151
17
5
等級4
245
0
2020-07-30 262 瀏覽
好多人都知道我鍾意食漢堡包,最鍾意試暈晒咁多個唔同漢堡的餐廳,咁啱老友同我講灣仔有一間漢堡店超正超好味,心思思就跟老友去試吓新餐廳。雖然呢度有少少難搵,又遠遠地,仲有個長長的樓梯要行,但想到你真係覺得行咁長嘅樓梯係值得㗎,呢間小小的漢堡店叫做HONBO,原來好多外國人都特登帶埋一家大細嚟食漢堡㗎,唔好睇小呢度店舖不是太大間,但就真係可以好多人嚟食同埋外賣㗎。我揀咗呢度嘅招牌漢堡the gold standard, 有double 4安士牛肉餅餡,雙層芝士,醃菜,煙肉,洋蔥,生菜,還有餐廳秘制醬汁。朋友點左呢度嘅招牌Honbo, 係4x2 安士的牛肉餅餡,三層芝士,醃菜,洋蔥,秘製醬汁。唔好睇小呢兩個漢堡,同平時食開嘅漢堡包真係有所不同,就講呢個牛肉餅餡,全部都係用靚牛肉做出嚟嘅mince再煎出嚟做呢個漢堡扒的,肉質嫩滑而且肉汁新鮮,加上用秘製嘅醬汁同埋好多嘅芝士,真係正到頂呱呱,有啲朋友就唔鍾意食呢個醃菜,但我覺得呢一個醃菜正正就係呢一個漢堡包的精髓之一,不過口味呢加野就因人而異,我就十分之喜歡啦簡直係錦上添花。另外我哋仲加錢揀咗個Side dishes,有呢度新鮮炸的芝士薯條同醃製的
更多
好多人都知道我鍾意食漢堡包,最鍾意試暈晒咁多個唔同漢堡的餐廳,咁啱老友同我講灣仔有一間漢堡店超正超好味,心思思就跟老友去試吓新餐廳。
雖然呢度有少少難搵,又遠遠地,仲有個長長的樓梯要行,但想到你真係覺得行咁長嘅樓梯係值得㗎,呢間小小的漢堡店叫做HONBO,原來好多外國人都特登帶埋一家大細嚟食漢堡㗎,唔好睇小呢度店舖不是太大間,但就真係可以好多人嚟食同埋外賣㗎。
我揀咗呢度嘅招牌漢堡the gold standard, 有double 4安士牛肉餅餡,雙層芝士,醃菜,煙肉,洋蔥,生菜,還有餐廳秘制醬汁。朋友點左呢度嘅招牌Honbo, 係4x2 安士的牛肉餅餡,三層芝士,醃菜,洋蔥,秘製醬汁。
唔好睇小呢兩個漢堡,同平時食開嘅漢堡包真係有所不同,就講呢個牛肉餅餡,全部都係用靚牛肉做出嚟嘅mince再煎出嚟做呢個漢堡扒的,肉質嫩滑而且肉汁新鮮,加上用秘製嘅醬汁同埋好多嘅芝士,真係正到頂呱呱,有啲朋友就唔鍾意食呢個醃菜,但我覺得呢一個醃菜正正就係呢一個漢堡包的精髓之一,不過口味呢加野就因人而異,我就十分之喜歡啦簡直係錦上添花。
另外我哋仲加錢揀咗個Side dishes,有呢度新鮮炸的芝士薯條同醃製的青瓜,芝士薯條有濃厚的芝士鋪喺面頭,每一啖都係厚厚的芝士,芝士控真係唔可以錯過,真係淡淡薯條淡淡芝士㗎。我就好鍾意呢一個醃製的青瓜,正正係因為成個漢堡都好Heavy,芝士薯條又係好Heavy,再配返個醃製嘅青瓜中和下,感覺就啱啱好啦。再點了兩杯特飲,一杯專屬Mike’s lemonade, 一杯apple pie ice tea, 呢兩杯都係冇酒精的,但其實呢度都可以點啲酒精飲品,一邊飲酒一邊食薯條,再送埋漢堡就一流啦。
另外值得一提嘅就係呢一度嘅裝潢,好有特色的燈,好有特色的設計,絕對都係一個打卡嘅好地方,小柔誠意推介呢度嘅漢堡真係貨真價實,鍾意食漢堡嘅你千祈唔好錯過。
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
5 瀏覽
0 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-05-28
等候時間
5 分鐘 (堂食)
人均消費
$200 (晚餐)
等級4
212
0
2020-07-22 269 瀏覽
姐夫好早介紹咗我哋喺灣仔附近有一間好受外國人歡迎嘅burger!!個名叫漢堡 Honbo 💕不過今日受疫情影響嘅關係 我哋就決定叫外賣 拎返去男朋友公司食!! 姐夫喺外國大都話其實香港真係好少見到啲咁正宗嘅牛肉burger☺位置雖然唔算好易搵但係喺金鐘地鐵站行過去都係5分鐘到😎我哋首先要咗一個Double Cheese Burger 成個burger嘅份量都好大個 入面除咗有牛肉 芝士 生菜 佢哋特製嘅醬汁添!💕而且佢哋漢堡個包就用牛油烘底整過真係好正 加上牛肉嘅份量好大舊 好juicy !!!😛另外一個就叫咗佢哋經典 HONBO 1.5 個burger都好大份量!🥺顧名思義1.5即係佢哋返牛肉係1.5倍厚所以成個包真係好適合男仔食 我男朋友都讚不絕口😎熱辣辣新鮮出爐 牛肉嘅肉汁都仲好新鮮感鎖咗喺入邊 加埋其他配菜 成個burger都好有外國風味 喺香港少見難得之作 🥰之後我哋就要左啲薯條🍟先第一個係芝士薯條 新鮮炸起嘅薯條大大兜 面就林左芝士醬 ! 好味呀 🥔第二個就係炸番薯 佢哋嘅番薯甜味十足而且個皮仲好脆🍠嘢飲第一杯就要左檸檬茶 佢哋應該係自己整嘅 檸檬味夠晒酸用嚟送bu
更多
姐夫好早介紹咗我哋喺灣仔附近有一間好受外國人歡迎嘅burger!!
個名叫漢堡 Honbo 💕

不過今日受疫情影響嘅關係
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

我哋就決定叫外賣 拎返去男朋友公司食!!

