2020-05-19 5 瀏覽
有一段時間沒有來這間餐廳打邊爐了,疫情期間亦不能阻礙香港人打邊爐,餐廳差不多滿座!餐廳亦最好防疫措施,進入餐廳前先量體溫及搓手,兒童遊樂設施亦暫時停止使用,每位客人拿醬料時必須先帶口罩,令人食得安心。湯底我們揀選了鴛鴦湯底,滋補養生香辣鍋及清涼解熱雪耳鮮椰湯底,香辣鍋揀選了小辣,辣度不算太辣,但味道夠濃。雪耳鮮椰子湯有很清甜的椰青水味,湯內有雪耳和椰子肉,清甜又滋潤。火鍋配料也揀選了多款不同的食材,而且這裡的食材可以選擇半份的,所以兩個人吃也能吃到多款不同的配料。花雕甘榜雞半份,這款雞雞肉嫩滑,而且花雕味香濃,就算放湯後也能吃到酒香。美國安格斯牛小排半份,牛肉油脂分佈平均,肉質鬆軟,牛肉味香濃。牛舌半份,牛舌厚薄適中,稍稍淥一陣已經可以食,味道香濃。嫩肩小羔羊肉半份,羊肉份量都幾多,油脂分佈平均,食落有少許的羶味。鴨血半份,食麻辣鍋不能少得吃鴨血,這裡的鴨血順滑入味,跟麻辣火鍋很夾。珊瑚蚌,每次打邊爐也會選這款,不論放麻辣湯或椰子湯,也很夾,口感爽口彈牙!豬黃喉半份,這裡很細心,會在單上寫明每款食材需要淥多久,豬黃喉只要跟他提供的時間,便能吃到爽口彈牙的,十分美味!薯仔片、淮山,這兩款
花雕甘榜雞
牛舌
牛舌半份,牛舌厚薄適中,稍稍淥一陣已經可以食,味道香濃。
嫩肩小羔羊肉
鴨血
珊瑚蚌
薯仔片、淮山,這兩款都是夠吸味的蔬菜,放進麻辣湯特別惹味!
竹蔗茅根,這裡有兩款凍飲可以無限添加的,竹蔗茅根味道香濃,也不會太甜,解辣解渴最岩。

這裡的服務很體貼,店員都會很快幫忙加湯加飲品,而且還看到會幫客人剥蝦,下次會再來吃這裡第二款養顏湯底!
2020-05-14
2020-05-17 71 瀏覽
疫情似受控制,條街都比較多人,食肆亦要排隊,我們都開始敢去打邊爐。美滋鍋之前已很想去,今日終於可以一試。位於旺角家樂坊,方便易去。 一入到去就有隻粉紅大bear英文叫Beauty in the Pot, 主打養顏湯底,啱晒女仔!而餐廳亦以女仔最愛的粉紅色調為主,餐廳環境寬敞,我們被安排坐於卡位,我們兩個女仔坐咁大張枱,真的非常闊絡又舒服。服務員很有禮地介紹餐牌,設施,最後仲黎一個九十度鞠躬有計時⌛️漏斗,食物唔會淥過龍😉美容豬骨湯濃稠,滿滿骨膠原,女仔必選。香辣鍋,濃郁的香料和藥材,加上四川辣椒油,香氣四溢。油花均勻,肉質軟腍,牛味濃,正!丸手工造,彈牙有嚼勁,內有邪惡芝士,食嘅時候小心燙口。魚皮餃皮薄帶煙韌,饀料滿滿,脹卜卜。生菜翠綠爽口,配埋湯汁好味道!豬肉肉質嫩滑,一啲都不嚡口呢!蘸上豉油,正!響鈴大大件酸酸甜甜好醒胃,要了無限添飲的,服務員會自動添加,讚!
疫情似受控制,條街都比較多人,
食肆亦要排隊,
我們都開始敢去打邊爐。
美滋鍋之前已很想去,
今日終於可以一試

