夜晚男朋友叫我估下去邊慶祝,我見去緊灣仔,就估仙后餐廳,點知!!!到左真係!!!!!!呀!好開心!佢一早book好枱,咁大個女未試過去咁高級嘅餐廳,以為要賺多幾年先去到,實在太興奮了!為左錫住男朋友仔銀包,所以叫左一個平啲嘅set ($628 Set Dinner) 而男朋友叫左($888 Festive Menu)入去到待應服服態度超好,環境氣氛亦一流,好似返左去60年代嘅餐廳咁,好懷舊,好鍾意❤️一定要去佢個廁所!好靚!所有嘅裝修細節好細心設計👍🏻布拉塔芝士配原種蕃茄及柏爾馬火腿兩個人食呢個芝士會無咁漏,蕃茄好新鮮,火腿係咸咸地個隻然後係蘑菇湯,好濃蘑菇味👍🏻👍🏻好結身,足料👍🏻👍🏻龍蝦湯,嚟到就聞到好濃嘅龍蝦味,仲有大大隻龍蝦喺上面,第一次飲龍蝦湯有龍蝦㗎!😝😝龍蝦仲要好好食👍🏻👍🏻蘇格蘭三文魚配魚子芥末蘆筍糖煮檸檬,香草沙律魚子醬好好好好好食!!三文魚亦好新鮮!因為想嗌杯野飲,但因為好少飲酒,請經理介紹,呢杯cocktail ,,甜甜地,忘了叫咩,好似有啲水果味,一流飲曬👍🏻👍🏻紅茶雪糕第一次食,好清新嘅感覺🤤配埋雪梨好特別焦糖合桃塔配雲尼拿雪糕呀!超浪漫!侍應哥哥仲主動幫我地影

餐包

布拉塔芝士配原種蕃茄及柏爾馬火腿

兩個人食呢個芝士會無咁漏,蕃茄好新鮮,火腿係咸咸地個隻
蘑菇湯

然後係蘑菇湯,好濃蘑菇味👍🏻👍🏻好結身,足料👍🏻👍🏻
龍蝦湯

蘇格蘭三文魚配魚子芥末蘆筍糖煮檸檬,香草沙律
魚子醬好好好好好食!!三文魚亦好新鮮!

紅酒燴梨伴肉桂雲呢拿汁及紅茶雪糕

紅茶雪糕第一次食,好清新嘅感覺🤤配埋雪梨好特別

焦糖合桃塔配雲尼拿雪糕

呀!超浪漫!侍應哥哥仲主動幫我地影相,又幫我地收曬其他碟,比我地舒服享受呢碟甜品,太貼心了😆

合桃塔好得別唔會太甜,軟硬度剛好,配搭埋雪糕好岩口味👍🏻

整體嚟講,實在太開心同滿足啦!呢個拍拖週年冧咗啦,多謝男朋友仔同餐廳安排,一切都好浪漫同滿足,如果想慶生/拍拖週年/結婚週年嚟呢度實掂呀!

紀念日
餐包