2018-07-15 1205 瀏覽
老公真係好鍾意食燒肉架~ 為咗可以令佢開心,响網上揾到呢間坐得舒服,又有正正燒肉的地方。老公一打開餐牌,知道呢次係食鹿兒島燒肉,佢當堂笑哂,話未試過鹿兒島的燒肉,所以好期待。雞泡魚乾好似薄到透的雞泡魚乾,外面香香地,裡面很 juicy,十分惹味。牛之藏和牛盛合(左上) 極上牛肋肉︰其實無加任何醃料,可以點鹽 / 介辣食,介辣陣陣清香,肉質不但入口即化,而且介辣唔係好辣,反而味道好似薄荷,加上一齊食是無比香滑的。(中上) 極上牛肋肉︰肉花非常均勻,食入口同樣是香到不得了,是入口即化的一種。(右上) 普通牛肋肉︰放入爐輕輕燒已經有好靚的紋理,口感比較前兩種牛肋肉煙韌。(左下) 牛後腿︰職員仲好貼心同我哋燒,先燒牛脂肪令到不黏鍋,再輕輕燒幾下牛後腿。食落有點咸咸地,點蛋食用好似融咗入口咁,滑滑 der~ (中下) A4和牛︰切得四四方方較厚身,燒的時候要用多少少時間,咬落口就好似一舊海綿咁Q彈。(右下) 牛赤肉︰肉身較紅,無咩肉花,不過好軟好腍身得來是帶點彈口的。泡芙職員同我哋講,只要 like FB 就有泡芙送,大大個連杯上,中間仲要係冰凍的呍喱拿雪糕,好好味好滿足。

雞泡魚乾

牛之藏和牛盛合

(左上) 極上牛肋肉︰

(中上) 極上牛肋肉︰
肉花非常均勻,食入口同樣是香到不得了,是入口即化的一種。

(右上) 普通牛肋肉︰
放入爐輕輕燒已經有好靚的紋理,口感比較前兩種牛肋肉煙韌。

(左下) 牛後腿︰
食落有點咸咸地,點蛋食用好似融咗入口咁,滑滑 der~

(中下) A4和牛︰

(右下) 牛赤肉︰
肉身較紅,無咩肉花,不過好軟好腍身得來是帶點彈口的。

泡芙
2018-07-03
$243.5 (晚餐)