位於旺角家樂坊,方便易去。
一入到去就有隻粉紅大bear

而餐廳亦以女仔最愛的粉紅色調為主,

餐廳環境寬敞,我們被安排坐於卡位,
我們兩個女仔坐咁大張枱,真的非常闊絡又舒服。

服務員很有禮地介紹餐牌,設施,最後仲黎一個九十度鞠躬

有計時⌛️漏斗,食物唔會淥過龍😉

美容豬骨湯濃稠,滿滿骨膠原,女仔必選。
香辣鍋,濃郁的香料和藥材,加上四川辣椒油,香氣四溢。
膠原蛋白養顏美容鍋 滋補養生香辣鍋

油花均勻,肉質軟腍,牛味濃,正!
美國安格斯牛小排

丸手工造,彈牙有嚼勁,內有邪惡芝士,食嘅時候小心燙口。
芝士墨魚丸

魚皮餃皮薄帶煙韌,饀料滿滿,脹卜卜。
魚皮餃

生菜翠綠爽口,配埋湯汁好味道!
唐生菜

豬肉肉質嫩滑,一啲都不嚡口呢!蘸上豉油,正!
西班牙黑豚香肩

響鈴大大件
炸響鈴

酸酸甜甜好醒胃,要了無限添飲的,服務員會自動添加,讚!
紫背天葵洛神花茶
膠原蛋白養顏美容鍋 滋補養生香辣鍋
芝士墨魚丸
魚皮餃
西班牙黑豚香肩
炸響鈴
紫背天葵洛神花茶
2020-05-13 138 瀏覽
疫情舒緩了,即刻去逛街換季🤩🤩家樂坊間h&m真係行到幾個鐘,大收獲,又累又餓,午餐就在這商場,這間來自星加坡的美滋鍋呼聲很高,一於嚟試下先😬😬嘩 好靚呀 粉紅玫瑰熊仔打卡熱點🥰🥰而且店舖裝修 粉紅系列啱曬 女仔打卡呃like 😝😝店員服務非常之好,媲美海x撈。食物我就覺得更勝一籌啦👍👍鍋底點了滋補養生香辣鍋 又可以養生又可以滿足我食辣的慾望,正呀!!電子餐牌 環保又方便,基本上都可以點半份或全份,適合小聚會😍點了黑西班牙黑豚香肩 ,20秒就食得 豬味香濃 黑豚不愧為黑豚 !打邊爐又點少得黑毛肚呢 🤪八秒就食得啦,又爽又脆 !牛舌有驚喜,砌得好薄,適合打邊爐,而且份量好多呢😎墨魚丸係佢哋自家製㗎 😋非常彈牙,還吃到一粒粒嘅墨魚添😛😛果然係真材實料呀 其他配菜都非常精挑細選睇得出 餐廳對食材的嚴格挑選 ,最正嘅係炸魚皮,即叫即炸非常香脆,入口仲熱辣辣,係我食過最好味嘅蛋魚皮啦 生果 同前菜係可以無限追加自取的 ,另外無限添加嘅可以叫竹蔗茅根 非常之足料 唔會過甜,25蚊我飲咗5杯呀哈哈😄😌😌真係光顧一次 就會記得嘅的一間 火鍋專門店 🥳🥳各方面都好高質,一定會再來!

滋補養生香辣鍋

牛舌  半份

打邊爐又點少得黑毛肚呢 🤪八秒就食得啦,又爽又脆 !