姐夫喺外國大都話其實香港真係好少見到啲咁正宗嘅牛肉burger☺

位置雖然唔算好易搵但係喺金鐘地鐵站行過去都係5分鐘到😎
3 瀏覽
1 讚好
0 留言
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

我哋首先要咗一個Double Cheese Burger
成個burger嘅份量都好大個 入面除咗有牛肉 芝士 生菜 佢哋特製嘅醬汁添!💕

而且佢哋漢堡個包就用牛油烘底整過
真係好正 加上牛肉嘅份量好大舊 好juicy !!!😛
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

另外一個就叫咗佢哋經典 HONBO 1.5
個burger都好大份量!
🥺顧名思義1.5即係佢哋返牛肉係1.5倍厚
所以成個包真係好適合男仔食 我男朋友都讚不絕口😎

熱辣辣新鮮出爐 牛肉嘅肉汁都仲好新鮮感鎖咗喺入邊 加埋其他配菜 成個burger都好有外國風味 喺香港少見難得之作 🥰

之後我哋就要左啲薯條🍟
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

先第一個係芝士薯條 新鮮炸起嘅薯條大大兜 面就林左芝士醬 ! 好味呀 🥔
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

第二個就係炸番薯 佢哋嘅番薯甜味十足
而且個皮仲好脆🍠
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

嘢飲第一杯就要左檸檬茶 佢哋應該係自己整嘅 檸檬味夠晒酸用嚟送burger就啱啱好

之後額外就要左一個可樂 🥤

呢一間就係一定會再返嚟因為價錢抵 品質亦都同外國差唔多而且夠份量真係好好味🍴
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • Cheese Fries
  • Honbo
  • Sweet Potato Fries
等級4
478
0
2020-07-18 254 瀏覽
有時候成日食飯麵, 就會覺得有啲厭所以今日大食妹收工就同朋友仔去左位於灣仔日街嘅Honbo食漢堡<Double Cheese Burger>做左成日野, 收工真係超級攰要食返個Double Cheese Burger充下電叫得Double Cheese Burger份量就梗係好勁啦雙倍嘅漢堡牛肉好juicy, 食落有陣陣煙薰味, 裏面仲有雙倍車打芝士、酸瓜、生菜、洋蔥同自製醬料添口感好rich, 滿足度幾高<Honbo>朋友仔唔多肚餓, 嗌左個HonboHonbo比起Double Cheese Burger就相對較light, 無左芝士同生菜, 牛肉漢堡扒都小左件可能係因為無左車打芝士, 整體味道無咁咸, 食得比較清淡嘅朋友就可以揀呢個<Fries>Sides 方面, 我地揀左一份薯條Honbo嘅薯條比較幼身, 炸得好脆, 配上偏酸嘅蕃茄醬, 係大食妹嘅至愛<Sweet Potato Fries>另外, 大食妹仲嗌左份番薯條味道甜甜地, 都唔錯<Mike’s Lemonade>齋食嘢咪好dry? 朋友仔就嗌
更多
有時候成日食飯麵, 就會覺得有啲厭
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
所以今日大食妹收工就同朋友仔去左位於灣仔日街嘅Honbo食漢堡
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

<Double Cheese Burger>
做左成日野, 收工真係超級攰
要食返個Double Cheese Burger充下電
叫得Double Cheese Burger份量就梗係好勁啦
雙倍嘅漢堡牛肉好juicy, 食落有陣陣煙薰味, 裏面仲有雙倍車打芝士、酸瓜、生菜、洋蔥同自製醬料添
口感好rich, 滿足度幾高
4 瀏覽
0 讚好
0 留言
<Honbo>
朋友仔唔多肚餓, 嗌左個Honbo
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
Honbo比起Double Cheese Burger就相對較light, 無左芝士同生菜, 牛肉漢堡扒都小左件
可能係因為無左車打芝士, 整體味道無咁咸, 食得比較清淡嘅朋友就可以揀呢個
6 瀏覽
0 讚好
0 留言
<Fries>
Sides 方面, 我地揀左一份薯條
Honbo嘅薯條比較幼身, 炸得好脆, 配上偏酸嘅蕃茄醬, 係大食妹嘅至愛
3 瀏覽
0 讚好
0 留言
<Sweet Potato Fries>
另外, 大食妹仲嗌左份番薯條
味道甜甜地, 都唔錯
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
<Mike’s Lemonade>
齋食嘢咪好dry? 朋友仔就嗌杯超酸嘅Lemonade, 但邊食漢堡邊飲味道還可以

3 瀏覽
0 讚好
0 留言
<Apple Pie Iced Tea>
大食妹就嗌左杯偏甜嘅Apple Pie Iced Tea
味道好特別, 肉桂味突出, 裏面仲有兩塊蘋果添

