2018-12-04 2856 瀏覽
高質燒肉之選,宵夜時段只要$298,價錢合宜,食物用料高級,除了牛肉不能翻點,還有雞肉及五花腩可以任點,前菜牛肉餅及炸牛肉丸也是翻點首選。牛肉餅的薯蓉細滑,麵包糠炸皮香脆,份量有手掌般大。炸牛肉丸,入囗較為乾身。全牛盛合:精選牛扒、薩摩牛特上牛肋肉、牛赤肉、特上西冷扒、牛肋條肉、上等牛舌、和牛面頰肉、頂級安格斯側腹橫肌牛肉上等牛舌牛舌厚實肥美,入囗爽彈有嚼勁。特上牛肋肉屬和牛高級部位,肉質細膩,帶有霜降,五成熟,可以保持肉汁,囗感嫩滑,入口即溶化。特上牛柳扒牛柳扒脂肪較少,烤到褐色便可,肉質鮮嫩,囗感軟腍富肉汁。特上西冷扒肉質纖維多,有嚼勁,牛味濃郁,烤至有烙紋便可食用。牛赤肉屬後大腿肉,運動多,較少脂肪,肉味香濃。牛肋條肉肉質嫩身,充滿油香。頂級安格斯則腹橫肌牛肉屬為稀有部分,油脂均勻,口感軟嫩,牛味香濃。黑豚肉薄切脂肪較為多,易搶火,入囗滿囗油脂,色澤金黃。雞肉雞肉經醃製,醬汁香甜,燒至金黃外皮微焦便可,入囗帶甜,肉質嫩滑,蘸些柚子醋可以更開胃。蔬菜盤及菠蘿也不錯,可以任點。飲品:如果放工比較晚的你可以選擇來這邊用餐。

牛肉餅的薯蓉細滑,麵包糠炸皮香脆,份量有手掌般大。
炸牛肉丸,入囗較為乾身。

上等牛舌
牛舌厚實肥美,入囗爽彈有嚼勁。

特上牛肋肉

特上牛柳扒
牛柳扒脂肪較少,烤到褐色便可,肉質鮮嫩,囗感軟腍富肉汁。

特上西冷扒
肉質纖維多,有嚼勁,牛味濃郁,烤至有烙紋便可食用。

牛赤肉
屬後大腿肉,運動多,較少脂肪,肉味香濃。

牛肋條肉
肉質嫩身,充滿油香。

頂級安格斯則腹橫肌牛肉
屬為稀有部分,油脂均勻,口感軟嫩,牛味香濃。
黑豚肉薄切
脂肪較為多,易搶火,入囗滿囗油脂,色澤金黃。
雞肉
蔬菜盤及菠蘿也不錯,可以任點。

飲品:

如果放工比較晚的你可以選擇來這邊用餐。
2018-12-03 2905 瀏覽
聽聞鹿兒島的氣候與地理,對培育出優質農產品與水產已有優勢,加上鹿兒島一直以最好的飼料來餵飼和牛,更不斷改良飼養技術,因此鹿兒島和牛才能夠做到肉質細緻嫩滑,油脂分佈均勻的質素。今次食到嘅係牛嘅主要嫩滑部位🤗一共8款,依據日本總廚的烤肉教學,跟住依次序去烤,一般烤幾分鐘即可👍 日本的烤肉食法一般係烤牛舌牛舌厚薄適中,好爽脆,加小小鹽,檸檬汁,醬油,非常之好味。 特上牛肋肉係和牛的高級部位,肉質細膩,加適度嘅霜降,自己喜歡五成熟,可以保持肉汁,唔會破壞距地嘅比較,加小小鹽便可,啖啖嫩滑,入口即溶化,正到呢🤗 特上牛柳扒,係其中最貴嘅部位,牛柳扒脂肪較少,加小小鹽,烤到咖啡色,外脆內鬆軟,一口一塊,果然肉質特別鮮嫩,好柔軟,好多肉汁🤗 特上西冷扒,肉質纖維較多,好有嚼頭,牛味好濃郁,6成熟就可以擺響烤網周邊等牛扒休息一下,鎖緊肉汁,加鹽和芥辣,啖啖正😘 牛赤肉,係牛嘅後大腿肉,運動多,所以無太多脂肪,烤三分鐘就已經聞到牛肉香味,咬落去肉味香濃滿滿,香滑多汁。 牛肋條肉,雪花❄️比例岩岩好,烤時會發出陣陣香氣,肉質和油香溶為一齊,好滑好滑😘 頂級