牛舌有驚喜,砌得好薄,適合打邊爐,而且份量好多呢😎
西班牙黑豚香肩  半份

墨魚丸係佢哋自家製㗎 😋
非常彈牙,還吃到一粒粒嘅墨魚添😛😛果然係真材實料呀
墨魚丸  半份

• 竹蔗茅根
  • 黃金魚皮
  • 牛舌
2020-04-13 627 瀏覽
信用卡有信用額這不難理解吧但甚麼是快樂信用額一不小心透支了快樂是要用悲傷償還透支了的快樂你願意啟用這快樂的信用額嘛?今晚準備透支一點快樂先點起香煙讓自己濛糊一些帶著迷幻開始旅程火鍋很久很久沒有在外吃了S說帶他吃點好西我們便來到這湯底有多款健康養生湯底如麻辣火鍋、膠原蛋白鍋、藥膳醉雞鍋和雪耳椰子鍋,今次點了招牌養顏美容鍋以瑤柱、雞肉、 豬骨及豬腳等含豐富膠原食材熬製8小時而成,味道濃郁,膠質感重,養顏首選。所有的肉丸、滑類和餃子都是手工製作,必試自家製魚豆腐和蟹子蝦滑。美滋鍋自製魚豆腐 豆腐質感特別,軟嫩的口感。魚三角魚頭三角位,鮮嫩的魚肉。蝦卷 蝦肉彈牙有嚼頭萵筍片口感爽脆,浸過湯底更鮮甜。牛肉丸 牛味濃郁彈牙豚肉片 薄身透光 肉質鮮嫩不,你並沒有選擇權因為你早而在享用著快樂現在愈是沉淪日後應如何償還若現在忍痛離埸能把日後的哀痛減至最低嘛?
信用卡有信用額
這不難理解吧
但甚麼是快樂信用額

一不小心透支了快樂
是要用悲傷償還透支了的快樂
你願意啟用這快樂的信用額嘛?

今晚準備透支一點快樂
先點起香煙讓自己濛糊一些
帶著迷幻開始旅程

火鍋很久很久沒有在外吃了
S說帶他吃點好西
我們便來到這
美滋鍋自製魚豆腐
豆腐質感特別,軟嫩的口感。
魚三角

魚頭三角位,鮮嫩的魚肉。

蝦卷
蝦肉彈牙有嚼頭

萵筍片
口感爽脆,浸過湯底更鮮甜。

牛肉丸
牛味濃郁彈牙

豚肉片 薄身透光 肉質鮮嫩

不,你並沒有選擇權
因為你早而在享用著快樂

現在愈是沉淪
日後應如何償還

若現在忍痛離埸
能把日後的哀痛減至最低嘛?
2020-04-02 627 瀏覽
餐廳有很多靚靚打卡位,門面啤啤熊以玫瑰花砌成,令人少女心大爆發。粉嫩色彩為主調,讓人置身於粉色國度,室內環境別有洞天,大人可把小朋友安置於兒童遊樂設施,專心享用美食。客人到醬油區,憑喜好調配醬料,我喜歡蒜蓉老抽。我們點了竹蔗茅根水,$25還可以無限添飲,清熱可口,十分解膩。餐牌提供多款湯底選擇,每款鍋底都是養生益氣,有助強身健體。招牌養生美顏鍋、養生藥膳醉雞鍋及雪耳椰子鍋等當中,我最喜歡養生藥膳湯底,有大量滑溜雞件,滋潤的紅棗、北芪和𣏌子等,用料豐盛,令人暖笠笠。打邊爐前,先呷一口純正的雞湯,熱辣辣,入口陣陣藥材香,寧神正氣。雞皮嫩滑,肉質爽口,補充滿滿的蛋白質;紅棗補血,最適合女士進補。手打稻庭烏冬(半份)$19烏冬口感彈牙,吸收了濃湯精華,令平凡的烏冬,增添一份濃郁的香味。美國安格斯牛小排(半份 )$139牛小排厚身,色澤粉嫩,誘人的雪花滿佈,賣相極其吸引。質感軟嫩無筋,咀嚼之間牛香充滿口腔,吸嗦了濃湯後,肉汁加倍昇華。韭菜豬肉水餃(半份) $39水餃外皮透薄,包著多汁鮮嫩的豬肉,配合青翠韭菜,細膩平衡,十分惹味。山根(半份)$16山根炸至脆卜卜,放在湯中數秒,質感變得軟糯,入口油