1 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
  • Double Cheese Burger
  • Honbo
  • Apple  pie  Iced  tea
  • Fries
等級4
623
2
2020-07-09 280 瀏覽
Honbo is named after the Cantonese word for hamburger, it is nestled in the quiet Star Street Precinct of Wanchai.  Even though it’s located in a bustling business neighbourhood, as it’s tucked away from the main road, making it a kind of hidden gem.Honbo has received tremendous recognition and achievements listed below:“The World’s Best Burgers” - Bloomberg “The 50 Best Burgers in Asia” - Big 7 Travel “The Best Burgers in Hong Kong” - Vogue Hong KongThe Gold Standard (HK$158)👍👍👍👍👍Double 4oz Bee
更多
Honbo is named after the Cantonese word for hamburger, it is nestled in the quiet Star Street Precinct of Wanchai.  Even though it’s located in a bustling business neighbourhood, as it’s tucked away from the main road, making it a kind of hidden gem.
Honbo has received tremendous recognition and achievements listed below:
“The World’s Best Burgers” - Bloomberg 
“The 50 Best Burgers in Asia” - Big 7 Travel 
“The Best Burgers in Hong Kong” - Vogue Hong Kong
3 瀏覽
0 讚好
0 留言





The Gold Standard (HK$158)
👍👍👍👍👍
The Gold Standard
$158
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

Double 4oz Beef patty, smoky bacon, melted cheese with pickles, onions, lettuce with House Sauce, this is “The Golden Standard”.  The thick patty was seared on the outside but still juicy inside, topped with double portions of gooey cheese, house-made secret sauce, all served on that insanely good potato buns.
The Gold Standard
$158
1 瀏覽
0 讚好
0 留言




Honbo 2.0 (HK$148)
👍👍👍👍👍
Honbo 2.0
$148
3 瀏覽
0 讚好
0 留言

The signature Honbo 2.0 features 4 x 2oz Double Beef Patty, Triple Cheese, Pickles, Onion with House Sauce.  The beef patties are not only juicy, but with the perfect degree of char.
If you think 4 patties are a little bit too heavy for you, there’s also 2 more Honbo series to suit your preference.
Honbo 2.0
$148
5 瀏覽
0 讚好
0 留言




Cheese Fries (HK$58)
👍👍👍👍
Cheese Fries
$58
6 瀏覽
0 讚好
0 留言

The shoestring French fries with cheese are always best enjoyed with burger.  They can’t beat when served with cheese.
Cheese Fries
$58
1 瀏覽
0 讚好
0 留言



Sweet Potato Fries (HK$38)
👍👍👍👍👍
Sweet Potato Fries
$38
3 瀏覽
0 讚好
0 留言

These chunks of sweet potatoes were crispy on the outside, soft and tender on the inside.
Sweet Potato Fries
$38
2 瀏覽
0 讚好
0 留言




Mike’s Lemonade (HK$38)
👍👍👍👍👍
Mike’s Lemonade
$38
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

The classic lemonade added mints and cucumbers, slightly minty aroma works really well with this refreshing drink.



Ginger Lime Lemonade (HK$38)
👍👍👍👍
Ginger Lime Lemonade
$38
2 瀏覽
0 讚好
0 留言

The ginger lime lemonade was fresh, tart and just a hint of ginger spice.



Storefront
1 瀏覽
0 讚好
0 留言


Interior
3 瀏覽
0 讚好
0 留言


Menu
41 瀏覽
0 讚好
0 留言

34 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-07-08
用餐途徑
堂食
人均消費
$239 (晚餐)
推介美食
The Gold Standard
$ 158
The Gold Standard
$ 158
Honbo 2.0
$ 148
Honbo 2.0
$ 148
Cheese Fries
$ 58
Cheese Fries
$ 58
Sweet Potato Fries
$ 38
Sweet Potato Fries
$ 38
Mike’s Lemonade
$ 38
Ginger Lime Lemonade
$ 38
等級4
127
0
2020-07-01 587 瀏覽
今日放假男朋友特登帶我黎依間漢堡包店試下😍,佢話同friend食過覺得幾好味😙。第一次黎到日街🥰發現都幾多靚cafe ❤️黎到鋪頭門口,裝修設計好簡約,牆身以藍白色為主,幾有格調,有一種好舒適嘅感覺😉。好岩打下卡🥰佢哋有長枱,亦都有適合情侶坐嘅二人位,座位都算幾闊落。睇返餐牌佢哋都有唔少 Signature Burger以及唔同嘅小食。飲品方面可以選擇汽水或者特飲。特別一提佢哋有得食sweet potato fries(蕃薯條), 比較少見🤗。我哋嗌咗一個Honbo 2.0 同一個Grilled Chicken Burger ,小食點左蕃薯條同芝士薯條, 飲品就叫左Mike’s Lemonade 同 Green lemon tea. 先嚟嘅係Honbo 2.0 配蕃薯條呢個漢堡份量好大 有四塊兩安士牛肉漢堡 ,配埋芝士🧀,醃青瓜🥒,洋蔥絲同秘製醬汁。佢哋嘅牛肉,肉味濃郁,煎嘅時間亦啱啱好,非常juicy,拼埋唔同嘅配料口感非常豐富👍。蕃薯條平時比較少食,佢哋係新鮮炸起熱辣辣味道甜甜的,食落去亦都冇咁油膩,唔錯唔錯😆。之後上嘅係Grilled Chicken Burger同芝士薯條塊雞扒
更多
今日放假男朋友特登帶我黎依間漢堡包店試下😍,佢話同friend食過覺得幾好味😙。第一次黎到日街🥰發現都幾多靚cafe ❤️
11 瀏覽
0 讚好
0 留言


黎到鋪頭門口,裝修設計好簡約,牆身以藍白色為主,幾有格調,有一種好舒適嘅感覺😉。好岩打下卡🥰

佢哋有長枱,亦都有適合情侶坐嘅二人位,座位都算幾闊落。
7 瀏覽
0 讚好
0 留言
8 瀏覽
0 讚好
0 留言


睇返餐牌佢哋都有唔少 Signature Burger以及唔同嘅小食。飲品方面可以選擇汽水或者特飲。特別一提佢哋有得食sweet potato fries(蕃薯條), 比較少見🤗。
22 瀏覽
0 讚好
0 留言
9 瀏覽
0 讚好
0 留言

我哋嗌咗一個Honbo 2.0 同一個Grilled Chicken Burger ,小食點左蕃薯條同芝士薯條, 飲品就叫左Mike’s Lemonade 同 Green lemon tea.

