2023-12-04 108 views
😍😍食肉獸出動請注意⚠️邊個可以拒絕肉肉 🤪我真係超級鍾意食燒肉架!今日去左荃灣海之戀行街😙行過呢間牛繁見到好抵食又吸引🤩決定食佢!同朋友兩個人食 揀左牛繁超值一人套餐 前菜揀左酸辣蘿蔔 🥳🥳沙律就揀左生菜🥬配泡菜、味增醬、蒜片我好鍾意生菜包住啲肉食😌 好似無咁大罪惡感呀嘛😛燒肉+生菜+泡菜+酸辣蘿蔔+少少味增醬+蒜片呢個配方簡直係100分😌 朋友都驚訝我點解包到咁好食😉🤣🤣仲加埋個牛繁和風拌飯添😋😋上台速度好快!唔洗等好耐就有得食👍🏻👍🏻肉質意外地高汁💯🤤 勁香口,食落就好似入口即化既感覺🤩🥳強烈要求大家必點! 好食過其他燒肉店既飯既🤓最後我地加左雞頸肉(唔記得左影)😝同埋扇貝同朋友好好奇 雞頸都有肉?🤣燒完原來都幾爽口架喎! 唔錯唔錯🤤🤤扇貝亦都好新鮮 !💯呢個份量睇落好似好少,但絕對夠我地兩個食!仲要好飽飽 好滿足🤤性價比不錯不錯👍🏻👍🏻
😍😍食肉獸出動請注意⚠️
邊個可以拒絕肉肉 🤪
我真係超級鍾意食燒肉架!
今日去左荃灣海之戀行街😙
行過呢間牛繁見到好抵食又吸引🤩
決定食佢!

同朋友兩個人食
揀左牛繁超值一人套餐

前菜揀左酸辣蘿蔔 🥳🥳
沙律就揀左生菜🥬配泡菜、味增醬、蒜片

我好鍾意生菜包住啲肉食😌 好似無咁大罪惡感呀嘛😛
燒肉+生菜+泡菜+酸辣蘿蔔+少少味增醬+蒜片
呢個配方簡直係100分😌 朋友都驚訝我點解包到咁好食😉🤣🤣

仲加埋個牛繁和風拌飯添😋😋
上台速度好快!唔洗等好耐就有得食👍🏻👍🏻
肉質意外地高汁💯🤤
勁香口,食落就好似入口即化既感覺🤩🥳

強烈要求大家必點! 好食過其他燒肉店既飯既🤓

最後我地加左雞頸肉(唔記得左影)😝同埋扇貝
同朋友好好奇 雞頸都有肉?🤣
燒完原來都幾爽口架喎! 唔錯唔錯🤤🤤
扇貝亦都好新鮮 !💯

呢個份量睇落好似好少,但絕對夠我地兩個食!
仲要好飽飽 好滿足🤤
性價比不錯不錯👍🏻👍🏻

午市套餐一律配和風前菜同餐湯,加一碗秋田小町米飯,口感札實有嚼勁;而是日漬物係日式麻油涼伴芽菜+波菜,口感清爽又帶清香既麻油味;餐湯係京蔥蛋花湯,兩者都可以先清清味蕾,而且簡單調味先係最美味!✨薄切牛胸花 套餐 300g (配秘製燒汁)牛胸花預先淋上秘製燒汁,牛肉油花細緻,燒出嚟既肉質色澤好誘人呢,配搭燒汁有輕輕調味,遮掩唔到濃厚既肉味,絕對推薦叫300g,因為會食到停唔到口😁✨午市盛合:📍鹽醬元氣牛小排:鹽醬用天然岩鹽製成,而牛小排帶骨同少許肉筋,但油脂含量豐富,分佈均勻,香濃四溢既肉味!📍味噌豬五花:香甜帶酒香既味噌醃左豬五花令肉質更加柔軟濃郁,油香愈嚼愈好味,送飯一流📍柚子胡椒雞腿肉:店方寫明用左日本產既辣椒與未發酵的柚子混合成醃料,再用左北海道既櫻姬雞髀肉,輕鬆燒出皮脆肉嫩多汁既效果,充滿驚喜😁✨豬頸肉 100g (配柚子胡椒)單點左豬頸肉,爽彈無比,輕易燒出焦香惹味✨香蔥蛋拌飯套餐可以加$18轉特式米飯。係日本人最喜愛既配搭;底下既白飯米粒包裹住醬汁,拌上蛋液,蔥花既香味濃濃令人食慾大增,一啖接一啖

