2022-12-08 174 瀏覽
堅尼地城海旁有一間法式小店,坐地下或樓上嘅窗邊位都可以睇到海景☺️ 今次就嚟一邊食lunch一邊睇住個海景chill吓~Set lunch有麵包、前菜、主菜同飲品~ 如果想加多份前菜/甜品就可以加$38,都幾抵👍🏻 ⭐️ Caesar salad ❤️7.5正正常常嘅沙律~ 不過上面條魚仔好鮮魚味,幾特別~⭐️ Angus beef tartare (+$38 upgrade) ❤️8.0Beef tartare 嘅調味好惹味,就咁食或配麵包脆片食都好食👍🏻 不過洋蔥味較突出,同出面食嘅beef tartare有啲唔同~⭐️ Frog legs meuniere mashed potato (extra appetiser +$38)❤️9.5第一次食田雞腿嘅我表示十分驚艷😳田雞腿十分嫩滑,質感有啲似雞翼咁,而且好重蒜香牛油味,十分惹味👍🏻 薯蓉亦好有驚喜!! 濃郁順滑又重牛油味🤤 大家嚟到一定要試吓! ⭐️Daily Special - Pork ribs ($228)❤️8.0Ribs嘅醬汁酸酸甜甜得嚟又惹味😍 用嚟點薯仔得配菜索曬啲味好正🤤 Rib十分軟腍,輕輕一切都骨肉分離,而且十分juicy,

⭐️ Caesar salad ❤️7.5
正正常常嘅沙律~ 不過上面條魚仔好鮮魚味,幾特別~

Ribs嘅醬汁酸酸甜甜得嚟又惹味😍 用嚟點薯仔得配菜索曬啲味好正🤤 Rib十分軟腍,輕輕一切都骨肉分離,而且十分juicy,食得好滿足☺️

⭐️Charcoal grilled U.S. Prime sirloin steak ($268)❤️9.5
冇諗過食西冷都可以咁有驚喜🥺 首先塊扒勁香炭烤味😍 而且一咬真係超多肉汁!肉質又十分軟腍! 令人懷疑自己到底係咪真係食緊西冷🤣 落少少鹽吊返啲牛味出嚟已經超級正🤤 係繼田雞腿之後另一樣我會想返去encore嘅嘢💕
  • Classic steak tartare