頂級安格斯則腹橫肌牛肉,呢個部位肉係最稀有,帶有適度嘅油脂,口感軟嫩,牛味香濃到不得了,回味無窮😘
仲有好多唔同嘅小食可以Refill.仲有朱古力味雪糕,檸檬雪芭,朱古力雪糕好濃滑,濃濃嘅朱古力味,好滑好綿🎀
2018-11-29
$300 (宵夜)
2018-11-28 2019 瀏覽
岩岩開個陣就已經想食,見今日可以早收工,而且仲有宵夜放題🤩唔試下點得!上到去有棵聖誕樹好靚,又同個招牌幾襯😂我地一行三人,今日本身係約左屋企人食野既💓就係食呢個喇~宵夜放題$298 真係幾抵👀👀坐底無耐呢個拼盤就送到,上菜都幾快既,其他食物就係同店員落單的。個全牛盛合賣相真係幾吸引,係根據返牛既部位黎擺放,一次過食咁多款牛滿足😁網燒燒出黎好靚仔,店員會keep住幫手換網,以保持燒出黎最靚👍🏻入正題講返d牛肉先,我最鍾意就係牛上肋同西冷,牛上肋肉味濃又油香。西冷有質感,肉汁豐富。而我平時最愛既牛舌雖然薄切,但口感彈牙肉嫩。另外順帶一提,佢地點燒肉既汁同d肉好夾,清爽解油。黑豚肉:有輕輕餣過,爽肉但油香。雞腿肉:估唔到幾正,除左牛外雞肉都做得唔錯,好滑😌一口芝士小吃:外脆內軟,送酒一流🤭我地當然有叫啤酒($58麒麟生啤)炸和牛丸:呢個幾特別,感覺就好似迷你版既漢堡扒,係手打個隻,內裡有肉汁,唔會乾爭爭。食咁多肉當然要食返d菜,野菜盛合有冬菇、菠蘿、秋葵、茄子。蔬菜新鮮,燒完仍保有水分,菠蘿甜又無渣。大滿足~終於比我試到😁不錯不錯。