✨薄切牛胸花 套餐 300g (配秘製燒汁)

✨午市盛合:
📍鹽醬元氣牛小排:

📍味噌豬五花:

📍柚子胡椒雞腿肉:

✨豬頸肉 100g (配柚子胡椒)
單點左豬頸肉,爽彈無比,輕易燒出焦香惹味

✨香蔥蛋拌飯
  • 櫻姫雞腿肉
  • 薄切牛胸花
  • 元氣牛小排
2023-11-30 92 views
🎪 牛繁(荃灣)荃灣海之戀商場2樓2025號舖日本🇯🇵過江龍人氣燒肉店😋之前吃過夜晚覺得都吾錯,座位很寬闊🫶🏻依家午市有一人前燒肉套餐🥳隨餐附送小町米飯、和風前菜、餐湯,仲有超大杯冰烏龍茶🍻🌟元氣牛小排套餐 $148✨+$18牛繁溫泉蛋拌飯牛小排有5塊/150g☝️牛味濃郁,肉質軟稔稔,脂肪紋路分佈平均,入口油脂豐富,含牛骨較有咬口😋欣賞它個溫泉蛋拌飯,配埋附送既前菜一齊拌,好好食😝🌟豬頸肉豬五花套餐 $125✨ +$18香蔥蛋拌飯豬五花和豬頸肉既份量就多啲😗有200g架☝️有得揀醃醬既口味,有味噌醬、柚子胡椒醬、鹽醬🫶🏻燒豬肉燒到有小小焦香,再配香蔥蛋拌飯,好香~有超多香蔥😍鍾意蔥既朋友可以留意返👁️👁️
🎪 牛繁(荃灣)
荃灣海之戀商場2樓2025號舖

🌟元氣牛小排套餐 $148
✨+$18牛繁溫泉蛋拌飯

🌟豬頸肉豬五花套餐 $125
✨ +$18香蔥蛋拌飯

2023-10-25 315 views
牛繁的食材品質相當高👍🏻,牛肉絕對不是次貨。肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻,入口即化,帶來濃郁的肉香和豐富的口感。可以選擇套餐或者散叫,牛肋肉、牛小排、厚切牛舌十分推薦!牛味濃,醬汁味不會過咸,燒好後加少少玫塊鹽很鮮味!提供了兩款醬料,可以根據個人口味選擇。真的好好食👍🏻👍🏻👍🏻另外,雞肉和海鮮都有試過,感覺比牛肉遜色。海鮮幾新鮮,雞肉很普通可以不用試。值得一讚係餐廳環境。店面設計簡約,以木質調為主,抽氣系統夠勁,座位舒適又夠寬。

2023-09-13 507 views
經過很多次這間店舖,一直都想試了,終於放假時約了朋友就去試一試。我覺得這間店的燒肉肉質都不錯,搭配白飯,我們可以好好大吃一頓。我們點了三份牛肉,已經吃得很飽,所以沒有再點其他菜。

