛味之餘 肉質夠嫩 小編認為燒到5-7成熟最好😋下面兩款厚身啲 最有口感#薄切肩胛片 配 #月見汁 偏瘦 但牛味更重 配埋個月見汁果然呢個組合最match👍🏼#豬頸肉想惹味啲 當然揀 #醬燒夠哂厚身爽口 而且切成一條條 唔會覺得好heavy 呢款配生菜包著食 啱哂😉#櫻姬雞頸肉呢款識食 一定係揀 #柚子胡椒汁 櫻姬雞係 #北海道名物 😎亦都證明係北海道空運來港 所以條條肉都夠哂粗身🤩其他國家地區真係好少咁粗 而且肉質夠爽#最強推介 👍🏼👍🏼👍🏼最後仲可以追加🍚🍜當然要加返個 #牛繁溫泉蛋拌飯 $28呢個係嚟 #牛繁 必食🤤🤤不過依家佢地仲貼心🫶🏼將溫泉蛋嘅蛋黃另上結論係 食燒肉 牛繁絕對係質數保證🉐🉐🉐雖然呢個係二人餐 但小編發現兩個人都食唔哂😅唔大食 其實係可以三位食都得🤣🤣

#選擇困難症 最開心就係揀套餐😋

櫻姬雞頸肉
牛繁溫泉蛋拌飯
  • 櫻姫雞腿肉
2024-04-27 35 views
➲ 荃灣 牛繁➳ 2-3人前套餐 ⁽⁸/¹⁰⁾食燒肉一定要配月見汁啊!肉幼嫩,但唔夠鹹,一定要點醬,跟餐又有海鮮,都幾豐富。牛肉、雞肉、豬肉、海鮮都有,好多肉類可以簡。⤵ @gyushige_hk荃灣大河道100號海之戀商場2樓2025號舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #荃灣美食 #牛繁 #燒肉 #月見汁

➲ 荃灣 牛繁
➳ 2-3人前套餐 ⁽⁸/¹⁰⁾
牛肉、雞肉、豬肉、海鮮都有,好多肉類可以簡。

@gyushige_hk
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2025號舖

2024-03-09 155 views
今日介紹嘅係位於荃灣西嘅燒肉店 - 牛繁我地叫左Set A 超值二人套餐($568)二人套餐非常豐富又抵食,份量岩岩好夠兩個人食。☄️蔥燒中落牛肋肉☄️木屐骨間牛肋肉☄️特上牛胸腹肉☄️ 上級和牛腹肉☄️ 薄切肩胛片(月見汁)牛肉新鮮,油脂分布平均,就咁燒唔點調味料都好好食,有牛味之餘,口感入口即溶。有醃製過嘅牛肉都好出色,醬汁又唔好覆蓋牛本身嘅肉味,相輔相成。☄️ 櫻姬腿胸肉雞肉唔韌,好嫩滑☄️蔥燒!新瀉雞皮 ($38)另外我地額外叫左份雞皮,燒完脆卜卜又非常香口,再配埋檸檬汁有少少酸,十分開胃總括而言,牛繁唔止抵食,環境都寬敞舒適,值得一試。
今日介紹嘅係位於荃灣西嘅燒肉店 - 牛繁

我地叫左Set A 超值二人套餐($568)
二人套餐非常豐富又抵食,份量岩岩好夠兩個人食。

☄️蔥燒中落牛肋肉

☄️木屐骨間牛肋肉

☄️特上牛胸腹肉

☄️ 上級和牛腹肉

☄️ 薄切肩胛片(月見汁)

☄️ 櫻姬腿胸肉
雞肉唔韌,好嫩滑

☄️蔥燒!新瀉雞皮 ($38)

總括而言,牛繁唔止抵食,環境都寬敞舒適,值得一試。
  • 櫻姬雞頸肉
2024-02-16 122 views
今日三人行想試下海之戀的GYU SHIGE,係數碼落單,但按了幾下同伴未成功,服務員好快就過嚟幫手落單,服務態度非常之好。午市限定二人前燒肉套餐都好豐富又抵食,前菜都有六款可以揀,我哋選咗和風菠菜、芽菜、味道非常好,爽口開胃。蟹柳沙律又係另一款配料。特上和牛腹肉配燒汁,上級和牛里脊肉配月見汁,牛肉放到燒爐上不一會便有得享用,點上生雞蛋口感豐富,有嚼口有油脂的香味。特選五花肉和豬頸肉,豬肉燒起來更能顯出肉的甜味,爽口惹味。叫了兩個茶漬飯,每個需要補$18 ,但這個飯飽肚又去油膩,清香的綠茶配上米飯另有一番風味。除了餐廳供應的茶水外,套餐還有飲品提供,烏龍茶味道不錯。