上到去有棵聖誕樹好靚,又同個招牌幾襯😂

我地一行三人,今日本身係約左屋企人食野既💓
就係食呢個喇~宵夜放題$298 真係幾抵👀👀
牛肉拼盤

雞腿肉、日本黑豚肉

黑豚肉:有輕輕餣過,爽肉但油香。
雞腿肉:估唔到幾正,除左牛外雞肉都做得唔錯,好滑😌
炸一口芝士小吃

日式炸和牛肉丸

大滿足~終於比我試到😁不錯不錯。

2018-11-27
宵夜
牛肉拼盤
雞腿肉、日本黑豚肉
炸一口芝士小吃
日式炸和牛肉丸
2019-03-05 169 瀏覽
早一排有朋友帶過來這家食晚飯,平均$500一個人有A4和牛,加埋好幾樣小食,已經覺得價錢好合理。點知最近發現這家原來有宵夜$298, 有指定份量A4和牛外,還有雞肉及五花腩 ,及多走小食可以任叫,還有多款飲品都包埋。實在忍唔住要食。淨食和牛已經無得輸, 任叫的和牛肉丸同炸池魚都好好味,不過就好似無上次散叫炸得咁靚,唔知係咪人多佢地炸定而唔係即叫即炸。不過唔使$300可以食到咁多好野,都唔好有咁多投訴啦。
2019-01-03 454 瀏覽
今日嚟到尖沙咀同朋友食宵夜,發現呢間鹿兒島嘅燒肉放題,價錢只係298一位簡直匪夷所思,燒肉放題喎價錢咁平,仲要係成板牛肉咁上牛肉控嘅我梗係要試下啦 喺地面已經見到原來 全牛盛盒,有食牛嘅唔同部分,另外仲有三十幾款食品同飲品,任飲任食,咁就要睇下啲牛肉嘅質素好唔好,如果唔係298嚟講都真係有少少貴 入到去餐廳嘅環境質素非常之好,而且入面仲有一幅大海報教你每一個牛嘅部位點樣燒燒幾耐,加啲乜嘢調味料落去,令到人哋唔會浪費咗啲牛 真實嘅牛上到嚟見到每一份牛嘅位置都非常之新鮮,中間有嚿牛油喺度,畀你喺個網上面,燒一燒啲牛嘅脂肪 令到佢唔會將其他嘅牛黐底,真係非常細心 整盤牛都非常之好食又牛脷到牛肩脊到小牛排,西冷,赤肉等等, 只要跟住佢教你煮嘅方法 每一樣都非常之好食 總括嚟講淨係298食呢一盤牛都已經值回票價 除此之外你仲可以叫鷄肉豬肉,雞肉醃得非常之入味,我前前後後叫咗成五碟食極都食唔厭 飲品方面亦都叫咗一杯巨峰特飲,非常之香濃嘅巨峰提子味,食燒肉配凍飲簡直人生一大快事 除咗燒肉之外仲有啲炸物天婦羅,比你大家選擇亦都非常之好味 食燒肉咁熱氣最好就加多個牛尾湯清下熱呀牛尾湯嘅味道非常之香 而且

總括嚟講淨係298食呢一盤牛都已經值回票價

除咗燒肉之外仲有啲炸物天婦羅,比你大家選擇亦都非常之好味

食燒肉咁熱氣最好就加多個牛尾湯清下熱呀牛尾湯嘅味道非常之香 而且清新食完熱氣嘅燒肉整啖湯,一個字正

2018-12-31 327 瀏覽
平時經過經過金馬倫道,都沒發現有間酒店,更唔使話酒店入面有間燒肉😆哩餐係朋友既生日飯,所以決定食好d。點左個全牛盛,認真品嚐不同部位既牛肉。未食之前,見到個擺盤咁靚,大家已經嘩嘩聲。照住份指引,按照盤既順序去燒,確實係有不同既既口感同味道。我最鐘意既係特上牛肋肉同牛肋條肉,燒到半熟唔需要點好多醬汁。放入口一咬,滿口都係肉汁同油香,好好味~高質燒肉值得一試,平時翻工咁辛苦,唯有美食真係唔可以辜負😛

照住份指引,按照盤既順序去燒,確實係有不同既既口感同味道。

高質燒肉值得一試,平時翻工咁辛苦,唯有美食真係唔可以辜負😛
Otto酒店位於尖沙咀地鐵站附近,地點非常方便,加分!***10點後有8折好抵!***三個女生叫左一個極上和牛組合(2人用 $598)、蔬菜拼盤、後加一塊牛排、甲羅燒,配上梅酒,舉杯暢談工作、人生、感情瑣事,簡簡單單共享靚牛的一晚。後加的一塊薩摩牛特上牛柳扒($208),店員主動幫我地燒,細心教我地翻屋企最好要剪封邊,煎完要resting,好似上左堂cooking lesson咁哈哈!不過呢,沾點鹽同手磨山葵,淡淡牛油香味喺口中化開....唯一美中不足,就係煎得太熟了!唔係我地理想中的meidum rare。蔬菜拼盤,最期待燒菠蘿環節,果然無令人失望,酸酸甜甜有助解膩。甲羅燒(兩隻$128)下次可以再試,蟹膏好香,但落蛋汁時間未有掌握好,下次都係等店員代勞,免得我地三個女人一個墟,傾到唔記得左佢地哈哈!Beerfar's 整體就食物質量而言,價錢合理;而店員服務態度亦非常友善,會主動詢問/留意客人需求,期待下次再來試下個放題先!***10點後有8折好抵!***
Otto酒店位於尖沙咀地鐵站附近,地點非常方便,加分!