我們點了三份牛肉,已經吃得很飽,所以沒有再點其他菜。
2023-09-11
$150 (Lunch)
2023-09-10 451 views
今日係久違嘅家庭聚餐…諗極都諗唔到食咩,於是我就揀左呢間我3年前食過既餐廳!我之前係食尖沙咀店,今次試下海之戀店!都唔錯^_^我地6個人叫左6人餐!原價1888,做會員可以減100,同埋有雪糕兌換,埋單個時記住儲分,之後可以兌野!我會覺得如果六個人都大食嘅話,呢個份量絕對OK。但如果六個人入面唔係全部人都大食呢我會建議可能點四至五人餐,跟住再搭配自己其他肉,因為始終套餐綁死左某d肉!另外除左食物質素唔錯,仲有店員既服務態度都好好,上菜速度亦好快,十分用心!總括嚟講,係一間可以回頭再食既餐廳…大家可以book定位~

總括嚟講,係一間可以回頭再食既餐廳…大家可以book定位~
一口飯
北海道帶子
牛拼盤
  • 櫻姫雞腿肉
2023-08-31 305 views
平日時間餐廳比較靚,得三四枱客人,兩個人入座可以安排四人座位,坐得舒服。餐牌有唔同嘅套餐選擇,例如2人餐,2-3人餐,6人餐等等,仲有得單點。最後我哋揀咗八百幾蚊嘅二人餐。套餐嘅食物豐富,有兩個前菜,一個沙律,啲肉油脂分佈均勻,好正!👍整體用餐感覺很好。
2023-08-30
Dinner
我又去吃燒肉啦🙈。其實,我真的很喜歡吃燒肉🥰。肉燒得脆脆的,有一點焦,燒的時候就已經香噴噴,看着那個油花,就已經吞口水了。🤤這家日式燒肉店,已經成為了我的飯堂😂。三不五時公司午飯時間,就心思思想去光顧。因為價格合理,最便宜$59就有交易,而且肉質有保證,就算沒有配上鹽和醬汁,牛肉味都突出,不會覺得是冰鮮肉。午市可以加$18,白飯改為雞蛋蔥花飯,飯的裏頭已經有少許豉油調味,表面佈滿蔥花,雞蛋算是濃郁,撈勻後,再配肉,非常美味。這家燒烤爐也非常夠熱,下面是真火,肉熟得好快。烤到燒烤板沒有油了,可以要求店家幫忙更換燒烤板。而且,它的餐牌有很多選擇,小鳥胃可選100g,大胃王可選200g,非常彈性方便。特別推薦!
我又去吃燒肉啦🙈。
其實,我真的很喜歡吃燒肉🥰。

特別推薦!

❀ 牛繁 #荃灣 ❀❗️東京過江龍燒肉店 肉質唔錯價錢合理❗️——————————————————細細個好鍾意食燒肉火鍋放題,但大咗就覺得質素好多過份量多🤓今次嚟到呢間東京過江龍嘅燒肉店,喺荃灣、尖沙咀都有分店✨雖然唔係任食,但係肉類質素較高,而且價錢非常合理~二人套餐唔使$600可以食到多款牛肉部位,仲有雞、豬、沙律,真係抵到爛🤘🏻.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ SET A 牛繁超值2人套餐 $568♥ 牛肉✦ 蔥燒中落牛助肉✦ 蔥燒骨間牛肋肉✦ 上級和牛腹肉✦ 特上牛胸腹肉✦ 薄切肩胛片配月見汁二人套餐包括以上所有牛肉🥩🥲可以選擇味噌或者鹽味醃製。每款特色都唔同,要牛味較重、口感軟腍、油脂香溢都有😆最特別係薄切肩胛片配月見汁,輕輕一燒已經熟透,點上蛋汁就更美味🥰.♥ 豚肉鷄肉✦ 櫻姫雞腿肉✦ 伊比利亞黑毛豬肋條 +$28另外可以喺多款豚肉、雞肉當中選擇其中兩款。雞腿肉大大嚿夠晒滑,而豬肋條就有少許脂肪,幾腍身🤤.♥ 前菜✦ 和風銀芽✦ 和風菠菜.♥ 沙律✦ 和風蕃茄✦ 大崎蟹柳沙律不得不讚佢哋嘅前菜、沙律都唔錯,有多種唔同選擇,健康得來又可以減膩🥬——————————————————✨整體味道: 4
❀ 牛繁 #荃灣 ❀