先嚟嘅係Honbo 2.0 配蕃薯條
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

呢個漢堡份量好大 有四塊兩安士牛肉漢堡 ,配埋芝士🧀,醃青瓜🥒,洋蔥絲同秘製醬汁。佢哋嘅牛肉,肉味濃郁,煎嘅時間亦啱啱好,非常juicy,拼埋唔同嘅配料口感非常豐富👍。
6 瀏覽
0 讚好
0 留言


蕃薯條平時比較少食,佢哋係新鮮炸起熱辣辣味道甜甜的,食落去亦都冇咁油膩,唔錯唔錯😆。
7 瀏覽
0 讚好
0 留言

之後上嘅係Grilled Chicken Burger同芝士薯條
4 瀏覽
0 讚好
0 留言

塊雞扒好大塊,大快過個包,煎得好香嫩🐥,入面仲有好多肉汁,配搭佢地嘅照燒汁,味道都好好😌。
12 瀏覽
0 讚好
0 留言

芝士薯條都唔錯,薯條係砌幼身,入面嘅芝士醬濃濃配埋熱辣辣嘅薯條食都係一種享受😋。
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

飲品方面,Mike’s Lemonade飲落酸酸地都幾開胃,仲有少少青瓜味,同味道濃郁嘅漢堡幾夾☺️。
Green lemon tea 味道甜甜的,好似有D 蜂蜜嘅味道,都幾滋潤😇。
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
用餐時段
晚餐
推介美食
  • Honbo 2.0
  • Cheese  fries
  • Grilled Chicken Burger
等級3
80
0
I visit my friend in Wanchai today. As it is dinner time, he recommends buying burgers from Honbo, which claims to serve real good burgers all day.We order a grilled chicken burger and the Gold Standard Burger to share. We also try cheese fries and sweet potato fries.The chicken burger with grilled organic chicken, homemade teriyaki, lettuce and kewpie is yummy. The organic chicken is tender and tasty. The sauce is delightful and appetising.The Gold Standard is a must choice. The burger wit
更多
I visit my friend in Wanchai today. As it is dinner time, he recommends buying burgers from Honbo, which claims to serve real good burgers all day.

We order a grilled chicken burger and the Gold Standard Burger to share. We also try cheese fries and sweet potato fries.

The chicken burger with grilled organic chicken, homemade teriyaki, lettuce and kewpie is yummy. The organic chicken is tender and tasty. The sauce is delightful and appetising.

The Gold Standard is a must choice. The burger with double 4 ounce beef patty, bacon, double cheese, onion, pickles, lettuce and house sauce is satisfying. If you like simple and fresh food with quality ingredients, you surely will appreciate the beauty of this burger which is good and honest food. The beef patty is fresh and full of flavor. The bun is soft. It stands out as a real good burger worth relishing.

The sweet potato fries and cheese potato fries are also palatable. They will be even more tasty if we dine in instead of take away.

We are happy with our meal, and have no reservation to revisit.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
等級3
87
0
2020-08-02 33 瀏覽
記得上次去日月星街尋「honbo」是數年前書展的事了。突然有點懷念那兒的漢堡 可惜又不能堂食,所以就買了外賣回家慢慢吃😋honbo的漢堡🍔特別之處是他們很多食材都是自家製,而且材料很好也沒有味精,薯條也是自家切的,所以形狀不一,可以說是非常有心思,真正的漢堡。想吃牛 但又想吃得健康點的可以點「impossible burger」,素牛漢堡。🍔Impossible Burger:若果不說是素牛,可能會以為是真牛肉,因為質感、香味和texture都很像,而且很咬下去很juicy。最特別的是肉中間也做到半生熟的感覺。朋友點了我最喜歡的grilled chicken burger🍔grilled chicken burger:burger內有很大塊的雞肉,而且肉質非常嫩,燒得也很香,配料也非常好吃,還有很多熱溶了的芝士,很吸引🤤一向都非常欣賞這裡的芝士薯條和番薯條!🌟芝士薯條:厚厚濃香芝士鋪面,而且薯條的「薯」味很重,非常足料🌟蕃薯薯條:蕃薯很甜,外皮炸得很香脆,而且形狀粗幼不一,很明顯不是機械cut出來的,很有心思。飲品分別,lemonade酸甜度適中,最適合與漢堡薯條match在一起這裡真
更多
記得上次去日月星街尋「honbo」是數年前書展的事了。突然有點懷念那兒的漢堡 可惜又不能堂食,所以就買了外賣回家慢慢吃😋
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

honbo的漢堡🍔特別之處是他們很多食材都是自家製,而且材料很好也沒有味精,薯條也是自家切的,所以形狀不一,可以說是非常有心思,真正的漢堡。


impossible  burger
$108
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

想吃牛 但又想吃得健康點的可以點「impossible burger」,素牛漢堡。
🍔Impossible Burger:若果不說是素牛,可能會以為是真牛肉,因為質感、香味和texture都很像,而且很咬下去很juicy。最特別的是肉中間也做到半生熟的感覺。
Impossible  burger
$108
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

朋友點了我最喜歡的grilled chicken burger
Grilled  Chicken  burger
$98
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
Grilled  chicken  burger
$98
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

🍔grilled chicken burger:burger內有很大塊的雞肉,而且肉質非常嫩,燒得也很香,配料也非常好吃,還有很多熱溶了的芝士,很吸引🤤
Grilled  chicken  burger
$98
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

一向都非常欣賞這裡的芝士薯條和番薯條!

