2023-11-30 60 views
【𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐆𝐚𝐛𝐛𝐚𝐧𝐚】九龍城隱世高質西餐 佢地平日只會開晚市 餐廳都坐得幾舒適而且食物整體都好好食😆😆我地叫咗一個set另外加一個意粉同pizza 🍕Dinner Set 💰$308前菜個蒜蓉包焗得好香 蒜蓉味好濃 個包亦都焗得好脆身 好好食😽餐湯就正正常常啦~西班牙豬腩片 好重油脂香 亦都煎得幾脆口煎豬鞍配蘋果芥末 想講呢個豬鞍真係整得超𣺉身!!平時食開既都有反啲硬度 個人不太nike🫣再加佢有個蘋果蓉芥末汁 酸酸甜甜咁 幾開胃🤤 唔好食豬既我都難得地覺得呢個不錯🤓另外仲叫咗個Pizza同埋意粉😽黑松露蝦肉薄餅🍕 💰$188pizza餅底有別於一般pizza 佢係用咗酥皮做底 食落好鬆化 on top仲有拉絲芝士同黑松露 食落超香口 再加埋有一絲絲嘅蟹肉 個人幾鍾意😍😍芝士焗肉醬意粉🍝 💰$148啲芝士又係超多 再焗到有小小燶燶地 成塊咁食真係好香好好食🥹🥹 成個意粉份量都係頗多 食完超級飽🤣🤣整體嘢食質素都好好食😋
【𝐂𝐚𝐟𝐞 𝐆𝐚𝐛𝐛𝐚𝐧𝐚】

我地叫咗一個set另外加一個意粉同pizza 🍕

Dinner Set 💰$308

前菜個蒜蓉包焗得好香

蒜蓉味好濃 個包亦都焗得好脆身 好好食😽

餐湯就正正常常啦~

西班牙豬腩片

好重油脂香 亦都煎得幾脆口

煎豬鞍配蘋果芥末

想講呢個豬鞍真係整得超𣺉身!!
平時食開既都有反啲硬度 個人不太nike🫣

另外仲叫咗個Pizza同埋意粉😽

黑松露蝦肉薄餅🍕 💰$188

芝士焗肉醬意粉🍝 💰$148

整體嘢食質素都好好食😋
九龍城意大利風味小館🍷Cafe Gabbana地址:九龍城南角道62號地舖經朋友介紹之下原來九龍城除咗泰國菜之外,仲有呢啲西餐嘅餐廳,一入到去好似入咗間好地道嘅意式小館咁,佈置亦十分溫馨。▫沙律沙律就係藜麥雜菜沙律,有新鮮沙律菜及爽脆羽衣甘藍,配上黑醋十分開胃😝▫餐湯南瓜味超級突出,入口啖啖南瓜蓉。跟餐湯亦配左每人兩片蒜蓉多士,蒜蓉味香濃,仲好香脆添。😛▫鮮蠔墨魚汁飯 呢度菜令我哋非常有驚喜🤩,意大利飯軟硬度適中,墨汁亦完全滲入透飯入邊,蠔肉鮮甜肥美,唔會有腥味😎▫燒美國封門柳扒店家將牛肉燒得啱啱好,外面煎至微微焦香,裏面嘅肉仍然係粉嫩。🤤配菜亦有番薯條,非常健康。😚• 整體•食物: 𝟺/𝟻環境: 𝟺/𝟻

九龍城意大利風味小館🍷

• 整體•
食物: 𝟺/𝟻
環境: 𝟺/𝟻
2023-12-08 48 views
九龍城這間西餐廳裝修典雅簡約簡單的聖誕裝飾掛上燈串 感覺溫馨牆上還掛上各種畫作 好像小型畫廊般晚市套餐人均三百多 價錢合理餐湯是法式洋蔥湯及南瓜湯洋蔥湯味道濃郁香甜 南瓜湯口感幼滑還配上香脆蒜茸包 燒腩肉沙律沙律醬汁酸甜開胃 腩肉燒得很香很惹味烤封門柳烤得好嫩好嫩呀 大概三分熟吧吃起來就充滿肉汁 肉味也蠻濃的下面還有我最愛的蕃薯條 加分!黑松露帶子燉飯帶子好大顆 黑松露香氣十足 很快就被吃光甜品都好吸引 我們就點了兩款蘋果批的酥皮好多層好脆 不會太甜木糠布甸吃起來更像木糠雪糕 奶味重口感幼滑
九龍城這間西餐廳裝修典雅簡約

沙律醬汁酸甜開胃 腩肉燒得很香很惹味

烤封門柳
烤得好嫩好嫩呀 大概三分熟吧
吃起來就充滿肉汁 肉味也蠻濃的
下面還有我最愛的蕃薯條 加分!

