上年試過陳儀興潮式食店非常高質 , 事隔咁耐 , 又想嚟回味一下 😋😋 ~鵝肉拼大墨魚 ($188) 黎呢度緊係要試下佢哋嘅滷水鵝肉啦 !! 每次黎必點 👍👍👍 啖啖肉 , 肉質結實 , 鵝味濃 , 無得彈 😍😍 新鮮大墨魚都好出色 !! 彈牙 , 爽口 , 食到墨魚鮮味 , 同時有淡淡滷水味 ~ 底下仲有 3 - 4 大片滷水豆腐 😏😏 ! 呢個雙拼拼盤好高質 , 份量又合理 , 大家一定要試 !! 🤗🤗🤗金不換燉海螺 ($78 / 位) 湯色清澈 , 味道好特別 , 金不換味突出 , 又香又清甜 ,  仲有 4 - 6 件螺肉 ~汕頭煎蠔烙 ($118) 好香呀 😲 ! 份量都幾多 , 外脆內軟 , 配埋潮州白粥 ($13) 好正 🤤🤤 !! 呢度嘅白粥清淡得黎有家嘅感覺 , 配埋濃味嘅潮州菜好夾  ~ 食完個白粥好舒服 普寧豆醬煮黃花魚 ($198)都幾大條嫁 ! 火喉掌握得啱啱好 , 魚肉好嫩滑 老藥桔 ($20)可以揀凍 / 熱 , 酸酸甜甜好開胃 , 個人覺得凍好飲啲 😄 ~整體嚟講 , 食店選擇豐富 , 潮州菜做得出色 👍👍 , 食完一定會想回頭 , 而且店員服務好好 .
鵝肉拼大墨魚 ($188)
金不換燉海螺 ($78 / 位)
汕頭煎蠔烙 ($118)
普寧豆醬煮黃花魚 ($198)
都幾大條嫁 ! 火喉掌握得啱啱好 , 魚肉好嫩滑
老藥桔 ($20)

整體嚟講 , 食店選擇豐富 , 潮州菜做得出色 👍👍 , 食完一定會想回頭 , 而且店員服務好好 . 不時主動加茶同換熱水 , 收碟等 , 坐得舒服而且環境乾淨 , 地點又就腳 , 推薦大家嚟試下呢間潮式食店 !! 😎😎
  • 金不換燉海螺
  • 汕頭煎蠔烙