✦ 蔥燒骨間牛肋肉
✦ 上級和牛腹肉
✦ 特上牛胸腹肉
✦ 薄切肩胛片配月見汁
二人套餐包括以上所有牛肉🥩🥲可以選擇味噌或者鹽味醃製。
每款特色都唔同,要牛味較重、口感軟腍、油脂香溢都有😆

♥ 豚肉鷄肉
✦ 櫻姫雞腿肉
✦ 伊比利亞黑毛豬肋條 +$28
另外可以喺多款豚肉、雞肉當中選擇其中兩款。
雞腿肉大大嚿夠晒滑,而豬肋條就有少許脂肪,幾腍身🤤
♥ 前菜

✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3.9/5
✨再訪興趣: 3.8/5
💞整體來講
以非任食燒肉嚟講都幾抵,肉類質素高份量又多,想食燒肉嘅,不妨去呢一間試吓😆
2023-06-01 192 views
味道:🌟🌟🌟🌟🌟日本過江龍燒肉店 餐廳主打平價高質日本燒肉🇯🇵食物CP值高個💰🌟二人前燒肉套餐 $468❶漬物⭐️和風芽菜 & 和風波菜🥬呢2款漬物都帶麻油味 入口清爽 😚❷沙律⭐️大崎蟹柳沙律🥗沙律入邊有蟹柳絲、青瓜、粟米 🌊解膩開胃😍❸燒肉-牛⭐️特上和牛腹肉 配燒肉汁🐂呢款牛腹肉帶少少筋 肉味較其他部位濃 而且有嚼感👍🏻⭐️上級和牛里脊肉 配月見汁🐂切得非常薄身 口感嫩滑而家且多汁🔪❹ 燒肉-豚、雞⭐️特選豬五花 配辣味噌🐖只要燒一陣油脂就被迫出 入口香脆又甘香🔥⭐️日本雞三角 配鹽醬🐓鮮嫩既雞肉帶有一角既軟骨 口感爽脆😋❺飯、麵食⭐️秋田小町米飯🌾飯粒粒粒飽滿 口感偏結實🍚❻飲品⭐️炭燒烏龍茶🍵茶味濃厚而且甘醇🌿
味道:🌟🌟🌟🌟🌟

⭐️和風芽菜 & 和風波菜🥬
呢2款漬物都帶麻油味 入口清爽 😚

❷沙律
⭐️大崎蟹柳沙律🥗
沙律入邊有蟹柳絲、青瓜、粟米 🌊
解膩開胃😍

❻飲品
⭐️炭燒烏龍茶🍵
茶味濃厚而且甘醇🌿

2023-05-31 2136 views
週末入去荃灣西站探朋友順便晚飯。原來荃灣西商場連接商場都幾多嘢行。其中海之戀商場就在地鐵站上蓋好方便。想食燒肉或者日本菜選擇都唔少。找到牛繁, 主打日式烤肉,價錢大眾化,亦有多款套餐。牛繁超值2人套餐唔使諗,5百幾蚊就可以過足日式燒肉癮。套餐包括幾款牛肉、自選嘅沙律和其他肉類。肉類已有調味,味道唔錯,唔會太鹹。特上牛胸腹肉:牛胸腹較少脂肪。蔥焼骨間牛助肉,蔥烧中落牛肋肉:牛肋肉口感豐富,記得加入煎香的蔥絲同吃,特別清甜。薄切胛片配月見汁:每邊燒不超過10秒便可,肉質軟腍,沾上生雞蛋入口更滑。😋上級和牛腹肉 :牛脂和肉汁同樣豐富。櫻姫雞腿肉啖啖肉而且好厚身燒完外皮焦香依然肉質嫩滑。豬梅花肉質香甜👍🏻入口超嫩唔乾,是推介的自選款式!日本泡菜,做法都係韓國泡菜比較惹味。和風波菜:乾身而且菠菜好脆綠,勁香麻油味。大崎蟹柳沙律:好特別且美味嘅沙律醬汁,唔會太酸和甜。和風蕃茄🍅:厚切大片嘅肉茄,加上和風醬汁,冰凍清新👍🏻巨峰乳酸梳打清爽解膩,好啱燒烤時飲🔥越夜越熱鬧,好多上班族放工happy hour 🍻🍻 。
週末入去荃灣西站探朋友順便晚飯。
原來荃灣西商場連接商場都幾多嘢行。
其中海之戀商場就在地鐵站上蓋好方便。

