OOULI

OOULI 位於銅鑼灣新大廈sugar+,喺皇室堡隔離,景觀非常開揚,可以一路望住靚靚嘅海景同維園景,一路慢慢品嚐精緻嘅韓式料理 😌4-course set lunch 一位 $538*Deul Kkae - Juk*韓國當造特色蔬菜、韓牛、新鮮蜆肉、及自家大米15小時以上烹調傳統粥 - 個粥食落好足料,加埋片薄脆係神來之筆,不嬲粥加脆脆地嘅嘢係好襯嘅*Jili - Tang*海鮮清湯配烤釜山鮑魚 - 鮑魚入口軟淋,個湯清清地好易入口*Jan Chi*烤釜山鰻魚 & 澳州和牛 - 主菜同朋友一人叫咗一款。鰻魚烤到塊皮脆卜卜,好香口。和牛好香牛味,入口即溶,配上醬汁提味,好食 👍🏻*JinSu - Sung Chen*釜山白家農田珍珠米飯配48小時機魚湯加五種時合特色釜山伴菜 - 魚湯入口鮮甜,唔會太濃味。鍾意佢將唔同嘅配菜放喺隔離,你鍾意撈埋邊隻就邊隻,有自主空間ah!餐後仲附送黑咖啡或者韓式茶一杯,配埋小小嘅韓式甜點一齊食,作為一餐完美嘅句號。侍應態度非常親切有禮貌,服務100分。加上呢度令人舒服嘅景觀,個人覺得餐廳好適合兩個人慢慢撐枱腳,或者好姊妹嚟吹水 😌🍽 餐廳: OOULI🏠

4-course set lunch 一位 $538

*Deul Kkae - Juk*

*Jili - Tang*
海鮮清湯配烤釜山鮑魚 - 鮑魚入口軟淋,個湯清清地好易入口

*Jan Chi*

*JinSu - Sung Chen*