2020-09-27 3160 瀏覽
係灣仔返工咁耐,都未去過日月星街一帶,今晚去Honbo食漢堡,沿途仲以為自己入左結界,瞬間轉移左去原宿,原來呢度咁鬼型,認真大鄉里出城。🍴The Gold Standard HK$164呢度d漢堡無乜花巧野,只賣最基本嘅美式漢堡,麵包、漢堡扒、配料、醬汁等都係獨家調製,唔係行貨。麵包鬆軟唔乾身,漢堡扒用上牛肩、牛腩等唔同部位製成,口感富有層次,而且專揀老牛,貪佢肉味更濃,我呢款漢堡扒係4安士,比2安士更厚,自然更多肉汁,一路食一路滴,煙肉都炸得香脆,不過漢堡扒實在太出色,煙肉無奈變嘍囉。🍴Grilled Chicken Burger HK$98有機雞扒非常嫩滑多汁,表面仲燒到脆脆地,秘製照燒汁加上蛋黃醬亦都好夾,估唔到連雞堡都係咁出色。🍴Fries HK$28香脆乾身,第一次食薯條點是拉差,好過癮,可惜唔係好多地方有,出街要袋定支旁身先得。🍴Buffalo Chicken Wings HK$68諗住食炸雞翼但賣晒,店員話可以試下水牛城雞翼。雞翼香脆惹味,但我覺得唔夠辣。🍴Mike’s Lemonade HK$38、Apple Pie Iced Tea HK$38Lemonade酸爽清新

🍴The Gold Standard HK$164

🍴Grilled Chicken Burger HK$98
🍴Fries HK$28

🍴Buffalo Chicken Wings HK$68

Lemonade酸爽清新,解膩一流,Apple Pie Iced Tea直情係飲得嘅蘋果批,好濃郁。

📍Honbo
灣仔日街6-7號日新樓地下B號舖