想食燒肉或者日本菜選擇都唔少。
找到牛繁, 主打日式烤肉,價錢大眾化,亦有多款套餐。

牛繁超值2人套餐
唔使諗,5百幾蚊就可以過足日式燒肉癮。

特上牛胸腹肉:牛胸腹較少脂肪。
蔥焼骨間牛助肉蔥烧中落牛肋肉:牛肋肉口感豐富,記得加入煎香的蔥絲同吃,特別清甜。

上級和牛腹肉 :牛脂和肉汁同樣豐富。
櫻姫雞腿肉
啖啖肉而且好厚身燒完外皮焦香依然肉質嫩滑。
豬梅花
肉質香甜👍🏻入口超嫩唔乾,是推介的自選款式!
日本泡菜,做法都係韓國泡菜比較惹味。
和風波菜:乾身而且菠菜好脆綠,勁香麻油味。

大崎蟹柳沙律:好特別且美味嘅沙律醬汁,唔會太酸和甜。
和風蕃茄🍅:厚切大片嘅肉茄,加上和風醬汁,冰凍清新👍🏻
巨峰乳酸梳打
清爽解膩,好啱燒烤時飲🔥

越夜越熱鬧,好多上班族放工happy hour 🍻🍻 。
2023-05-27 133 views
好耐冇同朋友食好西,今日佢帶我嚟呢間位於海之戀嘅分店,食燒肉😍我哋叫咗set A嘅牛繁超值2人套餐($568),套餐包括:-蔥燒中落牛肋肉-蔥燒骨間牛肋肉-上級和牛腹肉-特上牛胸腹肉-薄切肩胛肉❣️牛肉充滿油花,燒一陣就即刻拎嚟食,入口即溶,大滿足。性價比高😍-豚肉雞肉可選2款:豬五花+豬頸肉❣️我哋將豬肉燒到好香脆,同牛肉相比,就冇乜特別。-前菜可選2款:酸辣青瓜+和風菠菜-沙律可選2款:大崎蟹柳沙律+和風蕃茄❣️前菜同沙律,正常發揮。我哋食到好飽,下次再嚟試下其他套餐先得💕

