餐廳: 高木炭火鳥燒
資訊:

2018-10-27 163 瀏覽
今日收工同男友去咗尖沙咀行街,突然好想食日式燒烤。行開K11附近,見到呢間裝修類似日本居酒屋🏮嘅鋪頭,就俾佢吸引咗入去喇~Menu有前菜、牛、豬、雞、海鮮、蔬菜類等選擇~今餐食燒烤為主,所以就先叫咗個沙律🥗(高木沙律),感覺好似健康d~😆沙律應該落咗黑醋,而且d菜好新鮮,感覺好清新~最特別嘅係有‘海葡萄🍇’,平時真係好少食到,食落好似魚子咁,好特別,令成個沙律錦上添花~👍🏻👍🏻期待已久嘅串燒終於嚟喇!😍😍第一樣係車厘茄燒煙肉,煙肉燒得好脆!心急嘅關係,成粒車厘茄放入口,熱到不停噴煙~🤣🤣之後到‘芝士年糕’&‘燒帶子’,帶子好大粒,配埋檸檬汁,帶出帶子嘅鮮甜味~芝士年糕好正啊!年糕燒到軟棉棉,好似棉花糖咁,加埋入面嘅芝士,好滿足啊~☺️😋重點係食完完全唔覺漏,好想無限encore啊!🤤🤤另外,不得不提呢個‘紫蘇雞胸’,好驚喜~雞肉燒得香脆之餘,仲好濃紫蘇葉味~驚喜嘅係淋咗d好似梅子汁嘅醬,味道好創新,成件事好夾!😍😍平時真係好少食到梅子醬&紫蘇呢個組合,真係好特別!👍🏻👍🏻食串燒點可以無牛呢?同男友揀咗呢個‘日本A4和牛’嚟試下~一放入口,入口即溶!😍自從上次喺日本神戶食神戶牛之後,好耐都

Menu有前菜、牛、豬、雞、海鮮、蔬菜類等選擇~

高木沙律

沙律應該落咗黑醋,而且d菜好新鮮,感覺好清新~
車厘茄煙肉卷

期待已久嘅串燒終於嚟喇!😍😍
第一樣係車厘茄燒煙肉,煙肉燒得好脆!
心急嘅關係,成粒車厘茄放入口,熱到不停噴煙~🤣🤣
燒帶子

日本芝士年糕

芝士年糕好正啊!
重點係食完完全唔覺漏,好想無限encore啊!🤤🤤
紫蘇雞胸

另外,不得不提呢個‘紫蘇雞胸’,好驚喜~
雞肉燒得香脆之餘,仲好濃紫蘇葉味~
驚喜嘅係淋咗d好似梅子汁嘅醬,味道好創新,成件事好夾!😍😍
平時真係好少食到梅子醬&紫蘇呢個組合,真係好特別!👍🏻👍🏻
日本A4和牛

食串燒點可以無牛呢?
同男友揀咗呢個‘日本A4和牛’嚟試下~
一放入口,入口即溶!😍
自從上次喺日本神戶食神戶牛之後,好耐都未試過咁正嘅牛喇~🤤🤤
外皮脆之餘,入面仲保持好嫩,好Juicy~😋
整體嚟講,呢度環境唔錯,氣氛好relax~
價錢中上,但質素成正比~
材料靚之餘,師傅燒嘢手勢都好好,樣樣都燒到金黃色,外脆內嫩~👍🏻
呢度嘅食物真係整體都好高質!
2018-10-25
高木沙律