2019-09-24 1863 瀏覽
同朋友聚會,打邊爐永遠係我嘅首選,事關湯底同食物都可以按照各人唔同口味去選擇。今次黎到位於旺角家樂坊嘅美滋鍋,電梯門一打開,就見到一個大型火鍋道具裝飾,比大家用黎影相打卡,充滿心思。全店裝修以粉紅色為主調,充滿少女味,環境乾淨企理。近門口位置放左隻粉紅bear bear,可愛到爆❤由於同行友人當中,有人嗜辣亦有人完全唔食辣,所以我地揀左鴛鴦湯底,清涼解熱雪耳鮮椰子鍋,清甜滋潤配搭滋補養生香辣鍋,刺激味蕾。食物方面,當然唔少得打邊爐必點嘅肥牛,肉味濃郁;另外我地仲點左西班牙五花黑豚肉,響鈴,魚皮餃,韭菜豬肉餃同一啲海鮮,例如生蠔,蟶子等,再加上蔬菜類如粟米,香菇,每樣食物都好有水準,值得一讚。順帶一提,餐廳内有一個寶寶樂園,等大人可以放心傾計食飯,小朋友亦可以有一個area可以盡情玩樂。另外,晚飯當日適逢係友人生日,餐廳方面幫我地影左張合照,仲幫我地印埋出黎放入相架送比壽星女,非常貼心。以後gathering,又多一個選擇了😊

以後gathering,又多一個選擇了😊
2019-09-17