2021-02-02 368 瀏覽
今日星期六返左公司要OT一個早會,晏晝就同男朋友去左附近一間樓上餐廳食飯,一入到去好靚,而且地方都好大,裝修都幾有feel。個menu都好多選擇,咁我哋揀咗輕盈少少嘅野食。濃龍蝦湯 +$15湯味好濃,而且充滿住龍蝦嘅鮮味,不過就冇肉,但都OK!餐湯就普通嘅羅宋什菜湯,偏酸少少,不過料就十足。法式薄餅配巴馬火腿、蛋及芝士 $78蛋嘅薄餅,不過餐廳應該冇放過一粒鹽,全部都係由巴馬火腿嘅鹹度去支撐成道菜,都好夠味!呢道菜好特別,我覺得好好食!有別於一般嘅薄餅,可以再試。而且一個人食都好飽!真心讚!煎三文魚配香草意大利粉 $98煎三文魚本以為冇乜特別,點知餐廳將皮同肉分開煎,煎到表皮勁脆口,再放上岩岩好嘅魚肉上面,次次都係食親都係皮太濃或者唔夠脆,呢到就剛剛好。而且香草意大利粉超級好食,有香草味之外,咬口岩岩好。Overall黎講,呢間cp值幾高,餐廳環境又舒服,野食又唔錯,價錢又合理,唯一不足就係而家冇晚市,我相信呢度嘅晚市會更加有氣氛。

濃蝦湯
濃龍蝦湯 +$15
湯味好濃,而且充滿住龍蝦嘅鮮味,不過就冇肉,但都OK!
羅宋什菜湯
餐湯就普通嘅羅宋什菜湯,偏酸少少,不過料就十足。

法式薄餅配巴馬火腿、蛋及芝士 $78
煎三文魚配香草意大利粉 $98