今日三人行想試下海之戀的GYU SHIGE,
係數碼落單,但按了幾下同伴未成功,
服務員好快就過嚟幫手落單,
服務態度非常之好。

午市限定二人前燒肉套餐都好豐富又抵食,
前菜都有六款可以揀,我哋選咗和風菠菜、
芽菜、味道非常好,爽口開胃。
蟹柳沙律又係另一款配料。

特上和牛腹肉配燒汁,
上級和牛里脊肉配月見汁,
牛肉放到燒爐上不一會便有得享用,
點上生雞蛋口感豐富,
有嚼口有油脂的香味。

特選五花肉和豬頸肉,
豬肉燒起來更能顯出肉的甜味,
爽口惹味。

叫了兩個茶漬飯,每個需要補$18 ,
但這個飯飽肚又去油膩,
清香的綠茶配上米飯另有一番風味。

除了餐廳供應的茶水外,
套餐還有飲品提供,烏龍茶味道不錯。
2024-01-21 181 views
荃灣海之戀嘅商場雖然遠遠地,但勝在個場夠大、多餐廳選擇而且唔使等位座位夠大算係坐得幾舒服,有唔同套餐揀 仲有平日套餐再抵啲枱面擺咗一人一個圍裙 ~我哋今次叫咗【牛繁超值二人餐 】包咗:蔥燒中落牛肋肉蔥燒骨間牛肋肉上級和牛腹肉特上牛胸腹肉薄切肩胛片 配月見汁大家可以揀唔同醃返同調味汁,嚟到見擺得幾整齊,紋路分明食落味都唔錯,牛肉點埋月見汁係最正的 ٩(●˙▿˙●)۶…⋆ฺ自選項目我哋揀咗「櫻姬雞腿肉 」同「蒽燒雞皮」 2樣都好有驚喜同易操作,雞髀肉切成條狀易燒啲,煎到金黃色個肉質都唔會好老,蒽燒雞皮都好香  加埋檸檬葸花又香又酸䣬地好開胃整體2個人份量同啱啱好 又有牛有豬有雞呢種叫法又有可以避兔放題嘅浪費 心態上唔會好似食放題咁食到 120%飽 啱啱好
座位夠大算係坐得幾舒服,有唔同套餐揀 仲有平日套餐再抵啲
枱面擺咗一人一個圍裙 ~
我哋今次叫咗【牛繁超值二人餐 】包咗:
蔥燒中落牛肋肉
蔥燒骨間牛肋肉
上級和牛腹肉
特上牛胸腹肉
薄切肩胛片 配月見汁
大家可以揀唔同醃返同調味汁,嚟到見擺得幾整齊,紋路分明
自選項目我哋揀咗「櫻姬雞腿肉 」同「蒽燒雞皮」
2樣都好有驚喜同易操作,雞髀肉切成條狀易燒啲,
煎到金黃色個肉質都唔會好老,
蒽燒雞皮都好香  加埋檸檬葸花又香又酸䣬地好開胃

整體2個人份量同啱啱好 又有牛有豬有雞
呢種叫法又有可以避兔放題嘅浪費
心態上唔會好似食放題咁食到 120%飽 啱啱好
人均$100起|荃湾|烧肉|牛繁超值!一人烧肉套餐!你敢相信吗? $200能够在荃湾吃上300克的日式烧肉, 环境超级好!诚意推荐荃湾的这一间烤肉店---牛繁!这里的超值!一人烧肉套餐! 很高性价比der~葱烧牛胸花蘸上了甜甜的酱油,在火烤过后,焦糖化的香脆是多么的棒!汁烧肩胛片肉质鲜美,好吃!味噌酱烧猪五花这个蘸上味噌酱, 也可以用生菜🥬包裹着,是清新解腻的好方法~宫崎豚肉肠香肠好吃,爆汁的口感也太赞了吧柚子胡椒鸡腿肉这个味道不太重!鸡肉鲜嫩多汁,好吃!——————为食分界线——————📍牛繁荃湾大河道100号海之恋商场2楼2025号铺人均消费: $100#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #烧肉 #烧肉套餐 #和牛 #海之恋 #wagyu #beeflover #午市定食 #烤肉 #hkfoodie #lunchset ️ #
人均$100起|荃湾|烧肉|牛繁

超值!一人烧肉套餐!

诚意推荐荃湾的这一间烤肉店---牛繁!
这里的超值!一人烧肉套餐! 很高性价比der~
葱烧牛胸花
蘸上了甜甜的酱油,在火烤过后,焦糖化的香脆是多么的棒!