***10點後有8折好抵!***

***10點後有8折好抵!***
題外話/補充資料: ***10點後有8折好抵!***
$300 (宵夜)
  • 極上和牛組合
2018-12-30 206 瀏覽
今日同friend去試左呢間日式燒肉,覺得佢真係好好味好高質!我地叫左極上和牛盛合D和牛入口即熔,成個口都充滿住牛味已經有燒汁係上面上等牛腰背肉蘸左蛋汁食好好味,肉質好滑、燒汁既味都好突出不過最好食都係極上牛肩肉脂肪同肉既比例好好,入口即熔
D和牛入口即熔,成個口都充滿住牛味

不過最好食都係極上牛肩肉
脂肪同肉既比例好好,入口即熔

2018-12-21 300 瀏覽
經過尖沙咀搵嘢食見到有間新開燒肉(和牛)9:30後宵夜$298放題。有8折咪上去試下啦,我落單果陣仲問多一次有8折嗎?佢都話有。全單有8折。應該無錯啦!但買單陣居然話無只有"menu"散叫..裡面先有8折。中伏了。因所謂全份和牛上,份量每人每一部分只可以提供一塊。實在唔夠食。如有折就可一試。無折就散叫啦。散叫全份和牛上8折仲抵份量仲多。。大家小心中伏。優惠時段最好問多幾次有冇折扣。最終每人每位$328...其實可以有其他餐廳選擇。至於招牌牛肉就不過不失,雞肉豚肉過得去,飲品只有汽水提供,酒類飲品另計,雪糕只有兩款選擇。試一次就夠。毋須再試。
。因所謂全份和牛上,份量每人每一部分只可以提供一塊

,雪糕只有兩款選擇。試一次就夠。毋須再試。
和牛
  • 雪糕
2018-12-18 208 瀏覽
今日約到朋友已經算夜,好彩尖沙咀選擇好多,我地決定去食宵放題,鹿兒島燒肉,賣點係全牛盛合同夠平,298一個人。全牛盛合好豐富!有上等牛舌、薩摩牛特上牛肋肉、薩摩牛特上柳扒、薩摩牛特上西冷扒、薩摩牛牛赤肉、薩摩牛牛肋條肉、澳洲和牛面脥肉、頂級安格斯側腹橫肌。每一種肉類都口感唔同,肥瘦分佈唔同,牛舌彈牙,而助條肉牛味重,橫肌肥瘦均勻,入口即融!除左牛仲有好多蔬菜選擇,有菇、秋葵同粟米,好適合燒,而且快熟,炸物可以直接食又可以再燒熱,有雞、薯餅等,雖然冇燒肉咁好食,但勝在肚餓都唔駛擔心。食完一堆炸物燒肉,用沙律同水果畫下一個完美句點。鹿兒島燒肉主力食肉,雖然其他種類唔算特別多,但肉種、份量、氣氛都中上,價錢又適宜,下次可以再考慮。

• 極上和牛盛合
2018-12-17 342 瀏覽
這間餐廳吃了3、4次,CP值不算高,但好味!好友生日說想吃烤肉,就立即帶她來嚐嚐 每次必點的 beefar 全牛盛合,順序吃,剛好吃完轉完外圍一圈再到最後~看著這肉就滿足 立即燒! 肉香 油香 滿咀香 不過我朋友就不太愛油重的肉 為了4%點了極上和牛盛合! 不過我個人最喜歡的卻不是4% 而是更有油香 入口即溶的肉! 4%! 多珍貴的肉! 好好烤,控制好時間,不容有失 就是這個囉!最後點了一碗蕎麥面 (忘了拍照),正好把之前吃的油膩感沖淡,完美的結束!

看著這肉就滿足
立即燒!
肉香 油香 滿咀香
不過我朋友就不太愛油重的肉
和牛盛合

為了4%點了極上和牛盛合!
不過我個人最喜歡的卻不是4%
而是更有油香 入口即溶的肉!

極上和牛盛合

4%! 多珍貴的肉!

好好烤,控制好時間,不容有失

就是這個囉!