手打稻庭烏冬(半份)$19

美國安格斯牛小排(半份 )$139

韭菜豬肉水餃(半份) $39

山根(半份)$16
山根炸至脆卜卜,放在湯中數秒,質感變得軟糯,入口油香四溢, 咬下去充滿雞湯肉汁。

白鱔片(半份)$59
白鱔片晶瑩剔透,滾十多秒,慢慢捲縮便可享用。入口無骨啖啖肉,爽滑細緻,鮮味爆發,蘸上充滿蒜香的豉油,滑溜中帶鮮香。
最後在醬料區取新鮮切片水果,有火龍果、西瓜、哈密瓜及橙等,吃幾片清清味蕾,完美作結。總結而言,卡位寬敞舒適,枱之間距離感寬闊,跟朋友聚餐私隱度高。欣賞餐廳提供一次性紙圍裙,感覺更衛生。以平板電腦落單,快捷方便,枱上的漏斗計時器,幫助食材計時,設計窩心。

2020-03-22
  • 竹蔗茅根
  • 美國安格斯牛小排(半份)
2020-05-20 0 瀏覽
雖然天氣已經開始酷熱,但無減我們吃火鍋的慾望,尤其疫情期間不能打邊爐,今晚就來美滋鍋食個夠。餐廳位於家樂坊八樓,一反典型火鍋店的故有形象,裝潢以少女風的粉紅色為主題,而且地方寬敞,大部份座位都是卡位,坐得十分舒服。餐廳現時有6.8折的優惠,興客人共渡時艱!餐廳十分先前以ipad下單,菜單選擇非常多樣,而火鍋配料亦可以點半份,十分適合二人同行。火鍋蘸料選擇頗多,衛生情況極佳,個人喜好只要生抽香醋加上蒜泥芫茜,輕輕點綴即可,品嚐湯底及食材自身的味道,亦有多款涼菜及生果可以餐前餐後自行取用。四季鍋鍋底可以選單拼、雙拼及四拼,價錢不會差太多,貪心的我們當然要選四拼,嚐試不同的湯底。最特別的一定是招牌的膠原蛋白養顏美容鍋,以豐厚的雞湯作底蘊,富有大量的骨膠原,一呷鮮香十足,回味悠長,而其他鍋底湯頭亦真材實料,味道水準可說是全港數一數二。日本香肩白豬肉片半份的豬肉份量亦絕對不少,油脂分布恰如其分,厚薄適中,千萬別怕太肥,因為口感極佳,肉嫩脂爽,肉味濃郁。黑毛肚毛肚是麻辣火鍋經典食材之一,將毛肚攤開單層輕輕灼15秒,入口鮮香嫩脆,其實與其他鍋底也十分合拍。綜合滑有三款墨魚滑、蝦滑以及豬肉滑,每款都有

餐廳現時有6.8折的優惠,興客人共渡時艱!
四季鍋
綜合滑
有三款墨魚滑、蝦滑以及豬肉滑,每款都有口感和味道的不同,當中以墨魚滑最為出色,鮮味彈牙。
炸響鈴/老豆腐
火鍋遇上優質湯底,必須來一客炸響鈴和老豆腐,放入鍋底吸收味道,一口咬下,湯汁在口中蕩漾。

萵筍片/竹荀/蓮藕/冬瓜
其實很怕火鍋吃有菜葉的蔬菜,因為會把油脂吸收,故此以萵筍蓮藕這類不吸油份的蔬菜似乎會更適合及健康,同時能吃到自身獨特的味道和口感,更有火鍋店少見竹荀。