黑松露帶子燉飯
帶子好大顆 黑松露香氣十足 很快就被吃光

甜品都好吸引 我們就點了兩款
蘋果批的酥皮好多層好脆 不會太甜
木糠布甸吃起來更像木糠雪糕 奶味重口感幼滑

2023-12-02 43 views
店名:Cafe Gabbana地址:九龍城南角道62號地舖之前聽朋友推介過話九龍城都有一間好高質既多國菜西餐廳,一早預約咗同另一半今晚黎試一試😋果然無令我地失望!餐廳門口裝潢用咗白色特色牆,離遠已經望到同其他食店好唔同,好靚好特別,而且臨近聖誕,亦有一啲聖誕裝飾,睇得出有花心思佈置👍門口放置咗大大既餐牌,方便途人經過行過睇到餐廳有咩食,同埋會列埋是日精選餐單,因應返當做既食物而製作餐單,食材都新鮮好多😋!入到餐廳,環境非常乾淨,寬敞企理,有一盞大大既特色吊燈,而牆上都有好多唔同既畫俾客人欣賞。餐廳用咗黃色為主色,俾人感覺好溫馨和諧又舒服,好有氣氛👍👍前菜係蒜蓉包同埋洋蔥湯,蒜蓉包整得好脆👍👍勁好味,配埋洋蔥湯個味道好夾,好開胃😋主食方面叫咗意式焗乳豬$308、黑松露帶子意飯 $208、黑松露風乾火腿Pizza$188平時乳豬只會在中式酒樓先會食到,無諗到係西餐廳都可以食到咁高質既乳豬,一碟有六件大大舊👍每件既外皮都焗得好脆,脂肪同肉既比例恰恰好,沾埋佢俾既醬汁,味道再昇華😆😆👍而黑松露帶子意飯都相當有特色,有三隻大大既帶子係飯上面,帶子鮮嫩多汁,搭配香氣濃郁既黑松露,營造出豐富層次感😊
店名:Cafe Gabbana
地址:九龍城南角道62號地舖

而黑松露帶子意飯都相當有特色,有三隻大大既帶子係飯上面,帶子鮮嫩多汁,搭配香氣濃郁既黑松露,營造出豐富層次感😊,而米飯好軟熟入味,每啖飯有淡淡既黑松露回香,令人回味無窮!

黑松露風乾火腿Pizza係我今次最鍾意既主食,佢個餅底整得勁脆勁好味,個餅底整到好似千層酥咁,中間有餡,淨係個餅底口感已經好豐富😋再加埋火腿既鮮美同黑松露既香氣,我自己一個都差唔多食晒成碟Pizza😆😆

整體感覺相當滿意,朋友果然無介紹錯👍九龍城唔係淨係得泰國菜,仲有性價比高既多國菜👍值得推介👍👍
2023-11-24 25 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯平時去九龍城多數都係食泰國菜,今次朋友竟然搵我食西餐。因為冇窗,所以見唔到餐廳裏便嘅環境。但係一打開餐廳門,原來別有洞天。餐廳分有室內同埋半室外嘅環境,所以都唔會覺得好迫嘅感覺。首先晚市套餐會送上蒜蓉包同埋餐湯。蒜蓉包就係新鮮焗製,所以特別香脆。而餐湯我就揀咗一個洋蔥湯同埋一個南瓜湯。焗牛油果蟹肉睇落真係好有驚喜,用咗半個牛油果去焗製,中間加入蟹肉同埋芝士,味道清淡但係又食到蟹肉嘅甜味。燒美國封門柳medium嘅熟度就啱啱好,切開內層仲係粉嫩,食落啖啖肉汁,脂肪相對相對比較少啲。單點意式焗乳豬乳豬新鮮焗製,外皮非常香脆,內層嘅脂肪又唔會有傳統中式咁肥膩嘅感覺,香而不膩。
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Cafe Gabbana (九龍城)九龍城南角道62號地舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