最後點了一碗蕎麥面 (忘了拍照
),正好把之前吃的油膩感沖淡,完美的結束!
2018-11-30
和牛盛合
極上和牛盛合
2018-12-16 145 瀏覽
香港都有鹿兒島燒肉,仲要喺尖沙咀心臟地帶,宵夜放題298一個,見幾抵玩,仲有全牛盛合,今日去試一試。全牛盛合,附上解剖圖圖解,依食用次序有:上等牛舌、薩摩牛特上牛肋肉、薩摩牛特上柳扒、薩摩牛特上西冷扒、薩摩牛牛赤肉、薩摩牛牛肋條肉、澳洲和牛面脥肉、頂級安格斯側腹橫肌。由於係任食,有好多蔬菜揀。我拎左菇、秋葵同粟米落鍋慢慢滾。未燒起肉前可以食炸物先,種類都幾多,有炸烤雞,烤薯餅,先醫下肚墊底先。肉超級好食!薄薄一片非常軟膩,入口即溶,自己調較軟硬熟度。我地都有食沙律平衡下,仲有燒菠蘿做飯後水果。現場果然有30幾款食物,而且份量充足,氣氛又好,都算超值,下次會再黎!

肉超級好食!薄薄一片非常軟膩,入口即溶,自己調較軟硬熟度。

• 極上和牛盛合
2018-12-12 223 瀏覽
鹿兒島縣出產的薩摩和牛,尤其係上等牛腰背肉(薄切),職員會幫手燒,入口即溶,口腔滿佈和牛的油脂。另外的牛舌,牛肩肉相對上較厚身,因此會較有咬口,但食得出牛味所有食品如和牛海膽壽司、炸和牛丸,炆牛根都食得出當中牛的味道,甚至配料都好鮮甜職員亦非常有禮貌,頻密換燒盤,整體好滿意星期一至四 2100後星期五六日公眾假期2130後發現做緊放題,部分野飲野食任食,外加一份和牛拼盤(按人計),每人$298。好似宵夜時段食會抵啲🤔是次套餐價錢:$1181(唔計海膽壽司個碟,價值$128),而套餐除了以上圖片,仲有餐飲、甜品同兩碗飯評分:9🐷hkfooddetector

職員亦非常有禮貌,頻密換燒盤,整體好滿意

星期一至四 2100後

評分:9🐷

hkfooddetector

2018-12-11 275 瀏覽
今日又勁趕時間,泥到金馬倫道零食物語隔離呢間好似商廈既酒店,快食個🐂定食先。燒唔切,只可以食以上幾款。午市包餐飲。第一個餐,好似幾靚喎。 八爪魚🐙係我最愛♥️沙律幾新鮮,麵豉湯同白飯冇咩特別。牛舌有點令我失望,唔夠厚,有少少硬,調味還可以,但下次會試其他。第二個餐有半價優惠所有配菜都同牛舌餐一樣。牛𦟌炆得幾淋,湯偏辣,有流心蛋一隻,紅白蘿蔔等。整體有3.5粒⭐️如果你鍾意我今次既分享,請你馬上立即宜家就俾個♥️同關注我😬按我個頭像然後按「關注」🙇🏻‍♀️

燒唔切,只可以食以上幾款。

午市包餐飲。

烤上等牛舌定食

烤上等牛舌定食

第二個餐有半價優惠
極上牛肉湯麵定食

2018-12-10
極上牛肉湯麵定食
2018-12-07 131 瀏覽
聽聞尖沙咀有間日式燒肉最近推出宵夜放題,298有高質和牛燒肉,今晚馬上相約朋友來試試,餐廳名字叫beefars,出名食鹿兒島燒肉,每日由日本直送,而且每天的牛都由不同農夫飼養,更有專頁介紹會位農夫,看得出餐廳對食材的用心,主材是這盤和牛全牛盛合,還貼心的教你每個部位的食用次序和建議食法,我這個外行人看著說明也燒得有板有眼,完成沒有失手雖然和牛不是任食,但menu上其他食品都是任食的,而且質素十分高,$298完全值回票價,物超所值,這一餐值得推薦!

2018-11-21