2023-10-11 2570 瀏覽
自從好友疫情出關,飯腳回歸,早前網上做緊海洋公園萬豪自助餐買二送一優惠,即book,當天接待處旁擺放一台大風扇,心知不妙,入座後見餐廳兩旁各有一台大風扇,好明顯冷氣唔夠,巡視一周,Buffet枱分佈幾個位置🟢海鮮🦀鱈場蟹腳、蜆、翡翠螺、青口、蝦,第一輪蟹腳咸咗D,之後回復正常,蝦亦鮮味,蒸龍蝦🦞,熱食啱我口味,鮮味彈牙,鍾意食嘅朋友可早些排隊,因為去到尾依然有人龍,好搶手🟠刺身🍣萬豪對比其他酒店真係冇得輸,款式多又新鮮,睇下粒帶子size,好滿足,當晚仲送咗一板海膽,兩個friend唔食,啱晒😆,我幫你哋頂🟣熱盤🍲各式熱盤、咖哩、燒味、即淥粉麵、燒物、片皮鴨、西冷牛扒,最好食係燒物中一款牛肉薄燒,超好食,不過出咗幾次就冇,panama ham亦不錯,燉湯幾有誠意,原粒瑤柱🟡自助水吧☕️咖啡、茶,一應俱全,我就嘆返杯latte🔵甜品🍰多款蛋糕、甜點、Häagen-Dazs雪糕,仲有小朋友見到放光😍嘅糖果櫃,試咗幾款甜點,結論係好睇唔好食,除咗個焦糖燉蛋外整體而言🍀食物質素🆗️,加上有優惠,食物水準與收費成正比,倘若沒有任何優惠,那就未必考慮😌
🟢海鮮🦀
🟠刺身🍣
🟣熱盤🍲
🟡自助水吧☕️
咖啡、茶,一應俱全,我就嘆返杯latte
🔵甜品🍰
2023-06-26