竹蔗茅根
$23元無限任飲的竹蔗茅根,簡直是賣大包,正好清熱下火。
2020-05-20
2020-05-20 0 瀏覽
入座後,用IPAD落Order, 但部機hang到某個時間就會lock機,但侍應無預先講密碼你知,要你問先講你知而食物質素一般, 又貴又唔抵食最激氣係服務態度極度差劣, 整跌我樽啤,倒瀉左d都唔道歉, 抹完枱就走左去,算,當你一個特別例子唔同你計較點之之後連續兩個都係咁,我未食完啲食物,擺明張枱仲有幾樣野食,佢行埋黎就熄咗我個爐, 問都唔問聲, 熄完就行左去,咁我咪開番個爐囉,跟住再黎多個熄我個爐,我岩岩先落左d菜㗎咋, 大佬!!! 趁我地傾緊計就行埋黎問都唔問熄爐,不知所謂!我話我地仲打緊喎,再另一個侍應行過聽到,只係講句對唔住,都無幫我地開番個爐!!!算點先?!呢次係我喺香港食嘢以嚟最差嘅一次, 真係澳牛啲企堂 都好過佢, 劣唔會再幫趁呢間,免費都唔會黎!

而食物質素一般, 又貴又唔抵食

唔會再幫趁呢間,免費都唔會黎!
🇸🇬新加坡⭐️超人氣⭐️美顏火鍋店 #美滋鍋💕 💕🛋店內環境非常寬敞舒適,以招牌迷人粉嫩的室內設計及裝飾🎀讓各位女士們瞬間化身成 #夢幻公主👸🏼第2次食依然咁好味😋 店內更設有寶寶樂園,小朋友可以在這裡玩呢,不過因為疫情關係現時暫停開放! ====—====—====—====—打邊爐前,可以先到醬料區取些水果如西瓜、火龍果、橙、蜜瓜;小食如花生、醃青瓜、醃蘿蔔的小食,醬料連小食區按人頭收費每位$20 更可自由配搭DIY醬料,店內提供多款醬料,梗有一款岩你! 點菜是以平板電腦下單,只需剔選食材後按一下「提交」便可,方便又快捷。 #招牌養生美顔湯底💃🏻 同埋 #新鮮食材 集合左#四川麻辣香料🌶 同埋台灣 #藥膳湯底的火鍋文化❤️顛覆傳統火鍋體驗🍲 可以揀單拼鍋、雙拼鍋或四拼鍋,自由配搭湯底,配搭的湯底價錢也是不同的。 我和朋友選了🍲四季鍋($232),一次過試勻四款唔同湯底。湯底煲滾後,店員先教我們品嚐一下湯底味道,椰子鍋清甜又解渴,超美味。香辣鍋香辣惹味,養顏美容豆乳味香濃,醉雞鍋藥膳味道突出。 💃🏻膠原蛋白養顏美容鍋($68) 🐥養生藥膳醉雞鍋(
🇸🇬新加坡⭐️超人氣⭐️美顏火鍋店 #美滋鍋💕
====—====—====—====—

更可自由配搭DIY醬料,店內提供多款醬料,梗有一款岩你!

💃🏻膠原蛋白養顏美容鍋($68)
🐥養生藥膳醉雞鍋($58)
🌶滋補養生香辣鍋($48)
🥥清涼解熱雪耳椰子鍋($58)
配料相當新鮮,而且選擇夠多,大部份食材還可以點半份,更設有多款拼盤,方便客人可以多試幾款不同的食物。
🐷田野鄉村嫩豬肉($44/半份)
嫩豬肉放在香辣鍋上煮非常香口惹味,肉質鮮嫩可口,。

🐙蟹籽墨魚滑($98/半份)
墨魚滑份量挺多,墨魚滑上放上大量蟹籽,墨魚滑肉質爽彈,鮮味可口。
🎋竹笙($34/半份)
竹笙是最新打邊爐喜愛的配料之一,索曬湯底味道,超正!
🤎鮮淮生($19/半份)
鮮淮生新鮮粉嫩,正!
我和朋友都是薯粉控,所以都點了2份不同粗幼的薯份