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

🌟芝士薯條:厚厚濃香芝士鋪面,而且薯條的「薯」味很重,非常足料

🌟蕃薯薯條:蕃薯很甜,外皮炸得很香脆,而且形狀粗幼不一,很明顯不是機械cut出來的,很有心思。

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

飲品分別,lemonade酸甜度適中,最適合與漢堡薯條match在一起

這裡真的可以吃到高質素漢堡,而且位置也很特別,喜歡靜的地方和「打卡」的 ,也可以去。

0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
推介美食
impossible  burger
$ 108
Impossible  burger
$ 108
Grilled  Chicken  burger
$ 98
Grilled  chicken  burger
$ 98
Grilled  chicken  burger
$ 98
等級3
34
0
2020-08-01 17 瀏覽
今日係公司食LUNCH, 同事介紹我食呢間漢堡呢間漢堡包餐廳係灣仔同金鐘之間位置唔係咁起眼, 但同事話上次食完就一試難忘餐廳好有美式風格, 小店格局, 有種好RELAX既感覺因為疫情關係, 我地就外賣返公司食佢呢度大慨有10款漢堡包, 仲有其他D小食, 例如薯條, 雞翼我同朋友各自揀左個漢堡包同一份小食我揀左HONBO 1.5 + SWEET POTATO FRIES朋友揀左THE GOLD STANDARD + FRIESHONBO 1.5: 呢個漢堡包好足料, 牛肉份量好足, 好厚身, 而且又好JUICY, 包既外皮仲要係烤過既, 有脆口既口感, 配埋佢既芝士同特製醬汁, 好好味SWEET POTATO FRIES: 呢個蕃薯條好特別, 因為佢上面有D糖, 食落有種甜味, 感覺冇咁膩, 好飽肚!THE GOLD STANDARD: 呢個漢堡包仲要加埋煙肉, 岩晒食肉獸! 佢既煙肉煎得好香口, 一啖咬落去, 真係啖啖肉, 超滿足!FRIES: 炸得熱辣辣, 粗幼岩岩好呢間漢堡包真係值得推介!
更多
今日係公司食LUNCH, 同事介紹我食呢間漢堡
呢間漢堡包餐廳係灣仔同金鐘之間
位置唔係咁起眼, 但同事話上次食完就一試難忘
餐廳好有美式風格, 小店格局, 有種好RELAX既感覺

因為疫情關係, 我地就外賣返公司食
佢呢度大慨有10款漢堡包, 仲有其他D小食, 例如薯條, 雞翼
我同朋友各自揀左個漢堡包同一份小食
我揀左HONBO 1.5 + SWEET POTATO FRIES
朋友揀左THE GOLD STANDARD + FRIES
HONBO 1.5: 呢個漢堡包好足料, 牛肉份量好足, 好厚身, 而且又好JUICY, 包既外皮仲要係烤過既, 有脆口既口感, 配埋佢既芝士同特製醬汁, 好好味

SWEET POTATO FRIES: 呢個蕃薯條好特別, 因為佢上面有D糖, 食落有種甜味, 感覺冇咁膩, 好飽肚!

THE GOLD STANDARD: 呢個漢堡包仲要加埋煙肉, 岩晒食肉獸! 佢既煙肉煎得好香口, 一啖咬落去, 真係啖啖肉, 超滿足!

FRIES: 炸得熱辣辣, 粗幼岩岩好
呢間漢堡包真係值得推介!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
2 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
1 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐日期
2020-07-29
用餐途徑
堂食
用餐時段
午餐
等級4
206
0
2020-07-31 11 瀏覽
呢間漢堡之前已經有聽朋友介紹過,今日去開灣仔,所以就特登嚟回一回佢。餐廳嘅裝修好花心思,而且己有氣氛,啱晒鍾意打卡嘅我哈哈。漢堡方便選擇唔係特別多,主要都係主打佢哋嘅自家製漢堡扒。Impossible burger 估唔到呢度都有提供素食impossible burger,依家素肉真係越嚟越普及,眼見越來越多餐廳有提供,所以我都叫咗個試吓。如果唔話我知呢個係素肉,我完全唔會覺得有咩唔同,食落同真肉好似,而且同正常漢堡一樣惹味,真心有驚喜。另外朋友就叫咗一個招牌漢堡,漢堡比想像中細,但係佢哋嘅招牌漢堡扒真係好出色,如果分量大啲就更加好了我哋兩個都有加錢轉套餐,鍾意食番薯條嘅我就額外再加左錢轉蕃薯條,佢係屬於粗身嘅薯條而且表面晒有糖粒,即叫即炸所以都幾好食。嘢飲方面我哋就叫咗可樂同lemonade ,超級推介佢哋嘅招牌lemonade,酸酸甜甜真係好開胃,同埋漢堡一齊食又可以解漏!
更多

呢間漢堡之前已經有聽朋友介紹過,今日去開灣仔,所以就特登嚟回一回佢。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


