2023-12-06 161 views
牛繁 (海之戀商場)荃灣大河道100號海之戀商場2樓2025號舖今日同左屋企人去荃灣既Donki行街,買完嘢好累就順便睇下海之戀商場有咩好嘢食啦,行左個圈最吸引都係呢間<牛繁>,主要係食日式烤肉既,係門口見到D食客食緊都已經覺得好吸引,所以就決定入去試下見到meun入面既選擇都幾多,有各種唔同既set, 最後我地就揀左2人套餐,見到入面包既嘢都幾多,有5款精選既牛肉,豚肉/雞肉,仲有前菜同埋沙律葱燒中落牛肋肉葱燒骨間牛肋肉上級和牛腹肉特上牛胸腹肉薄切肩胛片配月見汁呢到既牛肉出名係高質,部份醃製過嘅牛肉經烤制過後更加滋味,好重牛肉味有入口即溶既感覺豬五花/豬頸肉豚肉嘅質素絕對唔會比牛肉遜色, 薄片既豬五花脂肪比例均勻,而豬頸肉亦非常惹味,而且份量超多,值得推仲介前菜同埋沙律可以各選2款,我地就試左和風菠菜,和風山菜,蟹柳沙律同埋薯蓉沙律。。
牛繁 (海之戀商場)
荃灣大河道100號海之戀商場2樓2025號舖

葱燒中落牛肋肉