🍠紅薯寬粉($16/半份)
寬粉厚度教寬,口感煙韌
🥔紅薯細粉($16/半份)
細粉入口細滑,放在香辣鍋中味道一流!
另外飲品方面設單杯散叫,或$25任飲熱水果茶、凍竹庶茅根或凍洛神花茶,清熱又解渴,配火鍋一流!
最後,最後還送上甜品檸檬沙冰。冰凍又解渴,吃完熱辣辣的火鍋最岩食一杯降降溫。
====—====—====—====—
2020-05-18
打邊爐一向係我最愛,呢間美滋鍋更係我心頭好!原因係好食得嚟環境靚到可以打卡影相嘅火鍋店真係難得🥰🥰首推膠原蛋白養顏美容鍋,店員推薦我地打邊爐前,就咁飲一碗湯先~湯底味道濃郁🤤入面嘅豆腐又滑又入味!有好嘅湯底,點少得叫啲入味嘅火鍋料呢~叫咗竹笙,蘿蔔,凍豆腐,紅薯粉~ 索到入哂味真係好正🤤🤤 另外要一讚呢度可以叫半份,我同朋友2個人嚟,都可以食到多啲款式!美國安格斯牛小排係我嚟呢度必叫!厚度切得剛好,加上肉質嫩滑,食落好滿足 👍🏻👍🏻蝦卷都好值得一試~入面超多蝦肉,又夠彈牙!飲品方面我就飲咗水果茶,係無糖嘅,仲可以無限添飲!味道唔錯,我飲咗好幾壺😎

蝦卷都好值得一試~入面超多蝦肉,又夠彈牙!

• 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 蝦卷
  • 美國安格斯牛小排
  • 紅薯粉(半份)
2020-05-17 0 瀏覽
除咗餐廳係用粉紅色做裝修主調,最深印象嘅就係服務員好熱心嘅服務。餐廳使用iPad點菜,環保又方便。湯底揀左鴛鴦鍋,左邊係餐廳最出名膠原蛋白養顏美容鍋,右邊係維他命C番茄玉米鍋。剛上湯底,店員就建議我哋先裝一碗湯底飲,膠原蛋白湯底飲落夠曬香滑。老虎蝦本來諗住叫活醉海花蝦,但剛巧賣晒,就揀咗老虎蝦。老虎蝦夠晒大隻,食落蝦肉夠實淨,口感不俗。仲有店員先行剝殼,服務一流。美國安格斯牛小排餐牌建議牛小排只需煮八秒,但我地都係煮長啲。但食落肉質依然非常嫩滑,入口即溶。花雕甘榜雞估唔到雞嘅份量有咁多。雖然湯底嘅味道偏濃,但係雞件煮熟後,食落仍然食到入邊嘅花雕味。軟骨爽肉丸+珍寶鮮蝦水餃軟骨房肉丸就係喺豬肉入邊再加入軟骨,食落口感特別。珍寶鮮蝦水餃入邊嘅鮮蝦亦冇令人失望,夠晒大隻又爽口。唐生菜

