2020-04-10 114 瀏覽
大埔終於有新黃店開張, 約埋朋友去試下, 環境唔錯, 上層有啲懷舊氣氛🎞睇下menu, 叫野食之前都花左啲時間諗下試邊樣好呢😺👇🏻👇🏻👇🏻選擇都幾多, 四個胃要好好斟酌下叫咩食😋<特級安格斯法包漢堡>今餐最佳, 介紹左佢先💁🏻‍♀️想讚個包好好食! 外脆內軟, 安格斯牛漢堡其實好多地方都有, 但好少用呢隻包🥖安格斯牛正常發揮🐂其實我地都幾揀飲擇食, 有啲唔食酸黃瓜, 有啲唔食蕃茄😉不過夾埋一齊食係fresh啲既(咩都食既朋友話)<脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬>唔知道漢堡有跟薯條所以嗌左, 即使有朋友不斷話松露食落有陣煤氣味(我唔知佢幾時食過煤氣), 有松露既都會照叫照食🤡同我想像既粗直?!薯條有啲出入...係薯角🥠松露蛋黃醬幾好味~都ok啦~<印度風天多利雞意式闊麵>我地冇食過天多利雞(係我見識少定真係好少地方有?)打算叫黎試下, 微辣, 香料味冇睇落咁重, 唔係太岩我地口味, 但ok既👐🏻意麵好食, 口感好好🤤<香煎帶子菠菜意大利飯>一致認為味道偏淡但都好食既👍🏻帶子煎得岩岩好, 表面煎香, 入面仲有水份, 唔會痴牙😬飯都係岩
👇🏻👇🏻👇🏻

選擇都幾多, 四個胃要好好斟酌下叫咩食😋

<特級安格斯法包漢堡>

脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬

<脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬>

印度風天多利雞意式闊麵

<印度風天多利雞意式闊麵>

香煎帶子菠菜意大利飯

<香煎帶子菠菜意大利飯>
一致認為味道偏淡但都好食既👍🏻帶子煎得岩岩好, 表面煎香, 入面仲有水份, 唔會痴牙😬飯都係岩岩好, 有啲咬口~ 調味整體真係偏淡, 有啲位會鹹啲, 建議撈一撈再食(雖然平時食意大利飯好少撈😉)

自選醬料酥炸雞翼(鹹蛋醬)

<自選醬料酥炸雞翼(鹹蛋醬)>
上台冇好想像中乾身, 表面有啲鹹蛋碎, 食落冇平時食鹹蛋味食品個陣口入面個種滿足感, 有興趣下次試下柚子蜜/松露忌廉芝士味~

其實野食都ok, 某幾樣整法同味道同想像中有啲出入, 不過亦因為咁今餐先有一個有啲驚喜既漢堡出現, 所以都係好評既🙆🏻‍♀️推薦漢堡, 亦聽聞all day breakfast唔錯, 有機會都想試下🔅btw想講店員好有禮貌😺

脆炸粗直薯條配松露蛋黃醬
香煎帶子菠菜意大利飯
自選醬料酥炸雞翼(鹹蛋醬)