汁烧肩胛片
肉质鲜美,好吃!

味噌酱烧猪五花

宫崎豚肉肠
香肠好吃,爆汁的口感也太赞了吧

柚子胡椒鸡腿肉
这个味道不太重!鸡肉鲜嫩多汁,好吃!

——————为食分界线——————
📍牛繁
荃湾大河道100号海之恋商场2楼2025号铺

人均消费: $100
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #烧肉 #烧肉套餐 #和牛 #海之恋 #wagyu #beeflover #午市定食 #烤肉 #hkfoodie #lunchset ️ #牛繁一人烧肉 #牛繁 #gyushige #日式烧肉 #一人烧肉 #yakiniku #美味しい #早くて #旺角美食 #荃湾 #tsuenwan
唔洗再排美心嘅燒肉乜喇 牛繁都可以一人燒肉一個餐包曬前菜 餐湯 飯同烏龍茶 啲肉嘅質素仲唔錯!🥩上級澳洲M9和牛腹肉、牛胸腹肉套餐($128/100g $178/150g)專登叫左一個全餐牌最高級嘅餐 都只係$128 已經食到和牛 仲有兩款 一款肥啲一款瘦啲 滿足曬一切需要 睇相就見到 和牛嘅油花幾咁吸引🥹🥹 唔洗燒太熟 兩面輕輕燒一燒 再放入口 唔洗多講 🤫🍱午市盛盒鹽醬元氣牛小排、味噌豬五花、柚子胡椒雞腿肉套餐($125)呢個餐係齊曬牛豬雞 非常豐富 牛小排當然冇頭先啲牛胸腹咁正啦 但豬雞絕對值得一食嫁 柚子味都幾出 雞夠嫩滑 豬五花醃得好香 薄片都好易燒 一個餐食曬豬牛雞 係大滿足嘅!順帶一提我覺得$18牛繁溫泉蛋飯係要加嘅!空口食都好正 飯素同海苔同溫泉蛋配搭非常夾🤓至於餐飲烏龍茶我覺得唔洗加錢配其他飲品都得 超大杯又無糖健康 除非你想飲啤酒就可以試試佢地嘅奶油啤喇🤤
唔洗再排美心嘅燒肉乜喇 牛繁都可以一人燒肉
一個餐包曬前菜 餐湯 飯同烏龍茶 啲肉嘅質素仲唔錯!

🥩上級澳洲M9和牛腹肉、牛胸腹肉套餐
($128/100g $178/150g)

🍱午市盛盒
鹽醬元氣牛小排、味噌豬五花、柚子胡椒雞腿肉套餐($125)

2023-12-25 148 views
在荃灣想食日式燒肉,牛繁是一個不錯選擇。就到聖誕,店內的裝潢好有氣氛。平日時段有 特選牛!一人燒肉套餐 $238先上前菜泡菜及薯蓉沙律薯蓉沙律軟綿得似雪糕,內有青瓜絲、紅蘿蔔絲,幾有質感。上級和牛腹肉70g,蔥燒中落牛肋肉70g,特上牛胸腹肉70g,蔥燒牛胸花50g牛肉顏色鮮紅,看上很不錯。另外再散點 北海道名物-櫻姬雞腿肉 $78選擇了柚子胡椒味牛胸花半肥瘦好腍和牛腹肉、特上牛胸腹 肉香味十足蔥燒中落牛肋肉厚肉,較有嚼勁,有肉汁雞腿肉好滑,再加上柚子胡椒調味,味道一流。

