2020-09-10 71 瀏覽
呢間古早蛋糕好多街坊推介🍰佢地好多都係預約曬,之後先去買餸,驚賣曬!我見到有成30幾款味比我揀,即刻忍不住跟啲師奶買,唔好執輸😂😂😂依家開左咁多間,間間都話新鮮出爐,係咪就真係有資格又或者整到好吃嘅蛋糕呢?我好欣賞囍源呢間,係因為聽得出佢哋製作係一絲不苟,用料全部真材實料,堅持人手即製,仲會為咗整到正宗嘅蛋糕,不惜走遍台南到台北,拜師學藝,務求做到古老、傳統、懷舊的味道。💕💯今次買咗3款:1.鹹蛋流心拉絲芝士皇牌首選!食到粒粒黃金鹹蛋黃碎,香濃嘅鹹香味!中間嘅芝士,一點也不馬虎,選用左日本、粒粒意大利芝士,切開真係做到拉絲效果,令人一試難忘!2.粒粒核桃每一口都食到核桃碎,完全溶入蛋糕之中!而且裝飾個兩粒核桃保持爽脆!聽店長講佢地會買新鮮嘅核桃,再去炒熟,之後先放入蛋糕。吾會為左貪快,將所有野一次過焗。由此可見,每一個步驟都做到足! 家人特別喜愛呢款,因為感覺上營養豐富,而且有多重口感,就算老人家都咬到啲核桃!💟如果多啲完整嘅核桃鋪係面,會更滿足!!!3.杏汁杏仁我自己好鐘意吃杏仁糊,杏汁豬肺湯,所以店長就極力推薦我買呢個,因為吾係好多店有賣呢款!佢好順口,而且食完仲會持久地留係口中,

今次買咗3款:

1.鹹蛋流心拉絲芝士

2.粒粒核桃
💟如果多啲完整嘅核桃鋪係面,會更滿足!!!

3.杏汁杏仁
我自己好鐘意吃杏仁糊,杏汁豬肺湯,所以店長就極力推薦我買呢個,因為吾係好多店有賣呢款!佢好順口,而且食完仲會持久地留係口中,香氣十足!!🥰🥰🥰

整體來講,做到黃金邊黃金底,不乾身,而且摸落去,真係做到少油、甜度剛好,好q彈👍🏻👍🏻👍🏻
不足的地方係星期五、六、日,先會有多啲口味,平日選擇較少,限量發售,所以如果想食某一隻口味,建議提早預約。
下次食試榴連味💕我諗一定充滿驚喜🌝🥳🌝