餐廳嘅裝修好花心思,而且己有氣氛,啱晒鍾意打卡嘅我哈哈。


0 瀏覽
0 讚好
0 留言

漢堡方便選擇唔係特別多,主要都係主打佢哋嘅自家製漢堡扒。


Impossible burger
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


估唔到呢度都有提供素食impossible burger
,依家素肉真係越嚟越普及,眼見越來越多餐廳有提供,所以我都叫咗個試吓。

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

如果唔話我知呢個係素肉,我完全唔會覺得有咩唔同,食落同真肉好似,而且同正常漢堡一樣惹味,真心有驚喜。




另外朋友就叫咗一個招牌漢堡,漢堡比想像中細,但係佢哋嘅招牌漢堡扒真係好出色,如果分量大啲就更加好了



0 瀏覽
0 讚好
0 留言


我哋兩個都有加錢轉套餐,鍾意食番薯條嘅我就額外再加左錢轉蕃薯條,佢係屬於粗身嘅薯條而且表面晒有糖粒,即叫即炸所以都幾好食。

0 瀏覽
0 讚好
0 留言



嘢飲方面我哋就叫咗可樂同lemonade ,超級推介佢哋嘅招牌lemonade,酸酸甜甜真係好開胃,同埋漢堡一齊食又可以解漏!


0 瀏覽
0 讚好
0 留言

(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
71
0
今日終於食到傳說中香港最好食嘅burger🍔🤤,打翻咗burger係我心目中係兩塊包加一塊肉嘅謬誤🥳。HONBO 2.0 🍔🧀 ($160)第一次嚟緊係要試吓用舖頭名命名嘅HONBO,好肚餓嘅我直接叫咗2.0 version😎,入面有四塊兩安士嘅牛肉🥩,漢堡扒用唔同部位嘅牛肉混合而成🐮,肉味香濃,煎到medium rare,外面有BBQ嘅焦香🔥,入面鎖住滿滿嘅肉汁🤤。加埋三重芝士同秘制醬汁🧀,一啖咬落去係滿足嘅感覺🥰。CHEESE FRIES 🧀🍟 ($58)薯條嘅份量俾我想像多!可以兩個人share嚟食🥳。厚切薯條好有薯味🥔,外賣攞返屋企食都唔會腍晒,加埋巨多熱熔芝士係上面🧀,芝士控必叫。
更多
今日終於食到傳說中香港最好食嘅burger🍔🤤,打翻咗burger係我心目中係兩塊包加一塊肉嘅謬誤🥳。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

HONBO 2.0 🍔🧀 ($160)
第一次嚟緊係要試吓用舖頭名命名嘅HONBO,好肚餓嘅我直接叫咗2.0 version😎,入面有四塊兩安士嘅牛肉🥩,漢堡扒用唔同部位嘅牛肉混合而成🐮,肉味香濃,煎到medium rare,外面有BBQ嘅焦香🔥,入面鎖住滿滿嘅肉汁🤤。加埋三重芝士同秘制醬汁🧀,一啖咬落去係滿足嘅感覺🥰。
HONBO 2.0
$160
0 瀏覽
0 讚好
0 留言


HONBO 2.0
$160
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

CHEESE FRIES 🧀🍟 ($58)
薯條嘅份量俾我想像多!可以兩個人share嚟食🥳。厚切薯條好有薯味🥔,外賣攞返屋企食都唔會腍晒,加埋巨多熱熔芝士係上面🧀,芝士控必叫。
CHEESE FRIES
$58
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