焗牛油果蟹肉

燒美國封門柳

單點
意式焗乳豬

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Cafe Gabbana (九龍城)
九龍城南角道62號地舖

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
#蒸魚腩爸媽九龍城好介紹 【💖九龍城文藝氣息餐廳🎨】 🌟😍Cafe Gabbana🍝☕️📍九龍城南角道62號地舖🔗https://s.openrice.com/QrbS0ZBq000~uCpsKBA💠是日餐湯:洋蔥湯🥣🧅 + 蒜蓉多士🍞洋蔥湯有大量嘅洋葱絲,濃濃嘅洋蔥味😊好香甜👍🏻熱辣辣嘅蒜蓉多士,脆卜卜,幾好味!💠藜麥雜菜沙律🥗 + 焗牛油果蟹肉🦀🥑整份沙律都好新鮮,黑醋汁配爽脆嘅羽衣甘藍,味道微甘,襯埋焗牛油果蟹肉味道好夾👅第一次食焗牛油果蟹肉,焗完嘅牛油果🥑口感好似乳酪咁,好柔軟好creamy! 👍🏻夾埋蟹肉一齊食,仲不失蟹肉嘅鮮甜味🦀🥰💠法國田螺🇫🇷🐚半打法國田螺埋藏喺酥皮入面一齊烤焗😄田螺嘅肉質軟滑彈牙,仲好鮮甜,底下嘅薯泥都好好味😋💠煎豬鞍配蘋果芥末🐷🍎🩷推介🩷份量好足夠,大大塊又厚身嘅豬鞍,好夠肉味😍👍🏻外皮煎至金黃色微焦,肉質幼嫩,咬入口好juicy,配埋酸酸甜甜嘅蘋果芥末,非常清新,好醒胃,中和番豬鞍嘅膩感🥰香甜嘅蕃薯條都好好味,仲脆卜卜👍🏻😊💠意大利蝦麵🇮🇹🦐🍝🩷推介🩷意大利麵煙煙韌韌,一啲都唔淋,仲我索哂鮮蝦嘅精華😍😍大大隻蝦,好新鮮彈牙🦐🦐配埋自家製少少辣嘅特
#蒸魚腩爸媽九龍城好介紹 【💖九龍城文藝氣息餐廳🎨】
🌟😍Cafe Gabbana🍝☕️
📍九龍城南角道62號地舖
💠是日餐湯:洋蔥湯🥣🧅 + 蒜蓉多士🍞
💠法國田螺🇫🇷🐚半打
💠煎豬鞍配蘋果芥末🐷🍎
💠意大利蝦麵🇮🇹🦐🍝
🩷推介🩷意大利麵煙煙韌韌,一啲都唔淋,仲我索哂鮮蝦嘅精華😍😍大大隻蝦,好新鮮彈牙🦐🦐配埋自家製少少辣嘅特醬汁,好香好惹味🤤
💠熱檸檬水🍋
🍴 係一間充滿文藝色彩嘅餐廳🇮🇹😊餐廳掛滿藝術壁畫,環境好舒適😬職員服務態度好👍🏻
#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-11-23 27 views
點了一個德國咸豬手晚市套餐,另加意大利蝦麵和飲品。蒜蓉包香脆、洋蔥湯足料。套餐中的西班牙豬腩片燒得香口惹味,愛吃肥肉的應會特別喜歡,因是半肥瘦。我則主力吃沙律菜,相當新鮮。這餐最美味的是德國咸豬手,面層炙烤得非常鬆化香脆,內裡是嫩滑的,並且能夠保留肉汁,必試!甜品木糠布甸有淡淡的奶香。意大利蝦麵不過不失。飲品Sangria酒精成份多了一點,不嗜酒的不要挑戰😅而Lime Soda的味道則相當穩當。室內環境雖然比較舊,但已有聖誕裝飾,增添點點氣氛。
點了一個德國咸豬手晚市套餐,另加意大利蝦麵和飲品。

