2024-01-23 687 views
邊個話一個人唔可以食燒肉嫁‼️ 一個人食燒肉都可以好嘆😂雖然搵嚟👦🏻一齊食,但幫大家實測咗,我哋全程各有各食一啲都唔尷尬🤘🏻 睇嚟遲下食晏又多一個選擇了~~1️⃣ 和風前菜 + 餐湯 🥗每個sᴇᴛ都配有一份日式麻油拌菠菜芽茶同蛋花湯✨ 涼拌菜仲加咗芝麻,簡單得嚟又好香🥳而蛋花湯就加入咗京蔥同紅蘿蔔,感覺上好健康😎2️⃣ 蔥燒! 牛肋肉 套餐🐮呢個名實在太長了,其實就係s3🙈入面有兩款肉,分別係中落牛肋肉同木屐骨間牛肋肉,我就揀咗岩鹽黑椒醬😳牛肋肉好有咬口,👦🏻話中意加埋啲蔥落去一齊燒,除咗有牛味之餘,仲伴有超香嘅蔥味,同飯一齊食簡直不得了🤭3️⃣ 醬燒! 豚肉盛合🐷呢個係s9,豚肉愛好者切嗌,一份有齊豬頸肉同豬五花✨ 爽口又彈牙嘅豬頸肉加上超薄超易熟嘅豬五花,太吸引到我了😳 燒到中途搽啲醬汁,燒完食就超好食😚4️⃣ 厚切牛舌👅厚到不得了嘅牛舌。但係估唔到又咁快熟😂 嗌咗50g,激厚關係口感十分ᴊᴇɴɢ,每人一件啱啱好🤘🏻5️⃣ 鳥龍茶🍵邊燒邊嘆茶~ 原來跟嘅係鳥龍茶都幾大杯下😂 雖然飲落比平時飲開嘅無咁甘,但有咁大杯都幾抵嫁🫗
邊個話一個人唔可以食燒肉嫁‼️ 一個人食燒肉都可以好嘆😂

1️⃣ 和風前菜 + 餐湯 🥗
日式麻油拌菠菜芽茶

蛋花湯

而蛋花湯就加入咗京蔥同紅蘿蔔,感覺上好健康😎

2️⃣ 蔥燒! 牛肋肉 套餐🐮

呢個名實在太長了,其實就係s3🙈