在荃灣想食日式燒肉,牛繁是一個不錯選擇。

就到聖誕,店內的裝潢好有氣氛。

平日時段有 特選牛!一人燒肉套餐 $238

先上前菜泡菜及薯蓉沙律

薯蓉沙律軟綿得似雪糕,內有青瓜絲、紅蘿蔔絲,幾有質感。

牛肉顏色鮮紅,看上很不錯。

另外再散點 北海道名物-櫻姬雞腿肉 $78
選擇了柚子胡椒味

牛胸花半肥瘦好腍

和牛腹肉、特上牛胸腹 肉香味十足
蔥燒中落牛肋肉厚肉,較有嚼勁,有肉汁
雞腿肉好滑,再加上柚子胡椒調味,味道一流。
呢間啱晒夜放工又唔想去食嘅朋友仔🥹話說平日我都夜收工~8:30先開飯發現佢哋呢度原來八點後有宵夜時段優惠正價餐牌68折掂啦即刻同RN一齊食!唔使諗~牛肉款式夠多~折後真係好抵食 !!直程唔使睇價錢就揀🤣.個爐細細個但燒肉時好夠火每邊十幾秒左右時間啱啱好夠嫩滑又有火候食完都無咩油煙味👍🏼👍🏼除左牛之外推薦一下其他不容忽視嘅款式.ෆ 櫻姬雞腿肉超讚~~~超嫩滑加埋蔥花一齊燒再混白飯一齊食😍.ෆ 牛繁和風拌飯好似韓國石頭鍋飯咁配料勁多留番啲白飯仲可以伴牛、雞一齊食.ෆ 薯蓉沙律 - 夠綿夠滑ෆ 焦糖奶油啤酒 - 獨創👍🏼岩女仔飲!.飲食抵食攻略:八點後入座正價餐牌八點前入座一人超值燒肉套餐 ($228)
呢間啱晒夜放工又唔想去食嘅朋友仔🥹
話說平日我都夜收工~8:30先開飯
發現佢哋呢度原來八點後
有宵夜時段優惠正價餐牌68折
掂啦即刻同RN一齊食!唔使諗~
牛肉款式夠多~折後真係好抵食 !!
直程唔使睇價錢就揀🤣
超讚~~~超嫩滑
加埋蔥花一齊燒再混白飯一齊食😍
ෆ 牛繁和風拌飯
好似韓國石頭鍋飯咁配料勁多
留番啲白飯仲可以伴牛、雞一齊食
ෆ 薯蓉沙律 - 夠綿夠滑
ෆ 焦糖奶油啤酒 - 獨創👍🏼岩女仔飲!
飲食抵食攻略:
八點後入座正價餐牌
八點前入座一人超值燒肉套餐 ($228)
  • 櫻姫雞腿肉
  • 牛繁和風拌飯
去完歐遊其中一個好想食既就係燒肉!!!今次嚟到荃灣海之戀既牛繁試試佢🤤午市一人燒肉套餐有埋前菜、餐湯、大大杯烏龍茶、白飯,好滿足呢🤭店內坐位寬闊,放到成枱野都唔迫👍🏻-🔸S8 牛腹肉套餐 150g---$178Upgrade左個白飯做牛繁和風拌飯(+$38),口味份量重,極豐盛‼️重點係d牛巧巧味,不愧係上級澳洲M9和牛腹肉同牛胸腹肉😋加埋肥仔高超既燒肉技巧,入口即溶,大愛佢既質感同油香✨-🔸S3 中落牛肋肉 150g---$142Upgrade白飯做溫泉蛋拌飯(+$18)正😋 肉方面有中落牛肋肉&木屐骨間牛肋肉,食落比較有咬口🙆🏻‍♀️-🔸出羽櫻 春之淡雪 300mL---$150本釀造的「薄濁生酒」,淡雅辛口,有瓜果系香氣,香米味✨---🍽️ 牛繁(荃灣海之戀){連加一,二人共$579}
🔸S8 [豪州牛]牛腹肉套餐 150g---$178
🔸S3 [蔥燒!] 中落牛肋肉 150g---$142
🔸出羽櫻 春之淡雪 300mL---$150
本釀造的「薄濁生酒」,淡雅辛口,有瓜果系香氣,香米味✨
---
🍽️ 牛繁(荃灣海之戀)
{連加一,二人共$579}
  • 午市S8 豪州牛套餐
2023-12-06 140 views
牛繁 (海之戀商場)荃灣大河道100號海之戀商場2樓2025號舖今日同左屋企人去荃灣既Donki行街,買完嘢好累就順便睇下海之戀商場有咩好嘢食啦,行左個圈最吸引都係呢間<牛繁>,主要係食日式烤肉既,係門口見到D食客食緊都已經覺得好吸引,所以就決定入去試下見到meun入面既選擇都幾多,有各種唔同既set, 最後我地就揀左2人套餐,見到入面包既嘢都幾多,有5款精選既牛肉,豚肉/雞肉,仲有前菜同埋沙律葱燒中落牛肋肉葱燒骨間牛肋肉上級和牛腹肉特上牛胸腹肉薄切肩胛片配月見汁呢到既牛肉出名係高質,部份醃製過嘅牛肉經烤制過後更加滋味,好重牛肉味有入口即溶既感覺豬五花/豬頸肉豚肉嘅質素絕對唔會比牛肉遜色, 薄片既豬五花脂肪比例均勻,而豬頸肉亦非常惹味,而且份量超多,值得推仲介前菜同埋沙律可以各選2款,我地就試左和風菠菜,和風山菜,蟹柳沙律同埋薯蓉沙律。。
牛繁 (海之戀商場)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2025號舖

葱燒中落牛肋肉