2019-12-13 52 瀏覽
成個月冇食到日本野,又身痕啦🤣 上網搵到呢間,居然有我好鐘意既蕎麥冷麵呀!!book 啦⋯⋯🤣地點好方便,太子站一出,行1-2分鐘就到。附近好多餐廳,但佢門口既裝修同埋牌匾確係好吸睛,對眼一掃就搵到。6點幾去到已經好幾枱客,見人地食燒吉列牛,我d口水已經流緊🤤 二話不說,就叫左個牛同冷蕎麥面先🤣另外叫多個明太子雞翼。安格斯吉列牛肉:自己燒系列,燒左唔使1分鐘,就食得啦,附送芝麻醬,芥茉漿同埋喜馬拉雅山岩鹽,第一次點岩鹽,覺得牛本身個味道同鹽好夾,而且帶出牛味,其實只要牛新鮮,基本上佢本身個味都好夠。蕎麥冷麵:竟然有粒生嘅鵪鶉蛋,第一次見,原來係正宗食法,生鵪鶉蛋同蕎麥冷麵撈匀,啲面係勁滑㗎。將Wasabi同蔥粒到落湯度,然後用來點冷麵,湯底唔會太鹹,啱啱好,加埋Wasabi簡直就絕配,麵質煙煙韌韌,口感好好。明太子雞翼:去骨雞翼,入面塞滿明太子,淹得好夠味,燒得好香。

地點好方便,太子站一出,行1-2分鐘就到。

二話不說,就叫左個牛同冷蕎麥面先🤣另外叫多個明太子雞翼。

2019-12-09
  • 吉列牛