CHEESE FRIES
$58
1 瀏覽
0 讚好
0 留言

4 瀏覽
0 讚好
0 留言

11 瀏覽
0 讚好
0 留言

12 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$100 (晚餐)
推介美食
HONBO 2.0
$ 160
HONBO 2.0
$ 160
CHEESE FRIES
$ 58
CHEESE FRIES
$ 58
等級3
36
0
呢排成日自己煮,食得多悶悶地, 叫下外賣啦!放工係灣仔見到一間賣 漢堡包的店, 標榜自己係全香港最好嘅漢堡包店。 我叫咗個漢堡包,同蕃薯條,漢堡包嘅牛肉好厚好多汁,真係真材實料,牛肉完全唔會老,煎得岩岩好,大概7成熟,又好有牛肉味。包裏面仲有煙肉、青瓜、洋蔥同埋生菜,仲有啲沙拉醬味道好夾。不過青瓜5太酸,我個人中意食酸野。食完個漢堡包都好飽,做晚餐完全無問題。另外仲有蕃薯條,蕃薯都幾甜㗎,而且係粗切嘅,返到屋企都熱辣辣。仲送咗隻青檸味梳打水,真係好人。
更多
呢排成日自己煮,食得多悶悶地, 叫下外賣啦!
放工係灣仔見到一間賣 漢堡包的店, 標榜自己係全香港最好嘅漢堡包店。
我叫咗個漢堡包,同蕃薯條,漢堡包嘅牛肉好厚好多汁,真係真材實料,牛肉完全唔會老,煎得岩岩好,大概7成熟,又好有牛肉味。
包裏面仲有煙肉、青瓜、洋蔥同埋生菜,仲有啲沙拉醬
味道好夾。不過青瓜5太酸,我個人中意食酸野。
食完個漢堡包都好飽,做晚餐完全無問題。
另外仲有蕃薯條,蕃薯都幾甜㗎,而且係粗切嘅,返到屋企都熱辣辣。
仲送咗隻青檸味梳打水,真係好人。
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
外賣自取
推介美食
  • Sweet Potato Fries
等級4
719
2
2020-07-30 18 瀏覽
一直都好想試呢間 Honbo,知道佢係唯一一間香港餐廳可以打入Bloomberg「全球最佳漢堡2020」嘅名單,立即同老公去試試,三間分店我揀左日街分店,因為自己一向都好喜歡日月星街呢個小社區感覺!行到熱辣辣一坐低叫左野飲先,夏日炎炎當局係揀凍飲,我揀左Apple Pie Iced Tea 味道好似食緊肉桂蘋果批咁,好特別,唔算甜,入面仲有兩塊蘋果~老公要左 Lemonade,佢話好酸而我覺得都味道都OK,所以最後我地交換飲~天氣咁熱都無乜胃口,所以我地都係揀左比較細SIZE的HONBO$88因為是即叫即做,都等左十分鐘左右,漢堡包有烘過好軟身拎上手有微暖,漢堡扒好juicy唔會過熟,咬開見到內裡依然粉嫩,配合其他配料及秘製醬汁,簡簡單單但一夾埋好食!我地兩份side分別揀左番薯條同椰菜沙律,番薯條個炸漿好薄身,食落唔油膩而且係好大份,滿足晒我愛澱粉質的心~椰菜沙律就無乜太出色太特別,正正常常的配菜吧~
更多
一直都好想試呢間 Honbo,知道佢係唯一一間香港餐廳可以打入Bloomberg「全球最佳漢堡2020」嘅名單,立即同老公去試試,三間分店我揀左日街分店,因為自己一向都好喜歡日月星街呢個小社區感覺!
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
行到熱辣辣一坐低叫左野飲先,夏日炎炎當局係揀凍飲,我揀左Apple Pie Iced Tea 味道好似食緊肉桂蘋果批咁,好特別,唔算甜,入面仲有兩塊蘋果~老公要左 Lemonade,佢話好酸而我覺得都味道都OK,所以最後我地交換飲~
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
天氣咁熱都無乜胃口,所以我地都係揀左比較細SIZE的HONBO$88
因為是即叫即做,都等左十分鐘左右,漢堡包有烘過好軟身拎上手有微暖,漢堡扒好juicy唔會過熟,咬開見到內裡依然粉嫩,配合其他配料及秘製醬汁,簡簡單單但一夾埋好食!我地兩份side分別揀左番薯條同椰菜沙律,番薯條個炸漿好薄身,食落唔油膩而且係好大份,滿足晒我愛澱粉質的心~
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
椰菜沙律就無乜太出色太特別,正正常常的配菜吧~

0 瀏覽
0 讚好
0 留言

0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
人均消費
$150 (晚餐)
推介美食
  • HONBO
  • 蕃薯條
  • Apple pie Iced Tea
等級4
392
0
2020-07-25 19 瀏覽
之前一直都好想試下呢間咁出名而且又係香港數一數二既漢堡包店,但係一直都未有時間試🧐近排成日都留係屋企,真係好悶,忍吾住搵左朋友一齊出街,順便試下佢既🍔🍔👁‍🗨Cheese Buger (7.5/10) $88 .我揀左芝士漢堡,入面有一塊4安士既牛肉漢堡,生菜,芝士,酸瓜同埋洋蔥,配上自家醬汁😇牛肉漢堡算係幾有牛味,整得好香口,肉既肥瘦均勻,保留倒肉汁🤭包入面既車打芝士亦都夠哂濃郁,好邪惡,麵包入面仲搽左少少牛油,食落更加香口,整體吾錯.👁‍🗨Honbo 1.5 (8/10) $128.另外朋友叫左呢個Honbo 1.5,佢其實係招牌漢堡,不過就分左幾個級數,大致上既分別在於牛肉同芝士既數量,呢個1.5算係中級,入面有三塊兩安士既牛肉漢堡,雙重芝士,洋蔥,酸瓜等等配上自家醬汁😇如果自認大食又係食肉獸既你,可以挑戰下2.0😂質素同芝士漢堡無異,都係咁香口有肉汁🤓.👁‍🗨原味薯條(7/10) $24.叫左個原味薯條,份量吾算多,食落係啖啖薯既感覺,不過吾知係咪叫外賣既關係,所以薯條食落比較腍身左啲,冇想像中咁出色🤕️.👁‍🗨炸甜蕃薯(7.5/10) $38.反而呢個甜蕃薯有驚喜,份量都係吾
更多
之前一直都好想試下呢間咁出名而且又係香港數一數二既漢堡包店,但係一直都未有時間試🧐近排成日都留係屋企,真係好悶,忍吾住搵左朋友一齊出街,順便試下佢既🍔🍔
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

👁‍🗨Cheese Buger (7.5/10) $88
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

我揀左芝士漢堡,入面有一塊4安士既牛肉漢堡,生菜,芝士,酸瓜同埋洋蔥,配上自家醬汁😇牛肉漢堡算係幾有牛味,整得好香口,肉既肥瘦均勻,保留倒肉汁🤭包入面既車打芝士亦都夠哂濃郁,好邪惡,麵包入面仲搽左少少牛油,食落更加香口,整體吾錯
.
👁‍🗨Honbo 1.5 (8/10) $128
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

另外朋友叫左呢個Honbo 1.5,佢其實係招牌漢堡,不過就分左幾個級數,大致上既分別在於牛肉同芝士既數量,呢個1.5算係中級,入面有三塊兩安士既牛肉漢堡,雙重芝士,洋蔥,酸瓜等等配上自家醬汁😇如果自認大食又係食肉獸既你,可以挑戰下2.0😂質素同芝士漢堡無異,都係咁香口有肉汁🤓
.
👁‍🗨原味薯條(7/10) $24
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

叫左個原味薯條,份量吾算多,食落係啖啖薯既感覺,不過吾知係咪叫外賣既關係,所以薯條食落比較腍身左啲,冇想像中咁出色🤕️
.
👁‍🗨炸甜蕃薯(7.5/10) $38
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