蒜蓉包香脆、洋蔥湯足料。

甜品木糠布甸有淡淡的奶香。

意大利蝦麵不過不失。

室內環境雖然比較舊,但已有聖誕裝飾,增添點點氣氛。

Type of Meal
Dinner
2023-11-18 23 views
國菜又或者舊式港式🇭🇰餐廳,今次小柔好介紹,除左以上固有餐廳,還有特色餐廳值得發掘同嘗試。今次極力推薦呢間充滿藝術🎨風味的義大利🇮🇹式西餐廳———cafe Gabbana🎨😋🤩來到門口已經覺得與眾不同,靚到dum 一聲的裝潢,我係超鐘意呢種復古風格的裝潢,走進餐廳還有好多好漂亮的油畫🖼️已經令人有愉悅的感覺,打卡欣賞都需要時間細味啊,好似去左art gallery咁啊🥳食物方面亦都相當有水準,晚餐有special dinner set ,包括是日餐湯,牛油果🥑蟹肉沙拉🥗和藜麥雜菜沙拉🥗還有主食和飲品。主食我們分開點,點左三個主食:1. 燒西班牙🇪🇸豬腩片2. 燒美國🇺🇸封門柳 $3283. 紐西蘭🇳🇿BB羊架 $328說實話,沙拉🥗味道👅好開胃好好吃🤤主食更加沒得頂,豬腩仔超香,封門柳和羊架都係正宗到不行,肉香味濃,真的好好吃🤤吃完再喝杯咖啡喝喝🍷紅酒配紅肉,真的是超讚👍🏻喜歡吃西餐又喜歡有特色的餐廳🍴必定要來試下喔。
主食我們分開點,點左三個主食:
1. 燒西班牙🇪🇸豬腩片
2. 燒美國🇺🇸封門柳 $328
3. 紐西蘭🇳🇿BB羊架 $328
喜歡吃西餐又喜歡有特色的餐廳🍴必定要來試下喔。
2023-10-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
餐廳環境簡潔而極具格調,裝飾、佈置、設計成功營造出良好用餐氛圍🤩蒜蓉包西餐必備,冇咗佢唔得😝南瓜湯+洋蔥湯兩份餐湯,天氣涼涼哋要暖一暖胃先🤤煙挪威三文魚沙律有羽衣甘藍、藜麥,配上兩塊煙三文魚,非常之健康👻作為開胃嘅前菜,簡直適合不過😃西班牙豬腩片豬腩片肉質肥美而柔嫩,肉味香濃😋煎豬鞍配蘋果芥末豬扒就食得多,豬鞍就唔係咁多地方有得食到,其實就係豬嘅背脊部位🤣豬鞍雖然搶眼,但都需要醬汁嘅配合,去將味道昇華,蘋果芥末就好好做到呢一點😄😜燒焗牛仔膝伴隨住豬鞍嘅係燒焗牛仔膝,賣相相當吸引😍同樣地,牛仔膝亦唔係主流餐廳會提供嘅部位,肉質幼滑軟腍,好值得一試👏👍西班牙特飲、青檸梳打青檸梳打口感清爽🍹西班牙特飲主要成份由Sangria帶出味道,都幾夾呢餐嘅兩個Main dish🍷
蒜蓉包
西餐必備,冇咗佢唔得😝
南瓜湯+洋蔥湯
兩份餐湯,天氣涼涼哋要暖一暖胃先🤤
煙挪威三文魚
西班牙豬腩片
豬腩片肉質肥美而柔嫩,肉味香濃😋
煎豬鞍配蘋果芥末
燒焗牛仔膝
西班牙特飲、青檸梳打
2023-11-17 21 views
今次去到九龍城南角道都真係以為九龍城係食泰國嘢多原來有咁多其他菜式 今次食西嘢 不錯喔一家結合品味與時尚的餐廳這裡不僅提供精緻美食 以及視覺和味覺的享受🍽️Dinner Set $3081️⃣洋蔥湯🧅2️⃣西班豬腩片配藜麥雜菜沙律🥗西班豬腩片配沙律色彩繽紛新鮮的蔬菜與藜麥交織在一起配以西班豬腩片這道菜以優質的西班牙豬肉豬肉口感鮮嫩多汁 有咬口搭配上餐廳特製的酸酸辣辣調味醬非常開胃3️⃣煎豬鞍配蘋果芥未🐷豬鞍配蘋果芥未 精心煎烤的豬鞍為主搭配上濃郁的蘋果芥末醬汁帶來了豐富的層次感和口感豬肉外脆內軟 搭配上微甜微酸微辣的醬汁🎀黑松露煙肉蝴蝶粉芝士忌廉汁麵條彈牙搭配上煙肉和黑松露的香氣味道豐富濃郁☕️最後Affogato作結尾以濃郁的espresso及vanilla雪糕結合帶來了一種絕妙的口感咖啡的苦甘和雪糕的冰甜相互融合舒服😌