餐廳使用iPad點菜,環保又方便。

老虎蝦

仲有店員先行剝殼,服務一流。

花雕甘榜雞

軟骨爽肉丸+珍寶鮮蝦水餃
軟骨房肉丸就係喺豬肉入邊再加入軟骨,食落口感特別。
珍寶鮮蝦水餃入邊嘅鮮蝦亦冇令人失望,夠晒大隻又爽口。

2020-05-13
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 珍寶鮮蝦水餃
  • 美國安格斯牛小排(半份)
[[]]好耐未講過飲食野, 因為自從過年後都好少出街食飯, 更莫講話帶埋小朋友丫...... 唉...... 但碌電話相簿見到又想分享下既~ 哈哈! 希望疫情快D過, 可以再食多次~!話說過年前跟家人做節(天喔, 4個月前了), 說由我發板, 結果選了超級少女心, 全是粉紅色的火鍋店 - 美滋鍋!! 是由新加坡過來香港開店, 未有疫情前真是超級難BOOK檯的!! 整間店都是粉紅色, 門口更有大大隻粉紅bearbear(要摸嗎?) 少女心大爆發!! 不知道的話還真以為餐廳是走輕食西餐路線呢~ 火鍋店也是港人喜歡的口味! 如果第一次來, 一定必試招牌養生美顔湯底!! 也有四川麻辣湯、台灣藥膳湯及日本涮涮鍋等選擇~ 還可以自助用IPAD下單, 方便快捷! 有得選半份/全份, 好岩2-4人吃得不多但又想點多些款式~ 食材方面都好大路, 但必須要特別說句: 所有的肉丸, 滑類與餃子都是手工製作!! 比坊間的更好吃呢!! 另外, 個人大推牛小排同花膠, 質素高又唔算好貴~~ 配埋人氣膠原蛋白養顏美容鍋, 係用左瑤柱、雞肉、雞腳、豬骨及豬手等含豐富骨膠原食材熬製而成, 啖啖膠原精華~~ 女士們最愛喔
[[[Throw Back]]]

食材方面都好大路, 但必須要特別說句: 所有的肉丸, 滑類與餃子都是手工製作!! 比坊間的更好吃呢!! 另外, 個人大推牛小排同花膠, 質素高又唔算好貴~~ 配埋人氣膠原蛋白養顏美容鍋, 係用左瑤柱、雞肉、雞腳、豬骨及豬手等含豐富骨膠原食材熬製而成, 啖啖膠原精華~~ 女士們最愛喔!!
仲有, 佢地既醬料區真係超大超多款, 可以自由MIX自己喜歡的味道, 前菜小吃水果也是免費的, 非常不錯!!
如果帶小朋友來食, 仲可以去埋餐廳中的兒童遊樂場, 你知啦, 小朋友好快食飽, 咁佢地就可以係入便玩陣, 大人們繼續又食又傾~~

分享完我都想再去多次!! 但當然地要等疫情過後啦, 我好多地方都想去呀~
2020-05-14 3 瀏覽
為媽媽補祝母親節,就帶她來充滿少女心的火鍋店,順便滿足她拍照打卡的意慾,一舉兩得。餐廳以粉紅色為主調,內有兒童玩樂空間,也有不少玫瑰裝飾,加上著名的美顏鍋,非常適合女生。【膠原蛋白養顏美容鍋】湯底以瑤柱、雞肉、雞腳、豬骨及豬手等含豐富骨膠原的食材長時間熬製,奶白色的湯頭非常濃郁,充滿濃濃的膠質,清甜之餘也十分滋補。【炸響鈴】炸響鈴雖然不是即點即炸,但仍然酥脆可口,輕輕浸在熱湯裡三秒後能享用。響鈴稍為吸索湯汁,半脆半腍,豆香突出,也不油膩。 【美國安格斯牛小排】牛小排的肉質鮮美滑嫩,油花分布均勻,單憑外表上的大理石花紋就可見牛肉的質素高。【新鮮肥鵝腸】鵝腸略帶肥脂,口感爽脆。【脆炸午餐肉】午餐肉即點即炸,可以即食,也可以浸入湯底。午餐肉外皮炸得香脆,肉汁得以保留,浸過湯底後口感又脆又軟。【日本蟹棒】蟹棒雖然是現成貨色,但也不是便宜貨,加上湯底的加持,特別多了一份猶如雪場蟹的甜味。【娃娃菜&冬瓜片】蔬菜新鮮翠綠,配上充滿膠質的湯底,份外鮮甜,能減輕火鍋的飽膩感。

【膠原蛋白養顏美容鍋】

【炸響鈴】

【美國安格斯牛小排】

【新鮮肥鵝腸】
鵝腸略帶肥脂,口感爽脆。

【脆炸午餐肉】

【日本蟹棒】