2023-11-14 20 views
今日同朋友去咗九龍城食飯,唔想食泰菜,响openrice 篤下,發現南角道尾有呢間餐廳,餐廳在門口望唔到入面,有啲神秘感,如果唔係search ,未必留意到。入到去餐廳,職員俾咗dinner menu,晚餐價位$308,有湯,沙律,頭盤,主菜,飲品。我個南瓜湯好濃郁,配上新鮮香脆蒜蓉包。朋友就飲咗洋蔥湯。頭盤我地分別選了西班牙豬腩片 和 焗牛油果蟹肉,頭盤會跟沙律一起上,超大份,大到以為是主菜。蟹肉牛油果有很多蟹肉,味道不錯,但我自己更推介豬腩片,燒得很香口。主菜選了燒美國封門柳扒和焗比目魚 share 食,兩樣都很有質素,調味和生熟程度都拿捏得準確,封門柳牛味香濃,juicy,我自己食牛喜歡加點海鹽,不用點醬汁。很好吃。小店裝修不算豪華,但頗有心思,座位闊落,枱與枱之間空間足夠。播放的音樂讓人放鬆。

我個南瓜湯好濃郁,配上新鮮香脆蒜蓉包。
朋友就飲咗洋蔥湯。
頭盤我地分別選了