-蔥燒中落牛肋肉
-蔥燒骨間牛肋肉
-上級和牛腹肉
-特上牛胸腹肉
-薄切肩胛肉

-豚肉雞肉可選2款:豬五花+豬頸肉

❣️我哋將豬肉燒到好香脆,同牛肉相比,就冇乜特別。

-前菜可選2款:酸辣青瓜+和風菠菜
-沙律可選2款:大崎蟹柳沙律+和風蕃茄

❣️前菜同沙律,正常發揮。

我哋食到好飽,下次再嚟試下其他套餐先得💕
2023-05-02
2023-05-24 178 views
我啲朋友真係好鍾意食燒肉🤣🤣🤣今次又黎到荃灣搵燒肉啦呢間喺荃灣西海之戀都好方便仲有好多SET可以揀我同朋友揀左Set A 牛繁超值2人套餐豚肉雞肉、前菜、沙律都有得選擇本身以為好少野食但最後我地食到好飽🤭🤭🤭💚蔥燒中落牛肋肉、木屐骨間牛肋肉,特上牛胸腹肉,上級和牛腹肉配秘製燒汁💚薄切肩胛片配月見汁💚特選豬梅花配柚子胡椒💚北海道名物 -櫻姬雞腿肉配味噌💚酸辣蘿蔔、和風菠菜、大崎蟹柳沙律、生菜配泡菜,味噌醬,蒜片每碟肉嘅份量都好多🤤🤤🤤上級和牛腹肉好有牛味,又唔會好韌,推介👍🏻👍🏻👍🏻雞腿肉好滑好好味豬梅花厚度啱啱好,燒完都仲有肉汁前菜同沙律都好好味我地揀左生菜可以包住燒肉食店員話北海道雞頸肉、薄切牛舌、牛胸花都好推介可惜我地太飽,下次再試試先😉😉😉
我啲朋友真係好鍾意食燒肉🤣🤣🤣
今次又黎到荃灣搵燒肉啦
呢間喺荃灣西海之戀都好方便
仲有好多SET可以揀
我同朋友揀左Set A 牛繁超值2人套餐
豚肉雞肉、前菜、沙律都有得選擇
本身以為好少野食但最後我地食到好飽🤭🤭🤭

💚薄切肩胛片配月見汁
💚特選豬梅花配柚子胡椒
💚北海道名物 -櫻姬雞腿肉配味噌

每碟肉嘅份量都好多🤤🤤🤤
上級和牛腹肉好有牛味,又唔會好韌,推介👍🏻👍🏻👍🏻
雞腿肉好滑好好味
豬梅花厚度啱啱好,燒完都仲有肉汁
前菜同沙律都好好味
我地揀左生菜可以包住燒肉食
店員話北海道雞頸肉、薄切牛舌、牛胸花都好推介
可惜我地太飽,下次再試試先😉😉😉
2023-05-23 208 views
好耐無食燒肉😋 喺荃灣睇完戲行完街要補充下體力🤭原來呢間餐廳係日本過江龍🤓無論裝修同氛圍都好有日本感覺😊唔使諗單點,我哋直接叫咗個二人餐💰468套餐~🔸前菜2款:和風菠菜👍+泡菜🔸配料1款:大崎蟹柳沙律沙律醬適中,好有童年食沙律嘅感覺~裏面有椰菜可以解一解燒肉油膩感🤓🔸牛肉2款:🌸上級M9薄切和牛里脊肉配月見汁100g🌸特上M9和牛腹肉兩款牛都好質素,牛味濃❤️牛里脊肉點蛋醬好滑,牛腹油花重,有入口慢慢溶化嘅口感🔸豚肉雞肉2款:🌸特選豬五花🌸特選豬梅花店員分別落左鹽醬同胡椒柚子醬😋豬五花本身比較富口感,配埋胡椒柚子醬好清新🔸飯-秋田小町米飯🍚口感軟糯,日本米就係你無法抗拒的😆整體來講都算抵食~大食嘅朋友可以額外加單品🤭 選擇還是蠻多的~😜
好耐無食燒肉😋 喺荃灣睇完戲行完街要補充下體力🤭

🌸特上M9和牛腹肉
🔸豚肉雞肉2款:
🌸特選豬五花
🌸特選豬梅花
🔸飯-秋田小町米飯🍚口感軟糯,日本米就係你無法抗拒的😆

2023-05-21 130 views
比想像中更靚的質素很舒服咁燒和慢慢食5款牛肉2款非牛肉2款前菜2款小食加錢多兩碗飯難以置信質素比其他店更靚!服務費係62元兩位服務人員禮貌和做得好快下次有機會光顧 👍🏻
比想像中更靚的質素
很舒服咁燒和慢慢食

5款牛肉
2款非牛肉
2款前菜
2款小食

加錢多兩碗飯

難以置信質素比其他店更靚!

服務費係62元兩位
服務人員禮貌和做得好快

下次有機會光顧 👍🏻
2023-05-21
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)