今次去到九龍城南角道

2023-11-14
Celebration
Birthday
2023-11-15 27 views
Cafe Gabbana地址:九龍城南角道62號地舖九龍城唔單止有泰國菜,仲有靚靚西餐廳㗎😎Special Dinner Set(燒牛仔膝; 焗牛油果蟹肉藜麥雜菜沙律; 是日餐湯洋蔥湯; 青檸梳打; 茶)🐮$308燒牛仔膝大份好足料,啖啖肉食得好滿足,而且燒得都幾岩岩好🤩,肉質口感都唔會太硬幾鬆軟,而且淡淡都好有肉汁好入味😏。焗牛油果蟹肉藜麥雜菜沙律,大大份而且配搭牛油果蟹肉和藜麥好豐富,好有特色🥳,好fresh好開胃😍。洋蔥湯熱辣辣洋蔥湯,一上枱就聞到陣陣洋蔥香味🤪,啖啖都好重洋蔥味。意大利蝦麵🍝$168意大利麵恰到岩岩好煙煙韌韌好有嚼口😙,蝦隻有彈性好鮮味配上自家製辣辣的醬汁,超開胃香口而且不油膩嘅口感十足,幾好😌。蒜蓉包🌯$50蒜茸包好香蒜茸味而且炸到外脆內嫩滑,啖啖都好香口😛。
Cafe Gabbana
地址:九龍城南角道62號地舖

九龍城唔單止有泰國菜,仲有靚靚西餐廳㗎😎

意大利蝦麵🍝$168

蒜蓉包🌯$50
蒜茸包好香蒜茸味而且炸到外脆內嫩滑,啖啖都好香口😛。
・ Special Dinner ($308) ▸ 是日餐湯 ▸ 西班牙豬腩片🐖作為一個前菜,真的很特別很好吃😚 豬腩片口感柔軟又不缺彈性,豬味也很濃郁✨ 配上甜甜的醬汁烤,很開胃😏 一旁有藜麥雜菜沙律🥗 份量很大,可以用作解膩 ▸ 燒美國封門柳扒🥩真的令人嚇一跳的封門柳扒😳 想不到如此好吃!封門柳位於牛橫膈膜的肌肉,其肉質鬆軟,不易變韌,而且牛肉味極為濃郁😏 加上廚師高超手藝,令整道菜很加分💯 底下還有一些瓜菜和炸蕃薯條🍠 脆甜脆甜的,很可口 ▸ 飲品🍹・ 意大利蝦麵🍝 ($168)看似普通但一點也不普通的意大利蝦麵✨ 蝦很大隻,個人覺得有點像龍蝦🦞 蝦頭的蝦膏很多,很有鮮味,很新鮮,蝦吃下去每一口也是肉🦐 而意大利麵一點也不乾,每一條麵都沾上了濃郁的蝦膏,真的太愛了💓・ 芝士焗肉醬薯蓉🥔 ($148)熱騰騰的肉醬薯蓉😍 薯蓉十分順滑,有淡淡的奶油香味!配上甜甜的肉醬,很好吃!重點是芝士🧀!芝士很足,每吃一匙薯蓉也吃到芝士,芝士焗溶化了,有拉絲效果,不會因變冷而令芝士硬了,這道菜處理得很好🥰・ 意大利莫加咖啡☕️ ($48)有別於其他店的mocha,因為它有朱古力泡沫在咖啡上面,底下是