反而呢個甜蕃薯有驚喜,份量都係吾算好多,面頭灑左少少糖,令到本身都甜既炸蕃薯,增添多左一份甜味,個人幾like
.
👁‍🗨Mike’s lemonade (7/10) $38
.
0 瀏覽
0 讚好
0 留言

佢入面有青檸薄荷葉青瓜,飲落其實會係幾fresh,不過成杯野比預期中酸左啲,係會愈飲愈酸,愈飲愈甜既感覺,最終飲吾哂成杯就放棄左,之但係個味道係好既,如果可以冇咁酸冇咁甜就好啦😬
.
👁‍🗨Apple pie iced tea (7/10) $38
.
呢個聽倒個名已經覺得好特別,好似未見過咁既配搭既飲品,所以叫左離試😂面頭有兩片蘋果,飲落真係陣陣肉桂味😂感覺好新奇,吾難飲,可以一戰🤣


🔛 整體評分(7.5/10)
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級3
31
0
2020-07-23 31 瀏覽
Ranked by Big 7 Travel as the 13th best burger in Asia, Honbo serves costlier yet mouthful american-style burgers, which definitely worth the price! Their name Honbo must be familiar to lots of HongKongers, as it means burger in Cantonese. From its name to the home-grown ingredients, Honbo is locally grassrooted that showcases the best relish our city offers. ——————————🍽 The Gold Standard ($158)As its name implies, this burger comes with an excellent ratio of beef, bacon, cheese, lettuce and pic
更多

Ranked by Big 7 Travel as the 13th best burger in Asia, Honbo serves costlier yet mouthful american-style burgers, which definitely worth the price! Their name Honbo must be familiar to lots of HongKongers, as it means burger in Cantonese. From its name to the home-grown ingredients, Honbo is locally grassrooted that showcases the best relish our city offers.
——————————
🍽 The Gold Standard ($158)
As its name implies, this burger comes with an excellent ratio of beef, bacon, cheese, lettuce and pickles! The double 4oz beef patties are caramelised outside and perfectly juicy inside while the freshness that the veggies bring balance the richness of it all. Everything is just on point! No wonder they have won a hefty awards so far.
✅ Rating: 9/10
-
🍽 Grilled Chicken Burger ($98)
The chicken thigh is also juicy and flavourful with some charring coat, but together with the sauce it bears a similar taste with McDonald’s GCB. Still, Fatc9 likes their signature extra fluffy potato-milk burger buns.
✅ Rating: 7/10
-
🍽 Cheese Fries ($58)
The fries are understandably not as crispy as usual, as they are take-away and cannot be enjoyed right away in the restaurant under this infuriating pandemic.
✅ Rating: 6.5/10
-
🍽 Sweet Potato Fries ($38)
The fries are thick-cut and powdered with a thin coating of sugar. Another highlight is that their sweet potatoes are imported locally from New Territories and only this reason alone deserves our support.
✅ Rating: 7/10
-
🍹Coke (+$26) & Sparkling Water (+$26)
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
0 瀏覽
0 讚好
0 留言
(以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。)
張貼
評分
味道
環境
服務
衛生
抵食
用餐途徑
堂食
等級2
21
0
2020-07-23 29 瀏覽
話說呢間係男朋友睇youtube嘅時候發現的~今日終於有時間嚟,搵呢間野都搵左好耐😹兜咗個大圈🤦🏻‍♀️入面嘅裝修簡單,啲色tone比人一種好舒服嘅感覺💡坐位都比較少~因為疫情期間🦠好貼心咁提供IKEA嘅密實膠袋比客人放口罩🥺🙏🏼之後仲可以搓手消毒👍🏼Menu都非常簡約~我地叫左一個Classic Burger 🍔同埋Sweet Potato Fries 🍟 share😋😋1. Classic Burger • 9/10.好貼心幫我地切開一半添~~😗個包好脆,脆得嚟又唔會太硬,好正呀🤩🤩送多張近照比大家🍟.2. Sweet Potato Fries 🍠🍟 • 10/10.完美😋💛 又健康又滿足到我愛吃薯條嘅心😚3. Mike’s Lemonade • 2/10.因為太口渴嘅關係,好想飲啲解渴、醒胃嘅野飲。所以就叫左杯lemonade,唸住實冇死~~~點知飲完仲口渴過未飲😹😹😹😹😹好甜..... 太甜..... 🤮完全唔係lemonade🤔🤔 一啲酸嘅感覺都冇🤦🏻‍♀️
更多
話說呢間係男朋友睇youtube嘅時候發現的~
今日終於有時間嚟,搵呢間野都搵左好耐😹
兜咗個大圈🤦🏻‍♀️
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



入面嘅裝修簡單,啲色tone比人一種好舒服嘅感覺💡
坐位都比較少~
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



因為疫情期間🦠
好貼心咁提供IKEA嘅密實膠袋比客人放口罩🥺🙏🏼
之後仲可以搓手消毒👍🏼
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



Menu都非常簡約~
我地叫左一個Classic Burger 🍔
同埋Sweet Potato Fries 🍟 share😋😋
31 瀏覽
0 讚好
0 留言

30 瀏覽
0 讚好
0 留言



1. Classic Burger • 9/10
.
好貼心幫我地切開一半添~~😗
個包好脆,脆得嚟又唔會太硬,好正呀🤩🤩
Classic  Burger
$78
0 瀏覽
0 讚好
0 留言



送多張近照比大家🍟
.
2. Sweet Potato Fries 🍠🍟 • 10/10
.
完美😋💛 又健康又滿足到我愛吃薯條嘅心😚