餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

2018-03-17 657 瀏覽
放工唔知食咩好,同事話附近有間川菜小面,麻辣鮮香,受不住麻辣誘惑的我跟著地圖就上左來。餐廳裝修好有復古風,暗暗的燈光都幾有情調。「瘋狂小面」梗係主打「麻辣小面」。呢個套餐安排幾合理,大食細食有得揀,價錢都幾合理。我地兩條友,咩都想食,叫左A+B+C+D😂老闆推介呢個豬手湯,美容養顏,膠原蛋白豐富,份量都啱啱好兩個人食,見到個menu幾吸引,可惜我地想留個肚食缽缽雞。下次再來食呢個晚市推介豬手湯!【瘋狂擔擔麵】配菜豐富,肉末,花生,小菜,同埋各種鮮香麻辣的醬料,撈一撈佢,每一條面都好入味。雖然冇面湯,啲醬料真係神來之筆。【夫妻肺片】+【拍青瓜】滿滿一碗辣油,上面漂著芝麻,賣相滿分!雖然睇黎好似好辣,但食落辣度啱啱好,入面啲牛肉都好足料,薄切易入口。青瓜就係唔辣嘅,蒜蓉淡下口都好,唔係全部都係辣。【成都老冰粉】第一次見有埋黑白芝麻,花生,酒釀,提子乾,紅糖的冰粉,好多料!食落又唔會太甜,解辣正好!終於到了期待已久的【缽缽雞】叫左中辣,雖然睇落好辣,食落卻唔會燒胃,因為係凍食(其實係常溫)所以冇咁辣。特別係,個湯底叫麻辣真係有麻有辣,唔似有啲餐廳麻辣得個辣字。不過要食到最後先發覺,原來都幾麻

餐廳裝修好有復古風,暗暗的燈光都幾有情調。

【瘋狂擔擔麵】
擔擔麵

【夫妻肺片】+【拍青瓜】
滿滿一碗辣油,上面漂著芝麻,賣相滿分!
青瓜就係唔辣嘅,蒜蓉淡下口都好,唔係全部都係辣。
夫妻肺片+拍青瓜

【成都老冰粉】
冰粉

終於到了期待已久的【缽缽雞】

配菜已配搭好,有葷有素,一支支咁食幾得意。上菜後店員提醒浸多5分鐘再食,會入味啲。呢個缽缽雞我地好滿意,下次再來食過!
2018-03-09
擔擔麵