・ Special Dinner ($308)
 ▸ 是日餐湯

▸ 西班牙豬腩片🐖

▸ 燒美國封門柳扒🥩

▸ 飲品🍹

・ 意大利蝦麵🍝 ($168)

・ 芝士焗肉醬薯蓉🥔 ($148)

・ 意大利莫加咖啡☕️ ($48)
有別於其他店的mocha,因為它有朱古力泡沫在咖啡上面,底下是正常的咖啡,兩者混合很特別,很好喝💯
2023-11-14 20 views
今日同朋友去咗九龍城食飯,唔想食泰菜,响openrice 篤下,發現南角道尾有呢間餐廳,餐廳在門口望唔到入面,有啲神秘感,如果唔係search ,未必留意到。入到去餐廳,職員俾咗dinner menu,晚餐價位$308,有湯,沙律,頭盤,主菜,飲品。我個南瓜湯好濃郁,配上新鮮香脆蒜蓉包。朋友就飲咗洋蔥湯。頭盤我地分別選了西班牙豬腩片 和 焗牛油果蟹肉,頭盤會跟沙律一起上,超大份,大到以為是主菜。蟹肉牛油果有很多蟹肉,味道不錯,但我自己更推介豬腩片,燒得很香口。主菜選了燒美國封門柳扒和焗比目魚 share 食,兩樣都很有質素,調味和生熟程度都拿捏得準確,封門柳牛味香濃,juicy,我自己食牛喜歡加點海鹽,不用點醬汁。很好吃。小店裝修不算豪華,但頗有心思,座位闊落,枱與枱之間空間足夠。播放的音樂讓人放鬆。

我個南瓜湯好濃郁,配上新鮮香脆蒜蓉包。
朋友就飲咗洋蔥湯。
頭盤我地分別選了

今日又嚟到九龍城搵嘢食 經過一間西餐廳 見到入邊裝修優雅 set dinner都係三百幾蚊一位~選擇都幾啱食 於是入去試吓餐廳嘅裝修好靚,好有外國風情 樓底高 牆掛上唔同嘅畫 侍應好熱情上嚟招待我哋兩個人叫咗set menu ~ 洋蔥湯好清新 配埋香脆蒜蓉包一齊食 西班牙腩片沙律份量好多 豬腩片肉味香濃 主菜方面,我哋揀咗德國鹹豬手 豬手 熱辣辣上枱 好香脆開胃 配埋酸菜食 好味~另一個我最鍾意嘅,就係燒焗牛仔膝 肉質彈牙 燒汁好惹味 連埋啲牛骨髓都食埋 飲品揀咗青檸梳打 清新 refresh ! 總括嚟講 呢度環境優雅 服務好 食物份量充足 性價比高 推介

西班牙腩片沙律份量好多 豬腩片肉味香濃

飲品揀咗青檸梳打 清新 refresh !

今天要介紹的餐廳位於九龍城,是一家西班牙餐廳。環境非常有古典既感覺,牆上掛試好多畫,可以一路欣賞藝術品一邊食飯,而且餐廳有室外位置比客人多一個選擇。洋蔥湯 $60洋蔥湯好足料,入面有大量洋蔥條,洋蔥條已經軟哂而且食到洋蔥甜味。餐湯配左兩片蒜蓉多士為點湯而設。燒牛仔膝 $328牛仔膝經過烤制保留了口感不會太韌。牛仔膝用左香草進行腌製和燒烤,令牛散發出香草味,但又不掩蓋牛仔膝本身原有的味。而且伴碟的薯蓉非常多所以一定夠飽。西班牙豬腩片 $108豬腩片經過燒烤後,散發出烤香味。腩片上的豬皮帶有煙韌的口感,就算食到脂肪部分,也不會感到油膩。而且伴碟有大量沙津菜減低油膩感。冬陰功蝦意粉 $168這道菜意粉份量都幾多,意粉是帶有冬陰功酸味同帶有辣味,是幾入味。但蝦的份量較少,只有兩隻大蝦,感覺較為少。📍cafe_gabbana九龍城南角道62號

洋蔥湯 $60

燒牛仔膝 $328