2022-03-19 661 瀏覽
No Nationality Coffee☕短時間內又再去西貢搵食🤪 今次先介紹呢間兩層高嘅簡約系Cafe😍 假日去都幾滿座 建議大家想去嘅可以預先book定位先🥰 值得一提嘅係店內氛圍好好 店員、客人有講有笑 幾開心❤️.新一年佢將Menu由西式轉左做日式為主🥰 因為之前已經食左lunch 所以今次淨係試左佢嘅甜品😋 甜品價錢$58-$98不等👍🏻🔹Secret Tiramisu🍫推介❤️ 為左Tiramisu而黎🥰 蛋糕、cream口感超級滑身 真係唔錯😋 咖啡味香濃 不過味道略嫌甜左少少🤪 🔹日式燒年糕配三色檲子🍡呢款係今年先有嘅甜品😋 不過兩塊燒年糕好硬 有少少失望😐 其他野正常發揮🤪🔹Pour Over☕推介❤️ @zerotoonecoffee 嘅咖啡豆❤️ 今次揀咗Ethiopia嘅豆 飲落味道幾甜 好有層次👍🏻 一開始會飲到果酸味 去到中間甜度會提高 最後會飲到烏龍茶味🥰🔹Flat White☕呢杯反而麻麻地 唔係我中意嘅咖啡豆😐.整體✨ 兩層高嘅環境幾chill 店員好nice👍🏻 最出名嘅Tiramisu好食😍 下次想再去試下鹹食😋NN Coffee西貢市場街47號地舖

No Nationality Coffee☕

🔹Secret Tiramisu🍫